Ipar

Két új biztonságtechnikai disztribútorral erősít a TP-Link Magyarországon

A TP-Link Magyarország disztribútori szerződést kötött videómegfigyelő-rendszerei hazai forgalmazására a biztonságtechnikai piac két meghatározó szereplőjével, a Cédrus Számítástechnikai Kft.-vel és a Power Biztonságtechnikai Kft.-vel.

A vezetékes és vezeték nélküli hálózati eszközök piacvezető gyártója a videómegfigyelő rendszerek piacán is jelentős előretörést tervez.

Az első mérföldkő

A TP-Link hazai gyártói képviseletének 10 évvel ezelőtti megnyitása óta folyamatosan építve a kereskedelmi csatornáját piacvezetővé vált a vezeték nélküli otthoni hálózati eszközök mellett a kis- és középvállalati hálózati megoldások szegmensében is. A vállalkozások, intézmények körében közkedvelt Omada rendszerek kiegészítéseként a gyártó három évvel ezelőtt bemutatta VIGI videómegfigyelő termékcsaládját is. A videómegfigyelő piacra történő belépést követően rövid idő alatt közel tízezer darab eladott kamerával és rögzítőeszközzel 1,6 százalékos részesedést ért el a TP-Link a magyarországi IP-alapú rendszerek piacán.

Hosszú távú tervek

A gyártó hazai képviselete hosszú távra tervezve 10 százalékos piaci részesedés elérését tűzte ki célul. Ehhez a folyamatos termékfejlesztés, az új technológiák bevezetése mellett elérkezettnek látta az időt a kereskedelmi csatorna bővítésére is.

„Olyan együttműködő partnereket kerestünk, akik otthonosan mozognak a biztonságtechnikai piacon, rendelkeznek a megfelelő szakértelemmel, mérnöki támogató képességékkel, és képesek VIGI videómegfigyelő rendszereink piaci ismertségét növelni.”

– foglalta össze az új szakmai disztribútorok kiválasztásának főbb szempontjait Dr. Kilbertus Viktor, a TP-Link Magyarország B2B Igazgatója.

„Több éves, a vállalati hálózatok piacán eredményes együttműködésünket október 1-jétől szakmai disztribútori szintre emeljük a Cédrus Számítástechnikai Kft.-vel és a Power Biztonságtechnikai Kft.-vel a videómegfigyelő rendszerek terén.”

„Végfelhasználóknak szánt komplex megoldásaival, folyamatos fejlődésre törekvő szemléletével a TP-Link alapvetően illeszkedik cégünk filozófiájához.”

– fogalmaz Pfeiffer Péter. A Cédrus Számítástechnikai Kft. üzletfejlesztési vezetője szerint, a TP-Link-től már megszokott, kiemelkedő minőségű és megbízhatóságú eszközök segítségével, a disztribútori szerepkörben a korábbiaknál nagyobb szolgáltatási palettát, komplexebb megoldásokat tudnak kínálni ügyfeleiknek.

„A TP-Link hazai képviseletében egy megbízható gyártói partnerre találtunk, melynek munkatársai aktívan részt vesznek a piac fejlesztésében. Biztonságtechnikai disztribútorként még hatékonyabban tudjuk a hazai piacon egyedülállóan széles partnerbázisunkat kiszolgálni. A célunk a partnereink minden igényének kiszolgálása egy kézből. A TP-Link növekedési terveit megismerve úgy véljük, ebben piacvezető disztribútorként egyértelműen részt szeretnénk venni.”

– foglalta össze Daniss Csaba, a Power Biztonságtechnikai Kft.  üzletág igazgatója a döntés hátterét.

A két új szakmai disztribútor csatlakozását követően a hazai telepítők, beruházók, nagyvállalati és intézményi ügyfelek az eddiginél is magasabb szintű műszaki támogatást, oktatásokat vehetnek igénybe. Az üzleti végfelhasználók választási lehetősége pedig egy komoly gyártói háttérrel rendelkező, hazai raktárkészletről elérhető, magas műszaki színvonalú, akár 4 év gyártói cseregaranciával rendelkező kameramegoldással bővül.

A TP-Link VIGI biztonságtechnikai megoldása

A TP-Link 2022-ben mutatta be VIGI névre keresztelt IP-alapú videómegfigyelő megoldását, mely ma már közel 50 különböző kamera és közel 20 rögzítő eszköz mellett napelem-rendszereket is tartalmaz a szigetszerű telepítéshez. A VIGI kamerarendszerek akár 8MP felbontást, széleskörű analitikai funkciókat és a gyártó hálózati eszközeivel kiegészülve komplex megoldást kínálnak rendkívül kedvező ár-érték arány mellett.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss