Egészség

Modern technológia alkalmazása a levegő tisztaságának biztosítása érdekében

A mai környezetünkben egyre magasabb a légszennyezettség mértéke, ez pedig számottevő hatással van az emberek egészségére. A levegőben a por és más légszennyezettséget okozó anyagok mellett az évszaktól függően magas lehet a pollenek koncentrációja is, emellett pedig a téli hónapokban azok a vírusok és baktériumok is elszaporodhatnak, melyek cseppfertőzés útján terjednek.

Látható, hogy a mindennapi környezetünkben milyen nagy szükség van arra, hogy korszerű légtisztító berendezések használatával a lehető legtisztább levegőt biztosítsuk a családunk, munkatársaink számára.

Hogyan segít ezen a legújabb technológia?

A szellőztetés során nem csupán friss levegővel telik meg a helyiség, hanem ezzel együtt bejön a füst, a por és más szennyezőanyagok is. A Trotec – LPV légtisztító berendezései segítségével azonban ezeknek a szennyeződéseknek egy nagy részét ki tudjuk szűrni, ezáltal jelentősen tisztább közegben tölthetjük a mindennapjainkat.

A legújabb technológia tehát beköltözött az otthonokba, a rendelőkbe, a kereskedelmi egységekbe, a munkahelyekre, ezzel biztosítva azt, hogy az emberek a lehető legegészségesebb környezetben tudjanak élni.

Milyen technológiát alkalmaznak ezek a levegőszűrők?

Egyes berendezések csupán 1-2-féle technológiát használnak, mások kombinálják a különféle szűrési, fertőtlenítési lehetőségeket. Általánosságban elmondható, hogy a készülék mérete már sejteti, hogy milyen eredményre számíthatunk a levegőtisztítás tekintetében, ugyanis egy nagyobb készülék nagy valószínűséggel sokkal hatékonyabb még akkor is, ha kevesebb technológiát alkalmaz. Egy pici berendezés hiába tűnik nagyon felszereltnek, ha mindezek csak alacsony hatásfokkal működnek benne.

Az ionizátor szerepe

Ez a technológia azon alapszik, hogy a készülék negatív ionok segítségével semlegesíti a zárt terek levegőjében lévő szennyeződéseket. Kiválóan használható a füst, a vegyi anyagok vagy a mikroorganizmusok ellen, de a kellemetlen szagokat is képes megszüntetni.

A HEPA-szűrő

A szűrő fizikailag távolítja el a szilárd részecskéket, szennyeződéseket. Maga a szűrő állhat több részből is, és sok esetben előszűrést is alkalmaznak. Alkalmas mikroorganizmusok, poratka, cigarettafüst kiszűrésére is.

Az aktív szén

Az aktív szén felülete képes megkötni a füstöt, a gázokat, a vegyi anyagokat, remekül működik illékony szerves vegyületek jelenlétében, de a konyhai szagok, más kellemetlen szagok ellen is hatékony.

Az ózon

Az ózon elpusztítja a mikroorganizmusokat semlegesíti a szagokat és a szerves vegyi anyagokat.

A levegőtisztítók alkalmazásával a környezetben lévő szennyezőanyagokat minimálisra lehet csökkenteni, mivel a készülékekben lévő erős ventilátorok beszívják a helyiség levegőjét és a szűrés-kezelés után tisztán juttatják vissza a szobába. Allergiások, kisgyermekek, idősek, háziállatokkal együtt élők számára igazi megkönnyebbülés lesz, hiszen a levegőben lévő por, állatszőr és pollen jelentős mértékben csökken.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss