Okoseszközök

Öt új Samsung Galaxy eszköz, amely átalakítja a munkavégzést és a szórakozást

A Dél-Koreából közvetített online Samsung Galaxy Unpacked eseményen öt új készüléket mutatott be a vállalat, amelyek a felhasználók megbízható társai lehetnek a legkülönbözőbb élethelyzetekben.

A Galaxy Note20 és Galaxy Note20 Ultra 5G okostelefonok az eddigi legerősebb Note készülékek, a sokoldalú Tab S7 és Tab S7+ táblagépek prémium eszközök kreatív munkavégzéshez, a Galaxy Watch3 egészségügyi funkciókkal ellátott okosóra, a stílusos Galaxy Buds Live fülhallgatók kiemelkedő hangminőséggel érkeznek, a Galaxy Z Fold2 pedig a kihajtható készülékek új generációját képviseli továbbfejlesztett funkciókkal.

„Talán még soha nem játszott olyan fontos szerepet a technológia az életünkben, mint ma. Segít kapcsolatban maradnunk egymással és legyőzni a kihívásokat – mondta el Dr. TM Roh, a Samsung Mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A technológia akkor sikeres, ha az életünket könnyebbé és nem bonyolultabbá teszi. Ezért mutatunk be öt olyan készüléket, amelyekkel még egyszerűbbé válik a szórakozás és a munkavégzés. Az új eszközök zökkenőmentesen működnek együtt a Galaxy Ökoszisztéma szolgáltatásaival, hogy a felhasználók a számukra fontos dolgokra koncentrálhassanak.”

Galaxy Note20 sorozat

A Galaxy Note20 sorozat tagjai az eddigi legerősebb Note készülékek, amelyek kiemelkedően hatékony munkavégzést és professzionális játékélményt tesznek lehetővé. A készülék két verzióban érhető el. A Galaxy Note20 Ultra 5G azoknak a Note rajongóknak készült, akik számára a rendkívüli teljesítmény az elsődleges, a Galaxy Note20 okostelefon pedig a felhasználók szélesebb körének kínál hatékony munka-, és gaming eszközt.

Precíz munkavégzés

A Galaxy Note20 sorozat átalakítja a mindennapi munkavégzést. Az sokoldalú készülékekkel a felhasználók hatékonyan dolgozhatnak a nap bármely szakában otthonról és kapcsolatban maradhatnak akár utazás közben is. A Samsung legújabb Note készüléke teljesen átalakítja a munkavégzést. Az S Pen és a Samsung Notes alkalmazás is továbbfejlődött az új Galaxy Note készülékeken és megtalálhatók a Tab S7 és Tab S7+ táblagépeken is. A Samsung és a Microsoft hosszú távú együttműködésének eredményeként a Galaxy Note20 és a Windows számítógépek könnyedén működnek együtt munka közben.

  • Továbbfejlesztett S Pen: A Note rajongók és a kreatívok kedvenc eszköze, a Galaxy Note20 szériával párhuzamosan fejlesztett S Pen kiemelkedő produktivitást biztosít, hiszen a felhasználók azonnal megörökíthetik az ötleteiket és inspiráló gondolataikat. A Galaxy Note20 készülékeken az S Pen precizitása természetes és reszponzív írást tesz lehetővé. Az S Pen öt új Érintés nélküli mozdulatával a felhasználók könnyebben vezérelhetik az egyes alkalmazásokat és a készüléket. A kezdőképernyőre való visszatéréshez vagy képernyőfelvétel készítéséhez például elég egyetlen kézmozdulat.
  • Sokoldalúan használható Samsung Notes: Az új generációs munkavállalóknak olyan megoldásokra van szüksége, amelyekkel bárhol, bármilyen eszközön elkezdhetnek dolgozni. A Samsung Notes alkalmazással a felhasználók könnyedén jegyezhetik föl, szerkeszthetik és oszthatják meg az ötleteiket telefonon, tableten és PC-n is. Az automatikus mentésnek és szinkronizálásnak köszönhetően az adatvesztés sem fenyegeti a felhasználókat és könnyedén válthatnak a különböző eszközök között. A Samsung Notes automatikusan átalakítja a sietős kézírást jól olvasható szöveggé. A visszajelzések kezelése is könnyebbé válik, hiszen a Galaxy Note20 telefonokon szerkeszthetők a PDF és Microsoft PowerPoint dokumentumok, a felhasználók kiemelhetik a legfontosabb részleteket és jegyzeteket is hozzáadhatnak a Samsung Notes appon keresztül. Az új eszközön jegyzetelés közben hangfelvétel is indítható, a leírt szavak kijelölésével pedig a felvétel megfelelő részéhez ugrik a lejátszó. A megújult, intuitív mappakezelésnek köszönhetően minden jegyzet és dokumentum könnyen kereshető és rendezhető marad.
  • Hatékonyság minden eszközön: A továbbfejlesztett Windows-összekapcsolás megoldással a felhasználók azonnal, késleltetés nélkül hozzáférhetnek mobilalkalmazásaikhoz Windows 10 operációs rendszerrel rendelkező számítógépükről. A csatlakoztatott PC-ről az üzenetküldés, az értesítések kezelése, a fotók szinkronizálása és a hívások indítása is ugyanúgy működik, mint telefonon. Egy későbbi frissítés után akár egyszerre több alkalmazás is futtatható lesz PC-n. A gépen gyors elérési ikonok hozhatók létre, az applikációk pedig elhelyezhetők a Start menüben, így a közösségi médiás felületek és appok is könnyen megtalálhatók. A hatékonyabb munkavégzést a Samsung Notes és a Microsoft OneNote, valamint az Outlook integrációja biztosítja. Az eszköz az Emlékezetetők alkalmazást pedig az Outlook mellett a To Do és Teams appokkal is szinkronizálja, így a legfontosabb megbeszélések és tennivalók bármelyik felületről azonnal elérhetők.

Gaming teljesítmény

A Samsung és a Microsoft együttműködése a szórakoztató funkciókhoz is hozzájárul a Galaxy Note20 készülékeken, amelyek igazi virtuális gaming-központként működnek. Az új Note a legnagyobb teljesítményű készülék, amelyet a Samsung valaha alkotott, így elképesztő játékélményt kínál, bárhol is használják. A Galaxy Note20 széria új generációs teljesítménye, csatlakoztathatósága és különleges kijelzője garantálja a felhőtlen szórakozást játék közben, a professzionális kamerával pedig lenyűgöző fotók és szélesvásznú, filmszerű videók készíthetők.

  • A legjobb Xbox játékok a Galaxy Note20 sorozaton: A felhasználók mostantól a telefonjukon is játszhatnak kedvenc PC-s vagy konzolos játékukkal az Xbox Game Pass Ultimate segítségével. A prémium, felhőalapú szolgáltatással több, mint 100 népszerű játék érhető el, köztük a Minecraft Dungeons, a Forza Horizon 4 vagy a Gears 5. A pörgős csatákat és a folyamatos játékélményt a szupergyors 5G és a Wi-Fi 6 technológia mellett az optimalizált késleltetés és a Note20 Ultra esetében 240 Hz érintési késleltetés teszi lehetővé. A Galaxy Note20 hatalmas, magával ragadó kijelzőjén különleges élmény játszani, az eddigi legerősebb Galaxy processzor pedig garantálja az akadásmentes játékot. A Galaxy Note20 telefonokkal egy teljes, professzionális gaming set-up lapulhat a felhasználók zsebében.  
  • Mozifilmes minőség egy tenyérnyi készülékben: A 21:9 képarány és 24 fps rögzítés mellett a Galaxy Note20 8K kamerája ultramagas felbontásra képes és professzionális videós élményt nyújt. A Professzionális videó móddal a felhasználók egyedileg állíthatják be a fókuszt, a hangot, az expozíciót, a fényeket, a zoomot és FHD minőségben 120 fps-sel rögzíthetnek mozifilmes hatású videókat. Felvétel közben a Galaxy Note20 mikrofonjainak beállításával a felhasználók eldönthetik, milyen irányból érkező hangok legyenek a legtisztábban hallhatók a videóban, a Galaxy Buds Live segítségével pedig kristálytiszta hangfelvételek készíthetők még háttérzaj mellett is.
  • Multitasking lehetőség a továbbfejlesztett Samsung DeX-szel: Amennyiben nagyobb képernyőre volna szükség, a Samsung DeX segítségével a Galaxy Note20 készülékek mostantól vezeték nélkül is csatlakoztathatók okostévéhez. A Galaxy Note20 és a televízió képernyője párhuzamosan is kezelhető, így a felhasználók cseveghetnek a barátaikkal játék közben vagy élőben olvashatják a kommenteket a legújabb videójuk közzétételekor.

Galaxy erő és teljesítmény  

A Galaxy Note eszközöket világszerte úgy ismerik a felhasználók, mint a legerősebb Samsung telefonokat. A Galaxy Note20 sorozat is továbbviszi ezt az örökséget a két legnagyobb teljesítményű Note telefonnal, amelyekben minden megvan, amit a felhasználók egy Galaxy csúcskészüléktől várnak.

A teljes Galaxy kínálatból a Galaxy Note20 széria rendelkezik a leggyorsabb processzorokkal. A csúcstechnológiás megoldások kiemelkedő felhasználói élményt biztosítanak anélkül, hogy az ikonikus és időtálló Note formavilág jelentősen megváltozna. A Galaxy Note20 és a Note20 Ultra 5G is elérhető lesz az új Misztikus Bronz színárnyalatban, amely különleges megjelenésével kiállja a gyorsan változó trendek próbáját és az ujjlenyomatokat is távol tartják.

A Galaxy Note20 Ultra 5G a Note szériában elsőként gyönyörű Dinamikus AMOLED 2X kijelzővel és 120 Hz frissítési rátával érkezik, így letisztult látványvilágot biztosít a Samsung legjobb képernyőjén. A megjelenő tartalmat úgy optimalizálja a készülék, hogy kímélje az akkumulátort. Az akár egész napon át kitartó Intelligens akkumulátornak és a fél óra alatt akár 50 százalékot biztosító Szupergyors töltésnek köszönhetően a Galaxy Note20 szinte sosem fogy ki az energiából.

A Samsung vezető szerepet játszik az 5G-innovációban, a Galaxy Note20 pedig folytatja a vállalat hipergyors, alacsony válaszidőt biztosító 5G-képes4 készülékeinek a sorát. A legjobb tartalmak csak egy érintésre vannak az ultragyors Sub-6 és mmWave hálózatokon a Galaxy 5G erejének köszönhetően. A készülék automatikusan megkeresi a leggyorsabb hálózatokat és stabil Wi-Fi 6 kapcsolatra képes, több streaming szolgáltatás esetében pedig optimalizálja a válaszidőt a kényelmes tartalomfogyasztáshoz. A Galaxy Note20 sorozat készülékeinek hardveres és szoftveres biztonságáért a teljeskörű védelmet nyújtó Samsung Knox felel.

Az UWB (ultra szélessávú) technológiás Galaxy eszközökön bemutatkozó Közeli Megosztás lehetőséggel minden eddiginél könnyebbé válik a tartalmak megosztása a Galaxy Note20 Ultra 5G készülékeken. Elég a Note20 Ultrát egy másik UWB technológiával rendelkező Galaxy eszköz felé fordítani és a Közeli Megosztás automatikusan listázza a készülékkel szemben található személyeket a megosztás panelen. A Samsung UWB technológiájával a jövőben abban is segíti a felhasználókat, hogy AR megoldásokkal még könnyebben találjanak meg dolgokat és az okosotthont nyitó kulcsként is működhetnek a Galaxy okostelefonok.

Új élmények a Galaxy Ökoszisztémával

A Samsung eszközöket és szolgáltatásokat a gördülékeny csapatmunkára tervezték, így azok nem csak a munka hatékonyságát és a játékélményt emelik új szintre, hanem mindent, ami fontos a felhasználók számára. A Galaxy Note20 csúcstelefon még többre képes a Galaxy család új tagjaival, a Galaxy Tab S7 és Tab S7+ tabletekkel, a Galaxy Watch3 okosórával, valamint a Galaxy Buds Live-val együtt. A csúcstechnológiás kiegészítők hozzájárulnak az igazi Note élményhez, legyen szó akár munkáról, játékról, az egészségesebb életmódról vagy a hatékonyabb kommunikációról.

Galaxy Tab S7 és Tab S7+

A Galaxy Tab S7 és a Tab S7+ két különleges táblagép, amelyek egyszerre hozzák el az asztali számítógépek képességeit, a tabletek sokoldalúságát és az okostelefonok csatlakoztathatóságát. A legújabb processzorral és 5G technológiával felszerelt készülékekkel többrésztvevős videókonferenciák, gyors letöltések és szinte teljesen akadozásmentes streamek érhetők el.

A Galaxy Tab S7 és a Tab S7+ is egyedi billentyűzettel érkezik, megtalálható mellettük a Galaxy Note20 széria továbbfejlesztett S Pen-je és a Samsung Notes alkalmazás is, így PC-szintű teljesítményre képesek. A felhasználók az új tabletekkel több feladatot végezhetnek el kevesebb idő alatt, és a szabadidejükből is többet hozhatnak ki. A szórakoztatásért a Tab S7 és Tab S7+ tableteken 120 Hz frissítési ráta felel, így a felhasználóknak egyedülálló látványban lehet része online vagy felhő alapú játék közben is. Azok számára, akiknek több helyre van szüksége a szabad alkotáshoz, A Galaxy Tab S7+ 12,4 colos Super AMOLED kijelzőjén megtalálhatják ezt.

Az új Tab S7 tabletekkel a felhasználók könnyedén elérhetik az internetet. Amennyiben nem áll rendelkezésre nyitott Wi-Fi hálózat, az Auto Hotspot funkcióval automatikusan megosztható a hálózat más Galaxy eszközökkel a tableten keresztül. A Közeli Megosztással a fájlok azonnal megoszthatók a közeli készülékekkel. A Tab S7 készülékek használhatók a Samsung PC-k másodlagos képernyőjeként is, így a felhasználók könnyedén megnövelhetik a kijelzőjük méretét. A Samsung Notes, az S Pen, a billentyűzetes tok és egy Bluetooth egér segítségével a tablet teljes értékű számítógéppé alakítható.

Galaxy Watch3

A Galaxy Watch3 következő generációs társ a napi rutin menedzseléséhez és a fitnesz célok eléréséhez, emellett az egészség megőrzésében is segíthet. A prémium anyagokból készült előlapra letisztult formában tér vissza a népszerű forgatható gyűrű. A Galaxy Watch3 egy luxus karóra tökéletességét tudhatja magáénak, miközben egész nap kényelmes viselet. Ez az okosóra nem csak a tekinteteket vonzza, de segíti az egészségi állapot napi szintű ellenőrzését is.

Ha a felhasználókat a szabadban vagy az otthonukban baleset éri, és elesnek, az Esésérzékelő funkció lehetővé teszi, hogy a készülék SOS üzenetet küldjön a vészhelyzeti kontaktoknak. A Véroxigén-szint mérés (SpO2) lehetőséggel mérhető és követhető az oxigénszaturáció szintje és ehhez igazíthatók a wellness célok is. A Galaxy Watch3 készüléken elérhető lesz a Samsung hamarosan érkező Health Monitor alkalmazása, amelyben helyet kap a vérnyomásmérő és egyes régiókban az EKG funkció is. A segítség mindig csak egy karnyújtásnyira lesz a Galaxy Watch3 új megoldásával, amely érzékeli, ha a felhasználó elesik és automatikusan SOS üzenetet küld az előre meghatározott kontaktoknak. A felhasználók otthonában teljes körű szolgáltatást biztosító fitnesz stúdiót hozhatnak létre a Samsung Health segítségével, amelyben több mint 120 különböző edzésvideó érhető el.

Galaxy Buds Live

A vezeték nélküli fülhallgató új alakot ölt a Galaxy Buds Live formájában. Az ikonikus formavilággal és kényelmes kialakítással érkező Buds Livehoz még nem alkotott hasonlót a Samsung. Az AKG szakértelmének és a külön basszuscsatornának köszönhetően a nagyobb, 12 mm-es hangszórón úgy szólal meg a zene, ahogy azt az előadók megálmodták. A Galaxy Buds Live három mikrofonnal és Hangfelvevő egységgel érkezik, így hívás közben a felhasználók akkor is közel érezhetik magukat a szeretteikhez, ha éppen távol vannak egymástól. A fülhallgatók Aktív zajszűrés funkcióval is rendelkeznek, így valósághű és kiterjedt hangzást biztosítanak, a felhasználók pedig eldönthetik, hogy be- vagy kikapcsolják a környezeti hangokat maguk körül. A Buds Live segítségével úgy is elmerülhetnek a kedvenc tartalmaikban, hogy nem maradnak le semmi fontosról.

A lehetőségek új határai a Galaxy Z Fold2-vel

Új generációs kihajtható készülékével, a Galaxy Z Fold2-vel a vállalat úttörő szerepet tölt be a mobiltelefonok egy teljesen új kategóriájának megalkotásában. Két sikeres, kihajtható eszköz bemutatását követően a Samsung a felhasználók visszajelzései alapján fejlesztette tovább a technológiát és alkotta meg az új funkciókkal és egyedülálló felhasználói élménnyel érkező Galaxy Z Fold2 csúcskészüléket. A Galaxy Z Fold2 egy okostelefon hordozható formavilágában biztosít tablet méretű kijelzőt és kiemelkedő teljesítményt. Akár kihajtva vagy összecsukva használják, a Galaxy Z Fold2 egy luxuskészülék prémium kialakításával kápráztatja el a felhasználókat. A Z Fold2-n két teljes képernyős, szinte teljesen kávamentes Infinity-O kijelző található. A Külső Képernyő 6,2 colos, a hatalmas Főképernyő pedig 7,6 colos, ezzel mindkettő nagyobb, mint az eredeti Galaxy Fold esetében. A keskeny kialakítással és kifinomult részletekkel rendelkező Galaxy Z Fold2 két hasonlóan lenyűgöző színben lesz elérhető; Misztikus Fekete és Misztikus Bronz árnyalatokban. A felhasználói visszajelzések alapján a Samsung továbbra is épít a Google-lel és Microsofttal fennálló hosszú távú együttműködéseire, hogy páratlan kihajtható élményt hozhasson létre. A Galaxy Z Fold2 új lehetőségeivel a Samsung továbbra is inspirációt nyújt a kihajtható készülékek kategóriájában.

Elérehtőség

A Galaxy Note20 széria, a Tab S7 készülékek és a Galaxy Watch3 már előrendelhetőek, illetve ezen újdonságok a Galaxy Buds Live-val egyszerre Magyarországon 2020. augusztus 21-től lesznek elérhetőek. A Galaxy Note20 Misztikus Bronz, Misztikus Zöld és Misztikus Szürke színekben, a Note20 Ultra Misztikus Bronz és Misztikus Fekete, a Galaxy Tab S7 tabletek pedig Misztikus Fekete, Misztikus Ezüst és Misztikus Bronz árnylatokban érhetők el.

A Galaxy Note20 354.990 forintos, a Note20 5G 389.990 forintos, a Note20 Ultra 5G pedig 484.990 forintos ajánlott fogyasztói áron érkezik. A Tab S7 Wi-Fi verziója 259.990, az LTE változat 294.990 forintos, a Tab S7+ Wi-Fi 334.990 forintos, a Tab S7+ 5G pedig 409.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető.

A Samsung legújabb Galaxy csúcskészülékeiről, az előrendelési lehetőségekről további információ a https://www.samsung.com/hu/article/galaxy-note20-elorendeles/ https://www.samsung.com/hu/article/galaxy-tab-s7-elorendeles/ https://www.samsung.com/hu/galaxy-note20/, https://www.samsung.com/hu/tablets/galaxy-tab-s7/buy/ és https://www.samsung.com/hu/wearables/galaxy-buds-live-r180/SM-R180NZKAEUE  weboldalakon érhető el.

Okoseszközök

Nem csak a padlóról, de a kutyánkról is porszívózhatjuk ezentúl a szőrszálakat

Dreame Z30 porszívó

A Dreame Technology Z30 vezeték nélküli porszívó az egyik legerősebb szívóerővel rendelkezik a piacon

A Dreame Technology legújabb vezeték nélküli porszívója egy speciális, kutyaszőr kefével is rendelkezik, amellyel közvetlen a kedvencünkről tudjuk a laza szőrszálakat kifésülni. A Z30 intelligens szennyeződés érzékeléssel, fejlett szűrőkkel és az egyik legerősebb szívóteljesítménnyel rendelkezik a piacon, amely igazodik a szennyeződések méretéhez és mennyiségéhez is.

Kiszűri a baktériumokat és vírusokat is

A lenyűgöző 150 000 fordulat/perc sebességgel pörgő motorral felszerelt Dreame Z30 az egyik legerősebb porszívónak számít. Intelligens szennyeződésérzékelő technológiája a szennyeződésrészecskék mennyiségének és méretének megfelelően automatikusan igazítja a szívóteljesítményt. A Z30 emellett HEPA H14 szűrőkkel rendelkezik, amelyek a 0,1 mikron méretű részecskék 99,99%-át felfogják, így képesek a baktériumok és vírusok 99,9%-át kiszűrni, jelentősen javítva az otthon levegőminőségét.

Tökéletes a háziállat-tulajdonosok számára

Öko üzemmódban az akkumulátor megszakítás nélküli működést garantál, a Z30-cal egyetlen feltöltéssel akár 300 m² területet is kiporszívózhatunk. A háziállat-tulajdonosok igényei szerint tervezett készülék speciális, mind a négy sarkában szívócsatornával ellátott állatszőrkefét is tartalmaz, amely biztosítja a laza szőr hatékony eltávolítását kedvencünkről, és kifogástalanul tisztán tartja az otthont.

Cserélhető kefék és LED-világítás a kosz ellen

A Dreame Z30 cserélhető keféi és rugalmas adaptere a szélek és a díszlécek mentén is biztosítja a könnyed és alapos porszívózást. A többfelületű kefe szőnyegekhez és keménypadlókhoz egyaránt ideális, míg a puha hengerkefe kiválóan alkalmas a szélek tisztítására, hiszen a sarkokban akár 7 mm-re is elér. A beépített LCD-képernyő valós időben mutatja a tisztítási eredményeket, a kefék LED-világításával pedig könnyebben észrevehetőek a sarkokban megbúvó szennyeződések. A Z30 ergonomikus kialakítású, 0,6 literes portartálya könnyen üríthető. A mindössze 2,2 kg súlyú, padlóra állítható töltőállomással ellátott készülék kényelmesen tárolható bárhol a lakásban.

További információkért látogasson el a https://global.dreametech.com/, https://www.instagram.com/dreame.magyarorszag/ vagy  https://shop.dreame-hungary.hu/  weboldalakra.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Kövesse híreinket a közösségi médiában is és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Robotokkal tanulnak programozni a fiatalok az INFO Kitchen innovatív informatikai műhelyében

Robotokkal tanulnak programozni a 10-16 éves fiatalok Magyarország legújabb, élményalapú technológiai képzésén.

A robotika alapú programozási és informatikai kurzusok célja, hogy gyakorlati ismereteken keresztül készítsék fel a gyerekeket a jövő kihívásaira és a technológiai fejlődés felelős, innovatív alakítóivá válhassanak. A nyíregyházi LEGO Játékvároson bemutatkozó projekt első képzései Budapesten és Szegeden indulnak szeptember végén, az alapítók célja az iskola elindítása minden megyeszékhelyen.

Milyen képességekre és tudásra van szükség a jövő informatikai világában? Mit tehet egy szülő, hogy gyereke innovatív, gyakorlati és felelős használójává és egyben formálójává váljon a jövő technológiájának? Hogy lehet száraznak tűnő programozási képességeket úgy megszerezni, hogy közben gondolkodni, alkotni és együttműködni tanulunk és azonnal látjuk munkát kézzelfogható eredményét? Ezekre a kérdésekre keresték a választ az INFO Kitchen megalkotói, akik a fejükbe vették, hogy létrehozzák azt az informatikai műhelyt, ami ezekre a kérdésekre egyszerre ad választ.

Újszerű módon szeretnénk megnyitni az informatika és a robotprogramozás világát a jövő technológiájának felhasználói és formálói számára. Hosszú évek óta foglalkozunk robotikával és olyan műhelyt alkottunk, ahol a bonyolultnak látszó feladatokat kreatív, szórakoztató és gyakorlatias módon oldják meg a gyerekek, miközben együttműködési, problémamegoldási és alkotói készségeik egyszerre fejlődnek

– tájékoztat Jámbor Kornél, az INFO Kitchen ügyvezetője.

A sokéves tapasztalattal rendelkező oktatók keze alól így került ki a Spicy Robots kurzus, ami a robotika legújabb innovációin keresztül vezeti be a gyerekeket a programozás világába, míg a Robochef Kurzus a kreatív és technológiai tudás fejlesztését veszi célba a robotika segítségével.

A kurzusokon használt LEGO robotok programozása minden programnyelv megtanulását lehetővé teszi, játékos formában.  A gyakorlatias képzés előnye, hogy a fiatalok azonnal látják a programozás eredményét: a robot elindul, világít, vagy akár kirakja az összekevert Rubik-kockát.

Az INFO Kitchen a nyíregyházi LEGO Játékvároson indult útjára, és szeptember végén Budapesten, illetve Szegeden nyitja első műhelyeit  Mindkét városban tartanak nyílt napokat, szeptember 16-án, illetve 23-án. Az alapítók célja, hogy a következő két évben minden megyeszékhelyen elérhető legyen a diákok számára.  A délutáni, szakkörszerű képzések a 10-16 éves fiatalokat várják, 10 hónapos kurzusokkal.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Így görgeti a Z generáció a közösségimédia-tartalmakat

Bennetek van, ami kell a holnaphoz: így szól a Z generációnak kibontakozási lehetőséget biztosító platform, a Jövőálló Akadémia szlogenje. Sokat kritizálják a fiatalok online életét, digitalizált mindennapjaikat, akár közösségimédia-függőnek titulálják őket, azonban a kezdeményezés életre hívója, a Samsung átfogó kutatásából is kiderült, hogy az általánosságban online függőkként aposztrofált fiatalok jelentős részének fontos, hogy edukatív közösségimédia-tartalmat fogyasszon. A tudásszerzés, a hasznos ismeretek elsajátítása iránti igény sok esetben a humorfogyasztást is képes beelőzni.

A Jövőálló Akadémia egyik alappilléreként szolgáló kutatás – a mai fiatalok vágyai, motivációi mellett – a közösségi médiához kapcsolódó szokásaikat is megvizsgálta. Többek közt arra keresték a választ, hogy milyen szempontok vezérlik a korosztályt, amikor bekövetnek egy személyt vagy oldalt egy-egy social media felületen. Az indokok eltérést mutatnak a különféle fiatal generációs rétegeknél.

Míg az Alfa és a középiskolás Z generáció körében magasan a vicces tartalmakat követik be legtöbben, az idősebb Z generációnál már a hasznosság legalább olyan fontos, sőt még fontosabb is lehet, mint a humor. 44%-ukra jellemző, hogy olyan praktikus tartalmat részesít előnyben, amelyből tanulni tud, lehet ez például tananyag, illetve sport vagy akár divat is. Emellett őket foglalkoztatja legkevésbé, hogy a barátaik esetleg követik-e az adott oldalt, valamint az, hogy ne maradjanak le valami népszerű dologról, jelenségről.

Az idősebb Z generáció esetében a kikövetés top 3 indokai közt szerepel a hiteltelenné válás, valamint az erőltetett reklámozás és a nézetbeli eltávolodás is. Ezek az eredmények jól példázzák a Z generációra jellemző tudatosságot és a tudásszerzésre való igényüket. A Jövőálló Akadémia kreatív, valamint edukatív online és offline programjainak népszerűsége is tanúskodik arról, hogy a fiatalok számára fontos az új ismeretek, az előremutató attitűdök elsajátítása.

A jó párkapcsolat monogám, A siker pénzben mérhető, A pornó rossz hatással van a szexuális életünkre, Olyan nemű vagy, amilyennek érzed magad, A social media rossz hatással van az emberi kapcsolatokra. A Jövőálló.Hang eseményen, a Jövőálló Akadémia második offline rendezvényén a Miskovits Marci vezette K-OSZ Podcast Jövőálló.Hang különkiadás témái az idézett állítások mellett érintették a hangadás fontosságát és kihívásait. A beszélgetőpartnerek Trunk Tomi, Gyarmati Fanni és Valkusz Milán influenszerek voltak.

A DiSPUTA című vitaműsor a vitakultúra fejlesztésére szolgáltat példát: az egyes adásokban szabályozott keretek között zajlanak a szóbeli „összecsapások”. A speciális műsorformátumban főszerepet kap a tudatosság, a pro és kontra érvek körbejárása, valamint az objektív szempontok figyelembevétele, amelyek egytől egyig alapelemei lehetnek a hatékony kommunikációnak. A DiSPUTA a Jövőálló.Hang során is nagy aktivitást váltott ki a fiatal közönségből, akik az esküdtszék szerepét betöltve szavazták meg, ki érvelt meggyőzőbben a helyszínen lezajlott vitában. Az önkifejezés fontosabb, mint a társadalmi normák betartása: izgalmas és gondolatindító beszélgetés alakult ki az előzetesen online megszavazott tételmondat kapcsán.

Szintén nagy érdeklődést kaptak a rendezvény mindennapi ismereteket és rátermettséget építő workshopjai, ahol többek közt az érveléstechnika fejlesztéséhez és az állásinterjún való helytálláshoz kaphattak muníciót az érdeklődők, illetve különböző Samsung okoskészülékeket is interaktív módon kipróbálhattak.

A Jövőálló.Hang és a teljes Jövőálló Akadémia kezdeményezés sikere, a résztvevő fiatalok visszajelzései is azt igazolhatják, hogy az új generáció tagjai nyitottak a jövőálló értékek és eszközök elsajátítására, még több beszélgetésre, nem csak online, de offline is, és nem utolsósorban egy még élhetőbb holnap építésére.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss