Okoseszközök

Megérkezett a Sasmung Galaxy Z Flip4 és a Z Fold4

galaxy z

A Samsung bejelentette az összehajtható okostelefonok következő generációját: megérkezett a Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Fold4.

A készülékek testreszabható, elegáns külsővel és továbbfejlesztett teljesítménnyel érkeznek. A Galaxy Z sorozat, ahogy eddig is, szakít a hagyományokkal, a negyedik generációs készülékek új lehetőségeket hoznak el a mindennapi kapcsolattartásba.

A Samsung Galaxy összehajtható okostelefonjainak megalkotása során a nyitottságot tartottuk szem előtt. Az új eszközök teljeskörű testreszabhatóságukkal új lehetőségeket nyitnak meg, legyen szó a külsőről, vagy a készülékeken belül elérhető funkciókról.  A ma bemutatott összehajtható készülékek, köszönhetően a kiváló partnereinkkel való együttműködésünknek páratlan mobilélményt nyújtanak, amelyek a legsokoldalúbb felhasználók igényeinek is megfelelnek – mondta Dr. TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke.  –  Az összehajtható készülékeink iránti érdeklődés egyre nő, a termékkategória az első sorozat bejelentése óta milliók által kedvelt, közönségkedvenc készülékcsaláddá vált.”

A Samsung számára kiemelten fontos a készülékek kiváló minőségű kivitelezése. A lehető legmagasabb, valóban személyre szabott, az igényeknek megfelelő felhasználói élmény érdekében a vállalat mindkét új eszköz esetében számos vizsgálatot végzett el. A Galaxy Z Flip4 okostelefon a Samsung ikonikus formavilágát viszi tovább, és kulcsfontosságú funkciókkal bővül. A készülék ultrakompakt kialakítással nyújt továbbfejlesztett kameraélményt, valamint nagyobb akkumulátorral és még több testreszabási lehetőséggel érkezik. A Galaxy Z Fold4 új lehetőségeket nyit meg a felhasználók előtt. A készülék a vállalat eddigi legteljesebb okostelefon-élményét kínálja, amely a továbbfejlesztett kameratechnológia és a nagy teljesítményű mobilprocesszorok mellett formabontó külsőt, magával ragadó kijelzőket és a számítógépeket idéző multitasking funkciókat is kínál.

Galaxy Z Flip4, kívül-belül önkifejezésre fejlesztve

A kompakt, összehajtható Galaxy Z Flip4 a felhasználók kedvelt funkcióinak továbbfejlesztett verzióival érkezik, így válik a készülék az önkifejezés eszközévé.

A felhasználók a Z Flip4 részleges összehajtásával, a FlexCamet, a kamerát hajlított módban aktiválva készíthetnek videókat vagy csoportos szelfiket különböző szögekből, anélkül, hogy a kezükben kellene tartani a készüléket. A szolgáltatás a felhasználók által kedvelt applikációkon keresztül is elérhető. A Samsung és a Meta együttműködésének köszönhetően a FlexCamet, a hajlított módban használt kamerát úgy tervezték, hogy a legnépszerűbb közösségi média felületekkel mint a Facebook, az Instagram vagy a WhatsApp is kompatibilis legyen. A Galaxy Z Flip4 készülék lehetőségek széles skáláját kínálja: a felhasználók kiváló minőségű képeket készíthetnek közvetlenül a fedlapi kijelzőn keresztül, a főkamera előnyeit a továbbfejlesztett Gyorsfelvétel funkció igénybevételével kihasználva.

A Gyorsfelvétel funkcióban kiváló minőségű videófelvételek rögzíthetők, majd közvetlenül a Hajlított módra átváltva, a felvétel megszakítása és kézhasználat nélkül folytatható a rögzítés. A funkció ideális választás lehet tartalomkészítők és vloggerek számára. A felhasználók mostantól Portré módban készíthetnek szelfiket, a Gyorsfelvétel funkció használatakor pedig a tényleges képarányban láthatják az előnézetet. A készüléket a Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform hajtja, míg a 65 százalékkal nagyobb fényerejű érzékelővel felszerelt, továbbfejlesztett kamerával a fényképek és a videók élesebbek és kiegyensúlyozottabbak lehetnek, akár nappal, akár éjszaka készítik azokat.

A Z Flip4-et úgy alkották meg, hogy kéz nélkül is valóban használható legyen, összecsukott állapotban is több lehetőséget kínál. A fedlapi kijelzőn keresztül indíthatók hívások, megválaszolhatók az üzenetek.

A Galaxy Z Flip4 nagyobb, 3700 mAh teljesítményű akkumulátorával a felhasználók hosszabb ideig készíthetnek felvételeket, nézhetnek videókat, vagy kapcsolódhatnak össze másokkal két töltés között. A mostantól elérhető Szupergyors töltés funkcióval a Galaxy Z Flip4 készülék körülbelül 30 perc alatt akár 50 százalékra is feltölthető, így a felhasználók akkor is kapcsolatban maradhatnak, amikor csökken az akkumulátor töltöttségi szintje.

A keskenyebb zsanérnak, a kiegyenesített éleknek, valamint a fátyolos hátoldali üveglap és a fénylő fémkeret lágy kontrasztjának köszönhetően a készülék a sorozat eddigi legkifinomultabb formatervezésével érkezik. A felhasználók teljeskörűen testre szabhatják a Galaxy Z Flip4 készüléküket. A Galaxy Themes mobilalkalmazáson keresztül az egyedi betűtípusokkal, ikonokkal és motívumokkal a fedlapi kijelzőn és a főképernyőn is kifejezhetik egyéni stílusukat. A felhasználók az új órastílusokkal és hátterekkel, valamint a különböző kép-, és videóformátumokés GIF-ek használatával egyéni fedlapi kijelzőt hozhatnak létre.

Galaxy Z Fold4, a multitasking erőgép kiváló teljesítménnyel

A vállalat eddigi legerősebb okostelefonja, a Galaxy Z Fold4 a Samsung Galaxy folyamatos okostelefon-innovációjának eredményeként született meg. A Galaxy Z Fold4 tervezésekor a Samsung mobiliparági tapasztalataira támaszkodtak, hogy egy továbbfejlesztett, még több funkcióval felszerelt készüléket alkossanak, legyen nyitott, zárt vagy hajlított módban. A Galaxy Z Fold4 a vállalat első olyan készüléke, amely Android12L operációs rendszerrel érkezik. Az új operációs rendszert a Google kifejezetten a nagyképernyős élményekhez, az összehajtható készülékekhez fejlesztette ki.

A Z Fold4 készüléken a multitasking minden korábbinál könnyebbé válik, így a felhasználók több dolgot intézhetnek el, akár útközben is. Az új PC-szerű kezelőfelület a számítógépekhez hasonló elrendezést kínál, hozzáférést biztosítva a kedvenc és a legutóbb használt alkalmazásokhoz. Az új lapozó gesztusoknak köszönhetően még intuitívabbá vált a multitasking. A teljes képernyős alkalmazások felugró ablakokká kicsinyíthetők, vagy a képernyő felosztható annak érdekében, hogy több feladatot is lehessen egyszerre végezni.

A Samsung a Google és a Microsoft vállalatokkal együttműködésben emeli új szintre a multitasking funkciókat. Az olyan Google-alkalmazások, mint például a Chrome vagy a Gmail mostantól támogatják a „húzd és ejtsd” funkciót, így a felhasználók gyorsan másolhatnak és illeszthetnek be linkeket, fényképeket és egyebeket egyik applikációból a másikba. A Google Meet segítségével a felhasználók mostantól több emberrel tarthatnak kapcsolatot, miközben valamilyen közös tevékenységet folytatnak a virtuális térben, például együtt nézhetnek videókat a YouTube-on, vagy játszhatnak egy videóhívás közben. A Microsoft teljes Office-csomagja, így az Outlook is alkalmazkodik az összehajtható kijelző előnyeihez. Több információ jelenik meg a képernyőn, és gyorsabban lehet elérni a tartalmakat. A multitasking élményét az S Pen  teszi teljessé, melynek köszönhetően a felhasználó útközben rajzolhat vagy jegyzetelhet. Az új, külön az S Pen tárolására kialakított résszel érkező álló tok még egyszerűbb tárolást tesz lehetővé.

A Galaxy Z Fold 4 okostelefonnal a továbbfejlesztett 50 megapixeles nagylátószögű objektívnek, valamint a 30-szoros Space Zoom[, ultranagyítás funkcióknak köszönhetően lenyűgöző képek és videók készíthetők. A különféle kamera üzemmódok, köztük a Rögzítési nézetben aktivált nagyobb Zoom Map, a Kettős előnézet, valamint a Hátlapi kamerás szelfi egyedi kialakításúak, amelyek kihasználják a formai adottságokat, megnövelve ezzel a rögzítési lehetőségek számát. A nagyobb pixelméretnek, a 23 százalékkal nagyobb fényerejű érzékelőnek és a nagyobb feldolgozási teljesítménynek köszönhetően a felhasználók az éjszaka folyamán is tiszta képeket készíthetnek.

A 7,6 colos Főképernyőn a tartalmak még inkább magával ragadóak és egyediek lesznek. A készülék nagyobb fényerejű kijelzővel, valamint adaptív 120 Hz-es képernyőfrissítéssel érkezik, a kijelző alatti kamera (UDC) pedig kevésbé látható, és új, szórt típusú alpixel-elrendezéssel rendelkezik. A még kényelmesebb tartalomfogyasztás érdekében az olyan népszerű közösségimédia-felületeket, mint például a Facebook, a nagyképernyős élményekhez optimalizálták. A kedvenc streamingszolgáltatások tartalmai, mint például a Netflix vagy a Spotify a Hajlított üzemmódnak köszönhetően kézhasználat nélkül is megtekinthetők. A nem optimalizált alkalmazások esetében a felhasználók az új Hajlított módú Touchpaddel a tartalom megszakítása nélkül vezérelhetik a készülékeket. A videók még pontosabban lejátszhatók, visszatekerhetők és szüneteltethetők, a megtekintett tartalom pedig egyszerűen felnagyítható vagy kicsinyíthető, miközben a készülék Hajlított üzemmódban van.

A nagy teljesítményű Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platformnak és a hipergyors 5G hálózatnak köszönhetően a játékok is gyorsabban futnak. A minden eddiginél könnyebb, vékonyabb zsanérral és még keskenyebb keretekkel érkező, szélesebb Fedlapi kijelző a használat során lehetővé teszi az egykezes használatot.

A Samsung számára különösen fontos, hogy a felhasználók által elvárt, a külső és belső funkciók tekintetében egyaránt kiemelkedően tartós készülékeket alkosson. A Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Fold4 a vállalat eddig készült legellenállóbb összehajtható készülékei, amelyek Armor Alíminium keretekkel, zsanérborítással, valamint a fedlapi kijelzőn és a hátsó lapon megtalálható, egyedülálló Corning® Gorilla® Glass Victus®+ üveggel érkeznek. A Főképernyő az optimalizált rétegszerkezetnek köszönhetően még ellenállóbb. A megoldásnak köszönhetően csökken az ütődések és karcolások révén keletkező külsérelmi nyomok száma. A Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Fold4 egyaránt IPX8 besorolású vízállósággal érkezik, így a felhasználóknak még esős időben sem kell aggódniuk.

Galaxy Buds2 Pro, csúcsminőségű formatervezés, lehengerlő hangzásvilág

A Galaxy Z sorozat mellett érkezik a Samsung csúcskategóriás fülhallgatója, a Galaxy Buds2 Pro. A készülék új, kompakt kialakításával, valamint zökkenőmentes csatlakoztathatóságával a lehető legteljesebb vezeték nélküli hangélményt nyújtja a hétköznapi élet szinte minden területén. Az új Samsung Seamless Codec (SSC HiFi) lehetővé teszi a megszakításmentes zeneátvitelt, míg új, kétirányú koaxiális hangszórója minden eddiginél gazdagabb hangzást biztosít.

Az új, kompakt, ergonomikus kialakításnak köszönhetően a készülék mérete az eddigiekhez képest 15 százalékkal kisebb, mégis biztonságos illeszkedést garantál. A fülhallgatót úgy tervezték, hogy ne mozduljon el a fülkagylóban, így akár edzés során is kiválóan alkalmazható. A külső zajokat kiszűrő, magas teljesítményű Intelligens Aktív Zajszűrővel (ANC) a felhasználók útközben is fogadhatnak hívásokat. Az új Galaxy Buds2 Pro készülékekkel a felhasználók a külvilággal való folyamatos kapcsolattartással merülhetnek el belső világukban.

Ha éppen egy sürgős hívásra kell válaszolnod, miközben játszol vagy filmet nézel a tableteden, a Buds2 Pro könnyedén, egy ujjmozdulattal át tud váltani a telefonod audio csatornájára. A Buds2 Pro Automatikus csatlakozás funkcióval is rendelkezik, így a kedvenc TV-műsorodról könnyedén kapcsolhatsz át egy meghitt beszélgetésbe a szeretteiddel. Ha pedig útközben véletlenül szem elől tévesztenéd a Buds2 Pro eszközödet, a SmartThings Find segítségével könnyedén megtalálhatod, függetlenül attól, hogy a töltőtokban hagytad-e.

Galaxy a bolygóért

A Galaxy S22 termékcsalád bevezetése óta a Samsung nemcsak a csomagolásban, hanem az új termékek hardveréhez is felhasznál újrahasznosított anyagokat. Ezek a „Galaxy a bolygóért” kezdeményezés első lépései, amelyek magukba foglalják az újrahasznosított műanyagok folyamatos beépítését és új anyagok kifejlesztését vezető fenntarthatósági partnerekkel együttműködve. A Samsung mindemelett továbbra is törekszik a fenntartható gyártás innovatív megoldásaira, ennek eredményeképpen a vállalat büszkén jelenti be, hogy az új Galaxy Buds2 Pro több mint 90 százaléka újrahasznosított anyagokból készült. Az új Galaxy Z széria kulcsfontosságú elemeinek gyártásához az óceánból származó műanyagot, a csomagoláshoz pedig 100 százalékban újrahasznosított papírt használnak. Emellett az első generációs összehajtható Galaxy termékekhez képest a vállalat közel 58 százalékkal csökkentette a csomagolás térfogatát. Ez egyben azt is jelenti, hogy idén mintegy 10 000 tonnával kevesebb lehet a szállítás folyamán termelődő szén-dioxid kibocsátás.

Árak és elérhetőség

A Galaxy Z Flip4 prémium kivitelezésével lefedi a felhasználók valamennyi stílusigényét: a korábbi Lila és Grafit színek mellett az eszköz új színekben, Rózsaaranyban és Kékben lesznek elérhetőek. A Galaxy Z Fold4 és az álló tok S Pennel kifinomult színekben, Szürkészöld, Bézs vagy Fantomfekete kivitelben lesz elérhető.

Magyarországon a Galaxy Z Fold4 256GB 779 990 forintos, az 512GB-os változat 839 990 forintos, az 1 TB-os 944 990 forintos, míg a Galaxy Z Flip4 128 GB 479 990 forintos, a 256GB-os változat 499 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el.

A Galaxy Buds2 Pro három teljesen új lágy és semleges árnyalatban – Grafit, Fehér és Lila színben –, 99 990 forintos ajánlott fogyasztói áron elérhető. A Galaxy Buds2 Pro augusztus 25. 23:59 óráig előrendelhető. A készülék értékesítése augusztus 26-tól indul.

A Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Fold4 augusztus 10., 15 órától, augusztus 25., 23 óra 59 percig előrendelhetőek, a készülékek augusztus 26-tól a kerülnek a boltokba. A Galaxy Z Flip4, a Galaxy Z Fold4 és a Galaxy Buds2 Pro előrendelési promóciójáról a termékek weboldalain tájékozódhatnak.

Galaxy Z Flip4: https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-z-flip4/buy/

Okoseszközök

Új nevet kaphat az „Apple ID”

apple ID

Újramárkázza az Apple az egyik legrégebb óta használt technológiáját.

Elsőként a MacRumors számolt be arról, hogy az Apple már az idén átnevezheti az eddig „Apple ID” –ként ismert azonosítót, ami a jövőben „Apple Account” elnevezés alatt fog futni az icloud.com-on és a cég szoftveres platformjain. Az új brandet 2024 során kezdheti el bevezetni a cég az iOS 18 és a watchOS 11 rendszerek kiadásával – erősítette meg a híresztelést Mark Gurman is, a Bloomberg bennfentes forrásokkal rendelkező elemzője.

A változás tehát lényegében annyi lesz, hogy az Apple eszközökre és szolgáltatásokba való bejelentkezéskor már nem Apple ID, hanem Apple Account elnevezéssel kéri be a hitelesítési adatokat a rendszer. Ezzel együtt az Apple ID-hoz rendelt pénzeszközök a későbbiekben Apple-fiókegyenleg, vagy hasonló elnevezéssel fognak láthatóvá válni. A rebranding folyamattal az Apple ID kifejezés teljesen eltűnik majd, több mint két évtizeddel a bevezetése után.

Az Apple nem osztotta meg a döntés okát, de az valóban nem vitatható, hogy az Apple-fiók egy kézenfekvőbb márkaépítést tesz lehetővé. A további részletekről jó eséllyel a júniusi WWDC fejlesztői konferencián lehet majd hallani.

Forrás: HWSW


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Lézeres távolságmérő szenzor is van a Dyson új hajszárítójában

dyson

Nem kőműveseknek készült, hanem a hőhatást állítja így be attól függően, milyen messze van az ember fejétől.

A Dyson a dél-koreai Szöulban tartott globális esemény keretében bemutatta a Supersonic Nural hajszárítóját, amely a márka eddigi legintelligensebb hajszárítója.

A Dyson legújabb hajformázó eszköze fejbőrkímélő üzemmóddal rendelkezik, amely érzékelők egész hálózatát használja, és automatikusan csökkenti a hőt, ahogy a hajszárító a közelít a fejhez, megóvva a fejbőrt a károsodástól. Emellett a készüléken lévő LED a színének változásával jelzi a kifújt levegő hőmérsékletét.

A LED-fény színe automatikusan váltakozik a sárga (alacsony hőfok), a narancssárga (közepes hőfok) és a piros (magas hőfok) között, attól függően, hogy a gép milyen távolságra van a fejtől.

A hajszárító felismeri azt is, hogy a felhasználó melyiket szereli fel a készülékhez fejlesztett tartozékok közül. Ez a funkció jelentősen leegyszerűsíti a hajformázást, mivel a készülék emlékszik a felhasználó által preferált beállításokra a különböző tartozékok használata mellett. A hajszárító megjegyzi az egyes tartozékokhoz alkalmazott hő- és légáramlási beállításokat, és automatikusan előhívja azokat, amikor legközelebb azt adott tartozékot csatolja fel a felhasználó.

Új tartozékok – még több lehetőség

Az új Wave+Curl diffúzort hullámos, göndör és sodort hajfürtökhöz tervezték. Ez két üzemmódban segít kialakítani és formálni a természetes hajmintákat. Dome üzemmódban a tartozék kupolaformája eltereli a légáramlást a fejbőrtől, így simább, hosszúkásabb hullámok alakíthatók ki, lekerekített végekkel. Diffuse módban a tüskés betét mélyen a hajtövekbe juttatja a levegőt a határozott, nagy térfogatú hajfürtök érdekében.

Az új érzékelők mellé különleges vizuális megjelenés társul: egy átlátszó zárókupak, amely betekintést enged a beépített technológiába, valamint merész új színek: kerámia patina és topáz vagy Vinca kék és topáz. A Supersonic Nural hajszárító Magyarországon 2024 nyarától lesz elérhető, az áráról sajnos még nem tudunk semmit, de az elődje közel 200 000 forintos árát valószínűleg ez a modell is könnyedén meglépi.

ORIGO


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Hasznos alkalmazások (nem csak) a jó időhöz

honor

Végre megérkezett a tavasz, ami meleget, szép időt és persze több lehetőséget jelent! Ezek kihasználásához pedig a HONOR most pár hasznos alkalmazást ajánl, amik segítenek a maximumot kihozni most, hogy végre ki lehet mozdulni otthonról – de akkor is, ha maradnánk.

🏞️Bejárni a világot…vagy a környéket – Most végre lehet túrázni, biciklizni, kocogni vagy épp csak sétálni egyet a környéken. A Komoot egy remek app, ami nemcsak segít megtervezni útvonalakat, hanem a közösség által létrehozott opciókat is kínál. Akár egy hosszabb menetre vágyunk, akár rövidebb útra, valamit biztos fogunk találni, bárhol is járunk épp.

🌱A természet lágy ölén… vagy otthon – Ha már kimozdultunk, akkor jól jön a Seek, egy kiváló, magyarul is elérhető, ingyenes alkalmazás, ami segít beazonosítani növényeket vagy állatokat a telefonunk kamerája segítségével. Ha esetleg lecsúsztunk volna a hóvirágzásról, akkor is számos érdekes és izgalmas élőlénnyel találkozhatunk a magyarországi arborétumokban – meg persze szerte a világon. Persze otthon is jól jöhet, ha elfelejtettük, hogy milyen szobanövényekkel rendelkezünk vagy mit kaptunk ajándékba. A vadonatúj, csúcskategóriás HONOR Magic6 Pro fantasztikus kamerája pedig segít abban, hogy éles, tiszta képet küldjünk a rendszernek, ami meghatározza, hogy pontosan mivel is van dolgunk – hogy utána még többet tudhassunk meg róla.

🍷Meginni egy jó bort…vagy kettőt – Előfordulhat, hogy épp egy jó borvidéken kirándulunk, vagy csak koccintanánk egyet a végre nem jéghideg estéken. A Vivino-val nem kell se somelier-nek, se borásznak lenni ahhoz, hogy tudjunk egy jó bort választani, ami akkor is kifejezetten jól jön, ha ajándékot keresünk. Széles az adatbázisa, tele van hasznos tippekkel és visszajelzésekkel, és folyton frissül, hogy mi magunk is idővel kiművelhessük magunkat a borok világában.

🧠Ha csak kevés időnk van tanulni…vagy épp több – A szép idő a fáradtabb, szürke téli napokat is elkergeti, ilyenkor pedig nagy eséllyel motiváltabbak vagyunk a tanulás tekintetében is. A Kinnu remek opció arra, hogy belekóstolgassunk témák széles választékába: röviden, de épp annyira, hogy utána el tudjunk bennük merülni, ha jobban érdekelnek. A tudományokon át az irodalmon keresztül a földrajzig számos témával stimulálhatjuk agyunkat, a HONOR Magic6 Pro fantasztikus akkumulátorának köszönhetően pedig nem kell aggódnunk, hogy lemerülne a készülékünk. Bárhol is vagyunk, nyugodtan elmélyedhetünk pár percre egy-egy témában!


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss