Tippek

Életre szóló kerítés a fa szépségével

Sokan választják kerítés-alapanyagként a fát természetes szépsége, sokoldalúsága és könnyű megmunkálhatósága miatt, azonban kevesen számolnak az alapanyag magas karbantartási igényével.

Amennyiben elegendő időt és pénzt áldozol a rendszeres karbantartásra, hosszú évtizedekig gyönyörű marad a szerkezet, ellenkező esetben azonban néhány éven belül menthetetlenül romlásnak indul, míg végül már csak a teljes csere segíthet.

Ha nem szeretnél így járni, érdemes olyan alapanyagot választani, amely ellenáll a napsütésnek, a csapadéknak, a fagynak, a szélnek. Az alumínium megoldás lehet akkor is, ha a faerezet látványát szeretnéd viszontlátni, ugyanis az alumínium fa hatású kerítés megjelenésében a fát idézi, tartósságában azonban felülmúlja azt. És ami a legjobb, hogy cserébe csak minimális karbantartást igényel.

Ismerd meg a Kerítés Profil prémiumminőségű alumínium kerítésrendszereit, hogy a legjobbat választhasd új otthonod körbekerítésére!

Hogyan alakítsuk ki a kerítést?

Természetesen az ízlésünk, az anyagi lehetőségeink meghatározzák, hogy milyen típusú kerítést választunk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a vonatkozó építési előírásokat sem. Ezek általánosságban az építmény maximális magasságáról rendelkeznek, de például műemléki környezetben más megkötéseket is tartalmazhatnak.

A kerítések védelmet nyújtanak a magántulajdonnak, a biztonságunkat szolgálják, így stabil és masszív kialakításúnak kell lenniük. Ugyanakkor a környezet esztétikája, hangulata szempontjából is fontosak.

Döntenünk kell nem csupán arról, hogy lábazattal vagy lábazat nélkül, illetve milyen magasságban készítsük el, hanem az anyagokról, a színéről is. De mivel hosszú távra választunk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a karbantartási igényt sem.

Évtizedekre szóló gyönyörű kerítés

Egy családi ház körül mindig akad tennivaló, javítási, karbantartási munka, sohasem unatkozunk. Azonban ha nem szeretnénk ezzel tölteni a szabadidőnket, és mestereket hívni minden egyes munkára, érdemes gondozásmentes anyagokat beépíteni. A kerítések esetében az alumíniumprofilok jelentenek életre, pontosabban 15-20 évre szóló és gondozásmentes megoldást.

Az alumíniumkerítések esetében nem kell aggódni az időjárás viszontagságai, a kártevők, továbbá a korrózió, a korhadás és a vetemedés miatt. Szakszerű kivitelezés mellett hosszú évekig semmi dolgod nem lesz, elégedetten szemlélheted a kerítésedet.

A fa szépségével

Lehetőséged van famintázatú alumínium léceket választani, amennyiben ragaszkodsz a fa látványához, ugyanis ezek messziről élethűnek hatnak. Nagy előnyük azonban, hogy az évek alatt sem veszítenek szépségükből, és mindehhez festésre sincs szükség.

Az exkluzív megjelenésről a levédett technológia, a minden kiegészítőt tartalmazó alumíniumprofilokból készült kerítésrendszer, valamint a léceket rögzítő láthatatlan csavarok gondoskodnak.

Ha tartósan szép kerítést szeretnél, amivel hosszú évekig semmi dolgod, fontold meg a fahatású alumínium kerítés alkalmazását!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss