Tippek

A távoktatás sok problémát megold!

A Covid alatt kénytelenek voltak átállni az iskolák a digitális oktatásra, és bár sokak szerint ennek csak a hátrányait tapasztalták meg a diákok, nem tagadható, hogy előnyei is voltak e képzési formának.

A tanulók többsége eleve jól kezeli a számítástechnikai eszközöket, de most maguk a tanárok is kénytelen lettek kicsit jobban elmélyedni a különféle alkalmazások használatában.

Más szempontból is hozott változásokat az online oktatás: hatása a felnőttképzések terén is érezhető. Éppen ezért nem véletlen, hogy ma már számos tanfolyam távoktatásos formában is végezhető.

Ilyen például az Alfakapos.hu Társasházkezelő, közös képviselő képzése is, amely szakképesítést ad, az órák pedig online vannak. Hogy kinek éri meg ily módon tanulni? Kiderül a cikkünkből!

Felnőttként is lehet új szakmát szerezni

Az élethosszig tartó tanulás nemcsak egy szlogen, hanem nagyon is valós dolog: felnőttként is kényszerülhetünk ugyanis arra, hogy kitanuljunk valamit, új ismereteket szerezzünk. Ám ez sokkal nehezebben megy már 30-40 évesen, mint tiniként.

Az emberek általában dolgoznak, vannak, akik akár több műszakban is, és mikor végeznek, még ott vannak a napi teendők: bevásárlás, kutyasétáltatás, edzés, főzés, barkácsolás – no, és persze a családi programok.

Látható, hogy a legtöbbünknek már sem ideje, sem energiája arra, hogy heti néhány napot egy iskolában töltsön, ahol délutántól késő estig okosítják. Viszont a digitalizáció lehetővé tette, hogy ne kelljen utazgatnunk, ha egy továbbképzésre küldenek bennünket vagy tanfolyamra iratkozunk be – ma már az otthonunk kényelméből is tanulhatunk!

A felnőttképző intézményeknél élnek is ezzel a lehetőséggel: számtalan tanfolyamot találunk az Alfakapos.hu-nál is, amely távoktatásos formában indul. Az egyik legnépszerűbb ezek közül a már említett Társasházkezelő, közös képviselő szakképesítés online képzés.

Mit tanítanak ezen a tanfolyamon?

Mivel nagyon sok város van országunkban, a városokban pedig jellemzőek a társasházi lakások, paneltömbök, szükség van olyan emberekre, aki egy-egy lakóközösség ügyes-bajos dolgait intézik: ők lesznek a közös képviselők.

Hozzájuk lehet fordulni, ha van valamilyen problémánk az ingatlannal kapcsolatosan, de ők azok, akik akár pályázatok útján tudnak pénzt is szerezni egy-egy dolog megjavítására, felújítására, a lépcsőház rendbetételére stb.

Nem könnyű a feladat, ezért fontos, hogy valaki naprakész jogi és gazdasági ismeretekkel, magabiztos műszaki tudással rendelkezzen ezen a téren. A Társasházkezelő, közös képviselő képzést épp erre találták ki!

Ide olyan jelentkezőket várnak, akik professzionális szinten szeretnék végezni a dolgukat, de nincs idejük több éven keresztül tanulni: a távoktatásnak hála időt és energiát is spórolhat minden jelentkező.

Mit érdemes még tudni a képzésről?

A tanfolyamra való jelentkezés feltétele az érettségi. A képzés 240 órás, körülbelül 3-4 hónap alatt teljesíthető. A tanulnivaló érdekes, valóban nagy hasznát veszi az ismereteknek az, aki e munkakörben szeretne majd tevékenykedni.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss