Gazdaság

Donald Trump elindította saját Social Media platformját

Bár közösségi oldalnak egyáltalán nem nevezhető, hiszen nem úgy funkcionál

Egy hónapnyi ígérgetés után Donald Trump elindította saját közösségi oldalát, ami egyáltalán nem hasonlít semmilyen social media felületre, hiszen nem az.

Gyakorlatilag egy teljesen átlagos blogról beszélhetünk, ha esetleg felmerészkednénk a https://www.donaldjtrump.com/desk oldalra. A leköszönt miniszterelnök nem kevés internetes botrányt tudhat maga mögött, illetve az összeesküvés elmélet hívei a mai napig állítják, hogy a Facebook, Twitter és hasonló oldalak segítették hozzá győzelméhez, melyek kiskapuit használta ki manipulációs szempontból. Mivel ezek az oldalak nem szerettek volna további felelősséget vállalni, ezért amint tiszta lett a terep és Biden lett az elnök, gyorsan kitiltották mindenhonnan.

Egy igazi bloggert semmi sem állíthat meg!

Mivel Trump kifejezetten aktív az online felületeken, úgy döntött, létrehozza saját social media hálózatát, ahonnan remélhetőleg már senki sem fogja kitiltani. Bármennyire is gyerekesen hangzik, a hír igaz, az oldal kedden elstartolt. Az oldal inkább a Twitterre hajaz, mint a Facebookra, ami érthető, hiszen Donald ott szeretett a legjobban nyilatkozni, ha épp kedve támadt (minden percben körülbelül). Elméletileg meg lehetne osztani a bejegyzéseit az előbb említett oldalakon, de a Twitter esetében nem igazán működik a dolog.

„Alapvetően a tartalom megosztása az oldalon mindaddig megengedett, amíg nem ütközik az alapelveinkkel.”

– fogalmazott a Twitter szóvivője.

Az oldal, mint azt írtuk, kedden indult, viszont a posztok március 24-éig nyúlnak vissza. Az aktuális videós posztjából megtudhattuk, hogy ez végre egy olyan hely, ahol nyugodtan és szabadon beszélhet valaki anélkül, hogy bárki ítélkezne felette. Ezt követően elméletileg Trump közvetlenül, nyilvánosan is képes lesz az oldalon kommunikálni követőivel és támogatóival, erre egyelőre még nem láttunk aktív példát, valószínűleg éppen fejlesztik.

Az időzítés sem volt véletlen, hiszen a bannolás kapcsán történő döntéshozatal előtt egy nappal sikerült ezt meglépni, ami egy igazi, önazonos művelet volt részéről.

Forrás: The Verge

Friss