Tippek

A technológia fejlődése a kisállatokra is hatással van

A mai világban, amikor a technológia zökkenőmentesen szivárog be az élet minden területére, a kisállat-ellátási ágazat is jelentős átalakuláson megy keresztül. Az intelligens technológia térhódítása egy új korszakot indított.

Úszás a kutyákkal nagyobb biztonságban

Itt gondolhatunk olyan apró, de hasznos segítségre, minthogy feltérképezzük, hogy az országban milyen kutyabarát szolgáltatókat találunk, így könnyen meg tudjuk szervezni nyaralásunkat. Erre kínál megoldást a Kutyabarát Magazin szolgáltatásokat összegző térképe, ahol régiónként, városonként, kategóriánként is tudjuk listázni a kutyabarát helyeket.

Itt egyébként számos hasznos tartalmat is találunk, melyeknek nagy hasznát vehetjük például a nyári időszakban. Ilyenkor sokan örülnek, hogy végre kutyákkal is tudnak úszni, azonban figyelni kell arra, hogy nem minden kutya tud jól úszni. Adjunk tehát időt arra, hogy a kutyus megismerkedjen a vízzel, megszokja azt. Haladjunk lépésről lépésre, és tartsuk szem előtt a kutya fizikai korlátait. Olykor nem veszik észre, hogy fáradnak, kimerültek, annyira benne vannak a játékban, ilyenkor nekünk kell figyelnünk. Van egyébként már kutyamentő mellény is, ennek akkor is nagy hasznát vehetjük, ha vízi járművön utazunk.

A technológia térhódítása

Talán pár évtizede még el sem tudtuk volna képzelni, hogy mentőmellényt adjunk a kutyára, de ma már ez is a mindennapok része lehet. Mint ahogy a technológiai fejlődés is eléri a kisállat-tartókat. Legyen szó akár a háziállatok megfigyeléséről, szórakoztatásáról, gondozásáról, sok eszköz és megoldás áll rendelkezésre.

A cél, hogy miközben a háziállatok életminősége javul, a gazdinak nyugalmat és kényelmet nyújt. Ide tartoznak az olyan eszközök, mint az intelligens nyakörvek és nyomkövetők, melyek lehetővé teszik, hogy kövessük háziállatunk pulzusszámát, aktivitási szintjét, alvási szokásait. A valós idejű helymeghatározás segítségével pedig nagyobb biztonságban tudhatjuk kedvencünket.

Az automatizált etetők és vízadagolók biztosítják azt, hogy az állatok következetesen kapják meg az ételt és vizet. Egyes modellek képesek az etetési mennyiségeket is testre szabni, és egészségügyi elemzés céljából még a táplálkozási szokásokat is nyomon követhetik.

Játékok online, kamera a megfigyeléshez

A mentális és fizikai stimulálásra már számos – jobbára okostelefonos – alkalmazás áll rendelkezésre, melyek szintén kutyánk kedvencei lehetnek. Az otthoni létben pedig nagy segítségünkre lehetnek az intelligens ajtók, melyek lehetővé teszik, hogy a háziállatok önállóan lépjenek be és ki a házból. A fejlett változatok már csak bizonyos háziállatok számára engedélyezik a belépést, megakadályozva, hogy más állatok bemenjenek.

Aztán itt vannak a kétirányú audio- és videófunkciókkal felszerelt kamerák, melyek segítségével nemcsak megnézhetjük, hogy mit csinál otthon a kutyánk, hanem kommunikálhatunk is vele. Ez például az eb szorongását is csökkentheti az egyedül töltött idő alatt.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss