Tippek

Miért jó választás az egészséges teakeverék, kávé?

Az egészséges életmódhoz számtalan út vezet. Sokszor bele sem gondolunk, hogy mégis mennyi alapanyagon, részleten lehet változtatni ahhoz, hogy a szervezetünket mentesítsük a káros anyagok bevitelétől. Erre tökéletes példa az, hogy ma már a teakeverékekre, kávékra is oda kell figyelni.

Kis lépés számunkra, de nagy lépés az egészség felé

Elég csak megnézni a PaleoCentrum kávék, teák kínálatát és máris láthatjuk, hogy milyen különleges készítmények közül lehet válogatni. Érdemes leváltani az otthoni tartalékot ilyen termékekre, mivel rengeteg pozitív hatásuk lehet a szervezetünkre. Számtalan betegséghez, élethelyzethez megtalálhatjuk az ideális változatot.

Kapható például kifejezetten diabétesz esetén használható teakeverék is, ami 100%-ban natúr gyógynövényekből készül. Ezek közé tartozik az áfonyalevél, a hibiszkusz, az indiai citromfű, a kukoricabajusz, az apróbojtorján, a katángkóró gyökér és a kapor is.

Fontos, hogy elkészítés előtt fel kell rázni a tasakot, egy teáskanál keveréket 500 milliliter vízzel le kell forrázni, hagyjuk 10 percig állni, majd szűrjük le, és már lehet fogyasztani. A kúra során napi két bögre teát ajánlott meginni, egyet reggel és egyet délután. Természetesen nem csak diabétesz esetén találhatunk hatékony teakeveréket. Magas vérnyomáshoz is ajánlott használni ilyen készítményt. Ez szintén 100%-ban natúr gyógynövényből készül, ami fekete ribiszke levelét, galagonyát, rooibost, körömvirágot és orvosi szemvidító füvet is tartalmaz. Az elkészítési módja ugyanaz, mint a többi esetében.

Ezenkívül még olyan teakeverékek is elérhetőek, amelyeket reflux, fogyókúra, szoptatás, méregtelenítés, stresszoldás esetén lehet használni.

Mit tud nyújtani egy egészséges kávé?

Ma már olyan termékekkel is találkozhatunk, amelyek egészséges élvezetet adnak finom, természetes instant kávé formájában. Ezek kiváló minőségű, 100% arabica kávét tartalmaznak, aminek például 20%-a lehet Ganoderma Lucidum gomba kivonat. A használatával erősíthetjük az immunrendszert, javulni fog a vérkeringés és a sejtek minősége. A szervezet ellenálló képességét is növeli, így mindig fittek lehetünk, valamint a betegségektől sem esünk ágynak.

Lúgosító hatása van, amivel semlegesíthetjük a szervezetben felhalmozódott savakat, így a gyomorégés is megszüntethető. Vértisztító hatású, és a magas koleszterin- és vércukorszintet is csökkenti.

Érdemes fokozatosan haladni

A modern életmódról, étrendről váltani gyakran igazi kihívást jelent. Ezért is ajánlott fokozatosan haladni, szépen sorban lecserélni az eddig használt alapanyagokat, káros termékeket. Észre sem vesszük, és idővel már az étkezésünk teljesen egészséges lesz, amivel kizárhatjuk a modern élet okozta káros hatásokat.

Fontos odafigyelni arra, hogy pontosan mit fogyasztunk, mert ezzel súlyos betegségeket is elkerülhetünk.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss