Tippek

A legnagyobb gyártók a legmodernebb gumiabroncsokat kínálják

Ma már igazán széles abroncs termékpalettával találkozhatunk, ha a piaci kínálatot vizsgáljuk meg. Minden járműtípushoz, modellhez, vezetési stílushoz és körülményhez megtalálhatjuk az ideális gumiabroncsot. A legtöbbször a közismert, világhírű gyártók kínálatában érdemes válogatni, mivel az abroncsok technikai fejlettsége is ezeknek a legmagasabb.

Több évtizedes múlttal rendelkeznek a legnagyobbak

Különösen akkor fontos a legnagyobb gyártók kínálatában nézelődni, ha például tehergumi beszerzését kell megoldani, amiben a Gumiflex kínálata maximálisan segíteni tud. Természetesen gyártókból sincs hiány, amelyek közül az egyik legismertebb a Bridgestone. Pár éven belül már a 100. évfordulóját fogja ünnepelni a vállalat, ugyanis 1931-ben alapította Japánban Shojiro Ishibashi. A cég neve is az alapító nevéből ered, mivel az ishibashi jelentése kőhíd, ami angolul bridgestone.

Az első japán gumiabroncsgyártónak számít, de eleinte a golflabdától kezdve a gumitömlőig mindent gyártott. A következő 10 évben leginkább a fejlődésre helyezte a vállalat a hangsúlyt, aminek köszönhetően 1953-ban a bevétel átlépte a 10 milliárd jent. A hatvanas években született meg a cég híres mottója: “kiváló minőségű termékekkel szolgálni a társadalmat”. 1962-ben fejlesztették ki az első japán acél radiál abroncsot, amit elsősorban teherautóknak és buszoknak terveztek, 1964-ben már követte a személyautó változat is. Japán határait 1965-ben lépte át a vállalat, amikor gyárat nyitottak Malajziában, az első irodájuk pedig 1972-ben jelent meg Európában, pontosabban Brüsszelben.

1979-ben dobták piacra a személyautóknak készített alufelnit, amit a használt abroncsok újrahasznosításának technológiája követett. Szintén a gyártóhoz fűződik a köpenyperem. Amerikában először a Firestone egyik üzemét vásárolta meg, majd az egész Firestone vállalatot bekebelezte 1988-ban.

A technikai csúcs: a Bridgestone a Forma-1 gumiszállítója lesz

Ez az időszak 1997-ben kezdődött, amikor a száguldó cirkusz egyik gumibeszállítója lett. Az első világbajnoki győzelemre 1998-ig kellett várni, majd az egyéni és a csapat világbajnoki címet is megszerezte. 2007-től 2010-ig a Forma-1 egyedüli beszállítója volt. A MotoGP-ben is szerepeltek Bridgestone abroncsok. Az elmúlt majdnem másfél évtizedben többször is felmerült, hogy a gyártó visszatér a száguldó cirkuszba, de egyelőre erre nem került sor.

Nem csak a versenyautókon állja meg a helyét

A Bridgestone gumiabroncsok bárki számára elérhetőek. Könnyedén találhatunk olyat, amit kifejezetten személyautókra terveztek. Például 2004 februárjában szállították le az egymilliomodik defekttűrő abroncsot. A Bridgestone márka ismertsége töretlen, a mai napig az egyik legjobb választásnak bizonyul az átlagos és speciális igények esetében egyaránt. Ha ilyen abroncsot rakunk fel a nyári vagy éppen a téli időszakra, akkor garantáltan nem fogunk csalódni.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss