Okoseszközök

Pár éve elvett funkciót kap vissza az iPhone

Nem nyerte el mindenki tetszését a százalékos akkutöltöttségi indikátor.

Telepíthetővé vált az ősszel megérkező iOS 16 ötödik nyilvános bétája a támogatott iPhone-okra. A legnagyobb érdeklődést kiváltott fejlesztésének egy apróság bizonyult, a „notchos” modelleken opcionálisan bekapcsolhatóvá vált az akkutöltöttség számmal való mutatása az értesítési csíkon.

Ez a funkció az iPhone X-ig az alapfelszereltség része volt az iOS-ben, ám a szenzorszigetet tartalmazó érintőkijelző bevezetésével az Apple száműzte, mivel túl sok helyet foglalt a mindig látható akkus ikontól balra megjelenő százalék. Azóta a százalék megtekintéséhez le kell húzni a Vezérlőközpont felületet, az akkus ikonnak csak belső kitöltöttségi szintjéről lehet megsaccolni az értéket.

Az iOS 16 ugyan visszahozza az akkutöltöttségi százalék mindig látható kijelzését, ám helyspórolási célból magában az akkus ikonban látható a szám, nem pedig mellette található. Ennek következménye, hogy a szám olvashatóságának javítása miatt mindig teljesen ki van töltve az akkus ikon belseje.

MAGA AZ IKON VIZUÁLISAN NEM REFLEKTÁL TÖBBÉ AZ AKKUTÖLTÖTTSÉG SZINTJÉRE.

Ezzel nem mindenki van kibékülve, a The Verge írója azzal érvel, hogy egyrészt nehezen olvashatóak a parányi számok, vagy legalábbis az ő látási problémáival mindenképp, másrészt pedig nehezen tudja mentálisan feloldani a teljes töltöttségre utaló ikon és a rajta olvasható kisebb százalék közti ellentmondást, ami érdekes dizájnnal kapcsolatos észrevétel.

További érdekesség, hogy ismeretlen oknál fogva jelenleg nem minden iPhone-on aktiválható a százalékos töltöttségkijelző ikon, ez remélhetően megváltozik a rendszer stabil verziójának kiadásáig.

Forrás: ORIGO

Okoseszközök

A generatív mesterséges intelligencia használata

Kína világelső a generatív mesterséges intelligencia (generatív MI) alkalmazásában a Coleman Parkes Research Ltd. globális felmérése alapján.

A SAS vállalat megbízásából készített kutatás megállapítja, hogy a kínai üzleti döntéshozók szerint vállalataik 83%-a használja a technológiát. Ez az arány az Egyesült Királyságban 70%, az Egyesült Államokban 65%, Ausztráliában 63%. Az USA vállalatok ugyanakkor 24%-kal vezetnek a kiforrottság és a generatív MI alapú technológiák teljes körű bevezetése tekintetében, szemben a kínai 19%-kal és az egyesült királyságbeli 11%-kal.

Az MI és a generatív MI globális gazdasági hatása becslések szerint évente 2,6–4,4 billió dollár többletbevételt hozhat a felhasználási esetek teljes skáláján.

A gazdasági következményeket figyelembe véve a SAS és a kutatást végző vállalat 1600 döntéshozót kérdezett meg a legfontosabb globális piacokon. A válaszadók számos iparágban dolgoznak, beleértve a bankszektort, a biztosítást, az állami szektort, az élettudományokat, az egészségügyet, a távközlést, a feldolgozóipart, a kiskereskedelmet, az energia- és közműszolgáltatást, valamint a szakmai szolgáltatásokat. A felmérésben szereplő legkisebb vállalatok 500–999 főt, a legnagyobbak 10 000+ főt foglalkoztatnak.

„Bármely új technológiával kapcsolatban érvényes, hogy a vállalatoknak át kell lépniük egy felfedezési fázison, amely elválasztja a felfokozott elvárásokat a valóságtól, hogy megértsék a valós vállalati megvalósítások összetettségét. A generatív MI-vel elértük ezt a pillanatot”

– állapította meg Bryan Harris, a SAS ügyvezető alelnöke és technológiai igazgatója.

„A felfokozott elvárások csúcspontján túl mostantól a generatív MI célirányos alkalmazása és a megismételhető, megbízható üzleti eredmények elérése a tét.”

A generatív MI teljes körű használata és a vállalati folyamatokba való beépítése tekintetében Észak-Amerika részesedése 20%, az Ázsia-csendes -óceáni térségé 10%, Latin-Amerikáé 8%, Európáé 7%.

A következő régiók vezettek be a generatív MI használatára vonatkozó szabályozást: Ázsia–csendes-óceáni térség: 71%, Észak-Amerika: 63%, Európa: 59%, Latin-Amerika: 52%.

Az Ázsia–csendes-óceáni térség vállalatainak 94%-a rendelkezik dedikált költségvetéssel a jövő évi generatív MI fejlesztések finanszírozására. Európában ez az arány 91%, Észak-Amerikában 89% és Latin-Amerikában 84%.

Az adatok iparági szegmensekre bontva azt mutatják, hogy a banki és a biztosítási szektor számos mutató tekintetében vezet a mesterséges intelligencia napi üzleti műveletekbe történő beépítése terén. A bankszektorban ennek aránya 17%, a távközlésben 15%, a biztosítások területén 11%, az élettudományokban, a szakmai szolgáltatások területén egyaránt 11%, a kiskereskedelemben 10%, az állami szektorban és az egészségügyben csak 9%, míg a feldolgozóiparban 7% valamint az energia és közműszolgáltatásokban 6%.

A következő iparágak jelezték, hogy máris napi szinten és milyen mértékben használják a generatív MI-t:

a távközlésben 29%, a kiskereskedelemben 27%, a bankszektorban 23%, a szakmai szolgáltatások területén 23%, a biztosítások szektorában 22%, az élettudományok területén 19%, az egészségügyben 17%, az energia és a közműszolgáltatásokban 17%, a feldolgozóiparban 16%, az állami szektorban pedig 13%.

Arra kérdésre, hogy mely szervezeti egységek használják, vagy tervezik használni a generatív MI-t, a válaszok megoszlása a következő volt: értékesítés 86%, marketing 85%, információtechnológia 81%, pénzügy 75%, termelés 75%.

A globális felmérés adatai szerint a generatív MI rutinszerű alkalmazásával kapcsolatban a vállalatok előtt álló kihívások listáján az első helyen a világos stratégia hiánya áll.

A felmérésre válaszoló vezetők mindössze 9%-a nyilatkozott úgy, hogy rendkívül tájékozott a generatív mesterséges intelligencia vállalati bevezetésével kapcsolatban. Azon válaszadók közül, akiknek a vállalata már teljes mértékben bevezette a generatív MI-t, csak 25% nyilatkozott úgy, hogy rendkívül jól ismeri a vállalata stratégiáját a generatív MI bevezetésére vonatkozóan. Még a technológiai beruházási döntésekért felelős vezetők sem ismerik kellőképpen az MI-t – azoknál a szervezeteknél sem, amelyek az elfogadási görbe előtt járnak.

Tízből kilenc vezető technológiai döntéshozó összességében elismeri, hogy nem érti teljesen a generatív MI-t és annak az üzleti folyamatokra gyakorolt potenciális hatását. A technológiai vezetők mindössze 36%-a állítja, hogy teljesen képben van.

Ennek ellenére a legtöbb szervezet (75%) azt állítja, hogy a következő pénzügyi évben az MI-be való befektetésre elkülönített költségvetést tervez készíteni.

A SAS legfrissebb híreit kövesse a @SASsoftwareNews oldalát az X-en/Twitteren!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Két új számítógépházzal bővül a Thermaltake The Tower sorozata

A Thermaltake, prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 600 közepes kialakítású toronyházat, amely támogatja a rejtett csatlakozós ATX-alaplapokat és a The Tower 250 Mini számítógépházat, melyet ITX-alaplapokhoz terveztek.

A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád egy klasszikus, függőleges toronyház-kialakítással. Az új modellek lehetővé teszik a The Tower sorozatnak, hogy befogadja az alaplapok változatosabb skáláját. Ezenkívül mindkét ház jellegzetes nyolcszögletű megjelenésű, és vízszintesen is elhelyezhetők egy további toronyháztartó-készlettel, reflektorfénybe helyezve PC-konfigurációd.

The Tower 600 közepes kialakítású toronyház

A Tower 600 közepes kialakítású toronyház a The Tower sorozat eddigi legnagyobb modellje, ideális azoknak, akik nagy teljesítményű új generációs hardverre és maximális hűtési támogatásra vágynak. Fekete, Snow, Matcha Green és Hydrangea Blue változatban kapható, tökéletesen illeszkedve minden helyzethez.

  • Rejtett csatlakozós alaplap-kompatibilitás:

A szabványos alaplapokon kívül támogatja az olyan rejtett csatlakozós ATX-alaplapokat is, mint az ASUS TUF GAMING Z790-BTF WIFI, a ROG MAXIMUS Z790 HERO BTF és az MSI Z790 PROJECT ZERO, kiváló kábelmenedzsmentet biztosítva a zsúfolt kábelek hátoldalára helyezésével.

  • Kiváló hűtési megoldások:

A The Tower 600 két 140 mm-es CT140 ventilátorral előtelepítve érkezik, és összességében akár tizenkét 120 mm-es ventilátor, valamint egy 420 mm-es AIO befogadására képes, így kivételes hűtési képességet biztosít a nagy teljesítményű komponenseknek.

The Tower 250 mini számítógépház

A The Tower 250 egy mini ITX-számítógépház, ami fekete és Snow színekben kapható. Ez a gépház a kompakt PC-k szerelmeseinek vonzó lehetőséget kínál stílusos nyolcszögletű alakjával és optimális hűtési hatékonyságával.

  • Támogatja a kompakt konfigurációkat:

A The Tower 250 kompatibilis ITX-alaplappal és SFX-tápegységgel, támogatva a kis méretű komponenseket. Függőleges kialakításával a The Tower 250 hatékonyan képes helyet megtakarítani a játékterületeden.

  • Kiváló hűtési megoldások:

A The Tower 250 két előtelepített 120 mm-es CT120 ventilátorral érkezik, és egy 360 mm-es radiátort, valamint nyolc 120 mm-es ventilátort támogat, kiemelkedő hűtési teljesítményt biztosítva, és kiküszöbölve a kis méretű házak általános hőelvezetési problémáit.

Az új The Tower sorozatú gépházak jellemzői

  • Klasszikus függőleges kialakítás nyolcszögletű formával:

A The Tower sorozat új tagjai megtartják elődeik ikonikus alakjait a függőleges kialakítással, egy nyolcszögletű kontúrral megfejelve, hogy a toronyház kisebb helyet foglaljon el, rugalmasságot biztosítva és minimalizálva a játékra- és munkára használt terület akadályait.

  • Egyedülálló nézet – vízszintes toronyház-elhelyezés

A külön megvásárolható toronyháztartó-készlet tartalmaz egy alsó fedlappanelt és egy kijelzőállványt a ház vízszintes elhelyezéséhez, lehetővé téve, hogy egyszerűen, különleges módon mutathasd be a The Tower sorozatú számítógépházakat.

  • Kellemes látvány, teljesen interaktív

A The Tower sorozatot vizuális vonzerejének növeléséért egy további LCD-kijelzőkészlettel is bővítheted. Ez a készlet egy 3,9 hüvelykes LCD kijelzőt tartalmaz, amely a komponensek valós idejű információit, időt és időjárási adatokat képes megjeleníteni. Sőt, bármilyen képet vagy GIF-et feltölthetsz rá a TT RGB Plus szoftverrel, így a házat könnyedén testreszabhatod a saját stílusodban.

The Tower 600 videók:

Thermaltake The Tower 600 sorozatú számítógépház – Tárd fel a benned rejlő valódi lehetőségeket!

A Thermaltake hivatalos weboldala és közösségi oldalai:


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Így maradhatnak frissek a gyümölcsök, hogy a legfinomabb sütemény születhessen belőlük

A lédús gyümölcsök szezonjának minden percét érdemes kiélvezni, akár úgy is, hogy kipróbálunk néhány ínycsiklandó receptet.

De mit tehetünk annak érdekében, hogy a ropogós gyümölcsök a legforróbb napokon is frissek maradjanak, és hogyan gondoskodhatunk róla, hogy a sütőből kikerülő, pompás süteményeinket még jövő nyáron is emlegessék a vendégeink vagy a családtagjaink?

Mi hová kerüljön a hűtőszekrényben?

A nyár nem véletlenül sokak kedvenc évszaka, ugyanakkor a legforróbb hónapokban érdemes odafigyelni néhány dologra az egészségünk megőrzése érdekében. A megfelelő folyadékfogyasztás fontossága mellett azt is észben kell tartanunk, hogy ilyenkor a szokásosnál gyorsabban romolhatnak meg az élelmiszerek, ha nem a megfelelő módon tároljuk őket, akár a hűtőszekrényben is.

Ami a polcokat illeti, a legalsó, leghűvösebb szegmensre érdemes a húsokat, halakat, hamar romlandó dolgokat pakolni, középre a tejtermékek, legfelülre pedig a kevésbé romlandó, főtt élelmiszerek és azon italok kerülhetnek, amelyeket csak azért tartunk a hűtőben, mert szeretjük hidegen fogyasztani őket.

A hűtőszekrényeknek sokszor külön frissen tartó fiókja van a zöldségek és gyümölcsök számára, ahol azok a megfelelő hőmérsékletnek és páratartalomnak köszönhetően tovább maradnak zamatosak.

Még több tipp a gyümölcsök zamatának megőrzéséhez

Amellett, hogy a megfelelő rekeszben tartjuk őket, azzal is sokat tehetünk a gyümölcsök frissen tartásáért, ha tisztán, de szárazra törölve tesszük be őket a hűtőszekrénybe. Egy papírtörlőt a tároló tetejére helyezve megakadályozhatjuk, hogy a kicsapódó pára hatására a zöldségek és gyümölcsök idejekorán megpuhuljanak vagy fonnyadttá váljanak. Az is segít, ha az almát és a banánt külön tároljuk – ezek a gyümölcsök ugyanis etilén gázt termelnek, amely meggyorsítja más zöldségek és gyümölcsök érését, így romlását is.

Sokat számít az is, ha a levegő kering a hűtőszekrényben. Ezt elősegíti, ha nem zsúfoljuk tele a polcokat, és persze az is, ha a fridzsider korszerű technológiával dolgozik. A Samsung beépíthető, alulfagyasztós hűtőszekrény kínálatában megtalálható új modell egyik legnagyobb vonzerejét a Twin Cooling™ hűtőrendszer jelenti, amely gondoskodik róla, hogy élelmiszereink hosszabb ideig őrizzék meg nedvességtartalmukat, és így frissességüket is. A rendszer a szagok keveredésének megakadályozásával megóvja az ételek természetes ízét, valamint aromáját, független párologtatók és ventilátorok segítségével optimalizálja a hőmérsékletet és a páratartalmat a hűtőszekrényben és a fagyasztóban. Ugyanennek a funkciónak az előnyeit ismerhetjük meg, ha az AI erejét mozgósító, sokoldalú Samsung Family Hub™ hűtőszekrényt választjuk.

A sütés, mint pihentető nyári program

Piték, leveles tészták vagy lepények – a lédús, ragyogó színű gyümölcsökből megannyi vendégváró finomság készíthető. Nem érdemes elszalasztani a lehetőséget, hogy friss hozzávalókból süssünk süteményeket, még akkor sem, ha a nyári melegben nem szívesen kapcsoljuk be a sütőt vagy tartózkodunk huzamosabb ideig a konyhában. Persze megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha a lehető legrövidebb ideig működtetjük a berendezést, de egy másik, még okosabb megoldás lehet, ha a SmartThingst mozgósítjuk, mint afféle digitális kuktát. Nincs más dolgunk, mint letölteni az alkalmazást és Samsung-fiókunkkal belépni, ezt követően pedig az olyan felderített kompatibilis eszközünket, amilyen a sütő is lehet, okostelefonunkról, tabletünkről, tévénkről, sőt, akár hűtönkről is vezérelhetjük. Az optimális sütési módot és hőfokot tehát távolról is beállíthatjuk, és azt követően, hogy a süteményt a sütőbe helyeztük, akár el is hagyhatjuk a konyhát, amíg elkészül az édes mestermű.

A Samsung azoknak is kedvére tehet, akik két végén égetnék a süteménykészítést: többek közt a márka Bespoke beépíthető sütője is rendelkezik a Dual Cook™ funkcióval, amelynek köszönhetően egyszerre akár két különböző süteményt is süthetünk, még akkor is, ha azok különféle sütési módot és hőmérsékletet igényelnek. Egy speciális elválasztó ugyanis lehetővé teszi, hogy az egyik kamrában például málnás tortát, a másikban pedig mondjuk áfonyás sajttortát készítsünk, anélkül, hogy aggódnunk kellene az aromák keveredése miatt.

A jó sütemény titka: friss alapanyag és naprakész technológia

Míg hosszú évek tapasztalatának köszönhetően nagymamáink akár egy sparheltben is tökéletes piskótát voltak képesek sütni, ma már érdemes kihasználni a modern technológia kínálta lehetőségeket, hogy a friss alapanyagokból omlós és könnyed sütemény készülhessen.

A Bespoke beépíthető sütő (NV7B44403AB/U3) a Dual Cook™-on kívül, többek közt Természetes gőz funkcióval is rendelkezik, amely nemcsak ízletesebbé, de könnyedebbé is teheti süteményeinket. A funkció használata során, miután vizet öntünk az erre a célra szolgáló tálca aljára, gőz keletkezik a sütőben, így az ételek több természetes nedvességet tartanak meg. Ennek köszönhetően a tészta belülről nedves és puha, kívülről pedig tökéletesen ropogós lesz.

A mesterséges intelligencia-funkciókkal ellátott, az MI Pro sütés előnyeit kínáló Bespoke beépíthető sütő kamerájával még csak a kanapéról sem kell felkelnünk ahhoz, hogy rápillantsunk a készülő süteményre, hiszen a SmartThings App-ot is mozgósítva okostelefonunkról tekinthetünk bele a sütőbe. A Nézz be belső kamera segítségével ellenőrizhetjük a sütést anélkül, hogy gyakran ki kellene nyitnunk a sütő ajtaját. Ezenkívül be- és kikapcsolhatjuk a sütőt, kiválaszthatjuk a funkciókat, beállíthatjuk az időzítőket és módosíthatjuk a beállításokat. Sőt, ha nem tudjuk, hogy milyen hőmérsékleten kell elkészíteni az ételünket, az MI Pro sütés az étel felismerését követően a legjobb sütési paramétereket ajánlja fel, ezzel segítve azokat, akik még nem teljes magabiztossággal mozognak a konyhában. A funkció ezen felül többek közt még recepteket is tud ajánlani. Aki pedig a közösségi médiában is büszkélkedne sütési készségeivel, a Film Inside segítségével könnyedén megoszthatja az élményt: ez a funkció egy belső kamerával figyeli készülő gasztroalkotásunkat, és rövid videoklipet készít a legjobb pillanatokról, a film sebességét is automatikusan beállítva.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss