Mozgásban

Debütált a Hankook terepjárókhoz és négykerék-meghajtású járművekhez tervezett nyári gumiabroncsa

Sokoldalú, szívós, kifejezetten terepjárókra és négykerék-meghatású járművekre fejlesztett abroncsot mutatott be a Hankook prémium gumiabroncsgyártó. A Dynapro HPX modell  a piacon új mércét állít a biztonság, kényelem és tartósság terén.

A Dynapro HPX kategóriájában egyedülálló minőséget képvisel egyenletes kopásával és hosszú élettartamával. A Hankook újonnan kifejlesztett anyagkeverékének és a megnövelt érintkezési felületnek köszönhetően az abroncs egyenletesen oszlatja el az érintkezési nyomást, miközben megnövelt tapadást biztosít fékezéskor és kanyarodáskor a nedves utakon is. A fő futófelületre helyezett új, 3D GripControl-barázdák terhelés alatt megtartják formájukat, ezzel is hozzájárulva az optimális tapadáshoz. A Dynapro HPX erősségei különösen a nedves utakon mutatkoznak meg: elődjéhez, a Dynapro HP2 modellhez képest akár 15 százalékkal rövidebb féktávot biztosít a vizes felületeken, valamint akár 7 százalékkal jobb kezelhetőséget.

Csökkentett zaj a nagyobb kényelemért

A Dynapro HPX új futófelületi kialakításának köszönhetően a barázdák belsejében alkalmazott „knurling” technológia csökkenti a gördülési zajt és anélkül szűkíti a levegő útját a barázdák között, hogy korlátozná az abroncs egyéb funkcióit. A csendesebb vezetési élményt a külső futófelületi blokkok optimalizálása is elősegíti.

„Gumiabroncs-családunk legújabb tagját, a Dynapro HPX modellt kifejezetten a terepjárók és a négykerék-meghajtású járművek sokoldalúságát figyelembe véve terveztük” – nyilatkozta Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan gumiabroncsot kínálunk ügyfeleinknek, amely a kényelem és a biztonság kompromisszuma nélkül biztosít kiemelkedően hosszú élettartamot”

– tette hozzá.

A Dynapro HPX modell az európai és észak-amerikai piacok igényeire szabva megbízható teljesítményt nyújt kedvezőtlen időjárási körülmények között is. A júniustól Magyarországon is elérhető gumiabroncs 16 és 19 col közötti méretekben kapható.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss