Ipar

Miért éri meg beruházni egy raklapfóliázó gépbe?

A raklapfóliázó gép egy rendkívül hasznos eszköz a logisztikai és raktározási iparban, amely jelentős előnyöket nyújt a raklapok csomagolásában és védelmében. Az alábbiakban ezeket fogjuk részletesebben is bemutatni.

Hatékony védelem

A Mű-Pack Kft. – Csomagolástechnikánál is megrendelhető raklapfóliázó gépek egyik legfőbb előnye, hogy hatékony védelmet nyújtanak a raklapok tartalmának.

Olyan szorosan rögzítik ugyanis a stretchfóliát a termék köré, hogy az maximálisan megvédje a külső behatásoktól, például a nedvességtől, a porosodástól és az egyéb szennyeződésektől. Mindez pedig különösen fontos, ha a termékeket hosszabb időn keresztül szállítjuk vagy tároljuk.

Könnyű használat és automatizálás

A raklapfóliázó gépek használata rendkívül egyszerű, mivel az eszközök automatikus funkciókkal rendelkeznek. A felhasználóknak egyszerűen csak be kell állítani a gép paramétereit, és az automatikusan elvégzi a fóliázást.

Ráadásul az automatizálás nemcsak a munkaerőigényt csökkenti, hanem a munka hatékonyságát és pontosságát is növeli.

Időhatékonyság

Ha a raklapfóliázó gépek mellett teszed le a voksodat, azzal rengeteg értékes időt is megspórolhatsz, hiszen ahogy azt már fentebb is említettük, a csomagolási folyamatában gyakorlatilag az indítást leszámítva nem szükséges emberi jelenlét. Ennek köszönhetően pedig a raktári operátor más dolgokra is képes lesz odafigyelni.

Költséghatékony megoldás

A raklapfóliázó gépek segítségével rengeteget spórolhatsz a fólia költségein. A beállításoknak köszönhetően ugyanis minden alkalommal ugyanannyi fóliát fognak felhasználni a csomagolás során.

És akkor azt még nem is említettük, hogy két fóliaszál hengerrel rendelkeznek, ami lehetővé teszi a fólia előnyújtását és a költségek további csökkentését.

Egységes és precíz csomagolás

A raklapfóliázó gép biztosítja a csomagolás egységességét és precizitását. Az előre beállított paraméterek szerint automatikusan alkalmazza a fóliát, ami egyenletes védelmet és stabilitást biztosít a raklapoknak.

Sőt, a modern raklapfóliázó gépek még a különböző vastagságú fóliákhoz és csomagolási igényekhez is beállíthatók, így sokféle raklap- és termékkonfigurációhoz használhatók.

Környezetvédelmi előnyök

A stretchfólia precíz adagolása nem csupán a költségvetés szempontjából lehet előnyös, hanem amiatt is, mert így elkerülhető a túlzott anyaghasználatból fakadó nagy mennyiségű hulladék.

Mindezt pedig a vásárlók, az ügyfelek és az üzleti partnerek is kifejezetten értékelik manapság. A raklapfóliázó gépek használatával tehát az ő szemükben is igazán jó színben tűnhetsz fel.

Reméljük, hogy a fentebb leírtakkal sikerült meggyőznünk arról, hogy a raklapfóliázó gép igenis egy jó befektetés. Ha bármilyen kérdésed felmerülne vele kapcsolatba, keresd nyugodtan a Mű-Pack Kft. – Csomagolástechnika szakértő munkatársait.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss