Okoseszközök

A Huawei legújabb tabletje 120Hz-es képfrissítéssel érkezik

matepad 11

A Huawei MatePad 11 a vállalat első olyan készüléke, amely 120 Hz-es képfrissítési technológiával rendelkezik és a legújabb generációs M-Pencillel is kezelhető.

A tablet a Többképernyős együttműködés funkciónak köszönhetően akár külső kijelzőként is használható. A MatePad 11 kompatibilis az Androiddal, valamint egyszerűen futtathatók rajta a Microsoft Office programok, valamint a Google Drive és a Calendar appok is. A MatePad 11 augusztus 2-től elérhető a Huawei kereskedelmi partnereinél bruttó 164.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

Simább gördítés, mint valaha

A játékok és a videók szerelmesei biztosan csettintenek a Huawei új táblagépe, a MatePad 11 láttán, a készüléket ugyanis 120 Hz-es képfrissítési technológiával szerelte fel a gyártó. A nagyobb képfrissítésnek köszönhetően a kijelzőkön megjelenő mozgó tartalom sokkal lendületesebbnek tűnik, így a nagysebességű videók és játékok sokkal simábban futnak a kijelzőn, de a weboldalak és dokumentumok közötti görgetés és váltás is lényegesen gördülékenyebb. A Huawei fejlesztői a gyorsabb frissítés miatti nagyobb energiaigényre is gondoltak, a Képfrissítés-adaptációs technológia ugyanis a tartalomhoz igazítja a képfrissítést, így segít csökkenteni a fogyasztást.

Nemcsak gördülékenyebben, hanem élénkebben is jelennek meg a képek is videók a MatePad 11 a DCI-P3 színskálának köszönhetően. A színekben gazdag megjelenítés mellett a készülék kíméli az emberi szemet is: minimalizálja a kék fényt és a villogások gyakoriságát. A technológia csökkenti a szemfáradtságot még akkor is, ha órákon át használják a táblagépet.

A lenyűgöző látványhoz kimagasló hangzás párosul. A beépített, négycsatornás hangrendszert a Harman Kardon hangmérnökei tervezték és hangolták úgy, hogy tökéletes hangélményt adjon, bárhogy tartja tulajdonosa a készüléket.

A hatékony munkavégzés és a gyors netes vásárlás szolgálatában

A MatePad 11 a munkában is hasznos társ lehet, mert képes az úgynevezett Többképernyős együttműködésre (Multi Screen Collaboration). A tabletet egy PC-vel összekötve Tükrözés és Kiterjesztés üzemmódban a tablet rajztáblává és másodlagos kijelzővé válik. Az innovatív Collaborate Mode-ban a HarmonyOS2 és a Windows között egyszerű drag’n’drop módszerrel továbbíthatók a tartalmak – például szöveg, kép és dokumentum – az egymáshoz csatlakoztatott eszközök között.

A Többképernyős együttműködés mellett a vadonatúj Többablakos mód funkciónak köszönhetően a tablet akár négy alkalmazást is képes egyidejűleg megjeleníteni. Két, párhuzamosan lebegő ablakot is felkínál, hogy a multitasking még egyszerűbb legyen. Ha nincs rá szükség, az úszó ablakokat el lehet helyezni a háttérben és bármikor könnyen hozzáférhetők, amikor azokra szükség van.

A továbbfejlesztett Alkalmazás sokszorosító segítségével akár két feladat is futtatható külön-külön egy alkalmazáson belül. Például internetes vásárláskor két termék külön ablakban is megnyitható, így még könnyebben összehasonlítható, mielőtt a kosárba kerül. Vagy míg a bal oldali ablakban e-mailt írunk, a jobb oldalon SMS-re is válaszolhatunk.

Platina hegyű ceruza

A MatePad 11 sokoldalú táblagép, irodában, iskolában, és otthon is kiváló társ, legyen szó munkáról, szórakozásról vagy jegyzetelésről. Az eszközhöz intelligens mágneses billentyűzet és második generációs Huawei M-Pencil és is csatlakoztatható. Utóbbi nem csak a tablet kezelésében segít, hanem a beírt szavakat, mondatokat az eszköz valós időben digitális szöveggé alakítja. A második generációs M-Pencil új, platinával bevont tollhegyének és az érintőképernyő csupán 2 milliszekundumos késleltetésének köszönhetően a kézírás még természetesebb, könnyedebb, mint korábban. Az átlátszó tollhegyet a luxus karórák hátlapja ihlette, míg matt felülete kényelmes fogást biztosít még hosszan tartó használat esetén is.

Az érintőceruza párosítása és töltése rendkívül egyszerű: az eszköz mágnesesen csatlakozik a MatePad 11 oldalához, ami a mindkét folyamatot elindítja. Dupla koppintással a toll, vagy radír funkció között válthatunk, valamint rendelkezik az Instant Shape és az Instant Table azonnali funkciókkal is.

Új Tablet Desktop

A MatePad 11-ben mutatkozik be a vállalat vadonatúj kezdőképernyője, a Tablet Desktop, mely letisztultan és rendszerezetten mutatja a leggyakrabban használt applikációkat. Az új Dockban találhatók a leggyakrabban és a legutóbb használt alkalmazások. Szintén elérhető a HarmonyOS egyik újdonsága, a Service Widgets, ami valós időben az alkalmazás megnyitása nélkül enged hozzáférést azok egyes funkcióihoz. Elérhetőségét az appok ikonja alatt látható fehér vonal jelzi. A jobb felső sarokban megjelenő PIN ikonnal egy kattintással kitűzhetők a főoldalra.

Android-alkalmazások egy pöccintésre

A Huawei MatePad 11 a HarmonyOS alapjául szolgáló Multi-Kernel környezetnek köszönhetően kompatibilis az Androidos alkalmazásokkal. A felhasználók az AppGallery segítségével hozzáférhetnek például a Microsoft Office programokhoz, vagy a népszerű OfficeSuite alkalmazáshoz. Emellett a Google Drive és a Google Calendar, a Zoom, az Outlook és a OneDrive szintén megtalálható a Huawei saját alkalmazásáruházában a Spotify, a Netflix, a YouTube és sok más egyéb app mellett.

Árak és elérhetőség

A Huawei MatePad 11 matt szürke színben augusztus másodikától elérhető a Huawei valamennyi kereskedelmi partnerénél bruttó 164.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

A MediaMarkt, az Extreme Digital, az Euronics, a BestByte, valamint az eMAG, üzleteiben ugyanakkor augusztus 2. és 15. között előrendelt modellek mellé ajándék M-Pencil és billentyűzet is jár a vásárlóknak 32.990 Ft és 38.990 Ft értékben.

A Telekom üzleteiben augusztus 16-től elérhető a MatePad 11 szintén ajándék M-Pencillel, okos, mágneses billentyűzettel, valamint Huawei E5576-322 routerrel (melynek értéke 12 540 Ft) 169.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

A MatePad 11 az alábbi linken már előrendelhető:

https://consumer.huawei.com/hu/promo/matepad11-elorendeles/

További információk a termékről az alábbi linken érhető el:

MatePad 11 hivatalos termékoldal:

https://consumer.huawei.com/hu/tablets/matepad-11/

Okoseszközök

Hasznos alkalmazások (nem csak) a jó időhöz

honor

Végre megérkezett a tavasz, ami meleget, szép időt és persze több lehetőséget jelent! Ezek kihasználásához pedig a HONOR most pár hasznos alkalmazást ajánl, amik segítenek a maximumot kihozni most, hogy végre ki lehet mozdulni otthonról – de akkor is, ha maradnánk.

🏞️Bejárni a világot…vagy a környéket – Most végre lehet túrázni, biciklizni, kocogni vagy épp csak sétálni egyet a környéken. A Komoot egy remek app, ami nemcsak segít megtervezni útvonalakat, hanem a közösség által létrehozott opciókat is kínál. Akár egy hosszabb menetre vágyunk, akár rövidebb útra, valamit biztos fogunk találni, bárhol is járunk épp.

🌱A természet lágy ölén… vagy otthon – Ha már kimozdultunk, akkor jól jön a Seek, egy kiváló, magyarul is elérhető, ingyenes alkalmazás, ami segít beazonosítani növényeket vagy állatokat a telefonunk kamerája segítségével. Ha esetleg lecsúsztunk volna a hóvirágzásról, akkor is számos érdekes és izgalmas élőlénnyel találkozhatunk a magyarországi arborétumokban – meg persze szerte a világon. Persze otthon is jól jöhet, ha elfelejtettük, hogy milyen szobanövényekkel rendelkezünk vagy mit kaptunk ajándékba. A vadonatúj, csúcskategóriás HONOR Magic6 Pro fantasztikus kamerája pedig segít abban, hogy éles, tiszta képet küldjünk a rendszernek, ami meghatározza, hogy pontosan mivel is van dolgunk – hogy utána még többet tudhassunk meg róla.

🍷Meginni egy jó bort…vagy kettőt – Előfordulhat, hogy épp egy jó borvidéken kirándulunk, vagy csak koccintanánk egyet a végre nem jéghideg estéken. A Vivino-val nem kell se somelier-nek, se borásznak lenni ahhoz, hogy tudjunk egy jó bort választani, ami akkor is kifejezetten jól jön, ha ajándékot keresünk. Széles az adatbázisa, tele van hasznos tippekkel és visszajelzésekkel, és folyton frissül, hogy mi magunk is idővel kiművelhessük magunkat a borok világában.

🧠Ha csak kevés időnk van tanulni…vagy épp több – A szép idő a fáradtabb, szürke téli napokat is elkergeti, ilyenkor pedig nagy eséllyel motiváltabbak vagyunk a tanulás tekintetében is. A Kinnu remek opció arra, hogy belekóstolgassunk témák széles választékába: röviden, de épp annyira, hogy utána el tudjunk bennük merülni, ha jobban érdekelnek. A tudományokon át az irodalmon keresztül a földrajzig számos témával stimulálhatjuk agyunkat, a HONOR Magic6 Pro fantasztikus akkumulátorának köszönhetően pedig nem kell aggódnunk, hogy lemerülne a készülékünk. Bárhol is vagyunk, nyugodtan elmélyedhetünk pár percre egy-egy témában!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

A HONOR Magic6 Pro az első okostelefon, ami öt DXOMARK 2024 Golden Label címet nyert el

A HONOR ismét szintet lépett legújabb csúcskategóriás telefonjával, a HONOR Magic6 Pro-val.

A készülék lett ugyanis az első okostelefon, ami öt 2024 Gold Label címet nyerhetett el a DXOMARK-tól. Ez egyértelműen szemlélteti, hogy az eszköz minden tekintetben kiemelkedő: kitűnő hátlapi és szelfi kameráival, magával ragadó hangélménnyel, élénk kijelzővel és hosszú üzemidejű akkumulátorral rendelkezik. Ez az elismerés is azt jelzi, hogy a HONOR továbbra is elkötelezett az innováció terén.

Hátlapi és szelfi kamerák: A mobil fotózást új szintre emelve a HONOR Gold díjat kapott mind a hátlapi, mind pedig a szelfi kameráira is. Az eszköz kifinomult MI képalkotó rendszere erőteljes kamerákkal garantálja a csodálatos fotókat és videókat – minden helyzetben.

Pazar hangzás: 155-ös pontszámot elérve a DXOMARK Audio teszten, a HONOR Magic6 Pro kitűnő hangélményt biztosít. Akár a rögzítés, akár a lejátszás a cél, gazdag és kitűnő a minőséget kapunk.

Briliáns kijelző: A HONOR Magic6 Pro OLED kijelzője a maga 1280 x 2800-as képfelbontásával és 120 Hz-es képfrissítésével 157 pontot ért el a DXOMARK Display tesztjén. Ez is bizonyíték arra, hogy a felhasználók minden tekintetben bámulatos látványban részesülhetnek.

Páratlan akkumulátor üzemidő: 157-es pontszámával a HONOR Magic6 Pro az akkumulátor ranglétra csúcsán jár, köszönhetően az 5600 mAh-s akkumulátornak, ami mérsékelt használat mellett három és fél napnyni üzemidőt biztosít. Ez kifejezetten ritka időintervallum a csúcskategóriás eszközöknél, ami ráadásul a töltés vonatkozásában is remekel.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

közösségi

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására.

A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

Az Alvás Világszervezete (World Sleep Society) 2008 óta minden évben a tavaszi napéjegyenlőség előtti pénteken rendezi meg az Alvás világnapját, hogy felhívja a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarokra és az egészséges alvás pozitív hatásaira. A szervezet szerint az alvás legalább olyan fontos az egészséges élethez, mint a táplálkozás és a testmozgás. A megfelelő alvás támogatja az emlékezetet és a tanulást, erősíti az immunrendszert, és a test energiaszintjének fenntartását. Ennek ellenére sokan nem alszanak eleget vagy jól, ami káros hatással van az egészségükre és a teljesítményükre.

A Huawei és az Ipsos tavalyi, nyolc európai országban végzett kutatása szerint éppen az alvás okozza a vezető egészségügyi problémát a válaszadók körében: a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta2.

Három és fél óra közösségi-média használat alvás előtt

Sok tényező játszhat szerepet abban, hogy miért nem alszunk jól, ezek közül az egyik leggyakoribb az intenzív közösségimédia-használat. Egy tavalyi felmérés szerint az amerikai felnőttek naponta 3,5 órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt, vagy sok esetben alvás helyett, a túlnyomó többség a YouTube-on (73,8 százalék) és a Facebook-on (72 százalék) szörfözik. A helyzetet súlyosbítja, hogy sokan épp ezektől remélnek megoldást, holott a kutatások szerint az elektronikai eszközök által kibocsátott kék fény stimulálja az agyat, és gátolhatja az alvási ciklusban fontos szerepet játszó melatonin nevű hormon természetes esti termelését.

Az okosórák segíthetnek jobban odafigyelni az alvásra

Az alvásmonitorozásban nagy segítséget nyújthatnak a viselhető okoseszközök, amelyek alvásfigyelő funkciója széles körben elterjedt, ám sokan még mindig nem ismerik ezt a lehetőséget kellő mértékben. A Huawei fentebb idézett felmérése szerint a válaszadók átlagosan csak két és fél okosóra-funkciót tudtak megnevezni, és ezek között ritkán szerepel az alvásfigyelés. Holott az okosórát használók pozitív hatásról számolnak be: a megkérdezettek jóval több mint fele, 61 százaléka használja az alvásfigyelő funkciót, és a válaszadók 39 százaléka állította azt, hogy eszközük hatására jobban figyelnek alvásukra.

Számos okosóra már fejlett alvásmonitorozó funkciókkal rendelkezik, amelyek minőségi szempontok alapján is értékelik az alvást. Például, megmutatják, hogy mennyi időt töltöttünk mélyalvással, ami kulcsfontosságú lehet a kimerültség leküzdésében, az energiaszintünk és a hangulatunk kiegyensúlyozásában. Az alváselemzés során az eszköz jelzi az éber alvást, az ébredések gyakoriságát, és akár a légzés minőségét is figyelemmel kíséri. Ezenkívül léteznek olyan okosórák, például a HUAWEI WATCH GT 4, amelyek képesek figyelni az alvás közbeni légzéskimaradást. Az okosórák emellett a mért adatokból trendeket állítanak fel és javaslatokat nyújthatnak a felhasználók alvásminőségének javítására.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss