Ipar

A piacvezető CTP nyerte Az „Év Raktárbérleti Tranzakciója” díjat

raktárbérleti

Piacformáló és okos technológiai megoldások, partneri és közösségépítő szemlélet, minőségi és hosszútávú kapcsolatok, rugalmas és egyedi csarnokkialakítás, kiváló infrastruktúra és környezettudatosság – többek között ezeket kínálja a CTP bérlőinek.

Sikerét a több mint 95%-os kihasználtság mellett egy új ingatlanszakmai díj is jelzi. A CTP Management Hungary Kft. JV Europe Zrt.-vel kötött megállapodását választották az „Év Raktárbérleti Tranzakciójának”. A díjat a Property Investment Forumon adták át.

Évről-évre nagy sikerrel rendezik meg a hazai ingatlanszakma aktuális kérdéseit, tendenciáit és lehetőségeit bemutató konferenciát, ahol az előadások, kerekasztal-beszélgetések és workshopok mellett átadják a Portfolio Property Awards díjakat, egy szakmai zsűri által odaítélt, a legkiválóbb teljesítményeknek járó elismeréseket. A piac elmúlt 12 hónapjának legfontosabb eredményei közé bekerült a piacvezető ingatlanfejlesztő- és kezelő CTP egyik üzletkötése is. A JV Europe Zrt.-vel kötött megállapodását választották az „Év Raktárbérleti Tranzakciójának”.

Minőség és megbízhatóság

A CTP a minőségi és hosszú távú együttműködésekben hisz. E filozófia mentén tervezi új fejlesztéseit és ez alapján állítja össze portfolióját. Célja a bérlői igények maximális kiszolgálása személyre szabott kialakításokkal és a legmodernebb technológia alkalmazásával úgy, hogy közben a környezetvédelmi szempontokat is érvényesíteni lehessen. Ebben a szellemiségben épült meg 2021-2022-ben a CTP Management Hungary Kft. legújabb beruházása, a 80 ezer négyzetméteres, három csarnokból álló CTPark Vecsés logisztikai központ. Az új ipari létesítmény nemcsak megfelel a csúcstechnológia és a fenntarthatóság legszigorúbb követelményeinek, hanem példát mutat a jövő prémium kategóriás ingatlanjainak is. A CTPark Vecsés kapta meg először hazánkban és a közép-kelet-európai régióban is az ingatlanpiac legnépszerűbb és legismertebb nemzetközi, szabványosított minősítését, a BREEAM legmagasabb, „Outstanding” fokozatát. Az okos épület energiafelhasználása optimális, köszönhetően a legmagasabb minőségű szigetelésnek, a speciálisan kialakított vízelvezető rendszernek, amit az esővízgyűjtő-tető táplál, a digitálisan irányítható vezérléseknek, vagy a hővisszanyeréses szellőztető rendszernek.

50 ezer négyzetméter is lehet egyedi és zöld

A JV Europe Zrt. az elsők között figyelt fel az új, egyedülálló ipari létesítményre. A korábban is a CTP bérlői között található nemzetközi gyártó- és exportcég, a Samsung gyár beszállítója a CTPark Vecsés területén bérelt ki egy 50 ezer négyzetméteres csarnokot, hogy korábbi három telephelyét most egy helyszínen összpontosítsa. A repülőtér közelében, két autópálya mellett fekvő ingatlan kiváló infrastruktúrával rendelkezik, zöld felületeinek, világítási rendszereinek, hulladékkezelésének köszönhetően környezetbarát, rámpa- és rakodófelületeinek köszönhetően pedig innovatív. A CTP a raktárcsarnok építésekor figyelembe vette a bérlő speciális biztonsági követelményeit is, hiszen az akkumulátorok gyártásához és tárolásához használt eszközök veszélyes anyagnak számítanak. Ennek megfelelően a raktárcsarnok kialakítása iparbiztonsági szempontok szerint történt meg.

„Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a CTP Management Hungary Kft. az előző évhez hasonlóan idén is átvehette a Portfolio Property Awards díjat, ami tovább erősíti társaságunk célját: élenjárónak lenni a hazai ipari ingatlanok fejlesztése területén úgy, hogy jövőorientált és fenntartható szemlélete példamutató legyen mások számára is. Ezúton is gratulálunk minden további díjazottnak, akik teljesítményükkel jelentősen növelik az ingatlanszakma presztízsét.”

– nyilatkozta dr. Gondi Ferenc a CTP magyarországi vezetője.

A CTP a logisztikai és ipari ingatlanok legnagyobb tőzsdén jegyzett tulajdonosa, fejlesztője és kezelője kontinentális Európában a bruttó bérbeadható terület szerint, tíz országon átívelő 9,5 millió négyzetméterével. A CTP az egyetlen befektető a régióban, amely teljes egészében BREEAM-tanúsítványt kiérdemlő kelet-közép-európai portfólióval rendelkezik. Továbbá, a CTP 2021-től szén-dioxid semlegeses működésre tért át, ami alátámasztja a fenntartható üzletvezetés iránti elkötelezettségét. További információért kérjük, látogasson el a vállalati weboldalunkra: https://www.ctp.eu/

Ipar

A Microsoft mesterséges intelligencia megoldásával növeli hatékonyságát a Schneider Electric

microsoft

A generatív mesterséges intelligencia (MI) kínálta lehetőségeket is kihasználja a Schneider Electric, hogy hatékonyabbá tegye működését és az új megoldások kifejlesztését.

A vállalat törekvéseit a Microsoft Azure OpenAI megoldásával támogatja.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat a generatív mesterséges intelligencia képességeit is beveti belső működésének átalakítása érdekében, illetve azért, hogy még jobban megfelelhessen ügyfelei igényeinek.

A vállalat és a Microsoft között régóta fennálló együttműködés alapjaira építve a Schneider Electric a Microsoft Azure OpenAI-t alkalmazza olyan megoldások kifejlesztéséhez, amelyek algoritmusokat használnak fel szöveg, kód és más típusú tartalmak generálására. Ez lehetővé teszi a Schneider Electric számára, hogy újratervezze a különböző működési folyamatait, ésszerűsítse az időigényes feladatokat, optimalizálva ezáltal az erőforrások elosztását és növelve a sebességet és a hatékonyságot. Emellett a vállalat a termékfejlesztés területén is hasznosítja a generatív mesterséges intelligenciát.

A technológia alkalmazásának eddigi főbb eredményei:

  • Resource Advisor Copilot – a Microsoft Azure OpenAI támogatásával a nagy nyelvi modell (Large Language Model) technológiát használva a Schneider Electric megalkotta a Copilotot. A Copilot adatelemzéssel, vizualizációval, döntéstámogatással és teljesítményoptimalizálással, valamint a bonyolult iparági ismeretek és a Resource Advisor rendszerinformációk zökkenőmentes feldolgozásával segíti az ügyfeleket.
  • Jo-Chat GPT – a Microsoft Azure OpenAI szolgáltatáson alapuló belső használatra fejlesztett, párbeszédre képes digitális asszisztens, amely lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy biztonságos módon hasznosíthassák a generatív MI képességeit.
  • Finance Advisor – párbeszédre képes digitális asszisztens, amely hatékonyan támogatja a pénzügyi szakemberek munkáját és a szabályszerű és időben történő döntéshozatalt.
  • Knowledge Bot – párbeszédre képes digitális asszisztens, amely segíti az ügyfélszolgálati munkatársakat az ügyfelek kérdéseinek pontos információk alapján történő megválaszolásában.
  • Párbeszéd alapú keresés – szemantikus keresési képesség segítségével természetes beszélgetéshez hasonlóan segíti az ügyfeleket az általuk keresett termékek megtalálásában.

A Schneider Electric tervei között szerepel a Github Copilot integrálása is, hogy tovább javítsa az ajánlatkészítési folyamatokat és műveleteket, valamint a Sales Copilot alkalmazása az értékesítést végző munkatársak támogatására.

„A generatív mesterséges intelligencia alapjaiban változtatja meg az üzleti környezetet és mi eltökéltek vagyunk, hogy befektessünk ebbe a technológiába. A generatív MI már eddig is lehetővé tette számunkra, hogy növeljük a hatékonyságunkat, és tökéletesen illeszkedik a fenntarthatóságra összpontosító innováció iránti elkötelezettségünkhöz”

– hangsúlyozta Philippe Rambach, a Schneider Electric mesterséges intelligencia alkalmazásáért felelős vezetője.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Ipar

Hárommilliárd dolláros megállapodást kötött a Schneider Electric és a Compass Datacenters

compass

Öt évre szóló, 3 milliárd dollár értékű megállapodást kötött a Schneider Electric és a Compass Datacenters.

A két vállalat korábbi együttműködését meghosszabbító szerződés lehetővé teszi, hogy a jövőben is előregyártott, moduláris adatközpont-megoldásokkal szolgálják ki a gyorsan bővülő piaci igényeket.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat a Capital Markets Day befektetői eseményén jelentette be a Compass Datacenters-szel kötött új megállapodást. A két társaság már korábban is együttműködött, a közös munka kezdete óta a Schneider Electric mintegy 150 moduláris adatközpont-megoldást gyártott és szállított le partnere számára az Egyesült Államok Ohio államában található West Chester-i üzeméből.

A világon előállított adatok mennyiségének és fogyasztásának ugrásszerű növekedése – amelyben egyre nagyobb szerepet játszik a mesterséges intelligencia-alapú alkalmazások térhódítása – újfajta, szabványos kialakítású, gyorsan és hatékonyan legyártható és alacsony költségű adatközpontokat igényel. A Schneider Electric és a Compass Datacenters a növekvő keresletre reagálva idén nyáron jelentette be, hogy a csúcstechnológiát képviselő, több mint 10 ezer négyzetméter alapterületű üzemet hoznak létre a Texasban található Red Oak-ban, ahol szintén moduláris adatközpont-megoldásokat gyártanak majd.

Rendkívül hálásak vagyunk a Schneider Electric eddigi kitartó támogatásáért és páratlan szakértelméért, amit a számunkra szállított, előre gyártott elektromos elosztó helyiségek kapcsán tanúsított. Együttműködésünk lehetővé teszi számunkra, hogy kiszolgáljuk az innovatív, élvonalbeli adatközpont-megoldások iránti folyamatosan növekvő keresletet

– nyilatkozta Chris Crosby, a Compass Datacenters vezérigazgatója.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Compass a Schneider Electricet választotta adatközpont-partnerének, ami elismerése annak, hogy kiszámítható és megbízható módon tudjuk biztosítani a szükséges infrastruktúrát. A megállapodásunk meghosszabbítása segít minket abban, hogy kiszolgáljuk ügyfeleink jövőbeni igényeit számos iparágban, a felhőszolgáltatásoktól kezdve, a félvezetőgyártáson és az elektromobilitáson át, az egészségügyig és a távközlésig

– tette hozzá Aamir Paul, a Schneider Electric Észak-Amerikáért felelős elnöke.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Ipar

A Schneider Electric lezárta az EcoAct felvásárlását

schneider

Lezárta a klímatanácsadás és a nettó zéró megoldások területén meghatározó EcoAct SAS felvásárlását a Schneider Electric.

A tranzakció révén jelentősen erősödik a Schneider Electric Fenntarthatósági Üzletága és még gyorsabb lesz az ügyfelek kiszolgálása.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat 2023. július 3-án kezdett exkluzív tárgyalásokat az Atos Grouppal annak klímatanácsadással foglalkozó üzletága, az EcoAct SAS felvásárlásáról. Az érintett munkavállalói érdekképviseleti szervezetekkel folytatott konzultáció, valamint az illetékes versenyjogi hatóságok jóváhagyását követően a Schneider Electric lezárta az EcoAct akvizícióját. A felvásárlás eredményeként jelentős mértékben bővül a Schneider Electric Fenntarthatósági Üzletágának kompetenciája és kapacitása, valamint az eddiginél is gyorsabbá válik az ügyfelek kiszolgálása.

Az EcoAct a nettó zéró kibocsátás elérését támogató megoldások, termékek és szolgáltatások széles portfólióját kínálja, beleértve a tanácsadást, a klímaadatok gyűjtését és elemzését segítő eszközöket és a szén-dioxid-kibocsátást kompenzáló projektek kidolgozását. A Schneider Electric Fenntarthatósági Üzletága – melynek Budapesten található európai központjában többszázan dolgoznak – tanácsadói szolgáltatásokat nyújt többek között az energiagazdálkodás, az energiahatékonyság, a megújuló energia beszerzése, a nettó zéró kibocsátás elérése, az éghajlati kockázatok, a fenntarthatósági kommunikáció, valamint a fenntarthatósági törekvésekkel összefüggő jelentések kapcsán.

„Régóta csodáljuk az EcoAct csapatát, és a két szervezet egyesítése segít abban, hogy gyorsabban tudjuk kiszolgálni ügyfeleinket világszerte. A vállalatok megértik, hogy sürgős cselekvésre van szükség, de továbbra is összetett problémákkal szembesülnek a szén-dioxid-mentesítés terén. Biztos vagyok abban, hogy egyesített, a maguk területén a legjobbnak számító csapataink segíteni fogják ügyfeleinket abban, hogy még gyorsabban haladjanak a nettó zéró kibocsátás elérése felé”

– nyilatkozta a tranzakció kapcsán Steve Wilhite, a Schneider Electric Fenntarthatósági Üzletágának elnöke.

„A gyors cselekvés az éghajlatvédelem érdekében a küldetésünk lényege és meggyőződésem, hogy a Schneider Electricben megtaláltuk ehhez a megfelelő partnert. A cég elkötelezettsége a nettó zéró kibocsátás mellett – ami mind saját működésében, mind az ügyfeleivel való kapcsolatában tetten érhető – önmagáért beszél a piacon, és munkatársaink örömmel csatlakoznak egy másik, piacvezető tanácsadói csapathoz, hogy az éghajlat védelmét és a természetet középpontba helyezve gyorsítsuk fel a vállalatok fenntartható átalakulását”

– mondta el Stuart Lemmon, az EcoAct vezérigazgatója.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss