Tippek

Hamarosan új gomb a TikTok-on, mindenképp nyomj rá!

tiktok
Kép: Leet.hu

A TikTok a Snapchatből ismert Minihez hasonló funkcióval vértezi fel a platformját. A Jump hamarosan mindenki számára elérhető lesz.

Egyelőre csak teszteli, hamarosan azonban minden felhasználó számára bevezetheti a TikTok a legújabb fejlesztést. A Jump névre keresztelt újdonság lényege, hogy a videókba minialkalmazásokat ágyazhatunk majd be. Hasonlót találni a Snapchatben is, a Minit.

A cég bejelentése szerint a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha valaki például egy főzős videót készít, akkor a jövőben beágyazhat majd egy hivatkozást ahhoz a recepthez, ami mondjuk a Whisk nevű alkalmazásban található. Ha valaki rányom erre a hivatkozásra, akkor az adott recept az appal együtt a TikTokon belül nyílik meg, így el sem kell hagyni az alkalmazást ahhoz, hogy megnézzük, mik a hozzávalók.

Alkotói oldalról meglehetősen egyszerűnek tűnik a folyamat, elég csupán néhány beállításra rábökni ahhoz, hogy a beágyazott alkalmazás megjelenjen a videóban.

A TikTok újdonságával már eddig is találkozhattak a felhasználók, az elmúlt hónapokban ugyanis nyilvánosan tesztelte azt a cég. A fejlesztésen és a béta-változat tesztelésén több szolgáltatással is együtt dolgoztak, többek között a Whiskkel és a Wikipédiával is. A TikTok szerint a kör hamarosan bővül, a fejlesztők pedig lehetőséget kapnak rá, hogy a videós apphoz igazítsák a saját munkájukat. A The Verge-nek ugyanakkor a TikTok képviselője elmondta, a beküldött fejlesztéseket megszűrik majd az alapján, hogy az mennyire lenne hasznos a nézők számára.

A fejlesztés üzleti szempontból akkor lesz majd igazán hasznos, ha megjelennek a platformon a bevásárást lehetővé tévő alkalmazások is. Ennek köszönhetően akkor sem kell majd elhagyni a platformot, ha egy videóban látott terméket meg akar venni valaki.

Forrás: HVG

Tippek

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

stem

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára.

A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

Első alkalommal jelentkezhetnek a hazai informatikai képzésben részt vevő hallgatók a K&H STEM pályázatra, ahol a fiatal IT tehetségek tudományos dolgozatukon keresztül lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák innovatív megoldásaikat, akár új, szokatlan, kreatív ötleteiket. „Az innováció és a szakmai fejlődés kulcsfontosságúak a jövő generációjának felkészítésében. Mi, a K&H-nál az innováció élvonalába tartozó megoldásokra, a technológiai fejlesztésekre és a jövőálló tudásra, fejlődésre fókuszálunk. A K&H STEM díjjal pedig most szeretnénk elismerni és lehetőséget adni azon fiatal tehetségeknek, akik az IT területén ugyanezt a folyamatos fejlődést és innovációt képviselik, hogy megcsillogtathassák egyedi, innovatív gondolkodásmódjukat, és akik ily módon is példaként állhatnak a többiek előtt” – tájékoztatott Ozorai Dénes, a K&H IT vezetője. A nyertes pályázók összesen közel 2 millió forint díjazásban részesülnek és akár részt is vehetnek valódi, értékteremtő piaci megoldások fejlesztésében, a K&H hazai és nemzetközi IT csapatának innovatív, technológiai projektjein keresztül.

„Az erős technológiai háttér ma már mindenhol jelen van – legyen szó akár az ügyfelekkel való biztonságos kommunikációról, a kontinensek között századmásodpercek alatt átfutó pénzügyi tranzakciókról vagy a biometrikus azonosítással indított vállalati banki megbízásokról. Annak érdekében, hogy mindezekhez könnyen használható, innovatív digitális megoldásokat tudjunk nyújtani, ma már a K&H nemcsak pénzügyi szervezetként, hanem egy IT szervezetként is működik, inspiráló feladatokkal és tapasztalt szakemberekkel”

– tette hozzá a szakember.

„Tulajdonképpen egy nagyvállalati IT műhelyről van szó, ahol az első ránézésre akár különösnek is tűnhető ötletekből olyan újítások születhetnek végül, mint Kate, az ország egyetlen hangalapú pénzügyi asszisztense vagy a szintén piacon egyedüli K&H digitális SZÉP kártya. Így arra bíztatom a hallgatókat, hogy nyugodtan gondolkodjanak szokatlan megoldásokban – akár a pénzügy világától elsőre távolinak tűnő IT területeken is – mutassák meg, miben igazán jók, mi érdekli őket a legjobban, hiszen egy kreatív, újító, nehezen megvalósítható ötlet kidolgozása során megszerzett tapasztalat által lehet valaki igazán egyedi és inspiráló szakember”

– hangsúlyozta Ozorai Dénes a pályázat kapcsán.

A pályázatra ezért nagyon széles témakörben, összesen nyolc szakterülethez kapcsolódóan jelentkezhetnek a hallgatók, az AI és fintech technológiától a felhőalapú megoldásokon át az adatelemzésig. A pályázatokat két, alap- és mesterképzés kategóriában lehet benyújtani 2024. október 31-ig. Bővebb információ ezen a linken található.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Tippek

Rövid útmutató a szúnyogháló szereléséhez

szúnyogháló szerelése

A szúnyoghálók többségének felszerelése minimális kézügyességgel és műszaki érzékkel aránylag könnyen megvalósítható, de ha mégsem boldogulnál vele, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben megpróbálunk ehhez segítséget nyújtani.

Fix keretes szúnyogháló felszerelése

Ha megnézed a Lakberbazár szúnyogháló kínálatát, akkor láthatod, hogy a fix keretes szúnyoghálónak két nagy csoportja létezik. Vannak az úgynevezett kallantyús, valamint a csavarral történő rögzítésűek.

Az előbbi felszerelése lényegesen egyszerűbb: be kell helyezni az ablakba, rá kell fordítani a rögzítőkallantyúkat, és máris fent van. A másik esetében viszont a szerelés előtt át kell fúrni a szúnyogháló keretét azokon a helyeken, amelyeket ideálisnak vélsz a biztonságos rögzítéshez. Ezután pedig a csavarokat bele kell tenni a furatokba, és a keretet fel kell csavarozni kívülről az ablak tokjára.

Hogy ehhez mennyi csavar lesz szükséges, azt leginkább a háló mérete határozza meg. Ha egy kisebbről van szó, akkor elég lehet oldalanként egy-egy csavar, amennyiben viszont egy nagyobbról, akkor akár 8-12 darab csavar is kelleni fog majd a rögzítéshez.

Fentről lefelé húzható rolós szúnyogháló szerelése

Ez a típus már valamivel több figyelmet és hozzáértést igényel, de ha van már némi gyakorlatod a különböző tárgyak összeállításában és szerelésében, akkor nem okozhat számodra problémát.

Első lépésként a síneket óvatosan húzd rá a szúnyogháló tokjának két végén lévő műanyag oldal végére, és a korábban már kifúrt lyukakon keresztül a csomagban kapott csavarokkal rögzítsd az elemeket egymáshoz!

Következő lépésként fordítsd át a szúnyoghálót úgy, hogy a tok alul legyen! Majd a sínbe óvatosan rakd bele az alsó akasztóelem műanyag “T” idomját, és rögzítsd csavarokkal! Tulajdonképpen ennyi lenne az összeszerelés, ezután már csak annyi dolgod maradt, hogy az ablaktok külső részére felszereld a szúnyoghálót.

Ehhez viszont szükség lesz egy másik személyre is. Egyrészt azért, mert így sokkal biztonságosabb, másrészt pedig a szerelés is könnyebben megy majd. Amíg ugyanis ő odatartja a keretet az ideálisnak vélt helyre, te fel tudod csavarozni az ablak tokjára.

Oldalra húzható rolós szúnyogháló szerelése

Ennek a típusnak az összeszerelése a fentebb ismertetett módon történik, annyi különbséggel, hogy ebben egy mágnescsíkot tartalmazó elem van és nem akasztó.

Ami pedig a felszerelését illeti, először a felfogatást könnyítő műanyag idomokat kell a szúnyogháló tokján és a mágneses elemen lévő „T”-horonyba behúzni. Az ezekben lévő furatokon keresztül pedig a szúnyogháló már felszerelhető a kívánt helyre.

Ha még a fentebb leírtak után sem érzed a késztetést arra, hogy szúnyoghálót szerelj fel, akkor jobban teszed, ha inkább szólsz egy szakembernek.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Tippek

Válassz a különféle konyhai műveletekhez megfelelő késeket!

berkel konyhai kés

Akár profi, akár amatőr szakács vagy, az ételek készítéséhez biztosan szükséged lesz többféle késre a hatékony munkavégzés érdekében, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségűeket választasz.

Persze otthon, hobbiszakácsként kezdetben a legtöbb munkával elboldogulunk, akár 1-2 késsel is, egy kisebbel az aprításhoz és a hámozáshoz, illetve egy nagyobbal – a séfkések tökéletesek erre – a méretesebb húsok, zöldségek, halak szeleteléséhez.

Később beszerezhetünk további speciális rendeltetésű késeket vagy akár teljes készkészleteket is. Érdemes minőségi anyagokból készült eszközöket vásárolni, amelyek kényelmesen illeszkednek a kezünkbe és könnyen kezelhetőek. Figyelmedbe ajánljuk a Grillplaza.hu kiváló minőségű Berkel késeit a konyhai műveletekhez vagy a grillezéshez. Ismerd meg az olasz gyártó méltán népszerű termékeit!

Milyen egy jó konyhai kés?

A konyhakés nélkülözhetetlen konyhai eszköz, amelynek két fő jellemzője van, a funkcionalitás és az ergonómia. Ma már ezeket a termékeket is modern technológiákkal, gépekkel állítják elő.

Minőségét és árát meghatározza a pengéhez használt acél minősége, az acél alakításának és edzésének módszere, illetve hogy helyes használat esetén mennyi ideig tartja meg az élességét, milyen gyakran és hogyan kell élezni a kést.

Továbbá hatással van rá a penge és a markolat egyensúlya, valamint az, hogy a kés hogyan fekszik a kézben, milyen minőségben készült.

Minél szélesebb a penge, annál kevésbé alkalmas általános feladatokra, illetve a keskeny pengék inkább nyers hús vagy hal vágására alkalmasak, nem pedig gyors aprításra. Többcélú késnek a szakácskés való. Ahhoz, hogy erőlködés nélkül vágjunk különféle nyersanyagokat, a penge élessége kulcsfontosságú.

Keménység és élesség

A mai rozsdamentes konyhakések többsége nem őrzi meg hosszú ideig az élességét, mivel a pengéket nem edzették. Az acél keménységének meghatározására a HRC-skála szolgál.

Az 56 HRC az acél legkisebb keménységi szint egy tisztességes konyhakés esetében, ezen érték alatt a kés nemcsak gyorsan veszít az élességéből, hanem nehezebb újraélezni is. A rozsdamentes konyhakéseknek nagyon magas a króm (Cr) és alacsony a széntartalma (C), ezért nem jelentenek jó választást.

Válassz olyan pengét, amely alacsonyabb króm (Cr) tartalmú acélból készült, vanádium (V) vagy molibdén (Mo) hozzáadásával. A Berkel Elegance 3 darabos séfkés készletének valamennyi tagja kiváló minőségű 1.4116-X50 Cr Mo V15 acél pengével készül, ezáltal könnyű és pontos vágást biztosít.

A kések nemesei

A státuszszimbólumnak számító klasszikus piros Volano névre keresztelt szeletelőgépet jegyző olasz Berkel a profi és hobbiszakácsok számára készített konyhai kések terén is kiemelkedő minőséget kínál. A prémiumminőségű acélból készült kések tökéletesen alkalmasak a legtöbb konyhai tevékenységhez, szeleteléshez, aprításhoz, hámozáshoz.

De nemcsak a prémium minőségű penge, hanem az annak tapadását szolgáló acélboltozat, valamint az acélgyantából készült markolat adja a kés tökéletes egyensúlyát, biztosítja kényelmes használatát.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss