Tippek

Innovatív megoldások a pergetőhorgászatban: népszerűek a modern műcsalik

Ha az őszi vagy a téli szezonban csukára akarunk menni, érdemes a pergetőhorgászat felé fordulnunk. Az elmúlt években nagy népszerűségre tett szert a pergető horgászat, így ennek megfelelően a gyártók is igazodtak a változó igényekhez.

Manapság számtalan műcsali közül válogathatunk a boltok polcairól, a modern fejlesztéseknek köszönhetően a pergető horgászathoz használt műcsalik igencsak sok változáson estek át az utóbbi években. Ha igazán kiváló minőségű termékeket keresünk, érdemes a TackleBait.hu horgász webáruház műcsalijai közül válogatni.

Milyen műcsalit érdemes most vásárolni?

A pergetőhorgászat szerelmeseinek jó hírrel szolgálhatunk: az erre a célra kifejlesztett műcsalikkal sokkal hatékonyabbak és eredményesebbek lehetünk csukafogásban, mint eddig bármikor.

Az egyik legszembetűnőbb újítást a műcsalik felépítésében láthatjuk. Különböző típusú fémlemezekkel láttál el a csukahorgászatra szánt csalikat, így azok már képesek precíz rotációs mozgásra, ami a víz alatt kellően látványos ahhoz, hogy felkeltse a ragadozóhalak figyelmét. Ezeknél a csaliknál a sebességnek is nagy szerepe van, hiszen a ragadozó halak sokkal jobban fókuszálnak a sebesen mozgó csalikra.

A műcsalik között eltérő formával és kialakítással gyártott termékekből válogathatunk, így egy kis rutint követően már ki tudjuk választani, melyik lenne számunkra a legideálisabb. Az eltérő formák és kialakítás ugyanis változó sebességet eredményeznek, tehát célszerű kipróbálni minél több típust. A kísérletező kedvűeknek természetesen azt ajánljuk, hogy több, különböző műcsalit is próbáljanak ki, hiszen a legeredményesebb fogásokhoz türelem és kísérletezőkedv szükséges.

Extra mozgás

A pergetőhorgászat világában a műcsalik másik fontos újítása az úgynevezett gumiszoknya, amely plusz mozgást biztosít. A legkisebb megmozdulásra is reagáló gumiszoknya garantáltan felkelti a ragadozók érdeklődését. Ez a kettős mozgás; a fémlemezeknek köszönhető forgómozgás és a gumiszoknya vibrálása, apróbb mozgása jelentősen növeli a fogás esélyét.

Figyelemfelkeltő színek

A modern műcsalik a színüknek köszönhetően is sokkal jobban felkeltik a halak figyelmét, mint korábban. A csukáról például tudjuk, hogy különösen vonzódik a piros színhez és annak bármely árnyalatához, így azok a műcsalik, amelyek piros vagy narancssárga színt is tartalmaznak, eredményesebbek lehetnek.

A praktikum előnye

Ezeknek az új műcsaliknak a megtervezésekor a gyártók nagy hangsúlyt fektettek a praktikumra is. Az acélhuzalos váz lehetővé teszi, hogy olyan helyeken horgásszunk, amelyeket más csalik már lehet, hogy nem bírnának el. Egy drótváz védi a horgot az elakadásoktól, így megbízhatóbbá és könnyen kezelhetővé téve a csalit.

Vásárlási tipp

Pergetőhorgászathoz a TackleBait.hu horgász webáruház oldalán minden szükséges eszközt megtalálhatunk, de plusz kiegészítőket, sőt, még ruházatot is, így mindent egy helyen kényelmesen be tudunk szerezni.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss