Tippek

Az orvosi kannabisz jövője Magyarországon: a jelenlegi helyzet és a kilátások

Az orvosi kannabisz világszerte egyre inkább elfogadott és alkalmazott gyógymód különböző egészségügyi problémák kezelésére, beleértve a krónikus fájdalmat, az epilepsziát, a szorongást és a kemoterápiával járó mellékhatásokat.

Magyarországon azonban az orvosi kannabisz legalizálása és használata még mindig rendkívül korlátozott, és a közeljövőben nem várható jelentős változás ezen a téren.

A jelenlegi szabályozás Magyarországon

A jelenlegi magyar jogszabályok szerint a kannabisz birtoklása, termesztése és kereskedelme illegális, és súlyos büntetéseket vonhat maga után. Az orvosi kannabisz használata csak nagyon szigorú feltételek mellett engedélyezett, és csak néhány speciális esetben, például bizonyos epilepsziás rohamok kezelésére.

Egyedül a CBDisland.eu-nál is kapható CBD-vel dúsított készítményeket lehet szabadon vásárolni és alkalmazni. Persze csakis akkor, ha a bennük lévő THC szintje nem haladja meg az EU-ban előírt 0,2%-ot.

Pedig az orvosi kannabisznak jó néhány olyan előnye van, amely kiaknázható. Nézzünk meg most ezek közül párat!

Az orvosi kannabisz előnyei

Számos kutatás bizonyította már korábban, hogy a kannabisz és annak különböző vegyületei, mint például a kannabidiol (CBD) és a tetrahidrokannabinol (THC), hatékonyak lehetnek különböző egészségügyi problémák kezelésében.

Az orvosi kannabisz például hatékony fájdalomcsillapítóként is működhet, különösen azok számára, akik más gyógyszerekkel nem értek el megfelelő eredményt.

De nem mehetünk el amellett sem szó nélkül, hogy a CBD-t tartalmazó készítmények hatékonyak lehetnek bizonyos epilepsziás rohamok kezelésében, különösen gyermekek esetében.

Végül, de nem utolsósorban pedig a szorongás és a depresszió csökkentését, illetve a kemoterápiával járó mellékhatások enyhítését említenénk meg.

A legalizálás kihívásai

Hiába jár az orvosi kannabisz használata számos potenciális előnnyel, Magyarországon a legalizálás mégis számos kihívással néz szembe. A legnagyobb akadályok közé tartozik a társadalmi és politikai ellenállás, valamint a megfelelő szabályozási keretek hiánya.

A közeljövőben nem is várható jelentős változás az orvosi kannabisz legalizálásában Magyarországon, hosszú távon viszont mégis van remény a helyzet javulására. Mi bízunk abban, hogy a nemzetközi trendek és kutatási eredmények hatása idővel hazánkra is kiterjed majd.

Addig is javasoljuk, hogy próbáld ki az említett webáruház CBD-vel dúsított készítményeit, amely számos pozitív értékelést kapott már az interneten és a közösségi média felületein.

Ennyi lett volna az útmutatónk. Reméljük érdekesnek találod, és hasznosnak bizonyul majd a számodra. Ha kérdésed lenne, tedd fel nyugodtan a CBDisland.eu szakértő munkatársainak!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss