Okoseszközök

Újabb okoskarórával rukkolt elő a Huawei

watch 3

A Watch 3 széria készülékein elsőként fut a vállalat saját operációs rendszere, a HarmonyOS.

Újabb okosórákat hoz Magyarországra a Huawei Technologies, amely 2021 első negyedévében jelentősen növelte forgalmát a viselhető okoseszközök, az audióeszközök és a számítógépek szegmensében is a hazai piacon. A most bemutatott Watch 3 széria bizonyos típusai többek között méri a bőr hőmérsékletét, és akár három hétig is bírja egyetlen feltöltéssel, valamint már a hívásokat is kezeli. Ezen az eszközön mutatkozik be a magyar piacon a Huawei saját fejlesztésű operációs rendszere, a Harmony OS.

A Huawei, amely hosszú éveken keresztül elsősorban az okostelefonjairól volt ismert Magyarországon, immár két éve új stratégiát követ: nem csak egy termékre fókuszál, hanem minden élethelyzetre kínál egymással összekapcsolható termékeket – okosórát, fülhallgatót, hangszórót, számítógépet, tabletet, routert, monitort stb. A hangsúly az ökoszisztémán, a termékek egyszerű összekapcsolásán van, amelyért a Huawei június elején bemutatott, legújabb operációs rendszere, a HarmonyOS felel. A megosztott technológián alapuló rendszerszoftver az eddig függetlenül működő eszközöket egy nagy szupereszközzé kapcsolja össze a hardverintegráción és a Service Widget-eken keresztül. A Huawei Watch 3 az első készülék Magyarországon, melyen a HarmonyOS fut.

 Huawei Watch 3 széria

A Huawei új zászlóshajó okosórája, a Watch 3 a csukló divatos és okos éke: az ívelt üveglappal és 316L rozsdamentes acélvázzal szerelt eszköz vadonatúj koronával érkezik, amely érzékeli a különböző mértékű nyomást és érintésre haptikus visszajelzést ad, így az óra egyszerre kényelmes és könnyen kezelhető. A HarmonyOS-nek köszönhetően a Watch 3 készülékek zökkenőmentesen kapcsolhatók össze a Huawei okostelefonokkal. Az órákon az eSim funkciónak köszönhetően mostantól a felhasználó már hívásokat indíthat és fogadhat, illetve zenét is hallgathat. Mindehhez elegendő a telefonszámot és az adatokat megosztani egy okostelefonnal.

A Watch 3 órák profi fitnesz- és egészségfunkciói akár százféle edzésmódot támogatnak, legújabb funkcióként már a testhőmérsékletet is mérhetik. SOS funkciókkal rendelkeznek és érzékelik, ha a felhasználó elesik, felkínálva a segélyhívást.

A Watch 3 Pro okos üzemmódban akár öt napig, ultrahosszú üzemmódban pedig akár 21 napig bírja egy feltöltéssel, míg a Watch 3 okos üzemmódban három, ultrahosszúban pedig tizennégy napig működhet.

Különleges számlap a szurkolóknak

A Huawei a Labdarúgó Európa bajnokság apropóján egy különleges számlappal kedveskedik a Watch 3 és Watch 3 Pro modell tulajdonosainak. A vállalat Robert Lewandowski-val, a márka nagykövetével egy olyan egyedi és különleges számlapot alkotott, mely egyszerre elegáns, mégis büszkén hirdeti a labdarúgás szeretetét. Az egyedi hátlap letölthető a Huawei AppGalleryből.

Sikeres az új stratégia

A Huawei tavaly év végén jelentette be legújabb, „Élet a Gördülékeny AI Megoldásokkal” (Seamless AI) termékstratégiáját. A vállalat régóta dolgozik a saját, teljes körű okoseszköz-ökoszisztémájának megteremtésén.  Mára olyan, úgynevezett seamless AI, vagyis folyamatos kapcsolatú hardver- és szoftver- és szolgáltatásrendszert épített ki, amely minden élethelyzetre és minden forgatókönyvre kínál okos megoldást. A stratégia érinti az intelligens otthon, az intelligens iroda, az egyszerűbb utazás, a fitness és egészség, valamint a szórakozás területét is.

„Új stratégiánkkal kiváló eredményeket értünk el a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt, továbbra is élvezzük a fogyasztók bizalmát. A terveink szerint ezért további új terméket hozunk Magyarországra, különösen a viselhető okoseszközök kategóriájában”

– mondta Thomas Liu, a vállalat Fogyasztói Üzletágának igazgatója.

A Thomas Liu kiemelte, hogy 2021 első negyedévében – az előző év hasonló időszakához képesta vállalat megháromszorozta az audioeszközök értékesítését Magyarországon, mintegy másfélszeresére növelte forgalmát a viselhető okoseszközök terén és megötszörözte eladásait a számítógépes szegmensben.

„A Huawei márkaismertsége továbbra is kimagasló, 97 százalékos. Az úgynevezett brand consideration-ünk szintén stabil, az 50 százalék azt jelenti, hogy vásárlóink változatlanul bíznak a márkában és értékelik innovációs vezető szerepünket”

– mondta Nagy Ivett.  A Huawei Fogyasztói Üzletágának marketing igazgatója hozzátette, hogy nagyon fontos a Huaweinek a magyar piac, és ennek szellemében érkezik Magyarországra a Watch 3 sorozat, valamint a FreeBuds és a MatePad szériák következő tagjai.

Árak és elérhetőségek

A Huawei Watch 3 fekete színben július 1-től előrendelhető a Magyar Telekom, a MediaMarkt, az Extreme Digital, az eMAG, az Euronics, üzleteiben és a Huawei Szervizközpontokban bruttó 139.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron. A Huawei Watch 3 rozsdamentes acél kivitelben barna bőr szíjjal július 1-től előrendelhető az Extreme Digital, az eMAG üzleteiben és a Huawei Szervizközpontokban bruttó 149.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron. A Huawei Watch 3 Pro titánszürke készülékházzal és barna bőr szíjjal július 1-től előrendelhető a Magyar Telekom, a MediaMarkt, az Extreme Digital, az eMAG üzleteiben és a Huawei Szervizközpontokban bruttó 163.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

További információ a Huawei okosóráiról itt elérhető ITT

Okoseszközök

A Huawei legújabb tabletje 120Hz-es képfrissítéssel érkezik

matepad 11

A Huawei MatePad 11 a vállalat első olyan készüléke, amely 120 Hz-es képfrissítési technológiával rendelkezik és a legújabb generációs M-Pencillel is kezelhető.

A tablet a Többképernyős együttműködés funkciónak köszönhetően akár külső kijelzőként is használható. A MatePad 11 kompatibilis az Androiddal, valamint egyszerűen futtathatók rajta a Microsoft Office programok, valamint a Google Drive és a Calendar appok is. A MatePad 11 augusztus 2-től elérhető a Huawei kereskedelmi partnereinél bruttó 164.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

Simább gördítés, mint valaha

A játékok és a videók szerelmesei biztosan csettintenek a Huawei új táblagépe, a MatePad 11 láttán, a készüléket ugyanis 120 Hz-es képfrissítési technológiával szerelte fel a gyártó. A nagyobb képfrissítésnek köszönhetően a kijelzőkön megjelenő mozgó tartalom sokkal lendületesebbnek tűnik, így a nagysebességű videók és játékok sokkal simábban futnak a kijelzőn, de a weboldalak és dokumentumok közötti görgetés és váltás is lényegesen gördülékenyebb. A Huawei fejlesztői a gyorsabb frissítés miatti nagyobb energiaigényre is gondoltak, a Képfrissítés-adaptációs technológia ugyanis a tartalomhoz igazítja a képfrissítést, így segít csökkenteni a fogyasztást.

Nemcsak gördülékenyebben, hanem élénkebben is jelennek meg a képek is videók a MatePad 11 a DCI-P3 színskálának köszönhetően. A színekben gazdag megjelenítés mellett a készülék kíméli az emberi szemet is: minimalizálja a kék fényt és a villogások gyakoriságát. A technológia csökkenti a szemfáradtságot még akkor is, ha órákon át használják a táblagépet.

A lenyűgöző látványhoz kimagasló hangzás párosul. A beépített, négycsatornás hangrendszert a Harman Kardon hangmérnökei tervezték és hangolták úgy, hogy tökéletes hangélményt adjon, bárhogy tartja tulajdonosa a készüléket.

A hatékony munkavégzés és a gyors netes vásárlás szolgálatában

A MatePad 11 a munkában is hasznos társ lehet, mert képes az úgynevezett Többképernyős együttműködésre (Multi Screen Collaboration). A tabletet egy PC-vel összekötve Tükrözés és Kiterjesztés üzemmódban a tablet rajztáblává és másodlagos kijelzővé válik. Az innovatív Collaborate Mode-ban a HarmonyOS2 és a Windows között egyszerű drag’n’drop módszerrel továbbíthatók a tartalmak – például szöveg, kép és dokumentum – az egymáshoz csatlakoztatott eszközök között.

A Többképernyős együttműködés mellett a vadonatúj Többablakos mód funkciónak köszönhetően a tablet akár négy alkalmazást is képes egyidejűleg megjeleníteni. Két, párhuzamosan lebegő ablakot is felkínál, hogy a multitasking még egyszerűbb legyen. Ha nincs rá szükség, az úszó ablakokat el lehet helyezni a háttérben és bármikor könnyen hozzáférhetők, amikor azokra szükség van.

A továbbfejlesztett Alkalmazás sokszorosító segítségével akár két feladat is futtatható külön-külön egy alkalmazáson belül. Például internetes vásárláskor két termék külön ablakban is megnyitható, így még könnyebben összehasonlítható, mielőtt a kosárba kerül. Vagy míg a bal oldali ablakban e-mailt írunk, a jobb oldalon SMS-re is válaszolhatunk.

Platina hegyű ceruza

A MatePad 11 sokoldalú táblagép, irodában, iskolában, és otthon is kiváló társ, legyen szó munkáról, szórakozásról vagy jegyzetelésről. Az eszközhöz intelligens mágneses billentyűzet és második generációs Huawei M-Pencil és is csatlakoztatható. Utóbbi nem csak a tablet kezelésében segít, hanem a beírt szavakat, mondatokat az eszköz valós időben digitális szöveggé alakítja. A második generációs M-Pencil új, platinával bevont tollhegyének és az érintőképernyő csupán 2 milliszekundumos késleltetésének köszönhetően a kézírás még természetesebb, könnyedebb, mint korábban. Az átlátszó tollhegyet a luxus karórák hátlapja ihlette, míg matt felülete kényelmes fogást biztosít még hosszan tartó használat esetén is.

Az érintőceruza párosítása és töltése rendkívül egyszerű: az eszköz mágnesesen csatlakozik a MatePad 11 oldalához, ami a mindkét folyamatot elindítja. Dupla koppintással a toll, vagy radír funkció között válthatunk, valamint rendelkezik az Instant Shape és az Instant Table azonnali funkciókkal is.

Új Tablet Desktop

A MatePad 11-ben mutatkozik be a vállalat vadonatúj kezdőképernyője, a Tablet Desktop, mely letisztultan és rendszerezetten mutatja a leggyakrabban használt applikációkat. Az új Dockban találhatók a leggyakrabban és a legutóbb használt alkalmazások. Szintén elérhető a HarmonyOS egyik újdonsága, a Service Widgets, ami valós időben az alkalmazás megnyitása nélkül enged hozzáférést azok egyes funkcióihoz. Elérhetőségét az appok ikonja alatt látható fehér vonal jelzi. A jobb felső sarokban megjelenő PIN ikonnal egy kattintással kitűzhetők a főoldalra.

Android-alkalmazások egy pöccintésre

A Huawei MatePad 11 a HarmonyOS alapjául szolgáló Multi-Kernel környezetnek köszönhetően kompatibilis az Androidos alkalmazásokkal. A felhasználók az AppGallery segítségével hozzáférhetnek például a Microsoft Office programokhoz, vagy a népszerű OfficeSuite alkalmazáshoz. Emellett a Google Drive és a Google Calendar, a Zoom, az Outlook és a OneDrive szintén megtalálható a Huawei saját alkalmazásáruházában a Spotify, a Netflix, a YouTube és sok más egyéb app mellett.

Árak és elérhetőség

A Huawei MatePad 11 matt szürke színben augusztus másodikától elérhető a Huawei valamennyi kereskedelmi partnerénél bruttó 164.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

A MediaMarkt, az Extreme Digital, az Euronics, a BestByte, valamint az eMAG, üzleteiben ugyanakkor augusztus 2. és 15. között előrendelt modellek mellé ajándék M-Pencil és billentyűzet is jár a vásárlóknak 32.990 Ft és 38.990 Ft értékben.

A Telekom üzleteiben augusztus 16-től elérhető a MatePad 11 szintén ajándék M-Pencillel, okos, mágneses billentyűzettel, valamint Huawei E5576-322 routerrel (melynek értéke 12 540 Ft) 169.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

A MatePad 11 az alábbi linken már előrendelhető:

https://consumer.huawei.com/hu/promo/matepad11-elorendeles/

További információk a termékről az alábbi linken érhető el:

MatePad 11 hivatalos termékoldal:

https://consumer.huawei.com/hu/tablets/matepad-11/

Tovább

Okoseszközök

A fülünkhöz igazította a zajszűrést a Huawei

freebuds

A HUAWEI FreeBuds 4 az első nyitott kialakítású fülhallgató dupla mikrofonos zajszűrési technológiával.

A HUAWEI Technologies a világon elsőként mutatott be olyan vezeték nélküli, nyitott kialakítású fülhallgatót, mely a felhasználó füléhez igazodva csökkenti a környezeti zajokat. A FreeBuds 4-ben továbbfejlesztették az aktív zajszűrési technológiát (ANC), a készülék az új Adaptive Ear Matching (AEM), azaz fülhöz igazodó funkcióval kimagasló hangminőséget kínál. A légiesen könnyű fülhallgatók súlya egyenként csupán 4,1 gramm, a töltőtok pedig 15 perces töltéssel 2,5 órás zenelejátszást biztosít. A FreeBuds 4 kerámia fehérben és fagyott ezüst színben, augusztus 2-től elérhető a HUAWEI kereskedelmi partnereinél bruttó 54.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

Nyitott kialakítás, kizárt hangok

Az Adaptive Ear Matching (AEM) technológia a fül alakjának és a fülben elfoglalt pozíciójának automatikus észlelésével intelligens módon meghatározza az optimális zajcsökkentési beállításokat, így a felhasználók bármilyen körülmény között élvezhetik az állandó és magas minőségű hangzást. A FreeBuds 4 az első nyitott kialakítású fülhallgató, mely kétmikrofonos zajcsökkentő technológiát alkalmaz, így még pontosabban szűri ki a környezeti zajokat.

A Freebuds 4 kialakítását 13 helyen módosították elődjéhez képest, ezért nemcsak jobban illeszkedik a fülbe, de jobban is szól. A kimagasló hangzásért a 4 darab, folyadékkristályos polimer (LCP) kompozit membrán felel, amely akár 40 kHz-en rezeg, így a magas hangok gazdagabban, teljesebben szólalnak meg. A mérnökök a 14,3 mm-es dinamikus meghajtók mellett 15%-kal nagyobb basszuscsövet építettek a készülékbe, így teltebbek a mély hangok és jobban dübörög a basszus.

Pehelykönnyű fülékszer

A fülhallgatók egyenként mindössze 4,1 grammot nyomnak, a Freebuds 4 töltőtokja pedig mindössze 21,2 mm vastag, súlya csupán 38 g, ezzel 6,3%-kal kisebb és 20,8%-kal könnyebb, mint elődje. A szimmetrikusan kerek dizájnú tok és a fülhallgatók két lenyűgöző színben, kerámia fehérben és fagyott ezüstben érhetők el.

Aktív zajszűrés nélkül a fülhallgató 4 óra folyamatos, a töltőtokkal együtt 22 órás zenelejátszást kínál. Bekapcsolt aktív zajszűrés mellett ez az érték 2,5 óra. A HUAWEI kiemelkedő gyorstöltési technológiájának köszönhetően mindössze 15 perces töltéssel 2,5 órányi zenelejátszásra elegendő az üzemidő, így a felhasználóknak nem kell aggódniuk az akkumulátor szintje miatt akkor sem, ha éppen sietnek valahova.

Intelligens audio kapcsolat

A Freebuds 4 számtalan módon csatlakoztatható, beleértve a közelségi párosítást, a felhőalapú információ-megosztáson keresztüli párosítást, a kettős eszközcsatlakozást és a Kapcsolatközpont szolgáltatást. A fülhallgatók bármely EMUI alapú eszközhöz kapcsolódnak, a HUAWEI okostelefonoktól a táblagépekig és a PC-kig, zökkenőmentes hangátmenetet nyújtanak az eszközök között.

A Kettős eszközcsatlakoztatás Dual device connection technológiának köszönhetően a FreeBuds 4-hez akár egyszerre két eszköz is csatlakoztatható, legyen szó HUAWEI okostelefonról, táblagépről, PC-ről, okosóráról, vagy intelligens kijelzőről, de akár bármely más Android, iOS vagy Windows rendszert futtató okoseszközről. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy anélkül élvezhessék kedvenc zenéiket vagy műsoraikat, hogy közben a telefonjukról sem csatlakoznak le. Bejövő hívás esetén a zene vagy a műsor szünetel, és a headset zökkenőmentesen átkapcsol a telefonra. A HUAWEI új operációs rendszerében, a HarmonyOS-ben is megtalálható HUAWEI AI Life audiokapcsolati vezérlőközpont egyszerre tíz csatlakoztatott eszközt tárol, amelyek között a felhasználók rugalmasan válthatnak egyetlen koppintással.

Árak és elérhetőség

A HUAWEI FreeBuds 4 kerámia fehér és fagyott ezüst színekben augusztus másodikától elérhető a HUAWEI valamennyi kereskedelmi partnerénél bruttó 54.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

A MediaMarkt, az Extreme Digital, az Euronics, a BestByte, valamint az eMAG, üzleteiben ugyanakkor augusztus 2. és 15. között vásárolt modellek mellé ajándék Band 4 Pro (melynek értéke 24.990 Ft) és egy hónapos ingyenes Spotify Premium előfizetés is jár a vásárlóknak.

A FreeBuds 4 az alábbi linken már előrendelhető:

https://consumer.huawei.com/hu/promo/freebuds4-raadas-band4pro/

További információk a termékről az alábbi linken érhető el:

FreeBuds 4 hivatalos termékoldal:

https://consumer.huawei.com/hu/audio/freebuds4/

Tovább

Okoseszközök

Az Instagram a jövőben sokkal jobban védi majd gyermekeinket

instagram

Az utóbbi években számos kritika érte a Facebookot és az alá tartozó Instagramot azzal kapcsolatban, hogy nem csak engedélyezi a fiatalkorúaknak fiókok létrehozását, de eléggé elhanyagolja a védelmüket is, így a gyerekek számos kártékony tevékenységnek vannak kitéve a közösségi oldalakon.

Különösen nagy probléma ez az Instagram esetében, hiszen a fiatalok előszeretettel használják a Facebook helyett, így örömteli, hogy a vállalat most bejelentette, hogy a jövőben minden 16 év alatti (vagy bizonyos országokban 18 év alatti) felhasználó fiókját alapból privátra állítják, így nem válnak automatikusan láthatóvá a fotóik, bejegyzéseik.

AZ INSTAGRAM NÉHÁNY HÓNAPJA KEZDTE EL BIZTATNI A FIATAL FELHASZNÁLÓKAT ARRA, HOGY ÁLLÍTSÁK PRIVÁTRA A FIÓKJUKAT, AKI PEDIG EZT EDDIG NEM TETTE MEG, AZ KAPNI FOG EGY ÜZENETET IS.

Ezzel párhuzamosan változik a hirdetések megjelenítése is. A Facebook központilag gyűjti az adatokat a felhasználókról, és eddig a hirdetők életkortól függetlenül tudták megcélozni az embereket, pusztán az érdeklődési körül alapján. A jövőben azonban már a fiatalkorúakat csak a koruk, a nemük és a lokációjuk alapján lehet majd célba venni hirdetésekkel, az internetről összegyűjtött érdeklődési koruk alapján nem.

Az Instagram közölte továbbá, hogy igyekszik megfékezni az olyan felnőttek felhasználói fiókjait, akik gyanús aktivitást mutatnak a fiatalkorúak irányába. Akit ilyen viselkedésen érnek, azt gyakorlatilag teljesen elkülönítik, és onnantól kezdve a gyanús fiók által közölt tartalmak nem jelennek majd meg a kiskorú felhasználóknak.

Ezzel párhuzamosan nem biztos, hogy mindenki számára jó hír lesz, hogy az Instagram már dolgozik az alkalmazás olyan változatán, ami 13 év alatti gyermekek számára lesz használható (jelenleg minimum 13 évesnek kell lenni a regisztrációhoz). Az anyavállalat Facebooknak ugyanis nincs épp példás múltja a gyermekeknek szánt alkalmazásokkal, elég visszaemlékezni a néhány országban tesztelt Messenger for Kids szolgáltatásra, amit viszonylag könnyen ki lehetett játszani, és például idegen felnőttek is tudtak csoportok beszélgetéseket indítani gyerekekkel.

Forrás: Origo

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss