Okoseszközök

Bemutatták az első ultraalacsony bemeneti késleltetésű Bluetooth-technológiát

Az LG Electronics (LG) a Razerrel és a MediaTekkel együttműködve bemutatta a világ első Bluetooth-technológiával működő ultraalacsony bemeneti késleltetéssel rendelkező (Bluetooth Ultra-Low Latency, BT ULL) játékkontrollerét.

A 2024-es LG webOS Summit keretében megtartott eseményen a forradalmi 1 milliszekundumos input lag technológiát egy LG webOS okostelevízió és egy Razer Bluetooth játékvezérlő segítségével prezentálták.

A webOS csúcstalálkozón (LG webOS Summit) 140 partnercég mintegy 300 képviselője volt jelen, köztük tartalomfejlesztők, gyártók és szolgáltatók, akik az LG stratégiai víziójával és jövőbeli kezdeményezéseivel, valamint a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségekkel és a webOS ökoszisztéma bővítésének módjaival is megismerkedhettek.

Az első BT ULL technológiával felszerelt kontrollert a Razer, a világ egyik vezető gaming márkája fejlesztette ki. Az új kontroller képességeit a bemutatón az LG és a Razer egy hagyományos játékvezérlővel is összehasonlította, az esemény résztvevői így a saját szemükkel is megtapasztalhatták, hogy a különböző felhőalapú – például FPS, autóverseny vagy közelharc-típusú – játékokban hogyan nyújt a BT ULL technológia kivételes reakcióidőt, ultraalacsony bemeneti késleltetést, valamint pontos irányítást.

A legújabb BT ULL technológia rendkívül jó teljesítményre képes felhőalapú játék terén, ami még azoknak a professzionális játékosoknak az igényeit is kielégíti, akiknek elengedhetetlen a villámgyors reakcióidő. Az LG az iparágban elsőként tervez bevezetni egy tanúsítványt harmadik féltől származó játékvezérlők számára, hogy biztosítsa a BT ULL támogatott eszközök zökkenőmentes működését a WebOS alapú LG okostévékkel. A Razer lesz az első vállalat, amely megkapja ezt a tanúsítványt.

Az LG és a félvezetőgyártó MediaTek emellett közösen fejleszti a BT ULL technológiát, amelyet a MediaTek MT7921 jelű Wi-Fi készülékeinek áramkörébe fognak integrálni. Ez a lapkakészlet a MediaTek Filogic sorozatának egyszerre megbízható és hatékony Wi-Fi 6 technológiáját is tartalmazza majd. A két cég együttműködésének célja, hogy az LG okostévék tulajdonosai a lecsökkentett válaszidő révén lenyűgözően realisztikus képi világ mellett merülhessenek el az online felhőalapú multiplayer játékokban. A 120Hz vagy magasabb képfrissítési rátát támogató, BT ULL technológiával ellátott prémium LG OLED és QNED televíziók várhatóan 2025-ben kerülnek piacra.

„Az LG elkötelezett amellett, hogy folyamatosan olyan fejlesztéseket mutasson be, amelyek még jobb játékélményt nyújtanak a felhasználók számára”

– mondta Baik Seon-pill, az LG szórakoztató elektronikai részlegének terméktervezési vezetője.

„Ahogy az LG webOS platformja fejlődik, úgy bővülnek azok a funkciók is, amelyek célja, hogy a rendszert minden játékos számára a legjobb játékplatformmá tegyük.”

Játék, tartalom és AI: Az LG webOS jövője

A 2024-es webOS találkozón az LG bemutatta stratégiai vízióját és jövőbeli terveit a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségekre és a webOS ökoszisztéma bővítésére vonatkozóan. A vállalat jelentős, több mint 740 millió dollárt tervez invesztálni a webOS platform fejlesztésébe, amely kulcsszerepet játszik az LG üzleti átalakulásában. A webOS jelenleg több mint 4000 alkalmazást kínál a felhasználóknak, a vállalat pedig folyamatosan fejleszti a platform gaming funkcióit, ennek egyik eredménye az eseményen bemutatott BT ULL technológia is.

Az LG az elmúlt évtizedben 220 millió okostévét értékesített, és a webOS licenszelésével több mint 400, saját okostévé-rendszerrel nem rendelkező márka vette át a platformot. A társaság 2024-re több mint 1 ezer milliárd on bevételt vár a webOS-hez kapcsolódó hirdetésekből és szolgáltatásokból, ami négyszeres növekedést jelent 2021-hez képest. Az AI technológiák integrálásával az LG folyamatosan fejleszti a felhasználói élményt, például az AI Concierge funkcióval, amely személyre szabottan ajánl tartalmakat a felhasználóknak.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Okoseszközök

A Samsung a Musée d’Orsay-val együttműködve bemutatja a The Frame TV-ken elérhető exkluzív kollekcióját

A Samsung és a Musée d’Orsay egyedülálló együttműködésének köszönhetően a The Frame TV felhasználók a párizsi múzeum 25 remekművét jeleníthetik meg otthonukban.

Auguste Renoir Bál a Le Moulin de la Galette-ben, Paul Cézanne A Sainte-Victoire hegy, Vincent van Gogh Csillagos éj, Claude Monet Kék tavirózsák, Henri-Edmond Cross Az esti levegő és Henri Rousseau A kígyóbűvölő című művei mellett a válogatás exkluzív lehetőséget kínál a világ egyik legnagyobb impresszionista és posztimpresszionista tárlatának felfedezésére, amely a Samsung Art Store-on keresztül érhető el.

A Samsung és Yves Béhar svájci tervező által 2017-ben létrehozott The Frame egyedi, személyre szabható megoldásaival emelkedik ki. A The Frame-et úgy tervezték, hogy finoman illeszkedjen bármilyen stílusú enteriőrbe, sziluettje pedig egy hagyományos festményére emlékeztet. A Samsung azon törekvésének eredményeként, hogy a művészetet a modern otthonokba elhozza, a The Frame hozzáférést biztosít a felhasználóknak a Samsung Art Store-hoz, amely több mint 2500 műalkotást vonultat fel tekintélyes múzeumokból és galériákból, mint a Met, a Van Gogh Múzeum, a Tate, a Victoria & Albert Múzeum, valamint hozzáférést biztosít a művészet olyan kulcsfiguráinak műalkotásaihoz, mint Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Salvador Dali és még sokan mások.

A Frame QLED 4K tükröződésmentes, matt képernyője automatikusan beállítja a fényerőt és a színeket a kiváló minőségű megjelenítés érdekében. A Pantone által hitelesített színeknek köszönhetően pedig a reprodukció valósághűbb lehet, mint valaha. A felhasználók a teljesen testreszabható élménynek megfelelően széles kínálatból választhatnak keretet, így a The Frame TV belesimulhat a szoba berendezési tárgyai közé, és bármilyen enteriőrt feldobhat.

Nagyon örülünk ennek az együttműködésnek, és izgatottan várjuk, hogy tovább bővíthessük. A lehetőséggel, hogy a múzeum kiemelkedő gyűjteményéből gondosan kiválasztott remekműveket otthon is szemlélhetjük, az Orsay varázslatának egy darabját hozhatjuk el a nappalinkba

– mondta Julia Beurton, a Musée d’Orsay vezérigazgató-helyettese.

Büszkék vagyunk arra, hogy együttműködhetünk a tekintélyes Musée d’Orsay-val, és egyedülálló művészeti élményt nyújthatunk a The Frame TV-vel. A világ legnagyobb galériáival való több mint 8 éves együttműködésünknek köszönhetően kiemelkedő szakértelmünk lehetővé teszi, hogy a műalkotások szépségét abszolút precízen és gondosan visszaadjuk, miközben digitális formátumhoz igazítjuk őket. Ennek a kivételes kollekciónak köszönhetően a világ több mint 5 millió emberének otthonába közvetlenül juttathatjuk el a művészetet, így mindenki másképp fedezheti fel újra ezeket a remekműveket

– mondta Guillaume Rault, a Samsung Electronics France alelnöke.

A múzeum 25 remekműve szeptember 30-tól elérhető a Samsung Art Store-ban.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Az ABB bemutatja OneTouch okosotthon-termékét

Az ABB bejelentette a OneTouch érintőképernyős kezelőpanel piacra dobását, amely zökkenőmentesen integrálja egyetlen eszközbe az okosotthon- és a kaputelefon felügyeleti rendszereket.

A hasonló termékek közül elegáns és tetszetős megjelenésével is kitűnő OneTouch okosotthon-vezérlőközpont integrálja a System Access Pointot, biztosítja a könnyű csatlakozást az ABB-free@home® vezeték nélküli és a Matter-kompatibilis eszközökhöz – mindezt egyetlen panelről kezelve. Emellett megjeleníti és vezérli az ABB-free@home® vezetékes eszközeit, egy érintéssel elérhetővé teszi az intelligens otthon összes elemét, mindemellett biztosítja, hogy minden interakció zökkenőmentes és intuitív legyen.

Az ajtónyitástól kezdve a világítás beállításán és a redőnyök működtetésén át a zene vezérléséig a OneTouch bármilyen lakóteret még intelligensebbé, még komfortosabbá képes alakítani. Emellett a Matter-kompatibilis eszközökkel való együttműködése szélesebb körű átjárhatóságot biztosít más okosotthon megoldásokkal és platformokkal, mint például az Apple HomeKit, Google Home, Amazon Alexa, Samsung SmartThings rendszerek, valamint könnyebb beállítást és egységesebb, futurisztikus okosotthon-élményt nyújt.

A könnyen telepíthető és egyszerűen üzembe helyezhető OneTouch érintőkijelző kétsávos Wi-Fi támogatást (5 GHz + 2,4 GHz) nyújt és kompatibilitis a Welcome -két vezetékes- kaputelefon és hamarosan az ABB-Welcome IP rendszerrel is. A kijelző kiváló minősége kitűnő színvisszaadással, széles látószöggel és érzékeny érintőképernyővel társul. A beépített hőmérséklet-érzékelő közvetlen klímavezérlést is lehetővé tesz.

A OneTouch vékony kialakítású, mindössze 10 mm-t emelkedik ki a fal síkjából és klasszikus fehér, valamint fekete színben kapható. Az elegáns panel az ABB újonnan kifejlesztett felhasználói felületével rendelkezik, amely egyedülálló felhasználói élményt biztosít.

Samuel Merkli, az ABB Smart Buildings divíziójához tartozó Wiring Accessories egység vezetője a következőket mondta:

„A OneTouch legújabb piaci bevezetése jól mutatja az iránti szilárd elkötelezettségünket, hogy olyan termékeket és megoldásokat kínáljunk, amelyek segítenek az embereknek okosabban és fenntarthatóbban élni, és emelik a jövő életszínvonalát.”


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Már Magyarországon is kapható a HONOR Magic V3

Végre Magyarországon is kapható a HONOR Magic V3, a világ legvékonyabb befelé hajlítható okostelefonja, amely elődeinél nagyobb strapabírósággal, hatékonyabb akkumulátorral, fejlettebb kijelzővel és innovatívabb AI-élménnyel érkezik.

A készülék összehajtva csupán 9,2 mm, a tömege 226 g, így a fogyasztók hajlítható eszközt kapnak egy hagyományos telefon méretével és súlyával. Ezt a teljesítményt 19 innovatív anyag és 114 mikroszerkezet aprólékos alkalmazásával érte el a gyártó. A kupola alakú, nyolcszögletű kameramodullal ellátott HONOR Magic V3 elegánsan ötvözi a kupolaszerkezetek építészeti szépségét a technológiai újításokkal. Ez a kameramodul gyémánt vágással rendelkezik, ami még vonzóbbá teszi a készüléket.

Az eszköz készüléktestének anyagába speciális üvegszálakat építettek, ami növeli az ütésállóságot más csúcskategóriás, hagyományos telefonokhoz képest, miközben több mint 30 százalékkal csökkenti a hátlap vastagságát. A szabadalmaztatott HONOR Super Steel zsanérral akár 500 000 hajlítást is kibír, míg a belső kijelző, valamint a karcolásvédelem a mindennapi használat veszélyeit is könnyedén hárítja.

A 6,43”-os külső kijelzővel és a 7,92”-os belső, hajlítható képernyővel kettős felhasználási élményt nyújt a HONOR Magic V3: egyszerre telefon és tablet. A készülék továbbá több innovatív szemkényelmi funkciót tartalmaz, mint például a világ első AI Defocus Display technológiáját, 4320Hz-es kockázatmentes PWM fénytompítást, dinamikus fénytompítást, cirkadián éjjeli kijelzőt és a természetes hatást keltő Natural Tone Display funkciót.

Ezen kívül a HONOR Magic V3 fejlett 5150mAh-s harmadik generációs szilícium-szén akkumulátora támogatja a villámgyors 66W-os vezetékes és 50W-os vezeték nélküli HONOR SuperCharge töltést. Az innovatív HONOR Falcon kamerarendszer egy 50MP-es periszkópos telefotó kamerát, egy 50MP-es fő kamerát és egy 40MP-es ultraszéles kamerát tartalmaz, jobbnál jobb képeket eredményezve.

Az eszköz számos intelligens funkciót is kínál. Ezek közé tartozik a Magic Portal on Foldable, valamint a készülékben lévő AI-jal támogatott fényképezési funkciók, mint a HONOR AI Motion Sensing a villámgyors felvételekért, és a HONOR AI Portrait Engine a portrék javításáért. A Google Clouddal együttműködve a HONOR a Google AI modellek és a felhőtechnológiák által támogatott produktivitási funkciók sorát gazdagítja, hogy a felhasználók számára általánosan jobb élményt nyújtson: ilyen a HONOR AI-radír, a szinkrontolmácsolás és a HONOR Notes fordítóeszköz. Ezekkel a HONOR Magic V3 akár személyes, akár professzionális használatra is tökéletes lehet.

A HONOR Magic V3 fekete és zöld színben kapható Magyarországon, 799 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

További részletek a HONOR hivatalos honlapján: www.honor.com.   


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss