Mozgásban

Bemutatkozott a Maserati GT2 Stradale, a márka legújabb szupersportkocsija

Végre leleplezték a nagyközönség előtt a Maserati várva várt új modelljét a sportkocsirajongók egyik legjelentősebb találkozóján, a Monterey Car Week-en.

A Maserati GT2 Stradale tisztelgés a sporthagyományok legjava előtt, technikai jellemzőit és stílusát tekintve pedig a Maserati GT2, a márka GT-versenyekhez való visszatérését szimbolizáló mestermű és a Maserati MC20, a gyártó ikonikus, összetéveszthetetlen formajegyekkel rendelkező modelljének találkozása.

A Maserati olyan autót tervezett, amely képes ötvözni a márka verseny- és sorozatgyártásának legjavát, átadni a pályamodell jellegzetességeit, miközben új szintre emeli legkedveltebb szupersportkocsiját. A Maserati GT2 Stradale a versenyautó-teljesítmény mögött álló legtisztább technológiát egyesíti az MC20 belső tulajdonságaival, így kifogástalan stílust és kiváló versenyteljesítményt képvisel, miközben ideális érzést és kényelmet biztosít minden menetkörülmény között, anélkül, hogy feláldozná a Maserati márkára jellemző összehasonlíthatatlan vezetési élményt.

Több mint 320 km/h végsebességével, 640 lóerőre növelt maximális teljesítményével (10 lóerővel több, mint az MC20 esetében), 60 kg-mal csökkentett tömegével és azzal, hogy mindössze 2,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, a Maserati GT2 Stradale páratlan vezetési élményt és kiváló teljesítményt ígér, részben kifinomult aerodinamikájának és a versenyautó „testvérétől” örökölt vonzó formatervének köszönhetően. Ennek köszönhetően a vezető úgy érezheti, hogy az egyik leghihetetlenebb pályaautót vezeti, miközben lehetősége van kihozni belőle a maximumot az utakon, a világ bármely pontján.

A Maserati GT2 Stradale legvonzóbb tulajdonságai közé tartozik az opciók széles választéka, a teljesítménynövelést szolgáló extra csomagok által kínált testreszabási lehetőségek, a merészebb, agresszív esztétikára való törekvés, az exkluzív Fuoriserie tartalom és az egyedi konfigurációk (melyek elérhetősége piaconként változhat).

Davide Grasso, a Maserati vezérigazgatója elmondta:

„A Maserati GT2 Stradale egy egyedülálló modell, amely magában hordozza a márka kiemelkedő versenysportos örökségét, egyúttal a Maserati egyik legikonikusabb járműve, az MC20 evolúcióját is képviseli. Ezt a mindennapi vezetésre szánt modellt az a törekvés hívta életre, hogy egyre többet kínáljunk ügyfeleinknek a technológiai kiválóság, az innováció, a formatervezés és az érzelmek terén a közúti vezetéshez: egyrészt olyan kifinomult megoldásokat használunk, amelyeket hagyományosan kizárólag a versenypályára tervezett modelleknek tartanak fenn, a Maserati versenyzői DNS-ének megtestesítőjeként; másrészt optimális kényelmet garantálunk a legfejlettebb vezetéstámogató rendszerekkel párosítva. A Maserati GT2 Stradale egy olyan szupersportkocsi, amely a legigényesebb rajongók igényeit is képes kielégíteni és márkánk teljes esszenciáját is kifejezi.”

A Maserati GT2 Stradale világpremierjén, a „The Quail” exkluzív helyszínén a márka másik két modellje is megjelenik: az MC20 Icona, amely most először látható Észak-Amerikában, valamint az MCXtrema. A Maserati „fenevadjának” első ügyfélmodelljét a Laguna Seca versenypályán külön neki szentelt eseményen adják át tulajdonosának.

Az idén júniusban bemutatott MC20 Icona egy különleges sorozat, amelyet a márka GT-bajnokságba való visszatérésének 20. évfordulója alkalmából készítettek. A 20 darabos limitált szériában, a jellegzetes Bianco Audace Matte és Blu Stradale fényezéssel gyártott MC20 Icona a múlt egy olyan Maserati modellje előtt tiszteleg, amelyet a versenyautó- rajongók töretlenül imádnak: a 2004-es MC12 Stradale a 12 hengeres Ferrari motorral a Maserati legszélsőségesebb menetteljesítményét képviselte, és kifejezetten a nemzetközi GT-versenyeken való típusengedélyezésre készült.

A tavalyi világpremiert követően az MCXtrema 2024-ben ismét mérföldkőhöz érkezik: augusztus 18-án a WeatherTech Raceway Laguna Seca versenypályán átadják az első ügyfélnek a Maserati legerősebb, csak versenypályára szánt szupersportkocsiját, melyből mindössze 62 darabot gyártottak. 730 lóerős teljesítményével és merész, kifinomult formatervével az MCXtrema kivételes vezetési élményt kínál és exkluzívan egy a teljesítmény és a műszaki kiválóság szempontjából is rendkívül igényes ügyfélkörnek szánják

A V6-os 3,0 literes, duplaturbós Nettuno versenymotort az észak-amerikai közönség hallhatja először felbúgni, az első köröket pedig Andrea Bertolini, a Maserati vezető tesztpilótája teszi majd meg, aki az MC12-vel négy világbajnoki címet szerezve a GT-osztály egyik legsikeresebb versenyzője és aki kulcsszerepet játszott az MCXtrema szigorú szimulációs teszteken keresztül vezető fejlesztésében. Bertolini ezt követően átadja majd a kulcsot a jármű új tulajdonosának, jelképezve az autó figyelemre méltó útját a koncepciótól a megvalósításig. A Maserati MCXtrema ma az olasz márka legerősebb pályaautója, egy minden szempontból izgalmas szuperkocsi, amely arra hivatott, hogy új tempót diktáljon a márka jövőjében és még magasabb szintre emelje annak versenyhagyományait.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss