Tippek

Mától ismét elérhető a személyes ügyintézés az E.ON ügyfélszolgálati irodáiban

Április 9-től a szükséges óvintézkedések biztosítása mellett újra nyitnak az E.ON Hungária Csoport személyes ügyfélszolgálati irodái.

Az energiacég ugyanakkor felhívja ügyfelei figyelmét, hogy továbbra is érdemes a digitális ügyfélcsatornákat, azaz az online, telefonos és videós ügyfélszolgálatot igénybe venni, hiszen ezeken keresztül minden ügy teljes körűen, kényelmesen, egyszerűen és biztonságosan elintézhető. A személyes ügyfélszolgálatok online időpontfoglalással látogathatók.

Az E.ON Hungária Csoport személyes ügyfélszolgálatai a járványügyi helyzetben elrendelt korlátozó intézkedések részleges feloldásával összhangban, a szükséges munkaszervezési és egészségügyi óvintézkedések előkészítését követően nyitnak újra pénteken országszerte.

A kijárási korlátozás időpontjának változásával április 9-től a vállalat minden ügyfélszolgálati irodája újra az eredeti nyitvatartási rendnek megfelelően lesz látogatható. Az ügyintézéshez az ügyfelek és a munkatársak egészségének megóvása érdekében előzetes időpontfoglalás szükséges, ez már most megtehető az https://energia.eon.hu/idopontfoglalas/Belepes.php oldalon. A lefoglalt időpontról SMS-ben és e-mail-ben is megerősítő értesítést kapnak az ügyfelek.

Az előzetes időpontfoglalással rendelkező ügyfelek egy időpontban egy ügyet tudnak intézni. A foglalás 20 percre szól, ha ennyi idő alatt nem végeznének az üggyel, az E.ON munkatársai a fennmaradó témákra a látogatást követően írásban válaszolnak. Az ügyfelek és a munkatársak védelme érdekében a vállalat arra kéri a személyes ügyfélszolgálatot igénybe vevő ügyfeleit, hogy pontosan és egyedül érkezzenek az időpontra, az iroda területén viseljenek szájat és orrot eltakaró maszkot, valamint tartsanak másoktól 1,5 méteres távolságot.

Az energiacég ugyanakkor továbbra is azt javasolja ügyfeleinek, hogy ügyeiket lehetőség szerint ne személyesen, hanem az E.ON digitális csatornáin keresztül intézzék egyszerűen, gyorsan és biztonságosan.

A személyes ügyintézés élményét nyújtja, de teljes biztonságot jelent az E.ON videós ügyfélszolgálata, melynek munkatársai itt érhetők el:

https://www.eon.hu/hu/lakossagi/informaciok/videos-ugyfelszolgalat.html

A telefonon, e-mailben és online elérhető ügyintézési formák változatlanul állnak rendelkezésre. Az E.ON arra kéri ügyfeleit, hogy lépjenek be, illetve, ha még nem tették, regisztráljanak az online ügyfélszolgálaton (www.eon.hu/ugyintezes), ahol a többi között az alábbi ügyek kényelmesen és teljes körűen intézhetők:

  • mérőállás diktálás,
  • számla- és egyenlegmegtekintés,
  • számlabefizetés,
  • e-számlára váltás,
  • értesítés tervezett üzemszünetekről,
  • számlamásolat és csekk kérése,
  • előrefizetős mérő feltöltése.

Az előrefizetős mérők feltöltésére nemcsak a digitális csatornákon, hanem az országban számos helyen, például újságárusoknál, élelmiszerboltokban is van lehetősége az ügyfeleknek, a pontos helyszínek az alábbi oldalon településre bontva megtalálhatók: https://eonapps.hu/araminfo_komfortkartya.php

Az E.ON személyes ügyfélszolgálati irodáinak újra nyitásáról minden információ megtalálható az https://www.eon.hu/informaciok weboldalon.

Az E.ON elkötelezett munkatársai, ügyfelei és partnerei egészségének védelmében. Szakemberei továbbra is elsődleges feladatuknak tekintik az energiaszolgáltatás folyamatos és zavartalan biztosítását.

Tippek

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

stem

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára.

A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

Első alkalommal jelentkezhetnek a hazai informatikai képzésben részt vevő hallgatók a K&H STEM pályázatra, ahol a fiatal IT tehetségek tudományos dolgozatukon keresztül lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák innovatív megoldásaikat, akár új, szokatlan, kreatív ötleteiket. „Az innováció és a szakmai fejlődés kulcsfontosságúak a jövő generációjának felkészítésében. Mi, a K&H-nál az innováció élvonalába tartozó megoldásokra, a technológiai fejlesztésekre és a jövőálló tudásra, fejlődésre fókuszálunk. A K&H STEM díjjal pedig most szeretnénk elismerni és lehetőséget adni azon fiatal tehetségeknek, akik az IT területén ugyanezt a folyamatos fejlődést és innovációt képviselik, hogy megcsillogtathassák egyedi, innovatív gondolkodásmódjukat, és akik ily módon is példaként állhatnak a többiek előtt” – tájékoztatott Ozorai Dénes, a K&H IT vezetője. A nyertes pályázók összesen közel 2 millió forint díjazásban részesülnek és akár részt is vehetnek valódi, értékteremtő piaci megoldások fejlesztésében, a K&H hazai és nemzetközi IT csapatának innovatív, technológiai projektjein keresztül.

„Az erős technológiai háttér ma már mindenhol jelen van – legyen szó akár az ügyfelekkel való biztonságos kommunikációról, a kontinensek között századmásodpercek alatt átfutó pénzügyi tranzakciókról vagy a biometrikus azonosítással indított vállalati banki megbízásokról. Annak érdekében, hogy mindezekhez könnyen használható, innovatív digitális megoldásokat tudjunk nyújtani, ma már a K&H nemcsak pénzügyi szervezetként, hanem egy IT szervezetként is működik, inspiráló feladatokkal és tapasztalt szakemberekkel”

– tette hozzá a szakember.

„Tulajdonképpen egy nagyvállalati IT műhelyről van szó, ahol az első ránézésre akár különösnek is tűnhető ötletekből olyan újítások születhetnek végül, mint Kate, az ország egyetlen hangalapú pénzügyi asszisztense vagy a szintén piacon egyedüli K&H digitális SZÉP kártya. Így arra bíztatom a hallgatókat, hogy nyugodtan gondolkodjanak szokatlan megoldásokban – akár a pénzügy világától elsőre távolinak tűnő IT területeken is – mutassák meg, miben igazán jók, mi érdekli őket a legjobban, hiszen egy kreatív, újító, nehezen megvalósítható ötlet kidolgozása során megszerzett tapasztalat által lehet valaki igazán egyedi és inspiráló szakember”

– hangsúlyozta Ozorai Dénes a pályázat kapcsán.

A pályázatra ezért nagyon széles témakörben, összesen nyolc szakterülethez kapcsolódóan jelentkezhetnek a hallgatók, az AI és fintech technológiától a felhőalapú megoldásokon át az adatelemzésig. A pályázatokat két, alap- és mesterképzés kategóriában lehet benyújtani 2024. október 31-ig. Bővebb információ ezen a linken található.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Tippek

Rövid útmutató a szúnyogháló szereléséhez

szúnyogháló szerelése

A szúnyoghálók többségének felszerelése minimális kézügyességgel és műszaki érzékkel aránylag könnyen megvalósítható, de ha mégsem boldogulnál vele, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben megpróbálunk ehhez segítséget nyújtani.

Fix keretes szúnyogháló felszerelése

Ha megnézed a Lakberbazár szúnyogháló kínálatát, akkor láthatod, hogy a fix keretes szúnyoghálónak két nagy csoportja létezik. Vannak az úgynevezett kallantyús, valamint a csavarral történő rögzítésűek.

Az előbbi felszerelése lényegesen egyszerűbb: be kell helyezni az ablakba, rá kell fordítani a rögzítőkallantyúkat, és máris fent van. A másik esetében viszont a szerelés előtt át kell fúrni a szúnyogháló keretét azokon a helyeken, amelyeket ideálisnak vélsz a biztonságos rögzítéshez. Ezután pedig a csavarokat bele kell tenni a furatokba, és a keretet fel kell csavarozni kívülről az ablak tokjára.

Hogy ehhez mennyi csavar lesz szükséges, azt leginkább a háló mérete határozza meg. Ha egy kisebbről van szó, akkor elég lehet oldalanként egy-egy csavar, amennyiben viszont egy nagyobbról, akkor akár 8-12 darab csavar is kelleni fog majd a rögzítéshez.

Fentről lefelé húzható rolós szúnyogháló szerelése

Ez a típus már valamivel több figyelmet és hozzáértést igényel, de ha van már némi gyakorlatod a különböző tárgyak összeállításában és szerelésében, akkor nem okozhat számodra problémát.

Első lépésként a síneket óvatosan húzd rá a szúnyogháló tokjának két végén lévő műanyag oldal végére, és a korábban már kifúrt lyukakon keresztül a csomagban kapott csavarokkal rögzítsd az elemeket egymáshoz!

Következő lépésként fordítsd át a szúnyoghálót úgy, hogy a tok alul legyen! Majd a sínbe óvatosan rakd bele az alsó akasztóelem műanyag “T” idomját, és rögzítsd csavarokkal! Tulajdonképpen ennyi lenne az összeszerelés, ezután már csak annyi dolgod maradt, hogy az ablaktok külső részére felszereld a szúnyoghálót.

Ehhez viszont szükség lesz egy másik személyre is. Egyrészt azért, mert így sokkal biztonságosabb, másrészt pedig a szerelés is könnyebben megy majd. Amíg ugyanis ő odatartja a keretet az ideálisnak vélt helyre, te fel tudod csavarozni az ablak tokjára.

Oldalra húzható rolós szúnyogháló szerelése

Ennek a típusnak az összeszerelése a fentebb ismertetett módon történik, annyi különbséggel, hogy ebben egy mágnescsíkot tartalmazó elem van és nem akasztó.

Ami pedig a felszerelését illeti, először a felfogatást könnyítő műanyag idomokat kell a szúnyogháló tokján és a mágneses elemen lévő „T”-horonyba behúzni. Az ezekben lévő furatokon keresztül pedig a szúnyogháló már felszerelhető a kívánt helyre.

Ha még a fentebb leírtak után sem érzed a késztetést arra, hogy szúnyoghálót szerelj fel, akkor jobban teszed, ha inkább szólsz egy szakembernek.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Tippek

Válassz a különféle konyhai műveletekhez megfelelő késeket!

berkel konyhai kés

Akár profi, akár amatőr szakács vagy, az ételek készítéséhez biztosan szükséged lesz többféle késre a hatékony munkavégzés érdekében, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségűeket választasz.

Persze otthon, hobbiszakácsként kezdetben a legtöbb munkával elboldogulunk, akár 1-2 késsel is, egy kisebbel az aprításhoz és a hámozáshoz, illetve egy nagyobbal – a séfkések tökéletesek erre – a méretesebb húsok, zöldségek, halak szeleteléséhez.

Később beszerezhetünk további speciális rendeltetésű késeket vagy akár teljes készkészleteket is. Érdemes minőségi anyagokból készült eszközöket vásárolni, amelyek kényelmesen illeszkednek a kezünkbe és könnyen kezelhetőek. Figyelmedbe ajánljuk a Grillplaza.hu kiváló minőségű Berkel késeit a konyhai műveletekhez vagy a grillezéshez. Ismerd meg az olasz gyártó méltán népszerű termékeit!

Milyen egy jó konyhai kés?

A konyhakés nélkülözhetetlen konyhai eszköz, amelynek két fő jellemzője van, a funkcionalitás és az ergonómia. Ma már ezeket a termékeket is modern technológiákkal, gépekkel állítják elő.

Minőségét és árát meghatározza a pengéhez használt acél minősége, az acél alakításának és edzésének módszere, illetve hogy helyes használat esetén mennyi ideig tartja meg az élességét, milyen gyakran és hogyan kell élezni a kést.

Továbbá hatással van rá a penge és a markolat egyensúlya, valamint az, hogy a kés hogyan fekszik a kézben, milyen minőségben készült.

Minél szélesebb a penge, annál kevésbé alkalmas általános feladatokra, illetve a keskeny pengék inkább nyers hús vagy hal vágására alkalmasak, nem pedig gyors aprításra. Többcélú késnek a szakácskés való. Ahhoz, hogy erőlködés nélkül vágjunk különféle nyersanyagokat, a penge élessége kulcsfontosságú.

Keménység és élesség

A mai rozsdamentes konyhakések többsége nem őrzi meg hosszú ideig az élességét, mivel a pengéket nem edzették. Az acél keménységének meghatározására a HRC-skála szolgál.

Az 56 HRC az acél legkisebb keménységi szint egy tisztességes konyhakés esetében, ezen érték alatt a kés nemcsak gyorsan veszít az élességéből, hanem nehezebb újraélezni is. A rozsdamentes konyhakéseknek nagyon magas a króm (Cr) és alacsony a széntartalma (C), ezért nem jelentenek jó választást.

Válassz olyan pengét, amely alacsonyabb króm (Cr) tartalmú acélból készült, vanádium (V) vagy molibdén (Mo) hozzáadásával. A Berkel Elegance 3 darabos séfkés készletének valamennyi tagja kiváló minőségű 1.4116-X50 Cr Mo V15 acél pengével készül, ezáltal könnyű és pontos vágást biztosít.

A kések nemesei

A státuszszimbólumnak számító klasszikus piros Volano névre keresztelt szeletelőgépet jegyző olasz Berkel a profi és hobbiszakácsok számára készített konyhai kések terén is kiemelkedő minőséget kínál. A prémiumminőségű acélból készült kések tökéletesen alkalmasak a legtöbb konyhai tevékenységhez, szeleteléshez, aprításhoz, hámozáshoz.

De nemcsak a prémium minőségű penge, hanem az annak tapadását szolgáló acélboltozat, valamint az acélgyantából készült markolat adja a kés tökéletes egyensúlyát, biztosítja kényelmes használatát.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss