Tippek

Innováció a horgászatban: mit tudnak a legújabb wobblerek?

A horgászatban is folyamatosan újdonságok kerülne a piacra, így a hobbi- és sporthorgászok számára bőven akad ma már olyan széles kínálat, amiből választani tudnak, ha műcsalikról van szó. A wobblerek olyan műcsalik, amelyek tökéletesen utánozzák az élő kishalak mozgását, így a ragadozó halak előszeretettel figyelnek fel rájuk.

A wobbler kimondottan ragadozó halak figyelmének felkeltésére alkalmas, ezen belül szinte minden halfajt más-más műcsalival érdemes csalogatni. A Fishinda wobbler kínálata igazán széles, így egészen biztosan megtalálhatjuk azt, ami számunkra szükséges lehet, vagy még hiányzik a felszerelésünkből.

Melyek a wobbler előnyei?

A wobblerek különféle vízi környezetben használhatóak. Sekély és mélyebb állóvizekben is jól lehet vele nagyhalra menni, de erős sodrású folyók esetében is jól teljesítenek. Áramvonalas kialakításuknak köszönhetően igen intenzív mozgásukkal és színes, mintás felületükkel, valamint tökéletes súlyozásukkal pontosan úgy mozognak, mint egy élő, valódi hal. A ragadozó halak számára nincs különbség, ha jó helyet találunk, és megfelelő az etetési stratégiánk, nagy sikereket érhetünk el vele.

A minőségi wobblerek igen tartósak, hosszú évekig szolgálhatnak bennünket, masszív, strapabíró anyagból készülnek. A Fishinda oldalán kizárólag kiváló minőségű darabokat találhatunk, amelyekben nem fogunk csalódni.

Milyen wobblert válasszunk?

A wobblerek igen sokoldalúan használhatóak, annak megfelelően, hogy éppen milyen típust választunk. Gyakorlatilag bármilyen ragadozó halhoz megtalálhatjuk a megfelelőt. Minden ilyen műcsali két vagy három horoggal van ellátva, amely így biztosítja, hogy a nagyhal bármelyik oldalról is közelíti meg és próbálja elkapni, egészen biztosan horogra akadjon.

Léteznek úgynevezett súlyozott wobblerek is, amelyek, ahogyan a nevük is elárulja, olyan módon vannak ellátva súlyokkal, hogy az megkönnyítse a dobást, így növelhetjük annak távolságát, és stabilabban, precízebben célozhatunk.

Egyes wobblerek az alacsony frekvenciájú úszást imitálják, ami egy beteg, sérült hal úszásához hasonlít, más műcsalik pedig intenzívebben mozognak a vízben. Ennek megfelelően más és más halfaj fog felfigyelni az adott csalira.

Annak megfelelően, hogy milyen horgászatra szánjuk, választhatunk különféle wobblereket. Alapvetően a pergetéshez javasoltak, de némely típus tökéletes a fenéken történő horgászathoz is.

Vásárlási tipp

Ha ragadozó halra megyünk, és a tökéletes műcsalit keressük, akkor minden kétséget kizáróan wobblerre van szükségünk.

A Fishinda oldalán külön kategóriában több mint 5000 wobblert találhatunk, így garantáltan rálelhetünk arra, amire nekünk szükségünk van. Ezt az oldalt azért is ajánlott meglátogatni, mert egy helyen több, különböző webshop termékei közül válogathatunk, így a vásárlás könnyebb és egyszerűbb lesz, hiszen nem kell más-más webshop kínálatát egyesével végiglapoznunk.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss