Okoseszközök

A Samsung a SmartThings-szel továbbfejlesztett B2B kijelzőit mutatta be az ISE 2024 kiállításon

smartthings

A Samsung a barcelonai ISE (Integrated Systems Europe) 2024 kiállításon mutatta be, hogy a SmartThings miként támogatja a vállalat B2B kijelzőit az üzleti összekapcsolhatóság jövőjének alakításában.

A vállalat SmartThings for Business (Üzleti SmartThings) bemutatója a csúcstechnológiás IoT-felület által kínált új fejlesztéseket emeli ki, valamint a Samsung elkötelezettségét, hogy több, egymással összekapcsolható és könnyen vezérelhető digitális kijelzőt biztosítson a legkülönbözőbb iparágaknak.

„Az üzleti kijelzők iparágában a működési hatékonyság mérvadó szempont, a Samsung SmartThings-szel támogatott digitális kijelzői pedig újgenerációs csatlakozási lehetőségeket és funkciókat biztosítanak a vállalatoknak, azok méretétől függetlenül – mondta SW Yong, a Samsung vizuális kijelző üzletágának elnöke és vezetője. – A SmartThings ökoszisztéma bővítésével a legkülönbözőbb iparágak szereplőinek kínálhatunk új élményeket.”

Csatlakoztatott technológiák a SmartThings-szel – okos üzletektől az okos irodákig: így használhatják ki a vállalkozások a Samsung kijelzőit

A Samsung az ISE 2024 kiállításon bemutatja, hogy a SmartThings miképp teszi lehetővé, hogy a cégtulajdonosok a digitális kijelzőiket összehangolhassák, és okoseszközeiket hatékonyabban irányíthassák a különböző környezetekben. A SmartThings a csatlakozási funkciót olyan kereskedelmi kijelzőkhöz kínálja, mint a Smart Signage vagy a szállodákban kihelyezett tévékészülékek, így a felhasználók üzleti környezetben is átélhetik egy integrált rendszer élményét. Ezek a változások a Samsung okoseszközein túl olyan eszközökre is kiterjednek, amelyek támogatják az iparág legutóbbi IoT – többek között a Matter és a Home Connectivity Alliance – szabványait.

A SmartThings ökoszisztéma különböző üzleti célú alkalmazásával a Samsung hatékonyabb hely- és energiagazdálkodást biztosíthat azáltal, hogy az üzlethelyiség egy közös, integrált, okostérré alakul át. Az összekapcsolhatóságra irányuló fejlesztések számos üzleti szereplő érdekeit szolgálhatják, legyen szó kis-, vagy középvállalkozóról vagy akár egy nagyvállalatról. Az ISE 2024 esemény Samsung standján különböző okosterek – így üzletek, irodák és szállodák – bemutatói elevenednek meg.

A felhasználók a Rutin funkcióval szabályozhatják az optimális megvilágítást, a hőmérsékletet, a páratartalmat vagy a levegőminőséget, így megteremtve a megfelelő környezeti körülményeket, amelyet automatizált térkezeléssel hosszabb távon fenntarthatnak. Egy okosüzlet így például a nyitvatartási időhöz igazodva automatizálhatja a menüt jelző panelek vagy a világítás ki- és bekapcsolását.

Az SmartThings MI Energia üzemmódja segíthet a cég- és üzletvezetőknek a környezettudatosabb működésben, mivel hatékony eszközkezeléssel és fokozott megfigyeléssel mérsékelhetik az energiafelhasználás mértékét. Kikapcsolhatják a csatlakoztatott készülékeket vagy az energiafogyasztás, a látogatottság vagy idő alapján csökkenthetik a fényerőt.

A Samsung a különböző B2B felhasználók igényeit tartotta szem előtt a cégvezetőknek szánt SmartThings Enterprise alkalmazásprogramozási felület (API) továbbfejlesztése során. A felhasználók a felületen keresztül egyszerűen hangolhatják össze a SmartThings ökoszisztémáját saját irányítási rendszerükkel, és az általuk preferált információkkal egyedi, optimalizált megoldást hozhatnak különböző helyzetekre. A testreszabható ökoszisztéma zökkenőmentes csatlakozást kínál számtalan eszközzel, növelve a rendszer megbízhatóságát. A szakembereknek egy külön alkalmazás könnyítheti meg a telepítés folyamatát, tekintettel azon B2B felhasználók egyedi igényeire, akiknek eszközei más tulajdonát képezik.

Egy szálloda vagy egy konferenciaterem esetében az eszköz tulajdonosa és a végfelhasználó eltérhet. Egy webalapú URL-cím létrehozásával az eszköz tulajdonosa megoszthatja a SmartThings funkcióit a felhasználókkal, így a szálloda vendégei és a konferenciaterem látogatói külön alkalmazás letöltése nélkül is könnyedén élvezhetik a SmartThings nyújtotta előnyöket. A tulajdonos a webalapú URL-cím létrehozásakor beállíthatja a csatlakoztatott eszköz engedélyezésének használatát és időtartamát is.

A SmartThings for Business várhatóan 2024 első felében világszerte elérhető lesz, amely komoly előrelépést jelenthet a vállalkozásoknak a hálózatba kapcsolt technológiák terén. A platform – iparágtól függetlenül –új lehetőségeket nyithat meg a különböző okoseszközök hatékony és intelligens kezelésére. Olyan személyre szabott és intelligens eszközkezelési megoldásokat kínál, amelyek megfelelhetnek a legkülönbözőbb üzleti környezetek egyedi igényeinek.

Az új, interaktív Samsung kijelző a Google Play alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáféréssel kínál széleskörű oktatási lehetőségeket

A Samsung – az ISE 2024 kiállítással párhuzamosan – bejelenti az első Google EDLA-tanúsítványával rendelkező interaktív kijelzőjét is (modellnév: WAD), amely várhatóan 2024 első felében kerül forgalomba. Az Android™ 13 operációs rendszert futtató –, 65, 75 és 86 colos modellekben elérhető – WAD termékcsalád gördülékeny és intuitív tanulási élményt nyújthat egyaránt a diákoknak és a tanároknak.

A WAD széria számos oktatási eszközzel biztosíthat interaktív tantermi élményt. A felhasználók hozzáférhetnek számos oktatási alkalmazáshoz a Google Play-en keresztül, vagy olyan Google-szolgáltatásokhoz, mint a Google Classroom vagy a Google Drive. A tantermi táblaként is alkalmazható interaktív kijelző kialakításában és érzetében egy nagyméretű tablet benyomását kelti, egy már jól ismert és intuitív felhasználói felülettel.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Samsunggal való együttműködésünk révén még több Android EDLA-tanúsított készüléket hozhatunk forgalomba. Így az Android már az egyéni felhasználókon túl az iskolákra és a vállalatokra is kiterjedhet – mondta Scott Porter, a Google Android Chrome vállalati együttműködésekért felelős ügyvezető igazgatója. – Izgatottan várjuk a Samsunggal való közös munkánk fejleményeit, amelynek eredményeként osztálytermeket és további partnereket láthatjuk majd el forradalmi kijelzőkkel.”

A WAD termékcsaládot úgy tervezték, hogy az megfeleljen a különböző oktatási intézményekben előírt biztonsági és megbízhatósági előírásoknak. A kijelző fokozott védelmet nyújt az elektromos túlfeszültség vagy a magas páratartalom esetén is: különböző technikai intézkedéseket eszközöltek a biztonság érdekében, köztük egy 500V-os (DC) kondenzátort, amely a magas, akár 500V-os feszültséget nyeli el, míg az üvegbiztosíték a sérüléseket előzi meg. A WAD széria lapkakészletének létfontosságú területeit párásodásgátló ragasztóval látták el, így ellenáll a nyirkosabb körülményeknek is. Olyan oktatási intézményekben is értékes eszközzé válhat, amelyek páradús vagy esős éghajlatú területen találhatók.

A Device Management Solution (DMS) eszközkezelési megoldások távfelügyeletét és -vezérlését kínálja a tantermi kijelzőknél, felkészülve az előre esetleg nem látható körülményekre, kényelmesebb felhasználást nyújtva oktatási környezetben is. A fejlett üzenetküldéssel a kijelzők azonnal továbbíthatják egymásnak a fontos információkat az egyetemeken, az osztálytermekben és a nyilvános helyiségekben. Az oktatási és vállalati szervezetek a sürgős közleményeket pedig interaktív táblákon is megjeleníthetik, így a tanulókat és az alkalmazottakat azonnal értesíthetik.

A WAD termékcsalád tervezése során a tanulás optimalizálását helyezték előtérbe. A készülék infravörös (IR) érintéssel természetes írási élményt nyújt a felhasználóknak, egyidejűleg pedig akár 40 különböző egyidejű érintési pontot támogat. Az oktatók a vékony kialakításnak köszönhetően kényelmesebben mozgathatják az eszközt, Többablakos módban pedig több ablakot kezelhetnek a felületen. A 3 az 1-ben USB-C típusú port megkönnyíti a csatlakozást, és lehetővé teszi a csatlakoztatott eszközök akár 65W-os töltését, a HDMI kimenettel pedig könnyen megoszthatóvá válnak a tartalmak. A széria elülső sztereó hangszórói, tolltartója és fogantyúja pedig szintén a kényelmet szolgálja.

Image size is extra large

A Samsung a Ciscóval együttműködve mutatja be a hibrid munkavégzésre optimalizált 105 colos Smart Signage kijelzőjét

A Samsung bejelenti a Ciscóval kiterjesztett együttműködését, amely a hibrid munkavégzés során segíti a munkavállalók együttműködését. A Samsung az új együttműködés eredményeként mutatja be a 105 colos, 21:9 képarányú Smart Signage QPD-5K modelljét, amely kompatibilis a Microsoft Teams alkalmazáshoz tanúsított Cisco Room Kit EQ kameraeszközzel.

A Samsung vadonatúj, 105 colos QPD-5K modellje 5K felbontással és 21:9-es képaránnyal érkezik. Egyidejűleg kínál intuitív és természetes videókonferencia-élményt, amely ideális lehet a hibrid munkaterületekhez. A QPD-5K modell kompatibilis a Cisco Room Bar és Room Kit Series eszközökkel, így a felhasználók a kamera, a hang és minden egyéb funkció integrálásával hatékony tárgyalási környezetben dolgozhatnak.

„Olyan korszakban élünk, amelyben a hibrid munkavégzés természetesnek számít: fontos, hogy a kollégák online is elvégezhessék a feladatukat – mondta Hoon Chung, a Samsung vizuális kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke. – A Ciscóval kötött együttműködésünk hozzáférhető munkakörnyezetet biztosíthat: a 105 colos QPD-5K kijelző olyan érzést adhat majd a felhasználóknak, mintha munkatársaikkal egy légtérben dolgoznának.”

A QPD-5K modell 21:9-es képaránya optimalizálja a Microsoft Teams-szobák Első sor értekezletelrendezését az alkalmazáshoz tanúsított videókonferencia-eszközök, így például a Cisco RoomOS-alapú rendszereinek csatlakoztatásakor. Ezáltal minden résztvevő – a tartózkodási helyétől függetlenül – könnyedén hozzászólhat a megbeszéléshez.

„A hibrid munkavégzés korát éljük, így a munkaterek újragondolása elengedhetetlen része a nagyszabású együttműködéseknek. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a tárgyalókat intelligens videórendszerrel kell felszerelni, hogy a tartózkodási helytől függetlenül minden résztvevő egyenértékű partnerként vehessen részt a megbeszéléseken – mondta Jeetu Patel, a Cisco biztonsági és együttműködési üzletágának ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója. – Az élvonalbeli iparági szereplőkkel együttműködve valósítjuk meg a Zéró távolság (Distance Zero) célkitűzésünket, hogy mindenkinek elsőrangú élményben lehessen része – akár vállalati, akár otthoni körülmények között.”

A panorámaképet biztosító QPD-5K kijelző rendkívül életszerű és lenyűgöző vizuális élményt kínál a vezérlőkben, a tantermekben és a tárgyalókban egyaránt. Többablakos nézetet támogat, így több információ jeleníthető meg párhuzamosan a kijelzőn, valamint Tizen operációs rendszert futtat az internetes szolgáltatások optimális teljesítményéért, és az iparágat is meghatározó tartósságért.

A kijelző a kétképernyős videókonferenciát is lehetővé teszi, ha a felhasználók két Samsung 4K UHD Smart Signage szériás kijelzőt csatlakoztatnak a Cisco legújabb megoldásával, a Cisco Room Kit EQX-szel. Ez a funkció a 65 és 75 col közötti méretekben elérhető QHC, QMC és QBC modellek esetében vehető igénybe. A Ciscóval kötött partnerség új lehetőséget kínál a teljesen bővíthető, vezérelhető és biztonságos megoldásokhoz a jövő irodájának tárgyalóiban.

A Samsung Európában is bemutatja az átlátszó Micro LED kijelzőt

A Samsung Európában először az ISE 2024 kiállításon mutatja be forradalmi újítását, az átlátszó MICRO LED kijelzőt, amely nemzetközileg a Las Vegas-i CES 2024 eseményen debütált. A rendkívül apró méretű MICRO LED chippel és precíziós gyártással készült élvonalbeli technológia kivételes fényáteresztő képességével és tisztaságával új mércét állíthat fel a kereskedelmi kijelzők piacán. Kiküszöböli a fénytörést, valamint a megjelenő foltokat vagy hézagokat. Az átlátszó MICRO LED szinte bármilyen méretre és arányra állítható, amely új lehetőséget teremthet a készülékek testre szabását illetően.

A technológia forradalmasíthatja a kiskereskedelmi és kiállítótereket, mivel a kijelző párhuzamosan jeleníti meg a fontos információkat, miközben meg is mutatja az adott terméket, vagy pusztán átlátszó felületével teremt egyedi hangulatot. A felhasználás új módjaira hívja fel a figyelmet, és új lehetőségeket kínál a képernyőkkel kapcsolatos élményekben.

A Samsung – a méret, a felbontás és a forma tekintetében is változatos, moduláris kiskereskedelmi kijelzője, – a The Wall 2018-as bemutatása óta élvonalbeli szerepet tölt be a LED kijelzőtechnológia területén. A vállalat technológiai szakértelme az ultrafinom pixelelosztásban és a virtuális gyártás egyedülálló alkalmazási módszereiben nyilvánul meg, feltárva a kijelzőtechnológiában rejlő lehetőségeket.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Okoseszközök

A generatív mesterséges intelligencia használata

Kína világelső a generatív mesterséges intelligencia (generatív MI) alkalmazásában a Coleman Parkes Research Ltd. globális felmérése alapján.

A SAS vállalat megbízásából készített kutatás megállapítja, hogy a kínai üzleti döntéshozók szerint vállalataik 83%-a használja a technológiát. Ez az arány az Egyesült Királyságban 70%, az Egyesült Államokban 65%, Ausztráliában 63%. Az USA vállalatok ugyanakkor 24%-kal vezetnek a kiforrottság és a generatív MI alapú technológiák teljes körű bevezetése tekintetében, szemben a kínai 19%-kal és az egyesült királyságbeli 11%-kal.

Az MI és a generatív MI globális gazdasági hatása becslések szerint évente 2,6–4,4 billió dollár többletbevételt hozhat a felhasználási esetek teljes skáláján.

A gazdasági következményeket figyelembe véve a SAS és a kutatást végző vállalat 1600 döntéshozót kérdezett meg a legfontosabb globális piacokon. A válaszadók számos iparágban dolgoznak, beleértve a bankszektort, a biztosítást, az állami szektort, az élettudományokat, az egészségügyet, a távközlést, a feldolgozóipart, a kiskereskedelmet, az energia- és közműszolgáltatást, valamint a szakmai szolgáltatásokat. A felmérésben szereplő legkisebb vállalatok 500–999 főt, a legnagyobbak 10 000+ főt foglalkoztatnak.

„Bármely új technológiával kapcsolatban érvényes, hogy a vállalatoknak át kell lépniük egy felfedezési fázison, amely elválasztja a felfokozott elvárásokat a valóságtól, hogy megértsék a valós vállalati megvalósítások összetettségét. A generatív MI-vel elértük ezt a pillanatot”

– állapította meg Bryan Harris, a SAS ügyvezető alelnöke és technológiai igazgatója.

„A felfokozott elvárások csúcspontján túl mostantól a generatív MI célirányos alkalmazása és a megismételhető, megbízható üzleti eredmények elérése a tét.”

A generatív MI teljes körű használata és a vállalati folyamatokba való beépítése tekintetében Észak-Amerika részesedése 20%, az Ázsia-csendes -óceáni térségé 10%, Latin-Amerikáé 8%, Európáé 7%.

A következő régiók vezettek be a generatív MI használatára vonatkozó szabályozást: Ázsia–csendes-óceáni térség: 71%, Észak-Amerika: 63%, Európa: 59%, Latin-Amerika: 52%.

Az Ázsia–csendes-óceáni térség vállalatainak 94%-a rendelkezik dedikált költségvetéssel a jövő évi generatív MI fejlesztések finanszírozására. Európában ez az arány 91%, Észak-Amerikában 89% és Latin-Amerikában 84%.

Az adatok iparági szegmensekre bontva azt mutatják, hogy a banki és a biztosítási szektor számos mutató tekintetében vezet a mesterséges intelligencia napi üzleti műveletekbe történő beépítése terén. A bankszektorban ennek aránya 17%, a távközlésben 15%, a biztosítások területén 11%, az élettudományokban, a szakmai szolgáltatások területén egyaránt 11%, a kiskereskedelemben 10%, az állami szektorban és az egészségügyben csak 9%, míg a feldolgozóiparban 7% valamint az energia és közműszolgáltatásokban 6%.

A következő iparágak jelezték, hogy máris napi szinten és milyen mértékben használják a generatív MI-t:

a távközlésben 29%, a kiskereskedelemben 27%, a bankszektorban 23%, a szakmai szolgáltatások területén 23%, a biztosítások szektorában 22%, az élettudományok területén 19%, az egészségügyben 17%, az energia és a közműszolgáltatásokban 17%, a feldolgozóiparban 16%, az állami szektorban pedig 13%.

Arra kérdésre, hogy mely szervezeti egységek használják, vagy tervezik használni a generatív MI-t, a válaszok megoszlása a következő volt: értékesítés 86%, marketing 85%, információtechnológia 81%, pénzügy 75%, termelés 75%.

A globális felmérés adatai szerint a generatív MI rutinszerű alkalmazásával kapcsolatban a vállalatok előtt álló kihívások listáján az első helyen a világos stratégia hiánya áll.

A felmérésre válaszoló vezetők mindössze 9%-a nyilatkozott úgy, hogy rendkívül tájékozott a generatív mesterséges intelligencia vállalati bevezetésével kapcsolatban. Azon válaszadók közül, akiknek a vállalata már teljes mértékben bevezette a generatív MI-t, csak 25% nyilatkozott úgy, hogy rendkívül jól ismeri a vállalata stratégiáját a generatív MI bevezetésére vonatkozóan. Még a technológiai beruházási döntésekért felelős vezetők sem ismerik kellőképpen az MI-t – azoknál a szervezeteknél sem, amelyek az elfogadási görbe előtt járnak.

Tízből kilenc vezető technológiai döntéshozó összességében elismeri, hogy nem érti teljesen a generatív MI-t és annak az üzleti folyamatokra gyakorolt potenciális hatását. A technológiai vezetők mindössze 36%-a állítja, hogy teljesen képben van.

Ennek ellenére a legtöbb szervezet (75%) azt állítja, hogy a következő pénzügyi évben az MI-be való befektetésre elkülönített költségvetést tervez készíteni.

A SAS legfrissebb híreit kövesse a @SASsoftwareNews oldalát az X-en/Twitteren!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Két új számítógépházzal bővül a Thermaltake The Tower sorozata

A Thermaltake, prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 600 közepes kialakítású toronyházat, amely támogatja a rejtett csatlakozós ATX-alaplapokat és a The Tower 250 Mini számítógépházat, melyet ITX-alaplapokhoz terveztek.

A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád egy klasszikus, függőleges toronyház-kialakítással. Az új modellek lehetővé teszik a The Tower sorozatnak, hogy befogadja az alaplapok változatosabb skáláját. Ezenkívül mindkét ház jellegzetes nyolcszögletű megjelenésű, és vízszintesen is elhelyezhetők egy további toronyháztartó-készlettel, reflektorfénybe helyezve PC-konfigurációd.

The Tower 600 közepes kialakítású toronyház

A Tower 600 közepes kialakítású toronyház a The Tower sorozat eddigi legnagyobb modellje, ideális azoknak, akik nagy teljesítményű új generációs hardverre és maximális hűtési támogatásra vágynak. Fekete, Snow, Matcha Green és Hydrangea Blue változatban kapható, tökéletesen illeszkedve minden helyzethez.

  • Rejtett csatlakozós alaplap-kompatibilitás:

A szabványos alaplapokon kívül támogatja az olyan rejtett csatlakozós ATX-alaplapokat is, mint az ASUS TUF GAMING Z790-BTF WIFI, a ROG MAXIMUS Z790 HERO BTF és az MSI Z790 PROJECT ZERO, kiváló kábelmenedzsmentet biztosítva a zsúfolt kábelek hátoldalára helyezésével.

  • Kiváló hűtési megoldások:

A The Tower 600 két 140 mm-es CT140 ventilátorral előtelepítve érkezik, és összességében akár tizenkét 120 mm-es ventilátor, valamint egy 420 mm-es AIO befogadására képes, így kivételes hűtési képességet biztosít a nagy teljesítményű komponenseknek.

The Tower 250 mini számítógépház

A The Tower 250 egy mini ITX-számítógépház, ami fekete és Snow színekben kapható. Ez a gépház a kompakt PC-k szerelmeseinek vonzó lehetőséget kínál stílusos nyolcszögletű alakjával és optimális hűtési hatékonyságával.

  • Támogatja a kompakt konfigurációkat:

A The Tower 250 kompatibilis ITX-alaplappal és SFX-tápegységgel, támogatva a kis méretű komponenseket. Függőleges kialakításával a The Tower 250 hatékonyan képes helyet megtakarítani a játékterületeden.

  • Kiváló hűtési megoldások:

A The Tower 250 két előtelepített 120 mm-es CT120 ventilátorral érkezik, és egy 360 mm-es radiátort, valamint nyolc 120 mm-es ventilátort támogat, kiemelkedő hűtési teljesítményt biztosítva, és kiküszöbölve a kis méretű házak általános hőelvezetési problémáit.

Az új The Tower sorozatú gépházak jellemzői

  • Klasszikus függőleges kialakítás nyolcszögletű formával:

A The Tower sorozat új tagjai megtartják elődeik ikonikus alakjait a függőleges kialakítással, egy nyolcszögletű kontúrral megfejelve, hogy a toronyház kisebb helyet foglaljon el, rugalmasságot biztosítva és minimalizálva a játékra- és munkára használt terület akadályait.

  • Egyedülálló nézet – vízszintes toronyház-elhelyezés

A külön megvásárolható toronyháztartó-készlet tartalmaz egy alsó fedlappanelt és egy kijelzőállványt a ház vízszintes elhelyezéséhez, lehetővé téve, hogy egyszerűen, különleges módon mutathasd be a The Tower sorozatú számítógépházakat.

  • Kellemes látvány, teljesen interaktív

A The Tower sorozatot vizuális vonzerejének növeléséért egy további LCD-kijelzőkészlettel is bővítheted. Ez a készlet egy 3,9 hüvelykes LCD kijelzőt tartalmaz, amely a komponensek valós idejű információit, időt és időjárási adatokat képes megjeleníteni. Sőt, bármilyen képet vagy GIF-et feltölthetsz rá a TT RGB Plus szoftverrel, így a házat könnyedén testreszabhatod a saját stílusodban.

The Tower 600 videók:

Thermaltake The Tower 600 sorozatú számítógépház – Tárd fel a benned rejlő valódi lehetőségeket!

A Thermaltake hivatalos weboldala és közösségi oldalai:


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Így maradhatnak frissek a gyümölcsök, hogy a legfinomabb sütemény születhessen belőlük

A lédús gyümölcsök szezonjának minden percét érdemes kiélvezni, akár úgy is, hogy kipróbálunk néhány ínycsiklandó receptet.

De mit tehetünk annak érdekében, hogy a ropogós gyümölcsök a legforróbb napokon is frissek maradjanak, és hogyan gondoskodhatunk róla, hogy a sütőből kikerülő, pompás süteményeinket még jövő nyáron is emlegessék a vendégeink vagy a családtagjaink?

Mi hová kerüljön a hűtőszekrényben?

A nyár nem véletlenül sokak kedvenc évszaka, ugyanakkor a legforróbb hónapokban érdemes odafigyelni néhány dologra az egészségünk megőrzése érdekében. A megfelelő folyadékfogyasztás fontossága mellett azt is észben kell tartanunk, hogy ilyenkor a szokásosnál gyorsabban romolhatnak meg az élelmiszerek, ha nem a megfelelő módon tároljuk őket, akár a hűtőszekrényben is.

Ami a polcokat illeti, a legalsó, leghűvösebb szegmensre érdemes a húsokat, halakat, hamar romlandó dolgokat pakolni, középre a tejtermékek, legfelülre pedig a kevésbé romlandó, főtt élelmiszerek és azon italok kerülhetnek, amelyeket csak azért tartunk a hűtőben, mert szeretjük hidegen fogyasztani őket.

A hűtőszekrényeknek sokszor külön frissen tartó fiókja van a zöldségek és gyümölcsök számára, ahol azok a megfelelő hőmérsékletnek és páratartalomnak köszönhetően tovább maradnak zamatosak.

Még több tipp a gyümölcsök zamatának megőrzéséhez

Amellett, hogy a megfelelő rekeszben tartjuk őket, azzal is sokat tehetünk a gyümölcsök frissen tartásáért, ha tisztán, de szárazra törölve tesszük be őket a hűtőszekrénybe. Egy papírtörlőt a tároló tetejére helyezve megakadályozhatjuk, hogy a kicsapódó pára hatására a zöldségek és gyümölcsök idejekorán megpuhuljanak vagy fonnyadttá váljanak. Az is segít, ha az almát és a banánt külön tároljuk – ezek a gyümölcsök ugyanis etilén gázt termelnek, amely meggyorsítja más zöldségek és gyümölcsök érését, így romlását is.

Sokat számít az is, ha a levegő kering a hűtőszekrényben. Ezt elősegíti, ha nem zsúfoljuk tele a polcokat, és persze az is, ha a fridzsider korszerű technológiával dolgozik. A Samsung beépíthető, alulfagyasztós hűtőszekrény kínálatában megtalálható új modell egyik legnagyobb vonzerejét a Twin Cooling™ hűtőrendszer jelenti, amely gondoskodik róla, hogy élelmiszereink hosszabb ideig őrizzék meg nedvességtartalmukat, és így frissességüket is. A rendszer a szagok keveredésének megakadályozásával megóvja az ételek természetes ízét, valamint aromáját, független párologtatók és ventilátorok segítségével optimalizálja a hőmérsékletet és a páratartalmat a hűtőszekrényben és a fagyasztóban. Ugyanennek a funkciónak az előnyeit ismerhetjük meg, ha az AI erejét mozgósító, sokoldalú Samsung Family Hub™ hűtőszekrényt választjuk.

A sütés, mint pihentető nyári program

Piték, leveles tészták vagy lepények – a lédús, ragyogó színű gyümölcsökből megannyi vendégváró finomság készíthető. Nem érdemes elszalasztani a lehetőséget, hogy friss hozzávalókból süssünk süteményeket, még akkor sem, ha a nyári melegben nem szívesen kapcsoljuk be a sütőt vagy tartózkodunk huzamosabb ideig a konyhában. Persze megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha a lehető legrövidebb ideig működtetjük a berendezést, de egy másik, még okosabb megoldás lehet, ha a SmartThingst mozgósítjuk, mint afféle digitális kuktát. Nincs más dolgunk, mint letölteni az alkalmazást és Samsung-fiókunkkal belépni, ezt követően pedig az olyan felderített kompatibilis eszközünket, amilyen a sütő is lehet, okostelefonunkról, tabletünkről, tévénkről, sőt, akár hűtönkről is vezérelhetjük. Az optimális sütési módot és hőfokot tehát távolról is beállíthatjuk, és azt követően, hogy a süteményt a sütőbe helyeztük, akár el is hagyhatjuk a konyhát, amíg elkészül az édes mestermű.

A Samsung azoknak is kedvére tehet, akik két végén égetnék a süteménykészítést: többek közt a márka Bespoke beépíthető sütője is rendelkezik a Dual Cook™ funkcióval, amelynek köszönhetően egyszerre akár két különböző süteményt is süthetünk, még akkor is, ha azok különféle sütési módot és hőmérsékletet igényelnek. Egy speciális elválasztó ugyanis lehetővé teszi, hogy az egyik kamrában például málnás tortát, a másikban pedig mondjuk áfonyás sajttortát készítsünk, anélkül, hogy aggódnunk kellene az aromák keveredése miatt.

A jó sütemény titka: friss alapanyag és naprakész technológia

Míg hosszú évek tapasztalatának köszönhetően nagymamáink akár egy sparheltben is tökéletes piskótát voltak képesek sütni, ma már érdemes kihasználni a modern technológia kínálta lehetőségeket, hogy a friss alapanyagokból omlós és könnyed sütemény készülhessen.

A Bespoke beépíthető sütő (NV7B44403AB/U3) a Dual Cook™-on kívül, többek közt Természetes gőz funkcióval is rendelkezik, amely nemcsak ízletesebbé, de könnyedebbé is teheti süteményeinket. A funkció használata során, miután vizet öntünk az erre a célra szolgáló tálca aljára, gőz keletkezik a sütőben, így az ételek több természetes nedvességet tartanak meg. Ennek köszönhetően a tészta belülről nedves és puha, kívülről pedig tökéletesen ropogós lesz.

A mesterséges intelligencia-funkciókkal ellátott, az MI Pro sütés előnyeit kínáló Bespoke beépíthető sütő kamerájával még csak a kanapéról sem kell felkelnünk ahhoz, hogy rápillantsunk a készülő süteményre, hiszen a SmartThings App-ot is mozgósítva okostelefonunkról tekinthetünk bele a sütőbe. A Nézz be belső kamera segítségével ellenőrizhetjük a sütést anélkül, hogy gyakran ki kellene nyitnunk a sütő ajtaját. Ezenkívül be- és kikapcsolhatjuk a sütőt, kiválaszthatjuk a funkciókat, beállíthatjuk az időzítőket és módosíthatjuk a beállításokat. Sőt, ha nem tudjuk, hogy milyen hőmérsékleten kell elkészíteni az ételünket, az MI Pro sütés az étel felismerését követően a legjobb sütési paramétereket ajánlja fel, ezzel segítve azokat, akik még nem teljes magabiztossággal mozognak a konyhában. A funkció ezen felül többek közt még recepteket is tud ajánlani. Aki pedig a közösségi médiában is büszkélkedne sütési készségeivel, a Film Inside segítségével könnyedén megoszthatja az élményt: ez a funkció egy belső kamerával figyeli készülő gasztroalkotásunkat, és rövid videoklipet készít a legjobb pillanatokról, a film sebességét is automatikusan beállítva.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss