Okoseszközök

A Sony bemutatta az RX0 II-t, a világ legkisebb prémiumkategóriás ultrakompakt fényképezőgépét

A kiváló képminőségről az 1” méretű rétegelt 15,3 MP-es képszenzor gondoskodik. A fényképezőgép pehelykönnyű, vízálló és strapabíró kialakítással rendelkezik

A Sony új készülékkel, a világ legkisebb és legkönnyebb prémium kompakt kamerájával, az RX0 II-val (DSC-RX0M2 modell) bővítette rendkívül közkedvelt kompakt fényképezőgép választékát.

Az eredeti víz-, por-, ütés- és törésálló RX0 készülék kiváló tulajdonságainak továbbfejlesztésén alapuló új modell képes 4K felbontású videókat rögzíteni belső tárhelyére, víz alatt is működő, 180 fok és 90 fok között dönthető LCD képernyőt kapott, valamint videofelvételek készítéséhez új képstabilizáló megoldásokat tartalmaz.

Az RX0 II lelke egy 1” méretű rétegelt, 15,3 megapixel felbontású Exmor RS™ CMOS képérzékelő és a korszerű BIONZ X™ képfeldolgozó motor, amely továbbfejlesztett színvisszaadást (többek között gyönyörű bőrszíneket) biztosít. A két funkció együttesen nem csak villámgyors teljesítményre képesek, de kiváló képminőségű állóképeket és filmfelvételeket eredményeznek széles, ISO 80- 12800-ig terjedő érzékenységi tartományban. A ZEISS® Tessar T* 24 mm F 4.0 rögzített széles látószögű lencse rövidített minimális fókusztávolsága 20 cm, ami kiválóan alkalmassá teszi szelfik vagy asztali képek készítésére.

rx02_180-tilt_image

Bármilyen körülményhez igazodik

Az RX0 II fényképezőgépet bárhová gond nélkül magával viheti. A mindössze 59 mm x 40,5 mm x 35 mm méretű és csak 132 g súlyú RX0 II kényelmesen elfér a zsebben, és időjárási körülményektől függetlenül kényelmesen használható. A kamera 10 méter mélységig vízálló, mindemellett porálló, 2 méter magasságig ütésálló és 200 kg erőhatásig törésálló is.

„Az eredeti RX0 fejlesztésével az volt a célunk, hogy egy olyan kamerát építsünk, amely a formájának és műszaki tulajdonságainak köszönhetően a kreatív önkifejezés új formáit teszi lehetővé. Az RX0 továbbfejlesztésével alkottuk meg az új RX0 II-t, amely bővített képességeket és funkciókat tartalmaz. Ezek az új funkciók ideálissá teszik az új modellt a legkülönbözőbb utazásokhoz. Az új kamera képkészítés és vlogolás során kiválóan használható állóképek és videók készítéséhez szinte bármilyen helyzetben,”

– mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe Digital Imaging termékmarketingért felelős vezetője.

Filmezés és egyéb funkciók

Az RX0 II 4K 30p belső filmfelvételek készítésére alkalmas teljes pixel-kiolvasással, pixel binning nélkül, a 4K videókhoz szükségesnél kb. 1,7-szer gyorsabb adatolvasási sebességgel. A rendkívül gyors mintavételezési eljárás csökkenti a moiré és raszter effekteket, és egyenletes átmenetekkel rendelkező, kiváló 4K felbontású, kivételesen részletgazdag és mély felvételeket biztosít. A nemrégiben bemutatott Sony „Imaging Edge™” mobil alkalmazás segítségével ezek a felvételek egyszerűen továbbíthatók okostelefonra, szerkeszthetők és a közösségi oldalakon megoszthatók.

Az RX0 II beépített elektronikus stabilizációt biztosít, amellyel még a kamerát kézben tartva is rázkódásmentes felvétel készíthető. Az egyenletes hatás még tovább javítható, ha az elkészült felvételt a „Movie Edit add-on” alkalmazással okostelefonra vagy táblagépre továbbítjuk, ahol a felvétel készítése során rögzített kiegészítő információk segítségével a gimbal felfüggesztéshez hasonlóan tökéletesen egyenletes videókat készíthetünk. Egy másik új funkció, amelyet a Sony „Movie Edit add-on” alkalmazása segítségével vehetünk igénybe, az ún. „Intelligens képkivágás”, amely a kiválasztott tárgyat a kép középpontjában tartja, a képtorzítást pedig az utólagos szerkesztés során korrigálja. A videó megosztási helyéhez igazodva választhatjuk ki a kívánt oldalarányt.

Az RX0 II további filmes funkciói közé tartozik a Super Slow Motion, amely akár 1000 fps sebességű lassított felvételt biztosít, a tömörítetlen 4K jeladás HDMI csatlakozón keresztül és az egyidejű proxy filmfelvétel.  Igénybe vehetjük a Picture Profile, S-Log2 és Time Code / User Bit funkciókat is, hogy a végeredmény pontosan megfeleljen az eredeti kreatív elképzelésnek.

rx02_right

Tűpontos képfelvételezés

Az RX0 II sokoldalúságához tartozik, hogy a videofelvételi lehetőségek mellett sokféle funkciót kínál állóképek készítéséhez is. Akár 1/32000 másodperces torzításmentes zárral rendelkezik, és akár 16 fpsv sebességgel képes felvételeket készíteni, amelyek képesek élethűen visszaadni az alany arcán megjelenő érzelmeket. Az eredeti RX0 készülék továbbfejlesztése során tökéletesítették a színvisszaadást, hogy képes legyen megjeleníteni az emberi bőr természetes, élénk színeit, míg az opcionális „Soft Skin Effect” a kisebb bőrhibák és ráncok elfedésére alkalmas.  A „Rating” és a „Protect” funkciók a kamerán belül is használhatók, és a folyamatosan készített állóképeket egymás mellett, csoportba rendezve tekinthetjük meg a kamerán.

Az RX0 II a Sony a portréfotósok körében világszerte rendkívül népszerű Eye AF funkció továbbfejlesztett verzióját tartalmazza. Tovább tökéletesítettük az Eye AF gyorsaságát, pontosságát és működését, hogy még könnyebben lehessen gyönyörű portrékat készíteni; a kioldó gomb félig nyomva tartásával a készülék az alany szemére fókuszál. Az így bemért szemet a menüben (bal / jobb / auto) vagy egy általunk beállított gombbal tudjuk kiválasztani, hogy a felhasználó kizárólag a kompozícióra koncentrálhasson.

A kamera beállított időközű sorozatfelvételek készítésére is használható. Az elkészült képeket a Sony „Imaging Edge” alkalmazás segítségével tudjuk szerkeszteni, és gyorsított („time-lapse”) videókat is készíthetünk belőlük.

Többkamerás lehetőségek

Akár 5 db RX0 II kamerát vezérelhet vezeték nélkülikapcsolaton keresztül a Sony „Imaging Edge Mobile” alkalmazás segítségével, a későbbiekben pedig egy hozzáférési ponton keresztül 6–50 kamera is egyidejűleg vezérelhető lesz (várhatóan 2019 nyarától). Az RX0 II a CCB-WD1kameravezérlővel is kompatibilis, amely lehetővé teszi akár 100 kamera vezetékes, többkamerás konfigurációban történő összekapcsolását és vezérlését. Ezek a többkamerás megoldások a filmkészítés teljesen új lehetőségeit nyitják meg a felhasználók számára, hogy a szabad önkifejezés során minden lehetséges nézőpontot kihasználjanak.

Elérhetőség

Az RX0 II kit – amely tartalmazza a VCT-SGR1 markolatot és tartókart –2019 májusától érhető el Európában.

Részletes termékinformációkért kérjük, látogasson el a termék hivatalos weboldalára.

Okoseszközök

Új nevet kaphat az „Apple ID”

apple ID

Újramárkázza az Apple az egyik legrégebb óta használt technológiáját.

Elsőként a MacRumors számolt be arról, hogy az Apple már az idén átnevezheti az eddig „Apple ID” –ként ismert azonosítót, ami a jövőben „Apple Account” elnevezés alatt fog futni az icloud.com-on és a cég szoftveres platformjain. Az új brandet 2024 során kezdheti el bevezetni a cég az iOS 18 és a watchOS 11 rendszerek kiadásával – erősítette meg a híresztelést Mark Gurman is, a Bloomberg bennfentes forrásokkal rendelkező elemzője.

A változás tehát lényegében annyi lesz, hogy az Apple eszközökre és szolgáltatásokba való bejelentkezéskor már nem Apple ID, hanem Apple Account elnevezéssel kéri be a hitelesítési adatokat a rendszer. Ezzel együtt az Apple ID-hoz rendelt pénzeszközök a későbbiekben Apple-fiókegyenleg, vagy hasonló elnevezéssel fognak láthatóvá válni. A rebranding folyamattal az Apple ID kifejezés teljesen eltűnik majd, több mint két évtizeddel a bevezetése után.

Az Apple nem osztotta meg a döntés okát, de az valóban nem vitatható, hogy az Apple-fiók egy kézenfekvőbb márkaépítést tesz lehetővé. A további részletekről jó eséllyel a júniusi WWDC fejlesztői konferencián lehet majd hallani.

Forrás: HWSW


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Lézeres távolságmérő szenzor is van a Dyson új hajszárítójában

dyson

Nem kőműveseknek készült, hanem a hőhatást állítja így be attól függően, milyen messze van az ember fejétől.

A Dyson a dél-koreai Szöulban tartott globális esemény keretében bemutatta a Supersonic Nural hajszárítóját, amely a márka eddigi legintelligensebb hajszárítója.

A Dyson legújabb hajformázó eszköze fejbőrkímélő üzemmóddal rendelkezik, amely érzékelők egész hálózatát használja, és automatikusan csökkenti a hőt, ahogy a hajszárító a közelít a fejhez, megóvva a fejbőrt a károsodástól. Emellett a készüléken lévő LED a színének változásával jelzi a kifújt levegő hőmérsékletét.

A LED-fény színe automatikusan váltakozik a sárga (alacsony hőfok), a narancssárga (közepes hőfok) és a piros (magas hőfok) között, attól függően, hogy a gép milyen távolságra van a fejtől.

A hajszárító felismeri azt is, hogy a felhasználó melyiket szereli fel a készülékhez fejlesztett tartozékok közül. Ez a funkció jelentősen leegyszerűsíti a hajformázást, mivel a készülék emlékszik a felhasználó által preferált beállításokra a különböző tartozékok használata mellett. A hajszárító megjegyzi az egyes tartozékokhoz alkalmazott hő- és légáramlási beállításokat, és automatikusan előhívja azokat, amikor legközelebb azt adott tartozékot csatolja fel a felhasználó.

Új tartozékok – még több lehetőség

Az új Wave+Curl diffúzort hullámos, göndör és sodort hajfürtökhöz tervezték. Ez két üzemmódban segít kialakítani és formálni a természetes hajmintákat. Dome üzemmódban a tartozék kupolaformája eltereli a légáramlást a fejbőrtől, így simább, hosszúkásabb hullámok alakíthatók ki, lekerekített végekkel. Diffuse módban a tüskés betét mélyen a hajtövekbe juttatja a levegőt a határozott, nagy térfogatú hajfürtök érdekében.

Az új érzékelők mellé különleges vizuális megjelenés társul: egy átlátszó zárókupak, amely betekintést enged a beépített technológiába, valamint merész új színek: kerámia patina és topáz vagy Vinca kék és topáz. A Supersonic Nural hajszárító Magyarországon 2024 nyarától lesz elérhető, az áráról sajnos még nem tudunk semmit, de az elődje közel 200 000 forintos árát valószínűleg ez a modell is könnyedén meglépi.

ORIGO


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Hasznos alkalmazások (nem csak) a jó időhöz

honor

Végre megérkezett a tavasz, ami meleget, szép időt és persze több lehetőséget jelent! Ezek kihasználásához pedig a HONOR most pár hasznos alkalmazást ajánl, amik segítenek a maximumot kihozni most, hogy végre ki lehet mozdulni otthonról – de akkor is, ha maradnánk.

🏞️Bejárni a világot…vagy a környéket – Most végre lehet túrázni, biciklizni, kocogni vagy épp csak sétálni egyet a környéken. A Komoot egy remek app, ami nemcsak segít megtervezni útvonalakat, hanem a közösség által létrehozott opciókat is kínál. Akár egy hosszabb menetre vágyunk, akár rövidebb útra, valamit biztos fogunk találni, bárhol is járunk épp.

🌱A természet lágy ölén… vagy otthon – Ha már kimozdultunk, akkor jól jön a Seek, egy kiváló, magyarul is elérhető, ingyenes alkalmazás, ami segít beazonosítani növényeket vagy állatokat a telefonunk kamerája segítségével. Ha esetleg lecsúsztunk volna a hóvirágzásról, akkor is számos érdekes és izgalmas élőlénnyel találkozhatunk a magyarországi arborétumokban – meg persze szerte a világon. Persze otthon is jól jöhet, ha elfelejtettük, hogy milyen szobanövényekkel rendelkezünk vagy mit kaptunk ajándékba. A vadonatúj, csúcskategóriás HONOR Magic6 Pro fantasztikus kamerája pedig segít abban, hogy éles, tiszta képet küldjünk a rendszernek, ami meghatározza, hogy pontosan mivel is van dolgunk – hogy utána még többet tudhassunk meg róla.

🍷Meginni egy jó bort…vagy kettőt – Előfordulhat, hogy épp egy jó borvidéken kirándulunk, vagy csak koccintanánk egyet a végre nem jéghideg estéken. A Vivino-val nem kell se somelier-nek, se borásznak lenni ahhoz, hogy tudjunk egy jó bort választani, ami akkor is kifejezetten jól jön, ha ajándékot keresünk. Széles az adatbázisa, tele van hasznos tippekkel és visszajelzésekkel, és folyton frissül, hogy mi magunk is idővel kiművelhessük magunkat a borok világában.

🧠Ha csak kevés időnk van tanulni…vagy épp több – A szép idő a fáradtabb, szürke téli napokat is elkergeti, ilyenkor pedig nagy eséllyel motiváltabbak vagyunk a tanulás tekintetében is. A Kinnu remek opció arra, hogy belekóstolgassunk témák széles választékába: röviden, de épp annyira, hogy utána el tudjunk bennük merülni, ha jobban érdekelnek. A tudományokon át az irodalmon keresztül a földrajzig számos témával stimulálhatjuk agyunkat, a HONOR Magic6 Pro fantasztikus akkumulátorának köszönhetően pedig nem kell aggódnunk, hogy lemerülne a készülékünk. Bárhol is vagyunk, nyugodtan elmélyedhetünk pár percre egy-egy témában!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss