Gazdaság

Megérkezett az új generációs Fujitsu ETERNUS CS800 és ETERNUS CS8000

Új adatbiztonsági szemlélet – a helyben, a felhőben és a hálózat peremén található adatokhoz – a következő generációs Fujitsu ETERNUS CS800 és ETERNUS CS8000 célgépekkel

A Fujitsu a mai napon bemutatta biztonsági mentést, archiválást és második szintű adattárolást támogató, megbízható Fujitsu ETERNUS CS800 és ETERNUS CS8000 adatbiztonsági célgépei következő generációját.

A kivételes tárolási hatékonyságot, fejlett adatbiztonsági funkciókat és szoros szoftveres integrációt nyújtó ETERNUS CS segítségével a szervezetek egyetlen zökkenőmentesen működő és egységes adatbiztonsági tárolóréteget alakíthatnak ki a hibrid IT-környezetekben.

A számítási felhő kényelme és kedvező költségszintje jelentősen átalakította a vállalatok alkalmazásfuttatási és adatkezelési szokásait. Az adatközpont helyett ma már egyre inkább a felhőben vagy a hálózat peremén kezelik az adatokat. Sok szervezet hibrid IT-környezettel rendelkezik, ami alapvetően más szemléletet követel meg az adattárolás kritikus kérdésében. Ma már nem csupán a kapacitás a lényeg, hanem a tárolt adatok kinyerése és elérése is kulcsfontosságú üzleti szolgáltatás.

Az osztott környezetek adatai feletti ellenőrzés visszaszerzése és az új adattárolási igények kielégítése érdekében a Fujitsu továbbfejlesztette piacvezető adatbiztonsági célgépeit. Az ETERNUS CS800 és ETERNUS CS8000 célgépek új verziói hatékony konszolidációs platformot kínálnak az adatkezeléshez – a biztonsági mentés és visszaállítás, az archiválás, a megfelelés és az üzletmenet-folytonosság fenntartásának feladatait is lefedve. Ennek köszönhetően az új generációs ETERNUS CS célgépek javítják a rendelkezésre állást, az adatok védelmét, megosztását és interoperabilitását a hibrid környezet alkalmazásainál.

Szoros integráció a piacvezető adatkezelési szoftverekkel

A sokféle beépített funkciónak és a Veritas, a Veeam és a Commvault adatkezelési szoftvereihez biztosított szoros integrációnak köszönhetően a Fujitsu ETERNUS CS célgépek rendkívül hatékony, egységes tárolóréteget hoznak létre. Ez garantáltan javítja a hibrid IT-környezet teljesítményét, ugyanakkor az adattárolási költségek kézben tartását is lehetővé teszi.

Az ETERNUS CS célgépek és a piacvezető adatbiztonsági szoftverek együttes használatával a Fujitsu ügyfelei kategorizálhatják az adatokat, amelyeket ezután a rendszer automatikusan a megfelelő adathordozóra (SSD, lemez, felhő vagy szalag) továbbít, a beállított üzleti és szolgáltatásiszint-követelmények szerint. Az adatmásolatok kezelése automatikusan, a tároló szintjén történik, így a szervezetek az adathordozó-formátumok komplett választékát vehetik igénybe.

A Fujitsu ETERNUS CS célgépek tehermentesítik az adatbiztonsági szoftvereket, hogy más stratégiai fontosságú adatkezelési feladatokra összpontosíthassanak, mivel a főbb adattárolási és adatbiztonsági feladatokat (replikálás, deduplikálás, szalagkezelés) önállóan is képesek elvégezni. Így csökken a szerverek és a hálózatok terhelése, és ezzel együtt az adminisztrációs munkaigény.

ETERNUS CS adatbiztonsági megoldások kis- és nagyméretű környezetekbe

A könnyen üzemeltethető Fujitsu ETERNUS CS800 lemezalapú célgép kiváló ár-teljesítmény arányú, tökéletes adatkonszolidációs platformot kínál a kisebb és közepes méretű mentési környezetekbe. Jól skálázható, automatikusan deduplikálja az adatokat, integrált replikációt végez, és valamennyi elterjedt mentési szoftverrel együttműködik. Az ETERNUS CS800 megteremti az átfogó adatbiztonsági stratégia alapját, maximálja az alkalmazások rendelkezésre állását, és megbízhatóan véd az adatvesztés és a katasztrófák ellen.

A Fujitsu ETERNUS CS8000 rendkívül sokoldalú tárolómegoldás biztonsági mentéshez, archiváláshoz, második szintű és objektumadatokhoz. Folyamatos védelmet és kimagasló visszaállítási teljesítményt biztosít a kritikus (mission-critical) adatokhoz. Komoly követelményeket támasztó, kiterjedt környezetekbe szánjuk, például pénzintézetek, távközlési szolgáltatók és átvitelihálózat-üzemeltetők számára. Az ETERNUS CS8000 az iparág legnagyobb méretű, legjobban skálázható mentési célgépe, és az egyetlen olyan megoldás, amely képes a mainframe és a nyílt rendszerek adatainak konszolidálására. Sokoldalúsága, hatékonysága, rugalmassága és egyszerű adminisztrálása révén akár 60%-kal is csökkentheti a komplex mentési környezetek TCO-ját. Intelligens folyamatautomatizációt alkalmaz, összevontan kezeli a tárkapacitást, és így az elvárt rendelkezési állási és teljesítményszintnek megfelelően, automatikusan mozgatja az adatokat és a másolatokat a különböző tárolórétegek és adathordozók között, ideértve az SSD-t, valamint a lemezes, a deduplikációs és a szalagos technológiát.

Az ETERNUS CS adatbiztonsági célgépeket kiegészítő Fujitsu ETERNUS LT szalagos tárolóportfólió költséghatékony offline mentést biztosít a közepes és hosszú távú adatmegőrzéshez, illetve az archiváláshoz.

Új szolgáltatások támogatása

Az új, egységes adatbiztonsági megközelítéssel és a különböző források (felhő, alkalmazások, adatközpont) adatainak konszolidálásával legyőzhetők az adattömeg gyors ütemű növekedésével járó kihívások, és elérhető a nagy adatpoolok kezeléséhez és a változó igények kiszolgálásához szükséges rugalmasság és skálázhatóság. A nagyvállalati szervezet egészére kiterjedő, új szolgáltatásokat (pl. archiválás, keresés, analitika, adatvagyon-kezelés) is könnyebb így bevezetni.

„Ma már a hibrid IT-környezetek használata az új norma, amelynél a szolgáltatások és a szolgáltatásnyújtási módok különböző forrásokhoz (helyi telepítésű vagy a hálózat peremén működő eszközök, felhő) kapcsolódnak. A diverzitás erősödésével egyre nehezebben lehet konszolidálni az összes adatot. Az új ETERNUS CS célgépek zökkenőmentesen működő, egységes tárolóréteget biztosítanak az összes adatforráshoz. A tárolószolgáltatások konszolidálásával és az adattárolás alkalmazási rétegről való leválasztásával a vállalatok hosszú távú adatkezelési stratégiát valósíthatnak meg. A konszolidált tárolás egyben az adatbiztonság és az adatvagyon-kezelés továbbfejlesztésére is lehetőséget biztosít, és – ami különösen fontos – nyitva hagyja a lehetőséget az új alkalmazásszolgáltatások jövőbeni bevezetésére. Ez az a terület, ahol az ETERNUC CS célgépek valódi értéket teremtenek ma és a jövőben is”

– jelentette ki Christian Leutner, a Fujitsu európai termékértékesítési vezetője.

Ár és piaci bevezetés

Az új Fujitsu ETERNUS CS800 és ETERNUS CS8000 célgépek közvetlenül a Fujitsutól és partnereitől rendelhetők meg, konfigurációtól függő áron.

Gazdaság

Egyetemi tanszéket alapított a Toyota Sakura

Az ország egyik legpatinásabb műszaki felsőoktatási intézményének és a Toyota egyik legjelentősebb hazai márkakereskedésének az együttműködéséből született oktatási központban a jövő hajtástechnológiáival ismerkedhetnek a mérnökpalánták.

A Toyota a világ legnagyobb autógyártójaként és a japán gazdaság első számú szereplőjeként kiemelt jelentőségű küldetésének tekinti, hogy gondoskodjon az emberi társadalom jövőjéről. Ezen sokrétű tevékenységeiben mindig is kiemelt szerep jutott a tudásátadás, az oktatás, a tudományos és szakképzés feladatkörének. Tojoda Eicsi, a cégalapító Tojoda Kiicsiro unokatestvére már 1977-ben megfogalmazta azt az álmát, hogy a Toyota „a kutatás és a kreativitás szellemiségét tiszteletben tartva” egy saját egyetemet alapítson szűkebb hazájában, Aicsi prefektúrában, amelynek küldetése, hogy az anyavállalathoz hasonlóan „arra törekedjen, hogy az élen járva feltérképezze a tudomány és a technológia számára a követendő irányt.” Ez az egyetem, a Toyota Technical Institute 1981-ben tárta ki kapuit, 1995-ben PhD programot indított, 2003-ban pedig Chicagóban megnyitotta tengerentúli intézetét.

Ha a műszaki felsőoktatás és az autóipar ilyen léptékű összefonódása nem is mondható jellemzőnek, a Toyota az elmúlt évtizedekben a világ minden részén ösztöndíjakkal, gyakornoki programokkal és egyéb projektek útján törekedett arra, hogy helyi és nemzeti szinten egyaránt hozzájáruljon a jövő technológiai szakembereinek a gyakorlati és elméleti képzéséhez. Ehhez a nemes hagyományhoz csatlakozik most Magyarország, ahol a Toyota egyik legjelentősebb márkakereskedése példa értékű együttműködési megállapodást kötött egy évszázados múltra visszatekintő hazai egyetemmel.

Az 1992-ben alapított Toyota Sakura és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara, amely elődintézményei révén több mint száz éve számít az elektrotechnikai képzés egyik hazai fellegvárának, példa értékű együttműködési megállapodást írtak alá egy kihelyezett tanszék létesítéséről. Az új oktatási egység a Toyota legfontosabb hajtástechnológiai kompetenciáit kiaknázva a hidrogén és hibrid rendszerek rejtelmeibe fogja bevezetni a jövő mérnökgenerációit. Különösen aktuális és piacképes területekről van szó.

A Toyota Prius által 1997-ben bevezetett hibrid hajtástechnológia mára a világ legszélesebb körben alkalmazott alternatív hajtási módozatává vált, amellyel különösen költséghatékony módon érhető el fogyasztás- és emissziócsökkentés. A többféle módon (tüzelőanyagcellában elektromos energia előállítására, vagy belső égésű motorban elégetve), kiemelkedő hatásfokon felhasználható hidrogén előtt pedig gyakorlatilag végtelen távlatok állnak, mint az emberiség hosszú távú energiaellátásának legígéretesebb eszköze.

A műszak tudományos együttműködések, általános és középiskolai szemléltető és ismeretterjesztő programok, valamint az elmúlt években végzett felsőoktatási képzések terén komoly tapasztalatokkal rendelkező Toyota Sakura támogatásával megvalósuló tanszék ilyen módon az autóipar jelenében és jövőjében egyaránt releváns tudást fog átadni a hallgatóknak. A képzés olyan kompetenciával vértezi fel őket, amelyeket a tudományos életben és a gyakorlati munka során egyaránt közvetlenül és azonnal fognak tudni hasznosítani. Hozzáadott értékként a Toyota átfogó filozófiája és a Sakura vállalkozási tapasztalatai is érvényesülnek a tanszék életében, amelyre évtizedek óta meghatározó irányító elvként tekintenek a modern projekt- és vállalatirányítási gyakorlatokban.

A közös tanszék alapításáról szóló együttműködési megállapodást május 6-án írta alá Füredi István, a Toyota Sakura alapító tulajdonosa, valamint Prof Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, Szilasi János Toyota Sakura vezérigazgató, az új tanszék vezetője jelenlétében. A két szervezet együttműködése egyébként nem csak szakmai, hanem közösségi alapokon is nyugszik, hiszen mindketten a főváros harmadik kerületét tekintik otthonuknak. A tanszék a lehető leghamarabb megkezdi munkáját, a pontos szakmai részletekről a felek később adnak ki részletes tájékoztatást.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Gazdaság

Intelligens világításvezérlést kaptak a francia Lidl-üzletek

IoT világítási megoldásokkal teszik fenntarthatóbbá a működésüket.

Felére csökkentette egyes üzleteinek világításból adódó energiafogyasztását a Lidl Franciaországban. A kiskereskedelmi üzletlánc a Siemens francia vállalatát választotta partnernek, hogy az elmúlt három évben együttműködve 13 bolt és két logisztikai üzem energiahatékonyságát javítsák.

Többfunkciós IoT-szenzorokat szereltek fel az érintett épületekben, amelyek valós idejű adatokat továbbítanak a világításvezérlő rendszer számára, például egy-egy terület hőmérsékletéről, a napsugárzás mértékéről, valamint az adott részlegen történő mozgásokról. Ezek alapján a szoftver képes dinamikusan optimalizálni a fényszinteket, és lekapcsolni a lámpákat a nem használt területeken.

A felhasználói igényeket akár előjelezni is képes, intelligens világításvezérlés emellett segít az üzemeltetőknek feltérképezni a vásárlói szokásokat, még kényelmesebbé téve így a vásárlást.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Gazdaság

Használt házat a legnehezebb eladni

Használt

Az emelkedő tranzakciószám ellenére is nő a forgási idő, vagyis az ingatlanok mindhárom lakástípus esetében a korábbinál hosszabb időt töltenek a piacon, ami a vevők kivárásával magyarázható, mutatott rá Kosztolánczy György az Otthon Centrum vezérigazgatója az első negyedév egyik tanulságára. 

Lassult az év első negyedévében az ingatlanpiac tempója – ismertette az Otthon Centrum legfrissebb felmérését Kosztolánczy György, aki arról is beszámolt, hogy mindhárom használt lakástípus esetében nőtt a forgási idő, vagyis az ingatlanok az előző mérés adataihoz képest hosszabb idő után találnak vevőre. Nem csak az idő, de a különbség is nőtt az ingatlantípusok között: továbbra is panelt lehet a leggyorsabban eladni és itt nőtt legkevésbé a forgási idő, míg az eddig is a leghosszabb ideig piacon lévő családi házak esetében nőtt leginkább az értékesítési idő.

Az év első három hónapjának statisztikái alapján a panelek átlagosan 97 napot töltenek a piacon az eladásig, ami két nappal hosszabb az előző negyedévben mért országos átlagnál. Bár Budán néhány nappal csökkent ez az érték, a legtöbb térségben nőtt a forgási idő: a panelpiac Budapesten a legaktívabb, a leginkább pörgő Budán és a külső pesti kerületekben, ahol 86 nap az átlag érték, míg a belvárosban mért 99 nap lényegében az országos átlaggal megegyező. A régióközpontokban, valamint Pest vármegyében 102 nap, a többi megyei jogú városban 108 nap az értékesítési átlag, míg a kisebb városokban már a négy hónapot is meghaladja a piacon töltött idő.

A társasházi lakások átlagos értékesítési ideje idén 120 nap, ami egy héttel hosszabb az előző negyedévi átlag értéknél. A legtöbb térségben szintén nőtt az értékesítési idő, egyedül a régióközpontokban tapasztalható megközelítőleg kéthetes csökkenés. Csak a nagyobb városokat jellemzik az átlagnál jobb értékek: Budán és a hat régióközpontban a legkedvezőbb a helyzet 105 nappal, de a belvárosi 115 napos átlag szintén kedvezőnek mondható. A többi vidéki városban és a külső pesti kerületekben 130 nap, Pest vármegyében 150 nap kell az eladáshoz.

A használt házak országos átlagban már 185 napig vannak a piacon, ami az előző negyedévi átlag értéknél 30 nappal hosszabb idő. Ebben a szegmensben is a budai kerületeké a legkedvezőbb átlag 160 nappal, míg a hatrégió központ 166 nappal a második. A többi településtípus között nem kiugróak a különbségek: a községekben 175, Pest vármegyében és a megyei jogú városokban 190, a kisebb városokban 195, a külső pesti kerületekben pedig 200 nap az átlagos értékesítési idő.

A szakember elmondta, noha az értékesítési idő növekvő trendje idén sem tört meg, az év második felében előreláthatólag kevesebb idő kell majd az értékesítéshez. A piacon a növekvő tranzakciószámok ellenére is még mindig sokan kivárnak a vásárlással, ami az egyre kedvezőbb lakáshitel kamatokkal, valamint a nemrégiben meghirdetett otthonfelújítási program közeljövőben elérhető kedvezményeivel is magyarázható.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss