Okoseszközök

Már 100 millió eszközön fut a HarmonyOS

harmonyOS

Már több mint 100 millió HUAWEI okoseszköz – beleértve az okostelefonokat, táblagépeket és viselhető okoseszközöket – használja a vállalat legújabb operációs rendszerét, a HarmonyOS 2-t.

A százmilliós felhasználószámot mindössze három hónappal a rendszer bemutatását követően érték el, ami új rekordnak tekinthető az iparágban – jelentették be a vállalat sencseni rendezvényén. Az eseményen a HUAWEI Technologies Fogyasztói Üzletága számos új intelligens, irodai eszközt – többek között asztali számítógépet, notebookokat és nyomtatót – mutatott be, amelyek a globális piacon lesznek elérhetők. 

Szeptember 13-án számos új irodai eszközt mutatott be a HUAWEI Technologies. A globális piacon mostantól elérhető a HUAWEI MateBook 13s, a MateBook 14s, a HUAWEI MateStation X asztali számítógép, a HUAWEI MateView GT 27 monitor, valamint a HUAWEI PixLab X1 nyomtató is. Emellett azt is bejelentették, hogy meghaladta a 100 milliót azoknak a felhasználóknak a száma, akik frissítették készülékeiket HarmonyOS 2-re.

Rekord gyorsaságú telepítés

„Ez egy hatalmas mérföldkő. Hálásak vagyunk fogyasztóinknak és partnereinknek a támogatásért!”

– mondta a rendezvényen Richard Yu. A HUAWEI Fogyasztói Üzletágának vezetője hozzátette, a HarmonyOS már nemcsak az okostelefonok, hanem az összes okoseszköz kényelmes, gördülékeny és biztonságos összekapcsolódását, illetve együttműködését kínálja a felhasználók számára. A megosztott technológián alapuló rendszerszoftver az eddig függetlenül működő eszközöket egy nagy szupereszközzé kapcsolja össze a hardverintegráción és a Service Widget-eken keresztül.

A HarmonyOS 2-t rekord ütemben telepítették a felhasználók: a megjelenés után egy héttel az operációs rendszer elérte a 10 millió letöltést. Ez a szám július 8-án 30 millióra emelkedett. Szeptember 12-én, három hónappal a bevezetés után, a felhasználók száma átlépte a 100 milliót. Ilyen rövid idő alatt egyetlen mobil operációs rendszer sem ért el ilyen mennyiségű felhasználót.

Fejlesztők között is népszerű

Az új operációs rendszer nemcsak a felhasználók körében népszerű, számos fejlesztő és partner is csatlakozott a HarmonyOS ökoszisztémájához. Számuk mára meghaladta az 1,3 milliót, ami tízszeres növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

A HUAWEI a jövőben még tovább növeli az elérhető kódokat az OpenHarmony nyílt forráskódú projekthez, hogy segítse annak növekedését és fejlődését, lehetővé téve a különböző iparágak fejlesztőinek, hogy az OpenHarmony-n alapuló, következő generációs operációs rendszereket építsenek, ami tovább segítheti a digitalizációt és az intelligens fejlesztést.

Új termékek a globális piacra

Ezen a rendezvényen debütált egy új termékkategória, a HarmonyOS-t futtató HUAWEI PixLab X1 nyomtató. Ez az élvonalbeli nyomtatást biztosító termék is része a vállalat intelligens irodai Seamless AI Life (élet a gördülékeny AI megoldásokkal) megoldásainak. A felhasználók Bluetooth-on keresztül csatlakoztathatják a nyomtatót a közeli HUAWEI eszközükhöz, beleértve a telefonokat, táblagépeket vagy számítógépeket. A folyamat mindössze 20 másodpercet vesz igénybe. A PixLab X1 működése egyszerű és hatékony, valamint támogatja a Tap to Print funkciót is.

Okoseszközök

A Samsung az összekapcsolt életmódot és beépíthető készülékeit mutatja be az EuroCucina 2024 kiállításon

EuroCucina

A Samsung a milánói EuroCucina 2024 szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak.

A Rho Fiera Milano területén, 2024. április 16. és 21. között megrendezett esemény az egyik legrangosabb nemzetközi konyhakiállítás. A vállalat a rendezvényen bemutatja, hogy az eszközök közötti csatlakoztathatóság – az új beépíthető készülékek forradalmi funkcióival – miként változtathatja meg a felhasználók mindennapjait otthonukban.

„Izgatottan várjuk, hogy a két héttel ezelőtti Üdvözlünk a Bespoke AI korszakában (Welcome to BESPOKE AI) eseményünket követően az EuroCucina résztvevőinek is bemutathassuk újításainkat – nyilatkozta Moohyung Lee, a Samsung digitális készülékek üzletág ügyfélélmény csoportjának vezetője. – Hiszünk abban, hogy a készülékek összekapcsolásával javíthatjuk a felhasználók életszínvonalát. Bízunk benne, hogy az új, beépíthető készülékek sokoldalú funkcióit hasznosnak találják majd, az EuroCucinán bemutatott kiállításunk pedig elnyeri a látogatók tetszését.”

A vállalat az EuroCucinán felállított bemutatóterében, két fő zónában – Bespoke AI és Premium Built-in Kitchen (Prémium Beépíthető Konyha) – várja a látogatókat. A Premium Kitchen (Prémium Konyha) területén új beépíthető készülékeket ismerhetnek meg az érdeklődök, amelyek az európai életstílusokhoz igazodó forradalmi funkciókat kínálnak.

Még több csatlakoztatási lehetőség

A Samsung standjának első állomása, a Bespoke AI zóna a bővített csatlakozási lehetőségeket szemlélteti, a konyhán túl az otthon egészére kiterjedve. Ezek az intuitív funkciók egyszerűbbé tehetik a felhasználók mindennapi életvitelét, azáltal, hogy minél kevesebb manuális beavatkozásra lesz szükség a háztartásban.

A felhasználók kényelmét szolgálja többek között a SmartThings 3D-s térképnézet funkció, amely a ház háromdimenziós látképét mutatja, és minden, a háztartásban csatlakoztatott Samsung készüléket megtalál. Olyan műveleteket egyszerűsít le, mint a csatlakoztatott eszközök kikapcsolása vagy az energiafelhasználásunk ellenőrzése.

A Bespoke AI zóna valódi élethelyzeteket jelenít meg, például a SmartThings a speciális Energy Away üzemmódban automatikusan kikapcsolja a kiválasztott készülékeket a lakók távollétében. A SmartThings Energy funkcióval pedig energiatakarékos megoldásokat kínál. Az Optimal Charging funkcióval (Optimális töltés) a robotporszívó legfeljebb 60%-ig töltődik a csúcsidőben, míg az Optimal Scheduling (Optimális tervezés) automatikusan, az energiafogyasztás szempontjából alacsonyabb költségű órákra ütemezi a mosogatógép ciklusát.

A Samsung az ökoszisztémához csatlakozást már az első lépésektől gördülékenyebbé teszi a Calm Onboarding (nyugodt belépés) révén. Egy adott Samsung-fiókkal kiválasztott és megvásárolt termék a beüzemelésekor felhasználói beavatkozás nélkül, automatikusan csatlakozik az ökoszisztémához. A csatlakoztatott élmény biztonságáért a Samsung Knox védelmi rendszere felel.

Beépített eszközök a változatos életstílusokhoz igazítva

A Samsung tovább erősítette pozícióját az európai piacon a bemutatott beépített modellekkel, köztük hűtőszekrényekkel, mosogatógépekkel, indukciós főzőlapokkal és sütőkkel, valamint az olyan továbbfejlesztett funkciók bevezetésével, mint például az AI Pro Cooking. A Premium Built-in Kitchen (Prémium Beépíthető Konyha) zónában a Samsung új készülékeket mutat be, amelyek amellett, hogy a márka jelenlétét biztosítják a beépíthető eszközök piacán, mesterséges intelligenciával és továbbfejlesztett funkciókkal kínálnak nagyfokú rugalmasságot a beépíthető konyhák testre szabásakor.

A BRB6500D beépíthető széles alulfagyasztós hűtőszekrény az első széles modell a Samsung beépíthető hűtőszekrény-kínálatában. Wi-Fi-kompatibilitása révén a felhasználók a SmartThings AI Energia módjával csökkenthetik a hűtőszekrényekkel kapcsolatos energiafogyasztásukat. Nyomon követhetik azt, és megbecsülhetik havi villanyszámláikat. Amennyiben a számla meghaladja az előzetesen meghatározott fogyasztási értéket, az energiatakarékos üzemmód a kompresszor sebességének és a leolvasztási ciklusok megváltoztatásával segíthet a felhasználóknak az energiamegtakarításban. A Twin Cooling™ hűtőrendszer biztosítja, hogy az élelmiszerek hosszabb ideig maradjanak frissek azáltal, hogy a hűtőszekrény és a fagyasztó hőmérsékletét, valamint páratartalmát a különálló párologtatókkal, továbbá ventilátorokkal módosítja.

A Samsung új, 2024-es EuroCucina konyhakiállításon bemutatott Energiahatékony mosogatógépe a mosogatás terén kínál fejlett energiahatékonyságot. Az A energiacímkével ellátott mosogatógép WaterJet Clean™ rendszere szinte minden szögből intenzív tisztítást biztosít, hatékonyabb energiafelhasználással. A készülék az Extra csendes program használatakor mindössze 41 dB zajszinten működik, ráadásul a felhasználók – a SmartThings csatlakoztathatóság révén – a gyakorlatban is extra energiát takaríthatnak meg. A SmartThings AI Energia módja proaktívan figyeli az energiafogyasztást, és előre jelzi a mindenkori használatot. A felhasználók bekapcsolhatják az energiatakarékos üzemmódot, ha úgy látják, a havi villanyszámla meghaladhatja a célértéket. A Pots & Pans (Edények és serpenyők) programmal ekkor a mosogatógép kevesebb energiát használhat, csökkentve a főmosás és a forró öblítés hőmérsékletét, és meghosszabbítva a ciklusidőt. Végül, a Kitchen Fit™ Sliding Door (tolóajtó) biztosítja, hogy a mosogatógép harmonikusan illeszkedjen a modern konyhákba. A csúszó zsanér nyitáskor megkönnyíti az ajtóburkolat felfelé csúszását, így az ajtó teljesen kinyitható anélkül, hogy az alatta lévő szegélylécet le kellene vágni.

Minőség és együttműködés most és a jövőben

A Samsung a termékek minőségének megőrzésére és a még jobb eredmények biztosítására törekszik. A vállalat olyan technológiákat fejleszt, amelyek ezt az elkötelezettséget a készülékek funkcióiban is érvényesítik, ilyen például a mosógép energiafelhasználását csökkentő AI Ecobubble™, vagy a mosógépből lefolyó vízben lévő mikroműanyag-kibocsátást csökkentő Less Microfiber Cycle program.

A Samsung a 2024-es EuroCucina kiállításon mutatta be legújabb fejlesztéseit és a SmartThings Energy-t alkalmazó együttműködéseit. A vállalat aktívan részt vett olyan projektekben, amelyek célja a Net Zero Home koncepció megvalósítása. A SmartThings Energy összefogja ezeket a célkitűzéseket, hogy az otthoni energiafelhasználás átfogó vezérlését és felügyeletét biztosíthassa. Emellett összehangolja egy olyan programmal, mint a Demand Response (DR), azáltal, hogy a DR esemény kiváltásakor automatikusan beállítja a csatlakoztatott készülékek üzemmódját. A Samsung elkötelezett amellett, hogy világszerte kiterjessze együttműködéseit, hogy ezzel is segíthesse a felhasználókat az előrehaladásban az energiahatékony életmód felé vezető úton.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android™ Gaming Tablet

legion tab

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik.

A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

A Lenovo Legion Tab túllép a táblagépekkel szemben támasztott tipikus elvárásokon: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 4nm-es processzorának és a 12 GB LPDDR5X memóriának1 köszönhetően kiemelkedő játékteljesítményt nyújt, mindezt egy 76 mm vékony, és mindössze 350 gramm súlyú Storm Grey táblagépben. A Lenovo Legion Tab még több játéklehetőséget biztosít útközben a 256 GB-os beépített tárhelynek köszönhetően, amely az akár 1 TB-os kártyákat támogató microSD foglalattal bővíthető.1 A 144 Hz-es, 8,8 hüvelykes QHD+ Lenovo PureSight játékkijelző életre kelti a látványt, így bármely Android kompatibilis játék élesen és kristálytisztán ragyog. A táblagép integrált haptikus rendszere még magával ragadóbb élményt és részletesebb visszajelzést tesz lehetővé a játékosoknak, hogy valóban beleélhessék magukat a játékba.

A táblagépet a Legion ColdFront tartja hűvösen: a Vapor termikus megoldás egy nagyméretű hőelvezető kamrával segít megelőzni a táblagép felmelegedését a játék leghevesebb pillanataiban is. A Legion ColdFront: Vapor három teljesítménymódot kínál, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a táblagép teljesítményét az adott helyzethez igazítsák:

  • Beast mód a helyzetekhez, amikor minden képkocka számít;
  • Balanced mód, amely megteremti az egyensúlyt a teljesítmény, a hőkezelés és az akkumulátor élettartama között
  • Energy Saving mód, amely a lehető legjobban kihasználja a Lenovo Legion Tab 6550mAh-s akkumulátorát a hosszabb2, megszakítás nélküli játékmenetekhez.

Ha töltésre van szükség, az alsó USB Type-C® port a Qualcomm Quick Charge™ 3.03 technológiával és akár 45 W-os töltési lehetőséggel rendelkezik játék közben, hogy a hőmérsékletet kordában tartsa, a kábelek pedig ne legyenek útban. Az USB Type-C portok DisplayPort™ 1.4 támogatást nyújtanak, így a játékosok csatlakoztathatnak egy kompatibilis külső kijelzőt, hogy nagyképernyőn is játszhassanak.

A Lenovo Legion Tab tökéletesen illeszkedik a Lenovo Legion ökoszisztémába, és zökkenőmentes integrációt kínál a többi Legion készülékkel. A Lenovo Freestyle4 segítségével a játékosok könnyedén megoszthatják a tartalmakat a Lenovo Legion Tab és egy másik Lenovo Legion laptop között, dinamikus kapcsolattal javítva a játékélményt az eszközökön keresztül. A táblagép kompatibilis a Lenovo Legion monitorokkal, headsetekkel, billentyűzetekkel és egerekkel. A Lenovo Legion Tab és annak ökoszisztéma-integrációja hűen tükrözi a Lenovo elkötelezettségét a holisztikus játékkörnyezet biztosítása iránt, amely a teljesítményt, a kényelmet és a magával ragadó játékélményt helyezi előtérbe.

A Lenovo Premium Care Depot5 szintén nélkülözhetetlen támogatást nyújt a játékosok számára, segítséget nyújt a készülék beállításához, az internetkapcsolat javításához, a szoftverproblémák megoldásához és a perifériák hozzáadásához. A szolgáltatás biztosítja, hogy a játékosok hozzáférjenek a technikai segítséghez, amikor a legnagyobb szükségük van arra.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Két évtizede az okosotthonok szolgálatában

Húsz éves az Eaton xComfort RF automatizálási rendszere.

Húsz évvel ezelőtt mutatta be az Eaton az xComfort RF vezeték nélküli otthonautomatizálási rendszert, amelynek célja, hogy egyszerűbbé és energiahatékonyabbá tegye a világítás, fűtés és árnyékolás vezérlését. Az elmúlt két évtized során a vállalat továbbfejlesztette és bővítette a teljes termékcsaládot, és bevált partnerévé vált az okosotthonok telepítőinek.

Az xComfort RF mára a vezeték nélküli termékek és funkciók széles választékát kínálja, a fűtés-, világítás- és árnyékolásvezérléstől egészen a vízszivárgás elleni védelemig. Az xComfort Bridge, a legújabb xComfort RF vezérlő, a felhasználók számára könnyen konfigurálható, programozás nélküli rendszert kínál. Így a felhasználók az xComfort Bridge alkalmazáson keresztül távolról vezérelhetik az otthonautomatizálási eszközeiket, az xComfort felhőplatform pedig biztonságos hozzáférést biztosít az összes csatlakoztatott berendezéshez.

Adsız tasaeaton-xcomfort-heating-actuator-combinationrım – 1

„Az xComfort számára a következő kihívás az otthonautomatizálásról az energiagazdálkodásra való áttérés, igazodva az Eaton mint intelligens energiagazdálkodási vállalat ezirányú céljaihoz. Ez az áttérés lehetővé teszi számunkra, hogy támogassuk ügyfeleinket egy takarékos és környezebarát energiagazdálkodás kialakításába”

– mondta Farkas Gábor, az Eaton Magyarország munkatársa.

Mivel az Eaton azt is tervezi, hogy a zárt, szabadalmaztatott kommunikációs protokollról egy nyitottabb, átjárhatóbb szabványra tér át, a Matter standard közelmúltbeli bevezetése izgalmas lehetőségeket nyit meg az xComfort előtt is. A Matter egy nyílt forráskódú, egységes okosotthon protokoll, amely lehetővé teszi a különböző gyártók eszközeinek zavartalan együttműködését. Ez azt jelenti, hogy az xComfort RF eszközök képesek kommunikálni más Matter-kompatibilis eszközökkel, így a felhasználók nagyobb rugalmasságot élvezhetnek okosotthon-rendszereikben.

Az xComfort RF története jól példázza az Eaton elkötelezettségét az innováció és az ügyfelek kiváló minőségű, megbízható otthonautomatizálási megoldásokkal való kiszolgálása iránt. Az energiagazdálkodás előtérbe kerülésének és az olyan új technológiák, mint a Matter bevezetésének köszönhetően az xComfort RF termékcsalád előtt most, húsz évvel a bevezetése után is fényes és ígéretes jövő áll.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss