Okoseszközök

Új korszakot nyit a képernyőtechnológia történetében a Samsung

samsung

Az új 2023-as Neo QLED, MICRO LED és a Samsung OLED termékcsalád erőteljes teljesítménnyel, biztonságos csatlakoztathatósággal és személyre szabott felhasználói élményekkel érkezik a piacra.

Újdonságokkal hangolódik a 2023-as CES-re a Samsung. A vállalat a világ egyik legmeghatározóbb technológiai eseményét megelőző napokban rántja le a leplet az új Neo QLED, MICRO LED és OLED termékcsaládjáról, valamint a tudatos életmódot támogató termékeiről és kiegészítőiről. A kínálat olyan továbbfejlesztett, innovatív készülékeket tartalmaz, amelyek középpontjában a csatlakoztathatóság és a személyre szabott felhasználói élmények állnak.

A Samsung sokoldalú termékportfóliója segít a felhasználóknak, hogy az intuitív technológiával saját, még inkább személyre szabott élményeket alakítsanak ki a mindennap használt eszközökkel. Idén a vállalat még egy lépéssel tovább halad a fejlődés útján felhasználók mindennapi életének egyszerűsítése érdekében, hiszen a SmartThings okosotthon-platformján keresztül az ökoszisztémában zökkenőmentes többeszközös integrációt kínál.

„2023-ban az innováció határait feszegetjük, hogy a felhasználóknak ne csak kiváló képminőséget kínáljunk, hanem egy holisztikus, prémium készülékélményt, amely arra van szabva, amire szükségük van és amit a csatlakoztatott otthonuktól elvárhatnak” – mondta Cheolgi Kim, a Samsung Electronics vizuális kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke. „A SmartThings segítségével a továbbfejlesztett technológiánk zökkenőmentes és intuitív, hogy a mindennapi élet még fenntarthatóbb és élvezetesebb legyen.”

Prémium, csatlakoztatott élmények a Neo QLED készülékkel

A Samsung legújabb Neo QLED 8K és 4K televíziói szinte minden igényt kielégítő lehetőségeket kínálnak a felhasználóknak. A Neo QLED képminőségét a Samsung fejlett Neural Quantum Processzora biztosítja, amely 14 bites feldolgozással és MI (mesterséges intelligencia) felskálázással támogatja a Quantum Mini LED-világítású tévéket, és olyan funkciókat tesz lehetővé, mint a Shape Adaptive Light Control és a Valódi mélységérzékelés Pro a háromdimenziós, lenyűgözően élethű kép érdekében.

A 2023-as Neo QLED készülékek nem csupán tiszta képet biztosítanak: a nagy felbontású panel és a Samsung saját fejlesztésű algoritmusa működteti a Samsung új Auto HDR Remastering funkcióját. Ez az MI mélytanulási technológiát használ, hogy jelenetenként elemezze és valós időben alkalmazza a nagy dinamikatartományú (HDR) hatásokat a szabványos dinamikatartományú (SDR) tartalmakra, így az SDR-tartalmak fényesebbé és élénkebbé válnak az élethű hatás érdekében.

Emellett 2023-ban a SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip Module közvetlenül a Samsung termékekbe lesz beépítve. A gördülékeny csatlakoztatott élmény érdekében pedig a SmartThings automatikusan szinkronizálja az eszközöket, így nem csak a Samsung, hanem a harmadik féltől származó készülékek és IoT-eszközök is könnyebben vezérelhetők a zökkenőmentes kapcsolat érdekében.

 • Csevegjünk együtt: A felhasználók könnyedén beléphetnek egy élő csevegőcsoportba, ahol valós időben oszthatják meg gondolataikat azokkal, akik szintén ugyanazt a tartalmat nézik.
 • ConnecTime: A ConnecTime, azaz a KapcsolódásIdő könnyebbé teszi a videóhívások fogadását csatlakoztatott eszközökről, nagyobb felületet biztosítva a videóhívásokhoz a TV-n, valamint zökkenőmentes átmenetet, ha a felhasználó a mobilitás érdekében át akarja tenni a hívást egy másik képernyőre.
 • 3D térképnézet: A Samsung 3D térképnézetet úgy tervezték, hogy a felhasználók kényelmesen vezérelhessék és követhessék nyomon a csatlakoztatott eszközöket, így madártávlatból láthatják otthonukat és az összes SmartThings-eszközüket egy pillantás alatt.

Még több megtekintési lehetőség a MICRO LED és a Samsung OLED kijelzőkkel

A 2023-as MICRO LED termékcsalád 50 és 140 hüvelyk közötti új modelleket kínál, páratlan képminőséggel és képernyőélménnyel. Moduláris jellegének köszönhetően a MICRO LED nem kötődik formához, arányhoz és mérethez, így teljesen testre szabható, hogy illeszkedjen a felhasználó által preferált beállításhoz. Keret nélküli formatervezése lehetővé teszi, hogy konfigurációtól függetlenül a képernyő és a környezete közötti határvonal szinte észrevétlen legyen.

A fogyasztók igényeihez igazodva a Samsung 2023-as OLED termékcsaládja már 55, 65 és az új, ultranagy, 77 hüvelykes modellekben is elérhető. A vállalat legújabb OLED modelljei a Samsung Neo QLED-hez kifejlesztett Quantum Dot technológiával, valamint Neural Quantum Processzorokkal rendelkezik, hogy megőrizze az OLED-technológia alapvető erősségeit, ugyanakkor javítsa a fényerőt és a színmegjelenítést.

A kibővített termékcsalád 144 Hz-es képfrissítési frekvenciával és a Samsung összes intelligens funkciójával rendelkezik. A Samsung OLED TV-k pedig most először kaptak AMD FreeSync Premium Pro tanúsítványta magával ragadójátékélmény érdekében.

Mutasd meg a stílusodat az új lifestyle készülékekkel és funkciókkal

A fogyasztók életmódbeli igényei folyamatosan változnak. Ezekhez igazodva a Samsung olyan új lifestyle termékeket és funkciókat mutatott be, amelyek egy újabb szintre emelik a felhasználói élményt, lehetővé téve a személyre szabott egyedi tartalomfogyasztást.

 • The Premiere 8K: 2023-ban a Samsung bemutatja lézerprojektorának új verzióját, a The Premiere 8K-t. Az ultrarövid vetítési távolságú projektorcsalád mostantól egy 8K-s modellel is rendelkezik, amely még nagyobb felbontásban nyújt különleges élményt a felhasználóknak. Maximálisan 150 hüvelykes képernyőméretet támogat, így hatalmas képernyővel és ehhez illő kiváló felbontással rendelkezik.
 • The Freestyle Smart EDGE Blendinggel: A The Freestyle lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy szinte bárhol, bármikor megnézhessék kedvenc tartalmaikat. 2023-ban a felhasználók az új Smart EDGE Blending funkciónak köszönhetően egyszerre akár két készüléket használhatnak, és 21:9-es képarányban nézhetnek tartalmakat, manuális beállítások nélkül.
 • Új felhasználói felület és kiegészítők: A Samsung 2023-ban egy új és továbbfejlesztett Samsung Art Store-t vezet be olyan funkciókkal, mint az előnézetek áttekintése és a kibővített tartalomkínálat, amelyek egy galéria vagy múzeum látogatásának élményét adják. Szintén újdonság a The Frame modern és fényűző megjelenést biztosító fémkerete. A Samsung legújabb tévécsaládja könnyedén felszerelhető a falra a külön megvásárolható Automatikusan forgó fali konzol és állvány segítségével, amely az automatikus forgatást és függőleges médianézési élményt a The Frame és a Neo QLED tévékre is képes átvezetni.

Mindennapi fenntarthatóság a Samsung képernyőivel

A 2022-ben bejelentett legújabb környezetvédelmi stratégiájával összhangban a Samsung következetesen együttműködik partnereivel és ügyfeleivel a környezettudatosság érdekében, szélesebb körű pozitív hatást biztosítva a termék teljes életciklusa során. Ennek eredményeképpen az egyes lépések környezettudatosabbá válnak, a gyártási folyamat hatékonyabbá tételétől kezdve a csomagolás csökkentésén át a felhasználók termékhasználatának megváltoztatásáig.

 • Újrahasznosított anyagok: A 2023-as termékcsaládban a Samsung a SolarCell Remote távirányítóhoz használt konzolalkatrészek 20%-át óceánból származó, újrahasznosított műanyaggal helyettesíti. Emellett a tápegység fő részeihez újrahasznosított alumíniumdobozokat és rezet használnak, így az eredetileg felhasznált anyagok mintegy 12%-át helyettesítik.
 • A gyártási folyamat negatív hatásainak csökkentése: A Samsung olyan könnyű fröccsöntőformát tervezett, amely kevesebb anyagot igényel, és amelynek szerkezete újrafelhasználható, így csökkentve a gyártáshoz szükséges teljes energiafogyasztást és nyersanyagokat.
 • MI Energiatakarékos üzemmód: A SmartThings segítségével a Samsung 2023-as tévéi támogatják az MI Energiatakarékos üzemmódot, amely új módszerekkel segít a felhasználóknak több energiát megtakarítani. A SmartThings Energy szolgáltatás a TV-ken egyszerű változtatásokkal segít csökkenteni a csatlakoztatott eszközök ökológiai lábnyomát, például automatikusan energiatakarékos üzemmódba kapcsolja az egyes készülékeket, amikor nincsenek használatban. A 3D térképnézet segítségével pedig könnyebb lesz teljeskörű áttekintést kapni a csatlakoztatott eszközökről, és az energiatakarékossági ötleteket a gyakorlatba ültetni.
 • Ökocsomagolás: 2023-ban a Samsung ökocsomagolás minimális nyomtatással fog megjelenni, így kevesebb tintát használnak az előállítása során, továbbá hogy a vállalat csökkentse a műanyag felhasználását, papírszalag kerül majd a csomagolásba. Emellett a csomagolási méreteket is csökkenteni fogják az alacsonyabb ökológiai lábnyom érdekében.

Többdimenziós hangzásvilág és hangminőség a mesterséges intelligencia segítségével

A prémium kategóriás képernyőélmény megfelelő hanggal biztosít igazán magával ragadó élményt. A Samsung tévék lenyűgöző beépített hangszórókkal rendelkeznek, de a moziélmény az erőteljes új funkciókkal és eszközökkel válik igazán valóságossá.

 • MI Hang újrakeverés: A Samsung zászlóshajó tévéje (QN900) és hangprojektora (HW-Q990C) 2023-ban Hang újrakeverő funkciót biztosít, amely az MI-t használja az egyes hangobjektumok újrakeverésére, hogy a hangok tiszták legyenek, a környezeti hangok teljesen átjárják a teret, és minden komponens a megfelelő hangerővel szólaljon meg.
 • Új hangprojektorok: A Dolby Atmost támogató 11.1.4 csatornás hangzással rendelkező legújabb soundbar, a HW-Q990C mellett az ultravékony HW-S800B szintén erőteljes, magával ragadó hangzást kínál 3.1.2 csatornás Dolby Atmosszal, a mindössze 40 mm magas és 38 mm mély készülékből. Könnyen elhelyezhető bármilyen tévé mellett, és mégis tiszta hangzást kínál ütős basszusok kíséretében.
 • Q-Symphony: A 2023-as új Q-Symphony a TV és a soundbar közötti harmónia új formája, amely nagy mértékben továbbfejlesztett hangzást biztosít, amelyhez a soundbar a TV neurális feldolgozó egységét használja a hangjelek elemzéséhez és az egyes hangok feldolgozásához, hogy minden eddiginél részletesebb legyen.

2023-ban a Samsung TV-k és a Samsung hangprojektorok párosításával ezek az eszközök a vállalat eddig elérhető legerősebb, személyre szabható ökoszisztémáját kínálják majd.

Ha többet szeretne megtudni a Samsung 2023-as készülékeiről, amelyeket a Samsung a CES 2023-on mutat be, látogasson el a https://news.samsung.com/global/ces-20234 weboldalra.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Okoseszközök

Mesterséges intelligencia ír hirdetéseket egy ingatlanirodának

mesterséges intelligencia
forrás: Városi Ingatlaniroda - VING

Berobbant az ingatlanpiacra az MI és amit hozott, arra senki sem számított

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál már a mesterséges intelligencia (MI) generálja a hirdetési szövegeket.

Az MI alkalmazása az ingatlanirodákban forradalmi változásokat hoz a piacra. Korábban az ingatlanértékesítőknek órákat kellett eltölteniük a hirdetések megfogalmazásával és optimalizálásával. A mesterséges intelligencia alkalmazása ezen a területen egy újabb példa arra, hogy hogyan tudja a technológia támogatni az emberek munkáját. Az MI nem helyettesíti az emberi kreativitást és tapasztalatot, hanem kiegészíti azokat.

Az ingatlanirodák számára az MI alkalmazása további új lehetőségeket is kínál. A fejlesztést bevezető hálózat díjmentes értékesítői profilt biztosít azoknak, akik szeretnék kipróbálni magukat a szakmában és kihasználni az MI által generált hirdetések előnyeit.

„Mostantól az MI által generált hirdetési szövegek automatikusan készülnek, az értékesítő által megadott paraméterek és az ingatlan adatai alapján. Ez az új megoldás rengeteg időt spórol nekünk. Az ügynökök mostantól a hirdetések szövegére fordított idő helyett a legfontosabb feladatokra összpontosíthatnak, mint például az ügyfelekkel való kapcsolattartás, az ingatlanok megtekintése és a tárgyalások lebonyolítása”

– árulta el Barna József, a Városi Ingatlaniroda – VING hálózatának vezetője.

Az ingatlanpiac folyamatosan változik és fejlődik, ez az újítás jelentős előrelépést jelent a szektorban. Az ingatlanirodák hatékonyabbá válnak, és az értékesítési folyamat gördülékenyebbé válik. Az MI forradalma már itt van, és az ingatlanirodákban alkalmazva az ingatlanértékesítők számára kínálja a jövő lehetőségeit.

Mi sem bizonyítja jobban a fentieket, mint hogy ezt a cikket is 90%-ban az MI fogalmazta valós információk alapján.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Az RBM leválthatja az SMS-t?

rbm

Valóra vált egy újabb marketingálom és egyre nagyobb teret nyer az eszköz, melyben a hírlevél, az sms és a chat tudása összpontosul.

Az üzenetküldés evolúciójának legújabb eredménye az RBM, ami az eddig használt rendszerekhez képest ötszörös megnyitási arányra képes, áthatolva a „reklámvakságon”.

Mi a közös minden reklám- és marketing területen dolgozó szakemberben? Mindenki szüntelenül keresi a megoldást, hogy a célközönsége ingerküszöbén átlépve elérje a felhasználóit, a potenciális vásárlóit, folyamatosan beférkőzve a mindennapjaikba. Az emberek túltelítődtek, alig van olyan eszköz, amelyen nem kapnak szinte óránként reklámokat.

Egyre több vállalat az SMS küldést is beépítette az ügyfelei elérésébe, mert napjainkig ez a legstabilabb eszköz a rövid üzenetek küldéséhez. Ugyanakkor sem a klasszikus sms, sem az MMS nem tud olyan interaktívan, színesen és személyre szabottan működni, mint egy hírlevél vagy a chat alkalmazások nyújtotta lehetőségek. Ennek ellenére a felhasználók és a marketingszakma sem engedi el az SMS-t, mint marketingeszközt.

A Google felismerte az újraélesztés szükségességét és egy erős ráncfelvarrással létrehozta az sms új szintjét, az RBM-et. A Rich Business Messaging olyan üzenetküldő szolgáltatás, amely interaktívabb és figyelemfelkeltőbb üzenetek küldését teszi lehetővé, egyelőre még csak az Android operációs rendszert használó felhasználóknak. Képek, gifek, videók, sőt akár carousel formájában komplett termékpaletta is megjeleníthető az üzenetekben, teljesen a fogyasztó igényeihez, érdeklődési köréhez igazítva.

Magyarországon a ROKSH és a HolistiCRM együttműködő partnerként vezette be az RBM szolgáltatást. A ROKSH, az e-commerce innovatív képviselőjeként partnerei offline termékpalettáját „digitalizálva” kvázi online piactérré alakítja az offline üzleteket. Folyamatosan növekvő partneri hálózatának kínálatát immár több mint 100 000 vásárló éri el, és ez a szám dinamikusan fejlődik – nem véletlen, hogy az RBM megoldást is ebben a „digitalizált” kereskedelmi térben próbálták ki először.

„Marketing hatékonysági szempontból az RBM lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy személyre szabottabb és célozottabb üzeneteket küldjenek az ügyfeleknek. Az RBM megnyitási aránya 85-95%, amely szektortól függően akár ötszörös növekményt jelenthet az e-mailes csatornához képest. RBM-mel olyan ügyfelek is elérhetőek, akik az e-maileket nem, vagy csak ritkán nyitják meg. Az RBM hatékonyan egészíti ki a meglevő kommunikációs csatornákat, ötvözi azok előnyeit”- magyarázta Fekete Csaba Csongor a HolistiCRM ügyvezetője.

Hiba lenne azt gondolni, hogy megkezdődött az SMS hanyatlása. A szakma többsége ma is arra fogad, hogy ez nem fog megtörténni, helyette érkezik egy forradalmi változás, ami teljesen átalakítja. Nos, az RBM-mel ez a folyamat elkezdődött. Marketing szempontból nagyon izgalmas időszak következik, amiből Magyarország sem marad ki: a ROKSH-nak és a HolistiCRM-nek köszönhetően már hazai pályán is figyelhetjük, tapasztalhatjuk a fejlődését.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Új okosóra a Huawei magyarországi kínálatában

okosóra

Új okosórával bővül június 1-jétől a Huawei magyarországi kínálata: a HUAWEI WATCH GT 3 SE a sorozat eddigi legkisebb súlyú készüléke, amely sport- és fitnesz funkciók széles választékát nyújtja, és akár két hetes folyamatos használatot tesz lehetővé.

Az okosóra kompatibilis Android és iOS-készülékekkel, a felhasználók egyszerűen indíthatnak és fogadhatnak hívást az eszközzel, amely gyorstöltéssel is tölthető.

A Huawei WATCH GT 3 sorozat legújabb készüléke, a HUAWEI WATCH GT 3 SE ötvözi a divatot és a funkcionalitást; ultrakönnyű, kényelmes kialakításának köszönhetően a városi felfedezők, a sport- és fitneszrajongók, valamint az egészségközpontú felhasználók igényeinek egyaránt megfelel.

Kis súly, esztétikus megjelenés

A HUAWEI WATCH GT 3 SE 1,43 hüvelykes, színes AMOLED kijelzője teljesen új kezelőfelületet kapott. A 466 x 466, 326 képpontos felbontásnak köszönhetően a képernyőn tisztán jelennek meg a színek. A Gorilla Glass védőüveg kopásállóvá teszi a kijelzőt, emellett a megerősített polimerszálas kialakítás is hozzájárul ahhoz, hogy ellenállóbb legyen az okosóra.

A HUAWEI WATCH GT 3 SE mindössze 35,6 g súlyú (szíj nélkül), az óratest teljes vastagsága pedig 11 mm. A felhasználók több ezer óraszámlap közül választhatnak, valamint „A nap ruhája” (OOTD – Outfit of the Day) és Portré módban készített fényképek segítségével személyre szabott óralapokat is létrehozhatnak.

Több mint száz edzésmód

A HUAWEI WATCH GT 3 SE több mint száz edzésmóddal, intelligens futási tervvel, valamint saját fejlesztésű TruSport™ algoritmussal járul hozzá az egészséges, aktív életmód fenntartásához. A HUAWEI TruSport™ az edzések eredményei alapján értékeléseket és javaslatokat ad a felhasználóknak. Emellett a rögzített adatok a HUAWEI Egészség alkalmazásból könnyedén átvihetők a Strava futó- és kerékpáros alkalmazás felhasználói fiókjába is.

A HUAWEI WATCH GT 3 SE akár 50 méter mély vízben is 10 percig használható. Az öt fő műholdrendszerrel együttműködve (GPS, BeiDou, GLONASS, Galileo és QZSS) a készülék nagy pontosságú GNSS helymeghatározó chipet használ, amelynek köszönhetően kiváló interferenciamentességet biztosít az edzésekhez, így az adatátvitelt nem zavarják más forrásból származó hullámok.

Az okosóra többek között a saját fejlesztésű HUAWEI TruSeen™ 5.0+ és a HUAWEI TruSleep™ 3.0 technológiák segítségével egészségfigyelést végez, nyomon követi a pulzusszámot, az alvásminőséget, a véroxigén- és a stresszszintet is. A pulzusmérést biztosító HUAWEI TruSeen™ 5.0+ technológiának köszönhetően az eszközön a korábbi modelleknél több adatot lehet tárolni, az erőteljes interferencia- és zajcsökkentő kialakításnak köszönhetően pedig jobban megbirkózik a mozgási zajokkal, és tovább javítja a pulzusmérés pontosságát edzés közben.

Továbbfejlesztett alvásfigyelés

A HUAWEI TruSleep™ 3.0 infravörös fényen alapuló technológiát használ az alvásfigyeléshez: rögzíti például az alvás minőségét, automatikusan észleli a felhasználó alvási idejét, valamint a testmozgás, a pulzusszám, és a szívfrekvencia-variabilitáson alapuló paraméterek alapján figyeli a különböző alvásfázisokat. Ezenkívül a HUAWEI TruSleep™ 3.0 a HUAWEI Egészség alkalmazáson keresztül nyomon követi az alvás közbeni beszédet és a horkolást, így a felhasználók hasznos betekintést kaphatnak alvási szokásaikba. A technológia segítségével hat tipikus alvásprobléma azonosítható, köztük az elalvási nehézség, a felszínes alvás, a könnyű éjszakai ébredés, a korai ébredés, a túl hosszú REM-fázis, és a rendszertelen alvási szokások megléte. Az okosóra emellett több mint kétszáz személyre szabott javaslatot tud nyújtani a felhasználók alvásminőségének javítására.

Legyen szó telefonhívások fogadásáról, információkeresésről vagy edzéskövetésről, a HUAWEI WATCH GT 3 SE sokoldalú, intelligens élményt nyújt. Az utazni vágyók számára az óra térképnavigációt kínál, a játékok és a szórakoztatás területén pedig lehetővé teszi többek között a MyTuner Radio, az Infinity Loop és az eSound Music alkalmazások használatát.

A HUAWEI WATCH GT 3 SE akár két hetes akkumulátor-üzemidővel bír, és gyorstöltéssel tölthető.

Ár és elérhetőség

A HUAWEI WATCH GT 3 SE Grafitfekete színben érhető el június 1-től a Yettel üzleteiben és webáruházában, valamint az Euronics webáruházában. Az eszköz ajánlott fogyasztói ára 62 990 forint.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés

Friss