Okoseszközök

A Samsung Bespoke készülékeiből épül fel a jövő konyhája

Samsung Bespoke

A Samsung a Bespoke Home 2021 online eseményen mutatta be vízióját a jövő háztartásáról. A bemutatón a vállalat Bespoke berendezései is bemutatkoztak, amelyek közül a Bespoke hűtőszekrény első alkalommal válik elérhetővé Magyarországon. Az új készülékek sokoldalúak, kialakításuk személyre szabható és hozzájárulnak a felhasználók csatlakoztatott életmódjához.

A Samsung Bespoke hűtőszekrények hazai bemutatásával a vállalat új termékkategóriát hoz el a háztartási berendezések piacára. Az konyhai készülékek mellett olyan otthoni szolgáltatások és IoT megoldások is érkeznek, amelyekkel a háztartás kényelmesebb, higiénikusabb és még inkább személyre szabott lehet. A Bespoke hűtők nem csak teljesítményükkel, hanem egyedi színvilágukkal is kitűnnek a konyhák átlagos berendezési tárgyai közül. A jellegzetes pasztellárnyalatokban érkező kiegészítőkkel a felhasználók maguk tervezhetik meg a hűtőt úgy, hogy az illeszkedjen a lakás belső teréhez.

„Nagy öröm számunkra, hogy idén végre Magyarországra is megérkeznek az otthoni lifestyle termékeink, így a hazai felhasználók is új szintre emelhetik a lakásuk kényelmét – mondta el Rózsa Márton, a Samsung Magyarország fogyasztói elektronikai üzletágának igazgatója. – A vállalat célja, hogy sokoldalúan használható termékeket alkosson, amelyek kialakítása a felhasználók életmódjához igazítható és így sokféle élethelyzetben lehetnek az emberek segítségére.”

 

Bespoke hűtő, csak neked

A Samsung Bespoke Konyhájának első darabja, a Bespoke hűtőszekrény Magyarországra is megérkezik. Az elegáns, letisztult kialakítású készülék cserélhető ajtólapjával és egyedileg alakítható belső rekeszeivel sokféleképpen használható és a legtöbb helyiség berendezéséhez hozzáigazítható a megjelenése.

A hazánkban is elérhető, alulfagyasztós Bespoke modellek kiemelkedő tárolókapacitást, hűtési teljesítményt és kényelmes használatot kínálnak, miközben kívül és belül egyaránt személyre szabhatók. Ha a felhasználók átrendeznék vagy átfestenék a lakást, esetleg költöznének, a Bespoke könnyedén az új környezethez alakítható a panelek cseréjével, legyen szó másik árnyalatról, vagy akár új anyagról és megmunkálásról. A hazai felhasználók az ajtók között hagyományos és modernebb, természetes hatású megoldások közül is választhatnak. A kínálatban szerepel az üvegből készült Tiszta fekete és Tiszta fehér, a terrakotta Krém bézs és Krém égszínkék, valamint az időtálló, rozsdamentes acélborítású Kifinomult inox szín is[1]. A panelek cseréjét a Samsung saját szakszervizei ingyenesen elvégzik, ehhez elég az elem megvásárlása után az ügyfélszolgálatnál bejelentést tenni.

A külső formavilág mellett a Bespoke modellek belső elrendezése is könnyedén átalakítható, hogy a felhasználóknak leginkább megfelelő legyen a kapacitás elosztása. Az olyan elemeknek köszönhetően, mint az átlagosnál szélesebb, többfunkciós Rack & ShelfTM tároló vagy a 2 Lépéses összehajtható polc, minden élelmiszernek megfelelő hely jut a hűtőben. A SpaceMaxTM technológiának köszönhetően a hagyományosnál több hely áll rendelkezésre a hűtőszekrényben, miközben a mérete remekül illeszkedik a legtöbb konyhabútoréhoz.

A Bespoke sorozat teljesítményét olyan technológiák segítik, amelyekkel a felhasználók szabadon alakíthatják az elrendezést és közben minden élelmiszert frissen tarthatnak. A hűtők No Frost technológiája megakadályozza jegesedést, így nem szükséges leolvasztani őket. Mindegyik készülékben elérhető a Humidity Fresh+ egység, amelynek páratartalma szabályozható, hogy optimális környezetet teremtsen a zöldségeknek és gyümölcsöknek. Az Optimal Fresh+ rekesz egy nagy fiókként is használható, de ketté is választható, ilyenkor a felhasználók két hőmérséklet közül választhatnak. Az egyikkel a hús és a halak akár egy hétig is frissen tarthatóak fagyasztás nélkül, a másik beállítás pedig ideális a zöldségekhez és gyümölcsökhöz.

A kiemelkedő teljesítményért a Samsung egyedülálló Digitális Inverteres Kompresszora felel, amelynek köszönhetően a hűtő magasabb energiahatékonysággal és halkabban működik. A felhasználók otthona csendes marad, hiszen a Bespoke mindössze 35 dB hangot ad ki. A Digitális Inverter Technológiát felhasználó kompresszorra érvényes a Samsung 10 éves garanciája, így a berendezés kényelme hosszú évekig élvezhető.

 

Csatlakoztatott életmód a SmartThings segítségével

Az otthonok az utóbbi egy évben rengeteg új funkciót kaptak, sok felhasználó lakása vált irodává, edzőteremmé vagy tanórák helyszínévé. A Samsung több olyan Bespoke készüléket és okos megoldást tervezett, amelyek a felhasználók megváltozott életmódjához igazodva teszik kényelmesebbé a lakást és hatékonyabbá a hétköznapokat. A Bespoke és SmartThings alapokon működő megoldások közül több Magyarországon is elérhető lesz.

 

A Bespoke AirDresser számos ruházatápolási megoldást egyesít egy stílusos Bespoke készülékben, amellyel a felhasználók kedvenc öltözékei mindig a legjobb formájukban lehetnek. A praktikus öltözőszekrényben tartott ruhák tiszták és szárazok maradnak, a szagtalanító szűrőnek és a JetSteam gőzölős fertőtlenítőnek köszönhetően pedig minden reggel élmény lesz felvenni őket. A felhasználók akár minden nap úgy viselhetik kedvenc öltönyüket vagy kabátjukat, mintha frissen érkezett volna a tisztítóból.

A személyre szabható berendezések és a felhasználói igények szerint alakítható elrendezés mellett a Samsung víziójának részei a mesterséges intelligenciára épülő, automatizált megoldások is. A SmartThings rendszerén keresztül az egész háztartás könnyen irányítható, így a felhasználók hatékonyabbak lehetnek az otthon töltött mindennapokban és időt takaríthatnak meg.

 

A SmartThings Clothing Care[2] a Bespoke AirDresser-hez és a Samsung okos mosógépeihez is csatlakoztatható Wi-Fi-n keresztül és így segíthet a mosás és tisztítás hatékonyságának növelésében. Az alkalmazás a csatlakoztatott készülék és a ruhák anyaga alapján javasol programot és beállításokat, így biztosan a megfelelő, kíméletes eljárással tisztulnak meg az egyes darabok. A szolgáltatás a háztartás vezetését is képes segíteni, akár a fogyóban lévő mosószer automatikus utánrendelésével.

 

A SmartThings Air a Samsung légtisztítóival és légkondicionálóival együttműködve valós időben figyeli a lakásban és annak környezetében a levegő minőségét és ennek megfelelően állítja be a csatlakoztatott eszközök működését.

A Samsung alulfagyasztós Bespoke hűtői Magyarországon 2021. május 17-től lesznek elérhetők, 229.900 forintos ajánlott fogyasztói ártól. A külön megvásárolható panelek közül pedig 2021 szeptemberétől lehet majd válogatni. A Bespoke AirDresser várhatóan szeptemberben érkezik Magyarországra.

[1] Az egyes színek és anyagok elérhetősége változhat.

[2] A funkciók használatához a SmartThings alkalmazás szükséges.

Okoseszközök

Már hazánkban is előrendelhető a számítógép nélkül is használható LG 4K okosmonitor

okosmonitor

Hamarosan Magyarországon is kereskedelmi forgalomba kerül az LG MyView okosmonitora, a 32SR85U, ami tulajdonképpen egy okostelevízió és egy professzionális munkamonitor funkcióit ötvözi.

A 31,5 hüvelykes, 16:9 képarányú, 4K UHD felbontású IPS monitorhoz távirányító és beépített webkamera is jár. A kijelző különlegessége, hogy külön számítógép csatlakoztatása nélkül használható rajta például a Netflix, a Google Calendar és a Twitch. Az LG webáruházában már most előrendelhető az eszköz – méghozzá 20% kedvezménnyel.

Okostévé és monitor egyben

A 32SR85U modellnévre keresztelt okosmonitor beépítve kínálja az LG okostévékből ismert webOS platformot, azaz közvetlenül a kijelzőről érhetjük el az olyan streaming-szolgáltatásokat, mint a Netflix, a Disney+, a Prime Video, az Apple TV, a YouTube vagy a Spotify. A monitoron tehát dolgozhatunk, nézhetjük a kedvenc filmjeinket, sorozatainkat vagy sportműsorainkat, de zenét is hallgathatunk anélkül, hogy csatlakoztatnunk kéne hozzá egy számítógépet. A kezdőlapról ugyanígy bármikor konzol nélkül léphetünk be felhőalapú játékokba vagy nézhetjük a Twitch streamjeit. Mindezt egy 4K UHD (3840 x 2160) IPS képernyőn tehetjük meg úgy, hogy az akár 95%-os lefedettségű DCI-P3 színskála mindig tiszta képet és pontos színeket nyújt széles látószögben.

Elegáns kialakítás

Az elegáns, fehér színű MyView monitor vékony, három oldalon gyakorlatilag kávamentes kialakítása miatt kevesebb helyet foglal az asztalon. A 32SR85U megjelenése kompakt és elegáns az állítható, lekerekített szegélyekkel ellátott állvánnyal és lapos talppal. Mindezek miatt nem véletlen, hogy számos formatervezési elismerést, köztük a Red Dot és az iF dizájndíjait is kiérdemelte.

Home office funkciók

A monitor kifejezetten ideális a munkavégzésre, hiszen közvetlenül elérhetőek róla az olyan produktivitást elősegítő munkaprogramok, mint a Microsoft 365 vagy a Google Calendar. Az okostelefonunk vagy tabletünk képernyőjét is gyorsan tükrözhetjük az AirPlay 2 és Miracast funkciókkal. A beépített wifi és Bluetooth révén pedig minden kiegészítő eszköz – például billentyűzet, egér – gyorsan, kábelek nélkül csatlakoztatható, így a munkaállomás kevésbé lesz zsúfolt. A laptop párosításához elegendő egy USB Type-C™ kábel, ami egyszerre biztosítja a gyors adatátvitelt és a laptop töltését. Az okosmonitoron összesen három USB Type-C™ port és két HDMI-port kapott helyet.

A 32SR85U okosmonitorhoz egy mágnesesen rögzíthető, levehető Full HD webkamera is jár, amely hasznos kiegészítő lehet a videokonferenciák lebonyolításához. A kamerában egy kettős mikrofonrendszer és egy manuálisan használható lencsefedő is helyet kapott – utóbbival egyetlen mozdulattal eltakarhatjuk a kamerát, amikor azt éppen nem használjuk.

Monitor távirányítóval

A monitorhoz – akárcsak egy tévéhez – távirányító is jár, amivel távolról is kényelmesen vezérelhető a kijelző, a külön kapható ún. Magic Remote távirányítóval kiegészítve az eszközt pedig akár hangparancsokkal is irányíthatjuk a készüléket. De a kijelzőt az okostelefonunkkal is vezérelhetjük – a ThinQ alkalmazást letöltve a telefonunk távirányítóként funkcionálhat, így arról állíthatjuk a hangerőt vagy válthatunk csatornát. Így nem kell az asztalhoz ülnünk, ha például valamire rá akarunk keresni a beépített böngészőn.

Az LG 32SR85U okosmonitor április 30-ig 20% kedvezménnyel előrendelhető az LG webáruházában.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak a középiskolások a CEU digitális oktatási platformján.

Ürge-Vorsatz Diana, Barabási Albert-László, Spiró György, Pléh Csaba, Falus András, Csaba László, Bányai Éva. Csak néhány név azok közül, akik előadásait a középiskolai pedagógusok segítségül hívhatják a tanítás során a tananyag kiegészítéséhez.

CEU és a CEU Demokrácia Intézet 2019-ben Határtalan Tudás címmel rendezvénysorozatot indított, melynek keretében a legnevesebb magyar szakemberek ismertetik közérthetően a legizgalmasabb tudományos aktualitásokat, és azok közvetlen hatását mindennapi életünkre.

„Az elmúlt 5 évben többek között olyan témák kerültek terítékre, mint a globális felmelegedés, a hálózatok, a mesterséges intelligencia, a vallás és testiség kérdése, a kisgyerekkori kognitív fejlődés; de szó volt az ukrajnai háború kulturális és geopolitikai hatásairól, Petőfi Sándorról és a magyar oktatási rendszer kihívásairól is. A sorozat népszerűségét mutatja, hogy az elmúlt évek közel 30 előadását százezren követték”

– mondta László Flóra, a CEU Társadalmi Felelősségvállalás-és Kulturális programok irodájának igazgatója.

A programhoz kapcsolódva elkészült a CEU Határtalan Iskola digitális tudástár, amely ingyenesen elérhető a pedagógusok és tanulók számára.

„A tudás senkinek sem lehet a privilégiuma, még az egyetemeké sem. A tudáshoz mindenkinek joga van, ezért indítottuk Határtalan Tudás sorozatunkat. A CEU Határtalan Iskolája most szélesíti a tudomány társadalmi elérését a diákok felé azzal, hogy könnyen hozzáférhetővé teszi számukra is a tudományos eredményeket. Magyarország legkiválóbb tudósainak előadásait rövid modulokra bontottuk, és a gimnáziumi tananyag megfelelő részeihez kapcsoltuk. Az online, interaktív platformon a diákok egyszerűen navigálva, tematikusan, a tananyagot követve szélesíthetik tudásukat az adott témában, ami segíthet a mindennapi tanulásban, de az érettségire való felkészülésben is”

– mondta Fábri György, a CEU Határtalan Tudás szakmai vezetője. A Határtalan iskola révén a pedagógusok a legfrissebb tudományos eredményekkel egészíthetik ki a NAT szerinti tanmenetet.

Határtalan Iskola digitális tudástár az alábbi linken érhető el: https://www.ceu.edu/hatartalantudas

A Határtalan Tudás programokra pedig ezen a linken iratkozhatnak fel az érdeklődők.

A Határtalan Tudás következő eseményén Érdemes-e megkutatni a közvéleményt címmel május 21-én Tóka Gábor politológus és Bojár Ábel közgazdász, politológus eladását hallgathatják az érdeklődők a CEU-n.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

safecross

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

A SafeCross okoszebra egy mozgásirány-érzékelő szenzorokkal, az út két szélén elhelyezett érzékelőkkel és útburkolatba helyezett aktív LED prizmákkal ellátott rendszer, mely segítségével biztonságosabbá válnak a jelzőlámpa nélküli gyalogátkelőhelyek. A rendszer lényege, hogy a precíz érzékelőivel már a kijelölt gyalogátkelőhelyre lépés előtt érzékeli a gyalogos mozgását és működésbe hozza az útburkolatba telepített nagy fényerejű LED prizmákat, melyek villogó jelzéssel hívják fel a sofőrök figyelmét a balesetveszélyes helyzetekre, és segítik azok elkerülését. A SafeCross okoszebra ezen kívül tartalmaz az úttest két oldalán elhelyezett kiemelt világítást, melynek segítségével sötétedés után jobban láthatóvá válik a gyalogátkelőhely és környezete.

Sokan nem tudják, de az autóvezető látótere a sebesség növekedésével egyre szűkül: a sofőr még 50 km/órás sebességnél is a gyalogátkelő teljes szélességének csak 60%-át, a középső részét látja élesen. Az okoszebrák esetében a vezető látóterének fókuszában felvillanó LED-fények hívják fel a figyelmet a perifériás látómezőből lelépő gyalogosra. Statisztikák szerint az autóvezetők megállási hajlandósága nagyságrendekkel – mérések szerint 55%-ról 76%-ra – növekszik azoknál a gyalogátkelőhelyeknél, ahol már üzemelnek ilyen közlekedésbiztonsági rendszerek.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az évek során a több tucat önkormányzaton kívül olyan kiemelt partnereink lettek, mint a Generali a Biztonságért Alapítvány, akikkel több, mint 60 gyalogátkelőhelyet tettünk biztonságosabbá. De megtisztelt minket bizalmával többek között a MOL Magyarország Nyrt., a Lego Manufacturing Kft., a Hoya Magyarország Zrt. és számos olyan cég, amelyek fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást, azon belül is a gyalogosok biztonságát. Folyamatos fejlesztéseinkkel arra törekszünk, hogy még precízebb, még hatékonyabb rendszert adhassunk megrendelőinknek

– mondta el Pearl Eran, a Pearl Enterprises Kft. alapító-ügyvezető igazgatója, a rendszer feltalálója.

Büszke vagyok rá, hogy a Pearl Enterprises Kft-vel már 2018 óta együttműködünk a Safe Cross okoszebra rendszer elterjesztésében. Közös célunk a közlekedésbiztonság javítása, a gyalogosok védelme, hiszen sajnos évente közel 1000 gyalogosgázolás történik a zebrákon. Az együttműködésünk során a Generali a Biztonságért Alapítvány több, mint 100 millió forint értékben támogatta az okoszebrák kiépítését szerte az országban. Az elmúlt 5 évben több, mint 60 gyalogátkelőt tettünk „okossá” a kezdeményezésnek köszönhetően. Az innovatív okoszebra rendszer hozzájárul ahhoz, hogy ezeken a helyszíneken csökkentsük a balesetek számát. A mérések azt mutatják, hogy akár 20 százalékkal is nőhet az autósok megállási hajlandósága a gyalogátkelőhelyek közelében, ez pedig egyáltalán nem elhanyagolható adat a balesetek megelőzéséhez. Örülök, hogy partnerek lehetünk ebben a fontos küldetésben

– tette hozzá Kalmár László, a Generali a Biztonságért Alapítvány kuratóriumi tagja.

További információk az okoszebráról: https://solarway.hu/safecross-okoszebra/


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss