Okoseszközök

Eljött hát a várva várt pillanat: Bemutatkozik a Samsung Galaxy Note10

A Samsung bemutatja a Galaxy Note széria legújabb tagját, a Galaxy Note10 okostelefont, amely elegáns formatervezéssel és páratlan teljesítménnyel érkezik annak érdekében, hogy a felhasználók minden pillanatból a lehető legtöbbet hozzák ki.

A legújabb Galaxy Note a sokoldalú, kreatív felhasználóknak készült, akik mindig új kihívásokat keresnek.

A Note10-et az új generáció inspirálta, amelynek tagjai könnyedén vágnak bele új projektekbe, bárhol is legyenek. A csúcskészülék továbbfejlesztett hardverrel készült, így kiemelkedő teljesítményre képes, a megújult S Pennel pedig új szintre emeli a produktivitást és a kreativitást. A Galaxy Note sorozat évek óta hozzájárul ahhoz, hogy világszerte hűséges felhasználók milliói a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, a Galaxy Note10 ezt a hagyományt követve járulhat hozzá, hogy az új generációs felhasználók is elérhessék céljaikat és megvalósíthassák álmaikat.

„A Galaxy Note portfólió a kezdetektől az elérhető legjobb technológiákkal és funkciókkal érkezik. A Galaxy Note10 segítségével a sorozat rajongói hatékonyabbak és kreatívabbak lehetnek, a készüléket azoknak a felhasználóknak terveztük, akiknek egy olyan eszközre van szüksége, amellyel bárhol, bármikor, pillanatok alatt válthatnak a különböző ötletek és projektek között”

– mondta el DJ Koh, a Samsung IT és mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke.

A Galaxy Note10 minden elemét úgy alkottuk meg, hogy hozzásegítse a felhasználókat a lehető legjobb teljesítmény eléréséhez. Legyen szó akár egy nagy projekt hajrájáról a munkahelyükön, egy lelkes közönségnek szóló professzionális videó leforgatásáról és vágásáról vagy akár a kedvenc mobiljátékukról, a Galaxy Note10 segítségével hatékonyabban és magasabb szinten csinálhatják.”

note10_f-fekete

Tudatos tervezés a prémium felhasználói élményért

A Galaxy Note felhasználói számára fontos a kifinomult kialakítás. A készülék tervezése nemcsak a kinézetét és a fogását, hanem a teljes felhasználói élményt is meghatározza.  A Galaxy Note10 letisztult vonalvezetésének köszönhetően a felhasználók az ötleteikre, a munkájukra és a megjelenő tartalomra koncentrálhatnak.

  • Két méretben: A széria történetében először, a Galaxy Note10 két méretben is elérhető, így a felhasználók kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb készüléket. A Note10 a kiemelkedő teljesítményt, a különleges kialakítást és a Note széria sajátját, az S Pen-t kisebb méretben, 6,3 colos kijelzővel is elérhetővé teszi a felhasználók számára, ezzel a Note10 az eddigi legkönnyebben hordozható Note modell. A Note10+ 6,8 colos Részletgazdag Infinity Display kijelzője pedig az eddigi legnagyobb a Note sorozatban, amelyet könnyű kézben tartani és használni.

A Galaxy Note10 kijelzője különleges újításokkal érkezik. A kijelzőt, fizikai kialakításától a technológiai megvalósításig, minden elemében arra tervezték, hogy a felhasználók átadhassák magukat a kedvenc tartalmaiknak.

  • Teljes képernyős kialakítás: A Galaxy Note10 teljes képernyős élményt nyújtó, szinte teljesen keretmentes kijelzője nagyobb felületet kínál a felhasználóknak a tartalmak megjelenítésére egy olyan eszközön, amelyet könnyedén tarthatnak akár egy kézben is. A középre helyezett előlapi kamerát körülölelő Részletgazdag Infinity Display kijelző kiegyensúlyozott, szimmetrikus egységet alkot, így maximalizálja a használható méretet.
  • Kiemelkedő minőségű kijelző: A Galaxy Note10 prémium kialakítását kiegészíti a díjnyertes Dinamkus AMOLED kijelző, amely HDR10+ tanúsítvánnyal és Dynamic Tone Mapping technológiával érkezik, amely minden eddigi Note készüléknél szélesebb színskálát és fényesebb képet jelenít meg. A Galaxy Note10 kijelzőjének színmegjelenítését a UL hitelesítette. A TÜV Rheinland intézet Eye Comfort tanúsítványával rendelkező kijelző a képminőség változása nélkül csökkenti a kibocsátott kék fény mennyiségét, így kevésbé fárasztja a szemet.

Sokoldalú produktivitás

A Galaxy Note10 azoknak készült, akik számára az okostelefon elengedhetetlen eszköze a mindennapi munkavégzésnek. Számukra fontos, hogy egy erős készülék segítségével könnyedén érhessék el céljaikat, bárhonnan is dolgozzanak. A Galaxy Note10 technológiai újításai és képességei segítik a felhasználókat a hatékonyság növelésében.

  • Kézírásból szöveg: A Galaxy Note10 a Note élmény új korszakát hozza el a továbbfejlesztett S Pennel. A felhasználók kiemelhetnek kifejezéseket, közelíthetnek vagy távolíthatnak, szerkeszthetik a szövegek színét és szélességét. Emellett a Samsung Notes alkalmazásban könnyedén szöveggé alakíthatják a kézírásukat és exportálhatják azt különböző formátumokba, köztük a Microsoft Wordbe, a könnyű szerkeszthetőség és megosztás érdekében. A találkozók és ötletelések legjobb gondolatai így percek alatt szerkeszthető dokumentumokba kerülhetnek.
  • Megújult S Pen: A Galaxy Note10 továbbfejleszti az S Pen Bluetooth funkcióit a gesztusokra alapuló vezérlést lehetővé tevő S Pen Mozdulatokkal. Azzal, hogy a Mozdulatok szoftverfejlesztő készletét (SDK) a felhasználók számára is hozzáférhetővé tették, az S Pen Mozdulatok új lehetőségeket teremt a vezérlés területén, így a felhasználók a számukra legkényelmesebben játszhatnak vagy használhatják kedvenc applikációikat.
  • Samsung DeX PC-re: Azoknak, akiknek az életét mobilitás jellemzi, és úgy a magánéletükben, mint a munkájukban a produktivitás a legfontosabb, a Samsung még erősebbé tette a DeX-et. A Galaxy Note10-et egyetlen USB kábel segítségével akár PC, akár Mac eszközökkel is összeköthetik a felhasználók, így az egér, a billentyűzet és a képernyőkép is megoszthatóvá válik telefon és számítógép között. A DeX-re optimalizált vállalti appok és megoldások futtatása közben valamennyi, az eszközön tárolt adat biztonságban van, a magas szintű védelmet biztosító Samsung Knoxnak köszönhetően. DeX módban valamennyi fájl szabadon áthelyezhető vagy másolható a telefonról PC-re.
  • Windows kapcsolat: Az idejük nagy részét számítógép előtt töltő felhasználók a Galaxy Note10-zel a gyorselérés panelen keresztül kapcsolódhatnak Windows PC-hez. A Microsoft fiókhoz való első csatlakozástól kezdve a felhasználók megkapják az értesítéseket, tükrözhetik a telefonjuk kijelzőjét, küldhetnek és fogadhatnak üzeneteket, és szerkeszthetik a fotóikat a Windows 10-es számítógépükön, anélkül, hogy a telefonjukra pillantanának.

Professzionális kamera az alkotóknak

A Galaxy Note10 professzionális fotó-, és videószerkesztő eszközeivel egyedi és lenyűgöző tartalmakat állíthatnak elő mind a tartalomgyártók, mind pedig az átlagfelhasználók. A fejlett képalkotó technológiával és szoftveres megoldásaival a Galaxy Note10 új szintre emeli a mobilos videózást és fotózást.

  • Prémium videótechnológia: A Galaxy Note10 a Samsung eddigi legfejlettebb mobil videós technológiájával érkezik, ezzel lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy professzionális videókat készíthessenek anélkül, hogy extra felszerelést kellene magukkal vinni. Az Élő Fókuszos videó funkcióval olyan látványos effekteket használhatnak, mint például a Háttérelmosás, amellyel a film tárgyát kiemelő, elmosott vagy stilizált hátteret állíthatnak elő. A továbbfejlesztett Szuperstabil felvétel a legkisebb bemozdulást is képes stabilizálni, így még a legrázósabb akciójelenetek is letisztultak és lenyűgözőek lesznek. A Szuperstabil felvétel mostantól Hyperlapse módban is használható, így még látványosabb timelapse felvételek készíthetők. Az új Hang Zoom lehetőséggel a felhasználók kiválaszthatják és felerősíthetik a számukra fontos hangforrást, a háttérzajt pedig eltüntethetik a felvételből. Elég néhány érintés, és máris a gyermekük hangja lesz a középpontban az iskolai koncerten, vagy felerősíthetik a tárgyalópartnerük hangját egy találkozón anélkül, hogy plusz mikrofont alkalmaznának.
  • Gyors és könnyű videószereksztés: A Note10-zel készült videók számítógép nélkül is könnyedén szerkeszthetőek. A Galaxy Note10 Videoszerkesztő alkalmazása az S Pennel is használható, így a felhasználók az egyes klipeket könnyen összefűzhetik, és pontosan vághatják meg. Ezen felül az Adobe Rush kifinomult, profi videóvágó eszközöket biztosít a kreatív alkotóknak, amelyek még hatékonyabban használhatók az S Pen segítségével. .
  • Éjszakai mód: A Galaxy Note10 a kiemelkedő kamera hardvert intelligens szoftverrel egyesíti. Az Éjszakai mód már az előlapi kamerán is elérhető, így a felhasználók akár az esti buliban is készíthetnek közös képeket a barátikkal, megörökíthetik a vacsorájukat vagy fotózhatnak egy koncerten, függetlenül attól, hogy mennyire homályos vagy sötét a környezet.
  • Screen Recorder: A Galaxy Note10 elhozza a Képernyőrögzítő funkciót azoknak a gamereknek, akik személyesebbé tennék a streamjeiket, vagy olyan vloggereknek, akik továbbfejlesztenék a tutorial videóikat. A felhasználók könnyedén rögzíthetnek mindent, ami a képernyőn történik, az S Pen használatával pedig élőben kommentálhatják is, így még szórakoztatóbb videókat állíthatnak elő.
  • AR Doodle és 3D Scanner: A Galaxy Note10 kameráját a legújabb kiterjesztett valóság alapú- és 3D képességekkel tervezték. Az Ultraszéles látószögű lencsével a Note10 új, egyedi platformot nyújthat a tartalomgyártók számára. Az AR-irkafirka funkcióval a felhasználók rajzolhatnak a tartalmakra az S Pen segítségével, és a mozgóképeket követő egyedi AR alkotásokat készíthetnek. A létrehozott rajz a háttérben marad vagy követi az arc mozgását. A Galaxy Note10+ készülékkel a felhasználók 3D renderelésben rögzíthetik a képeket és azokat a Note10 szériában bemutatkozó 3D Scanner segítségével hozzáadhatják az általuk kiválasztott fotókhoz, videókhoz.

note10_fprizma

Páratlan teljesítmény játék terén is

A Note sorozat rajongói az élet legtöbb területén a telefonjukra hagyatkoznak. A mindennapi feladatokon kívül a telefonjukról vezetik a vállalkozásaikat, szerkesztik a közösségi médiás tartalmaikat és készítenek egyedi illusztrációkat az S Pennel. A Galaxy Note10 erős akkumulátora, továbbfejlesztett hardvere, és megújult funkciói együttesen segítik a felhasználókat, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból.

  • Szupergyors töltés: A Note felhasználói számára kiemelten fontos, hogy a készülékük mindig készen álljon. A Note10 csúcsmobilnak köszönhetően a felhasználóknak hosszú ideig felesleges aggódni a telefonuk töltöttségi állapota miatt. A továbbfejlesztett Supergyors töltés akár 45W vezetékes töltést is támogat, amelynek köszönhetően 30 perc töltés is elegendő, hogy a készülék megszakítás nélkül, hosszú ideig használható legyen.
  • Vezeték Nélküli Töltésmegosztás: A Galaxy Note10 a Vezeték Nélküli Töltésmegosztást is elhozza a Note szériába. A megoldásnak köszönhetően tölthető akár a Galaxy Watch,a Galaxy Buds vagy más Qi technológiával rendelkező eszköz is, vezetékes töltés használatakor pedig a készülék akár egyszerre is tölthető a viselhető okoseszközökkel.
  • Lenyűgöző sebesség: A Galaxy Note10-et egy olyan világba tervezték, ahol minden perc számít, és a sebesség elsődleges. A csatlakoztathatósági lehetőségekkel (4G  LTE és 5G opciók) a felhasználók kihasználhatják a szolgáltatók által kínált legmagasabb hálózati sebességet. A Galaxy Note10+ 5G a következő generációs hálózatok teljes erejét képes hasznosítani, így a felhasználók streamelhetnek nagyfelbontású videókat, lenyűgöző sebességgel tölthetnek le tartalmakat és valós időben játszhatnak élethű grafikájú játékokkal online. A Galaxy Note10+ 5G lenyűgöző sebességgel készen áll arra, hogy megváltoztassa a felhasználók tartalomfogyasztási szokásait.

A Galaxy Note10 a Galaxy Note sorozat legújabb készüléke, amely világszerte több millió embert inspirált arra, hogy új élményeket szerezzen, hogy még hatékonyabb és kreatívabb legyen. A Samsung a mobilinnováció terén a felhasználói igényeket tartja szem előtt. A vállalat olyan eszközöket fejleszt, amelyek sokoldalúan segítik a felhasználókat céljaik elérésében, miközben lehetőséget nyújtanak a felhasználóknak arra, hogy közelebb kerüljenek álmaik megvalósításához. Éppen ezért a Note felhasználói a leghűségesebbek a Samsunghoz, a készülékeikben jellemzően lehetőséget látnak arra, hogy a legtöbbet hozzák ki önmagukból is.

Megnyitja a Galaxy ökoszisztéma kapuját

A Galaxy Note10 a Galaxy ökoszisztéma középpontjában áll, amely egy prémium termékekből, szolgáltatásokból és együttműködésekből álló egységet alkot. Ezzel egyszerűbbé teheti a felhasználók életét és a csatlakoztatott életmód kialakítását. Az olyan viselhető okoseszközöknek és tableteknek köszönhetően, mint a Galaxy Watch Active2 és a Galaxy Tab S6, a felhasználók útközben is kapcsolatban maradhatnak.

Ezeket a Samsung szolgáltatások kötik össze, amelyek folyamatos támogatást, és kényelmet biztosítanak. A Samsung Pay lehetővé teszi a gyors és biztonságos fizetést. A Samsung Health a zökkenőmentes megfigyeléssel és nyomon követéssel segítheti a felhasználókat, hogy elérhessék egészségügyi és wellness céljaikat. A Samsung Knox magas szintű biztonsági megoldásokkal védi az adatokat. A Bixby, a Samsung intelligens platformja, integrált támogatást nyújthat ahhoz, hogy az életet könnyebbé, szervezettebbé tegye a csatlakoztatott életmód felé vezető úton.

Elérhetőség és előrendelés

A Samsung Galaxy Note10+ 256GB 379,990 Ft-os, a Samsung Galaxy Note10+ 512 GB 414,990 Ft-os és a Galaxy Note10 256GB 329,990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron érhetők el Magyarországon 2019 augusztus 23-tól, Fénylő Fekete és Fénylő Prizma színekben.

A Galaxy család legújabb tagjai 2019. augusztus 7. 22:30 és augusztus 22. 23:59 között előrendelhetők, a részletekről a https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-note10/buy/ weboldalon érhető el további információ.

A készülékekkel kapcsolatos további információ a news.samsung.com/galaxywww.samsungmobilepress.com vagy www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-note10 weboldalakon érhető el.

Okoseszközök

55 felett is van szexting a közösségi médiában

Több időt töltenek már facebookozással, mint tévénézéssel – szeniorok online szokásait vizsgálta egy friss felmérés

Többet nyomkodják a Facebookot, mint amennyi időt tévénézéssel vagy családi programokkal töltenek, szeretik a podcasteket, kezdenek rászokni a TikTokra, sőt közel egyharmaduk volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek a közösségi médiában – derül ki az 55 év feletti korosztályról a “Szeniorok a neten” elnevezésű online felmérésből, amelyet idén márciusban készített a BeSocial közösségi média fókuszú digitális ügynökség.

A tinik netezési szokásairól már három alkalommal is készített felmérést a Be Social – legutóbb tavaly -, most az 55 felettiek online jelenlétét vizsgálták.

“A ‘Szeniorok a neten’ felmérésből most kiderül, hogy bár a klasszikus média még sokkal jobban jelen van a mindennapjaikban, mint a fiatalabb generációknak, de már helyet kér magának a közösségi média, a chat és a streaming is – sőt, van olyan online csatorna, amivel már több időt töltenek, mint amennyit a hagyományos médiára szánnak. A válaszadók több mint egyharmada napi 3-4 órát tölt online, minden hatodik pedig 4 óránál is többet. A napi tevékenységeiknél a Facebook szerepel az első helyen, csak ezután jön a tévénézés és a különböző családi programok, amiket a portálok olvasása (5.), a YouTube videók nézegetése (6.), chatelés (7.), és podcast hallgatása / nézése (10.) követ”

– foglalja össze Forgács Mariann közösségimédia-szakértő, a BeSocial ügyvezetője.

A Facebook a kedvenc, jön fel az Instagram és a TikTok

Ha csak egyetlen platformot használhatnának, akkor a válaszadók közül a legtöbben (59,7%) a Facebook mellett tennék le voksukat, egynegyedük (24,37%) pedig a Messengert választaná, míg minden tizedik 55 év feletti válaszoló (10,4%) a YouTube-ot priorizálná. Viszont ennek a korosztálynak az online nyitottságát jól jelzi az is, hogy megkérdezettek 30%-a már használja a TikTokot, minden tizedik szenior naponta felkeresi ezt a platformot. Lelkes látogatói az Instagramnak is: a válaszadók 47%-a van itt jelen több-kevesebb rendszerességgel. Aktivitásuk viszont elég ingadozó. A megkérdezettek egynegyede naponta posztol a Facebookra. A hozzászólásokat leginkább zárt csoportokban (67,98%) vagy ismerősök posztjainál (67,9%) írják, de csaknem egynegyedük (23,7%) a hírportálok posztjai alatt is szívesen osztja meg másokkal a véleményét. A válaszadók 9%-a viszont soha, semmit nem rak ki a Facebookra.

Inkább podcastek, mint influenszerek

Bár még több tévét néznek, mint más korosztályok, a szeniorok 60,03 %-a egyre nagyobb lelkesedéssel figyelemmel kíséri a magyar nyelvű podcast adásokat is. A YouTube-on elérhető tartalmak is népszerűek körükben: a felmérésben a szenioroknak meg kellett jelölniük, hogy 10 felsorolt, különböző műfajban tevékenykedő, különböző generációhoz tartozó tartalomgyártó produktumai közül kitől láttak már legalább öt videót.  Ez alapján a lista élén végzett Friderikusz Sándor (54,5%), mögötte Bödőcs Tibor (44,67%), Pottyondi Edina (44,52%), a Partizán (42,6%) és a Tvrtko a Föld körül csatorna (31,13%). A YouTube első közismert magyar tartalomgyártói közé tartozó Dancsó Péter viszont nem a kedvencük. Őt csak a válaszadók elenyésző hányada (2%) jelölte meg a bekövetett tartalomgyártók sorában. Hasonlóképp jártak az influenszerek is. A szeniorok többsége (41,63%) 10-nél kevesebb influenszert követ, ugyanakkor minden tizedik válaszoló azt mondta, hogy  vásárolt már valamit egy influenszer / tartalomgyártó ajánlására próbáltak ki.

A szeniorok felismerik a csalókat a neten és egy jó részüknek a szexting sem marad ki az online életükből

Az 55 év feletti válaszadók töredéke (5,6%) ismerte be, hogy csalók áldozatául esett az online térben. A megkérdezettek több mint fele (52,68%) ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy legalább egyszer már találkozott átverési kísérlettel, de azt gyanúsnak találta és nem dőlt be neki. A szeniorok leginkább attól érzik magukat biztonságban a neten, ha nem vesznek tudomást az ismeretlenektől érkező bejelölésekről, üzenetektől (59,06%), de viszonylag sokan (37,99%) a kétlépcsős azonosítást is alkalmazzák. Jobb félni, mint megijedni alapon 43,17% soha nem adja meg online a bankkártyája adatait, 9,35% pedig soha sehova sem posztol, vagy kommentel. Az erotikus tartalmak sem kerülik el ezt a korosztálytHa a tinik esetében ijesztőnek hatott, hogy 60%-uk kapott már interneten erotikus fotót, a szenioroknál inkább csak érdekesen hangzik, hogy közel egyharmaduk (31,9%) volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek.

55 felett is kijönnek a nemek közti különbségek

A férfiak magabiztosabban elboldogulnak a neten. Legalábbis maguknak és másoknak sem szívesen ismerik be, ha elakadtak. A felmérés szerint a szenior korosztályba tartozó férfiaknak csak 37,73%-a kér segítséget családtagjától, ha valamit nem talál, vagy nem tud megoldani online, míg az 55 év feletti nőknek több mint a fele (53,1%). A férfiak ugyanakkor nagyobb arányban használják naponta a TikTokot (12,2 % vs. 8,39%) és a YouTube-ot (42,97% vs. 35,1%), mint a nők, akik a kommentelésben is lemaradást mutatnak. Meglepő módon a korosztályt képviselő férfiak a lelkesebb véleménynyilvánítók a közösségi médiában. 31,27%-uk napi rendszereséggel osztja meg a véleményét a Facebookon a nők 22,83%-ával szemben. Sőt, a kérdőívet kitöltő férfiak 30,67%-a a különböző portálok hírei alatt is ír hozzászólásokat, míg a nőknél ez az arány csak 19,6%. A férfiak javára írandó, hogy ők tűnnek tudatosabb netezőnek. A szenior férfi válaszadók harmada használ mindenütt különböző jelszót, míg csak minden 5. megkérdezett nő teszi ugyanezt. Emellett a férfiak a kétlépcsős azonosítást is jóval nagyobb arányban állították be, mint a nők (47,6 % vs. 32,67%).


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Már hazánkban is előrendelhető a számítógép nélkül is használható LG 4K okosmonitor

okosmonitor

Hamarosan Magyarországon is kereskedelmi forgalomba kerül az LG MyView okosmonitora, a 32SR85U, ami tulajdonképpen egy okostelevízió és egy professzionális munkamonitor funkcióit ötvözi.

A 31,5 hüvelykes, 16:9 képarányú, 4K UHD felbontású IPS monitorhoz távirányító és beépített webkamera is jár. A kijelző különlegessége, hogy külön számítógép csatlakoztatása nélkül használható rajta például a Netflix, a Google Calendar és a Twitch. Az LG webáruházában már most előrendelhető az eszköz – méghozzá 20% kedvezménnyel.

Okostévé és monitor egyben

A 32SR85U modellnévre keresztelt okosmonitor beépítve kínálja az LG okostévékből ismert webOS platformot, azaz közvetlenül a kijelzőről érhetjük el az olyan streaming-szolgáltatásokat, mint a Netflix, a Disney+, a Prime Video, az Apple TV, a YouTube vagy a Spotify. A monitoron tehát dolgozhatunk, nézhetjük a kedvenc filmjeinket, sorozatainkat vagy sportműsorainkat, de zenét is hallgathatunk anélkül, hogy csatlakoztatnunk kéne hozzá egy számítógépet. A kezdőlapról ugyanígy bármikor konzol nélkül léphetünk be felhőalapú játékokba vagy nézhetjük a Twitch streamjeit. Mindezt egy 4K UHD (3840 x 2160) IPS képernyőn tehetjük meg úgy, hogy az akár 95%-os lefedettségű DCI-P3 színskála mindig tiszta képet és pontos színeket nyújt széles látószögben.

Elegáns kialakítás

Az elegáns, fehér színű MyView monitor vékony, három oldalon gyakorlatilag kávamentes kialakítása miatt kevesebb helyet foglal az asztalon. A 32SR85U megjelenése kompakt és elegáns az állítható, lekerekített szegélyekkel ellátott állvánnyal és lapos talppal. Mindezek miatt nem véletlen, hogy számos formatervezési elismerést, köztük a Red Dot és az iF dizájndíjait is kiérdemelte.

Home office funkciók

A monitor kifejezetten ideális a munkavégzésre, hiszen közvetlenül elérhetőek róla az olyan produktivitást elősegítő munkaprogramok, mint a Microsoft 365 vagy a Google Calendar. Az okostelefonunk vagy tabletünk képernyőjét is gyorsan tükrözhetjük az AirPlay 2 és Miracast funkciókkal. A beépített wifi és Bluetooth révén pedig minden kiegészítő eszköz – például billentyűzet, egér – gyorsan, kábelek nélkül csatlakoztatható, így a munkaállomás kevésbé lesz zsúfolt. A laptop párosításához elegendő egy USB Type-C™ kábel, ami egyszerre biztosítja a gyors adatátvitelt és a laptop töltését. Az okosmonitoron összesen három USB Type-C™ port és két HDMI-port kapott helyet.

A 32SR85U okosmonitorhoz egy mágnesesen rögzíthető, levehető Full HD webkamera is jár, amely hasznos kiegészítő lehet a videokonferenciák lebonyolításához. A kamerában egy kettős mikrofonrendszer és egy manuálisan használható lencsefedő is helyet kapott – utóbbival egyetlen mozdulattal eltakarhatjuk a kamerát, amikor azt éppen nem használjuk.

Monitor távirányítóval

A monitorhoz – akárcsak egy tévéhez – távirányító is jár, amivel távolról is kényelmesen vezérelhető a kijelző, a külön kapható ún. Magic Remote távirányítóval kiegészítve az eszközt pedig akár hangparancsokkal is irányíthatjuk a készüléket. De a kijelzőt az okostelefonunkkal is vezérelhetjük – a ThinQ alkalmazást letöltve a telefonunk távirányítóként funkcionálhat, így arról állíthatjuk a hangerőt vagy válthatunk csatornát. Így nem kell az asztalhoz ülnünk, ha például valamire rá akarunk keresni a beépített böngészőn.

Az LG 32SR85U okosmonitor április 30-ig 20% kedvezménnyel előrendelhető az LG webáruházában.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak a középiskolások a CEU digitális oktatási platformján.

Ürge-Vorsatz Diana, Barabási Albert-László, Spiró György, Pléh Csaba, Falus András, Csaba László, Bányai Éva. Csak néhány név azok közül, akik előadásait a középiskolai pedagógusok segítségül hívhatják a tanítás során a tananyag kiegészítéséhez.

CEU és a CEU Demokrácia Intézet 2019-ben Határtalan Tudás címmel rendezvénysorozatot indított, melynek keretében a legnevesebb magyar szakemberek ismertetik közérthetően a legizgalmasabb tudományos aktualitásokat, és azok közvetlen hatását mindennapi életünkre.

„Az elmúlt 5 évben többek között olyan témák kerültek terítékre, mint a globális felmelegedés, a hálózatok, a mesterséges intelligencia, a vallás és testiség kérdése, a kisgyerekkori kognitív fejlődés; de szó volt az ukrajnai háború kulturális és geopolitikai hatásairól, Petőfi Sándorról és a magyar oktatási rendszer kihívásairól is. A sorozat népszerűségét mutatja, hogy az elmúlt évek közel 30 előadását százezren követték”

– mondta László Flóra, a CEU Társadalmi Felelősségvállalás-és Kulturális programok irodájának igazgatója.

A programhoz kapcsolódva elkészült a CEU Határtalan Iskola digitális tudástár, amely ingyenesen elérhető a pedagógusok és tanulók számára.

„A tudás senkinek sem lehet a privilégiuma, még az egyetemeké sem. A tudáshoz mindenkinek joga van, ezért indítottuk Határtalan Tudás sorozatunkat. A CEU Határtalan Iskolája most szélesíti a tudomány társadalmi elérését a diákok felé azzal, hogy könnyen hozzáférhetővé teszi számukra is a tudományos eredményeket. Magyarország legkiválóbb tudósainak előadásait rövid modulokra bontottuk, és a gimnáziumi tananyag megfelelő részeihez kapcsoltuk. Az online, interaktív platformon a diákok egyszerűen navigálva, tematikusan, a tananyagot követve szélesíthetik tudásukat az adott témában, ami segíthet a mindennapi tanulásban, de az érettségire való felkészülésben is”

– mondta Fábri György, a CEU Határtalan Tudás szakmai vezetője. A Határtalan iskola révén a pedagógusok a legfrissebb tudományos eredményekkel egészíthetik ki a NAT szerinti tanmenetet.

Határtalan Iskola digitális tudástár az alábbi linken érhető el: https://www.ceu.edu/hatartalantudas

A Határtalan Tudás programokra pedig ezen a linken iratkozhatnak fel az érdeklődők.

A Határtalan Tudás következő eseményén Érdemes-e megkutatni a közvéleményt címmel május 21-én Tóka Gábor politológus és Bojár Ábel közgazdász, politológus eladását hallgathatják az érdeklődők a CEU-n.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss