Egyéb kategória

Hosszú percekig elérhetetlenek voltak a legnépszerűbb oldalak

legnépszerűbb

Kedd délután a világ több száz legnépszerűbb weboldala vált elérhetetlenné, miután az egyik legfontosabb internetszolgáltatás-támogató vállalatnál, a Fastlynál súlyos üzemzavar lépett fel – írja a TechRadar.

A Fastly problémái miatt az olyan oldalak, mint a Reddit, az eBay, az Amazon, a Twitch és a brit kormányzati oldal több percig volt elérhetetlen világszerte. Több hírportál, a Guardian, a New York Times, a BBC és a Financial Times sem volt elérhető egy darabig. A CNN honlapja sem működött sokáig megfelelően. Az oldalak nagy része azóta már elérhető.

A Fastly a világ egyik vezető felhőalapú tartalomszolgáltató hálózata (CDN).

„A problémát azonosították, és a javítás folyamatban van”

– közölte a cég.

A tartalomszolgáltató hálózatok (CDN-ek) az internetes infrastruktúra kulcsfontosságú részét képezik, ezek a vállalatok szerverek globális hálózatait működtetik. A Fastly szolgáltatásai különösen népszerűek a médiaoldalak körében. A keddi üzemzavar nem korlátozódik egy konkrét adatközpontra, a Fastly globális CDN-zavarként írta le problémát. (via TechCrunch)

Egyéb kategória

Teljesen átalakult a Mozzila Firefox

firefox

Megjelent a Mozilla Firefox 89-es főverziója, ami rendkívül szembetűnő változásokat hoz: egy komplett új felhasználói felületet, amit Proton néven emlegetnek a fejlesztők.

Az aktuális trendeket követve a cél egy modernebb és letisztultabb külső létrehozása volt, de elrendezés és elemek terén is találni újdonságokat, a fülek mérete és formája is változott. Az üres tabon megjelenő oldalikonok kisebbek, így több hivatkozás fér ki, és átalakult a lenyíló alkalmazásmenü is.

Emellett természetesen biztonsági javítások is érkeztek, így mindenképp érdemes frissíteni a böngészőt, ha még nem tettük volna meg. Az új dizájnt egy látványos videón is bemutatja a cég.

Forrás: 24.hu

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss