Ipar

A SUSE vezető a 2024-es Gartner® Magic Quadrant™ for Container Management jelentésben

A SUSE®, az innovatív, megbízható és biztonságos vállalati felhasználásra szánt nyílt forráskódú megoldások világszinten vezető szállítója bejelentette, hogy a Gartner „Magic Quadrant for Container Management” elemzése a vezetői kvadránsba sorolta a vállalatot a Rancher Prime termék képességeinek köszönhetően.

A Gartner Magic Quadrant egy adott piacon végzett tanulmányok összegző jellegű elemzése, amely átfogó rálátást nyújt a versenytársak relatív helyzetére. A vezetők közé sorolt vállalatok a víziójukkal összevetve jó teljesítményt nyújtanak, és jó pozíciót foglalnak el a jövőbeni eredményes működés szempontjából.

„A felhőnatív megoldások piacának fejlődésével összehangban sosem volt még ennyire fontos, hogy modern, nyílt és biztonságos megoldásokat kínáljunk. Megtiszteltetés számunkra, hogy a Gartner Magic Quadrant jelentés vezetői között szerepelünk. Úgy véljük, ez is igazolja elkötelezettségünket az ügyfeleink számára nyújtott kimagasló megoldások iránt. Az elismerés alátámasztja kitartó munkánk szerepét, amely lehetővé teszi, hogy olyan sokoldalú szolgáltatásokat biztosítsunk a vállalatok számára, amelyek segítenek nekik sikereket elérni a gyorsan változó piaci környezetben”

– mondta Peter Smails, a SUSE Enterprise Container Management üzletágának vezérigazgatója.

A Rancher Prime platform átfogó megoldásként emelkedik ki a versenytársak közül, amelyet úgy alakítottak ki, hogy egyedülálló szabadságot és kontrollt biztosítson a vállalatok számára informatikai környezeteik felett. A Rancher Prime egyetlen csomagban kínál minden szükséges eszközt a platformépítéshez, beleértve a virtualizációt, a széles körű biztonságot, a teljes stack monitorozását, illetve az ellenőrzött alkalmazásszállítást. Ennek köszönhetően a megoldás teljes körű átláthatóságot, valamint biztonságos és zökkenőmentes működést kínál a többfelhős és az edge környezetekben, illetve az adatközpontokban egyaránt. A Rancher Prime nagy hangsúlyt helyez az interoperabilitásra, a költséghatékonyságra és a nagyvállalati szintű támogatásra, ezáltal lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy elkerüljék a szállítóktól való függést, optimalizálják infrastruktúrájuk teljesítményét, továbbá felgyorsítsák digitális átalakulásukat.

További információért látogasson el a SUSE weboldalára, vagy olvassa el a jelentést!

A Gartner jogi nyilatkozata:

Gartner Magic Quadrant for Container Management, Dennis Smith, Tony Iams, Michael Warrilow, Wataru Katshurashima és Lucas Albuquerque, 2024. szeptember 9.

A Gartner nem támogatja a kutatási publikációiban bemutatott szállítók, termékek vagy szolgáltatások egyikét sem, és nem ad arra vonatkozó tanácsot a technológiai felhasználóknak, hogy csak a legmagasabb minősítéssel vagy egyéb megjelöléssel rendelkező szállítók közül válasszanak. A Gartner tanulmányai a Gartner kutatási szervezetének véleményét tartalmazzák, és nem tekinthetők ténymegállapításnak. A Gartner kizár minden kifejezett vagy hallgatólagos garanciát e kutatással kapcsolatban, beleértve az értékesíthetőségre vagy a meghatározott célra való alkalmasságra vonatkozó garanciákat is.

A GARTNER a Gartner bejegyzett védjegye és szolgáltatási védjegye, a Magic Quadrant pedig a Gartner, Inc. és/vagy a cég leányvállalatainak bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és nemzetközi szinten, és a jelen dokumentumban engedéllyel szerepel. Minden jog fenntartva.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ipar

Bemutatkozott az Eaton XV100 és XV300 HMI-termékcsaládok következő generációja

Az Eaton intelligens energiagazdálkodási vállalat az XV-102, XV-303 és XV-313 érintőképernyők következő generációjának bemutatásával biztosítja a sikeres XV100 és XV300 sorozat jövőjét.

Az új jellemzők között gyorsabb processzorok és a legújabb, fejlett kiberbiztonságot nyújtó Linux operációs rendszer is megtalálható, miközben az új HMI-típusok kialakítása, elrendezése és funkciói változatlanok maradtak.

Mindkét sorozat eszközei egyaránt használhatók csak kezelői felületként (HMI), vagy teljes értékű PLC-programozható logikai vezérlőként (PLC). Az új kezelői felületek több kommunikációs interfésszel és egy integrált webszerverrel rendelkeznek, így számos alkalmazáshoz alkalmasak. Az XV-102 például olyan automatizálási alkalmazások esetében nyújt kompakt, nagy teljesítményű és rugalmas megoldást, amelyeknél korlátozott a helykínálat.

Mindkét termékcsalád elegáns formatervezésű és intuitív, kezelésük leginkább egy okostelefonhoz vagy táblagéphez hasonló. Amíg az XV-303 és az XV-313 kapacitív multi-touch képernyővel rendelkezik, az XV-102 HMI-t rezisztív érintőképernyővel látták el, hogy akár kesztyűben is könnyedén használható legyen. A GALILEO vizualizációs szoftver és az átfogó ikonkönyvtár, valamint a nagy teljesítményű processzorok gyors és hatékony vezérlést és látványos megjelenítést biztosítanak.

Az érintőképernyők szoftvere a CODESYS-ben – a vezérlőprogramozás bevett iparági szabvány programozási környezetében – készült, így garantálja az újbóli használatot, emellett a felhasználók szakértelmének folyamatos fejlesztését is biztosítja.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Ipar

MI segít a kódok automatizált javításában és a biztonsági problémák megoldásában

Elég egyetlen sebezhetőség egyetlen alkalmazásban ahhoz, hogy a kiberbűnözők betörjenek a vállalatok rendszereibe.

Ezért kiemelten fontos, hogy a cégek a lehető legrövidebb idő alatt azonosítsanak és javítsanak minden ilyen sérülékenységet. Az OpenText szakértői szerint ehhez érdemes igénybe venni a mesterséges intelligencia segítségét is, mivel léteznek már olyan eszközök, amelyek hatékony módszerekkel és intelligens javaslatokkal támogatják a fejlesztőket a hibák megtalálásában és korrigálásában.

Olyan korban élünk, amikor villámgyorsan fejlődik a technológia, és hónapról hónapra egyre több területen nyújtanak az emberi képességeket messze meghaladó és jól kiegészítő támogatást a mesterséges intelligenciára támaszkodó rendszerek. Az alkalmazásbiztonság az egyik ilyen terület: az IDC felmérése szerint például a vállalatok 26 százaléka úgy látja, hogy a biztonsági tesztelések során profitálhat a legtöbbet a generatív MI előnyeiből. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően ezek a fejlett rendszerek már nemcsak azonosítják a sérülékenységeket, de a fejlesztők keze alá dolgozva intelligens javaslatokat is tesznek azok javításukra.

Sziszifuszi hibajavítások

Jó példa erre az egyik legnépszerűbb alkalmazásbiztonsági teszteszközcsalád, a Fortify. Ez a portfólió már eddig is rendkívül hatékony támogatást nyújtott a vállalatoknak a sérülékenységek azonosításában és javításában, most azonban egy új MI-funkcióval kiegészülve még egyszerűbbé teszi a fejlesztők és a biztonsági szakemberek munkáját.

A fejlesztők számára az az egyik legnyomasztóbb feladat a biztonsági problémák javítása a kódban, mivel szívesebben koncentrálnak az új funkciók kialakítására, illetve a meglévők továbbfejlesztésére. A hagyományos statikus alkalmazásbiztonsági teszteszközök a kód elemzése után azonban csupán egy hosszú listát készítenek a javításra váró biztonsági hibákról, és a fejlesztőknek maguknak kellett rájönniük, hogyan lehet azokat kijavítani. Ez idő- és energiaigényes, fárasztó folyamat, ami gyakran vezet csúszásokhoz és frusztrációhoz. Ezen segít az új Fortify Aviator, amely fejlett gép tanulási algoritmusok alapján rövid idő alatt elemzi a kódbázist, azonosítja a problémákat, majd MI-képességekre támaszkodva javaslatokat is tesz a javításukra.

Gondolkodik az ember helyett

Az új eszköz zökkenőmentesen beilleszthető a meglévő munkafolyamatokba, így a fejlesztők a kódolási folyamat megszakítása nélkül foglalkozhatnak a biztonsági problémákkal. Miután beágyazódott a fejlesztői környezetbe, a megoldás folyamatosan figyeli a kódot, biztonsági rések után kutatva. Ha pedig problémát észlel, riasztást küld az illetékes szakembereknek. Ehhez jól átlátható tájékoztatást is ad, olyan nyelvezetre alakítva át a biztonsági szakzsargont, amely a fejlesztők számára is egyszerűen érthető. A szakemberek így könnyebben megértik a sebezhetőségek természetét és azt, hogy mi szükséges a javításukhoz. Ez a megközelítés növeli a hatékonyságot, és egyúttal olyan tudást biztosít a fejlesztőknek, amelynek ismeretében a jövőben biztonságosabb kódot írhatnak.

A Fortify Aviator leghasznosabb funkciója a fejlesztők számára a probléma javítására felkínált intelligens javaslatok. Ehhez a megoldás gépi tanulási algoritmusokkal elemzi a kódbázist, hogy a lehető legjobb ajánlást tegye, kifejezetten a vállalat egyedi kódbázisára szabva. Az eszköz folyamatosan tanul a korábbi javításokból és a fejlesztők visszajelzéseiből, ezért idővel egyre pontosabb és hatékonyabb javaslatokat ad. Mindezeknek köszönhetően rendkívül hatékonnyá teszi a fejlesztők munkáját, hiszen egyszerűen illeszkedik a munkafolyamataikba, segíti őket a biztonsági problémák megértésében, és lerövidíti a hibák keresésére és javítására fordított időt. Ezáltal a szakembereknek több idejük marad hasznosabb feladatokra, például új funkciók létrehozására vagy a meglévők továbbfejlesztésére.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Ipar

A nagyobb távú hálózati telepítés kihívást jelenthet a KKV-knak és az MSP-knek – erre érkezik megoldás

Új PoE extendert dobott piacra a Zyxel Networks. A PoE12-3PD hálózati rugalmasságot és egyszerűséget kínál kültéren és régebbi épületekben egyaránt.

A Zyxel Networks új Power-over-Ethernet extenderét arra tervezték, hogy segítsen a szervezeteknek leküzdeni a nagy távolságok és az áramellátási korlátok miatt felmerülő hálózati telepítési kihívásokat.

A PoE12-3PD beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmas, felhő-menedzselt eszköz, amely növeli a hálózat rugalmasságát a kis- és középvállalkozások (KKV-k) és a menedzselt szolgáltatók (MSP-k) számára. Megkönnyítve ezzel a kiterjesztett hálózati kapcsolat biztosítását nagyobb kültéri területek lefedésére, illetve tágas belső tereken, történelmi épületekben vagy olyan szélesebb távolságok esetében, ahol nincs elegendő konnektor.

A PoE12-3PD a bizonyíték arra az elkötelezettségre, amellyel ügyfeleink valós kihívásainak megoldására törekszünk. Sok kisebb vállalkozás készül a terjeszkedésre, de gyakran tapasztalják, hogy a nagyobb irodákba való költözés fejfájást okozhat a csatlakoztathatóság terén

– mondta Kell Lin úr, a Zyxel Networks hálózati stratégiai üzletágának alelnöke.

„Ezért fejlesztettünk ki egy plug-and-play megoldást, amely lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások és az MSP-k számára, hogy könnyedén és magabiztosan telepíthessenek hálózatokat összetett környezetekben.”

Míg a PoE-kapcsolók a kábelezési infrastruktúrák egyszerűsítésére használhatók, a hálózati teljesítményt gyakran korlátozza a 100 méteres kábeltávolság. A Zyxel Networks új PoE12-3PD megoldása hatékony és költséghatékony megoldást kínál, amely tovább bővíti a hálózati lefedettséget, és zökkenőmentes csatlakozást biztosít beltéren és kültéren egyaránt.

Hálózatok egyszerű bővítése

A PoE12-3PD egy egyszerű plug-and-play megoldás, amely adatot és áramot egyaránt továbbít a hálózatok szélső pontjaira is. Három PoE+ downlink porton keresztül akár 45 W összteljesítményt is képes biztosítani, így több PoE kliens – például IP-kamerák, beléptető rendszerek, IoT-eszközök és intelligens otthoni eszközök és érzékelők, amelyeket jellemzően kültéren vagy az épület nehezen elérhető sarkaiban helyeznek el – csatlakoztathatóvá válik.

A telepítést követően a felhasználók a Zyxel Networks Nebula felhőplatformján keresztül nyomon követhetik a hálózat állapotát. Ez egyablakos felügyeletet biztosít a teljes hálózatra, és a webes és mobilalkalmazáson keresztül is elérhető, így a hibaelhárítás egyszerűvé válik a hálózati rendszergazdák és az MSP-k számára.

A PoE12-3PD folyamatos PoE funkciója, amelyet úgy terveztek, hogy megszakítás nélküli szolgáltatásokat nyújtson, minimalizálja a karbantartás leállási idejét és annak hálózati hatását, mivel folyamatos ellátást biztosít, még áramellátási ciklus és firmware-frissítés során is.

Robusztus kialakítás

A PoE12-3PD robusztus kialakításának köszönhetően ideális kültéri és ipari környezetbe. Akár -20°C-os hőmérsékletnek is ellenáll, és 50°C-os hőségben is működőképes marad. Falra és oszlopra szerelhető, IP55-ös védettségű házzal, 6KV-os túlfeszültség elleni védelemmel és földelő kábellel rendelkezik. A Zyxel Networks hulladékcsökkentésre és a szénlábnyom csökkentésére irányuló törekvésének részeként a PoE12-3PD-t műanyagmentes csomagolásban szállítják.

A PoE12-3PD-vel kapcsolatos további információkért, valamint a KKV-k és MSP-k támogatásának lehetőségeiről látogasson el a https://www.zyxel.com/global/en/products/switch/cloud-outdoor-indoor-poe-extender-poe12-3pd weboldalra.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss