Okoseszközök

Új korszakot nyit a képernyőtechnológia történetében a Samsung

samsung

Az új 2023-as Neo QLED, MICRO LED és a Samsung OLED termékcsalád erőteljes teljesítménnyel, biztonságos csatlakoztathatósággal és személyre szabott felhasználói élményekkel érkezik a piacra.

Újdonságokkal hangolódik a 2023-as CES-re a Samsung. A vállalat a világ egyik legmeghatározóbb technológiai eseményét megelőző napokban rántja le a leplet az új Neo QLED, MICRO LED és OLED termékcsaládjáról, valamint a tudatos életmódot támogató termékeiről és kiegészítőiről. A kínálat olyan továbbfejlesztett, innovatív készülékeket tartalmaz, amelyek középpontjában a csatlakoztathatóság és a személyre szabott felhasználói élmények állnak.

A Samsung sokoldalú termékportfóliója segít a felhasználóknak, hogy az intuitív technológiával saját, még inkább személyre szabott élményeket alakítsanak ki a mindennap használt eszközökkel. Idén a vállalat még egy lépéssel tovább halad a fejlődés útján felhasználók mindennapi életének egyszerűsítése érdekében, hiszen a SmartThings okosotthon-platformján keresztül az ökoszisztémában zökkenőmentes többeszközös integrációt kínál.

“2023-ban az innováció határait feszegetjük, hogy a felhasználóknak ne csak kiváló képminőséget kínáljunk, hanem egy holisztikus, prémium készülékélményt, amely arra van szabva, amire szükségük van és amit a csatlakoztatott otthonuktól elvárhatnak” – mondta Cheolgi Kim, a Samsung Electronics vizuális kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke. “A SmartThings segítségével a továbbfejlesztett technológiánk zökkenőmentes és intuitív, hogy a mindennapi élet még fenntarthatóbb és élvezetesebb legyen.”

Prémium, csatlakoztatott élmények a Neo QLED készülékkel

A Samsung legújabb Neo QLED 8K és 4K televíziói szinte minden igényt kielégítő lehetőségeket kínálnak a felhasználóknak. A Neo QLED képminőségét a Samsung fejlett Neural Quantum Processzora biztosítja, amely 14 bites feldolgozással és MI (mesterséges intelligencia) felskálázással támogatja a Quantum Mini LED-világítású tévéket, és olyan funkciókat tesz lehetővé, mint a Shape Adaptive Light Control és a Valódi mélységérzékelés Pro a háromdimenziós, lenyűgözően élethű kép érdekében.

A 2023-as Neo QLED készülékek nem csupán tiszta képet biztosítanak: a nagy felbontású panel és a Samsung saját fejlesztésű algoritmusa működteti a Samsung új Auto HDR Remastering funkcióját. Ez az MI mélytanulási technológiát használ, hogy jelenetenként elemezze és valós időben alkalmazza a nagy dinamikatartományú (HDR) hatásokat a szabványos dinamikatartományú (SDR) tartalmakra, így az SDR-tartalmak fényesebbé és élénkebbé válnak az élethű hatás érdekében.

Emellett 2023-ban a SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip Module közvetlenül a Samsung termékekbe lesz beépítve. A gördülékeny csatlakoztatott élmény érdekében pedig a SmartThings automatikusan szinkronizálja az eszközöket, így nem csak a Samsung, hanem a harmadik féltől származó készülékek és IoT-eszközök is könnyebben vezérelhetők a zökkenőmentes kapcsolat érdekében.

 • Csevegjünk együtt: A felhasználók könnyedén beléphetnek egy élő csevegőcsoportba, ahol valós időben oszthatják meg gondolataikat azokkal, akik szintén ugyanazt a tartalmat nézik.
 • ConnecTime: A ConnecTime, azaz a KapcsolódásIdő könnyebbé teszi a videóhívások fogadását csatlakoztatott eszközökről, nagyobb felületet biztosítva a videóhívásokhoz a TV-n, valamint zökkenőmentes átmenetet, ha a felhasználó a mobilitás érdekében át akarja tenni a hívást egy másik képernyőre.
 • 3D térképnézet: A Samsung 3D térképnézetet úgy tervezték, hogy a felhasználók kényelmesen vezérelhessék és követhessék nyomon a csatlakoztatott eszközöket, így madártávlatból láthatják otthonukat és az összes SmartThings-eszközüket egy pillantás alatt.

Még több megtekintési lehetőség a MICRO LED és a Samsung OLED kijelzőkkel

A 2023-as MICRO LED termékcsalád 50 és 140 hüvelyk közötti új modelleket kínál, páratlan képminőséggel és képernyőélménnyel. Moduláris jellegének köszönhetően a MICRO LED nem kötődik formához, arányhoz és mérethez, így teljesen testre szabható, hogy illeszkedjen a felhasználó által preferált beállításhoz. Keret nélküli formatervezése lehetővé teszi, hogy konfigurációtól függetlenül a képernyő és a környezete közötti határvonal szinte észrevétlen legyen.

A fogyasztók igényeihez igazodva a Samsung 2023-as OLED termékcsaládja már 55, 65 és az új, ultranagy, 77 hüvelykes modellekben is elérhető. A vállalat legújabb OLED modelljei a Samsung Neo QLED-hez kifejlesztett Quantum Dot technológiával, valamint Neural Quantum Processzorokkal rendelkezik, hogy megőrizze az OLED-technológia alapvető erősségeit, ugyanakkor javítsa a fényerőt és a színmegjelenítést.

A kibővített termékcsalád 144 Hz-es képfrissítési frekvenciával és a Samsung összes intelligens funkciójával rendelkezik. A Samsung OLED TV-k pedig most először kaptak AMD FreeSync Premium Pro tanúsítványta magával ragadójátékélmény érdekében.

Mutasd meg a stílusodat az új lifestyle készülékekkel és funkciókkal

A fogyasztók életmódbeli igényei folyamatosan változnak. Ezekhez igazodva a Samsung olyan új lifestyle termékeket és funkciókat mutatott be, amelyek egy újabb szintre emelik a felhasználói élményt, lehetővé téve a személyre szabott egyedi tartalomfogyasztást.

 • The Premiere 8K: 2023-ban a Samsung bemutatja lézerprojektorának új verzióját, a The Premiere 8K-t. Az ultrarövid vetítési távolságú projektorcsalád mostantól egy 8K-s modellel is rendelkezik, amely még nagyobb felbontásban nyújt különleges élményt a felhasználóknak. Maximálisan 150 hüvelykes képernyőméretet támogat, így hatalmas képernyővel és ehhez illő kiváló felbontással rendelkezik.
 • The Freestyle Smart EDGE Blendinggel: A The Freestyle lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy szinte bárhol, bármikor megnézhessék kedvenc tartalmaikat. 2023-ban a felhasználók az új Smart EDGE Blending funkciónak köszönhetően egyszerre akár két készüléket használhatnak, és 21:9-es képarányban nézhetnek tartalmakat, manuális beállítások nélkül.
 • Új felhasználói felület és kiegészítők: A Samsung 2023-ban egy új és továbbfejlesztett Samsung Art Store-t vezet be olyan funkciókkal, mint az előnézetek áttekintése és a kibővített tartalomkínálat, amelyek egy galéria vagy múzeum látogatásának élményét adják. Szintén újdonság a The Frame modern és fényűző megjelenést biztosító fémkerete. A Samsung legújabb tévécsaládja könnyedén felszerelhető a falra a külön megvásárolható Automatikusan forgó fali konzol és állvány segítségével, amely az automatikus forgatást és függőleges médianézési élményt a The Frame és a Neo QLED tévékre is képes átvezetni.

Mindennapi fenntarthatóság a Samsung képernyőivel

A 2022-ben bejelentett legújabb környezetvédelmi stratégiájával összhangban a Samsung következetesen együttműködik partnereivel és ügyfeleivel a környezettudatosság érdekében, szélesebb körű pozitív hatást biztosítva a termék teljes életciklusa során. Ennek eredményeképpen az egyes lépések környezettudatosabbá válnak, a gyártási folyamat hatékonyabbá tételétől kezdve a csomagolás csökkentésén át a felhasználók termékhasználatának megváltoztatásáig.

 • Újrahasznosított anyagok: A 2023-as termékcsaládban a Samsung a SolarCell Remote távirányítóhoz használt konzolalkatrészek 20%-át óceánból származó, újrahasznosított műanyaggal helyettesíti. Emellett a tápegység fő részeihez újrahasznosított alumíniumdobozokat és rezet használnak, így az eredetileg felhasznált anyagok mintegy 12%-át helyettesítik.
 • A gyártási folyamat negatív hatásainak csökkentése: A Samsung olyan könnyű fröccsöntőformát tervezett, amely kevesebb anyagot igényel, és amelynek szerkezete újrafelhasználható, így csökkentve a gyártáshoz szükséges teljes energiafogyasztást és nyersanyagokat.
 • MI Energiatakarékos üzemmód: A SmartThings segítségével a Samsung 2023-as tévéi támogatják az MI Energiatakarékos üzemmódot, amely új módszerekkel segít a felhasználóknak több energiát megtakarítani. A SmartThings Energy szolgáltatás a TV-ken egyszerű változtatásokkal segít csökkenteni a csatlakoztatott eszközök ökológiai lábnyomát, például automatikusan energiatakarékos üzemmódba kapcsolja az egyes készülékeket, amikor nincsenek használatban. A 3D térképnézet segítségével pedig könnyebb lesz teljeskörű áttekintést kapni a csatlakoztatott eszközökről, és az energiatakarékossági ötleteket a gyakorlatba ültetni.
 • Ökocsomagolás: 2023-ban a Samsung ökocsomagolás minimális nyomtatással fog megjelenni, így kevesebb tintát használnak az előállítása során, továbbá hogy a vállalat csökkentse a műanyag felhasználását, papírszalag kerül majd a csomagolásba. Emellett a csomagolási méreteket is csökkenteni fogják az alacsonyabb ökológiai lábnyom érdekében.

Többdimenziós hangzásvilág és hangminőség a mesterséges intelligencia segítségével

A prémium kategóriás képernyőélmény megfelelő hanggal biztosít igazán magával ragadó élményt. A Samsung tévék lenyűgöző beépített hangszórókkal rendelkeznek, de a moziélmény az erőteljes új funkciókkal és eszközökkel válik igazán valóságossá.

 • MI Hang újrakeverés: A Samsung zászlóshajó tévéje (QN900) és hangprojektora (HW-Q990C) 2023-ban Hang újrakeverő funkciót biztosít, amely az MI-t használja az egyes hangobjektumok újrakeverésére, hogy a hangok tiszták legyenek, a környezeti hangok teljesen átjárják a teret, és minden komponens a megfelelő hangerővel szólaljon meg.
 • Új hangprojektorok: A Dolby Atmost támogató 11.1.4 csatornás hangzással rendelkező legújabb soundbar, a HW-Q990C mellett az ultravékony HW-S800B szintén erőteljes, magával ragadó hangzást kínál 3.1.2 csatornás Dolby Atmosszal, a mindössze 40 mm magas és 38 mm mély készülékből. Könnyen elhelyezhető bármilyen tévé mellett, és mégis tiszta hangzást kínál ütős basszusok kíséretében.
 • Q-Symphony: A 2023-as új Q-Symphony a TV és a soundbar közötti harmónia új formája, amely nagy mértékben továbbfejlesztett hangzást biztosít, amelyhez a soundbar a TV neurális feldolgozó egységét használja a hangjelek elemzéséhez és az egyes hangok feldolgozásához, hogy minden eddiginél részletesebb legyen.

2023-ban a Samsung TV-k és a Samsung hangprojektorok párosításával ezek az eszközök a vállalat eddig elérhető legerősebb, személyre szabható ökoszisztémáját kínálják majd.

Ha többet szeretne megtudni a Samsung 2023-as készülékeiről, amelyeket a Samsung a CES 2023-on mutat be, látogasson el a https://news.samsung.com/global/ces-20234 weboldalra.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Egészség

Vakoknak készült kijelző nyerte a Life’s Good Award fődíját

good award

A négy döntős csapathoz neves fenntarthatósági szakértők és vállalatvezetők csatlakoztak a Life’s Good Award dél-koreai konferenciáján.

Az LG Electronics (LG) a Life’s Good díjjal olyan globális innovátorokat támogat, amelyek vállalják, hogy segítenek jobb életkörülményeket teremteni mindenki számára. A verseny fődíját a dél-koreai Dot Inc. kapta.

Miután a csapatok bemutatták a megoldásaikat, szakmai zsűri rangsorolta azokat. A verseny döntőjét január 16-án, a Life’s Good Award konferencián tartották Dél-Koreában, a szöuli LG Scienceparkban.

A díj az LG fenntarthatósági vízióját szimbolizálja és testesíti meg, amely a “Better Life for All” (Jobb életet mindenkinek) elnevezéssel a bolygó és az emberek minél élhetőbb jövőjének elősegítésére irányul. A vállalat célja, hogy ötleteket gyűjtsön a környezeti fenntarthatóság és a hozzáférhetőség területén, amelyek fő fókuszpontjai a vállalat hosszú távú, Better Life Plan 2030 kezdeményezésének. A négy győztes megoldásai kiválóan szemléltetik a jótékony célra használt technológiában rejlő potenciált, ill. a társadalomra gyakorolt pozitív hatását.

A négy győztes csapat közül a fődíjat a dél-koreai Dot Inc. nyerte, így 700 000 dollár díjazásban részesült. Az izraeli SOLUTUM arany fokozatú elismerést ért el (ezzel 200 000 dollár díjazás jár), a dél-koreai Day1Lab 100 000 dollárral járó ezüst fokozatú díjat érdemelt ki, az amerikai NONA Technologies bronz díja pedig 50 000 dollár pénzjutalmat jelentett.

A Life’s Good Award győztes megoldásai

 • Dot Inc.: a cég látássérültek részére fejlesztett ki egy információs segédeszközt, amely 2400, Braille-írásjegyeket formázó, fel-le mozgó tüskéből vagy pontból áll. Az újszerű eszköz képeket, térképeket és más, csatlakoztatott eszközökről, például számítógépekről és mobiltelefonokról érkező különféle digitális információkat alakít át és jelenít meg egy olyan kijelzőn, amelyet a látássérült felhasználók használhatnak.
 • SOLUTUM: a vállalat olyan újfajta műanyagot fejlesztett ki, amely környezeti hőmérsékleten képes vízben oldódni, majd biológiailag lebomlani úgy, hogy nem hagy maga után mikroműanyag- vagy toxinmaradványokat.
 • Day1Lab: a cég egy szerves polimer műanyagot alkotott meg, amely édesvízben kb. két hét után, a talajban pedig mintegy két hónap után teljesen lebomlik biológiailag.
 • NONA Technologies: a vállalat ionkoncentrációs polarizációt (ICP) felhasználó sótalanítási megoldást fejlesztett ki a vírusok, baktériumok, só és darabos szennyezőanyagok vízből történő eltávolítására.

A négy döntős csapat mellett a Life’s Good Award konferencián jelen voltak az LG Life’s Good bizottságának tagjai is, akik a verseny zsűrijét alkották. A bizottság tagjai a vállalat vezetőiből és a felelős vállalatirányítás elismert szakértőiből álltak: Alex Edmans, a London Business School professzora, Christopher Marquis, a Cambridge Judge Business School professzora és Hyun S. Shin, a Hanyang Business School professzora, valamint a Hanyang University Collective Impact Center igazgatója.

Folytatni fogjuk a látássérülteket segítő megoldások fejlesztését, és az LG támogatásának köszönhetően pedig ezeket az eddiginél nagyobb volumenben és rövidebb idő alatt tudjuk majd megvalósítani”

— mondta Ahrum Choi, a fődíjas Dot Inc. munkatársa.

Nagyon hálásak vagyunk ezért az élményért és alig várjuk a további együttműködést az LG-vel.”

A jövőben is együttműködünk innovátorokkal, akik hasonlóan gondolkoznak globális problémákról, és közös úton haladunk előre a mindenki számára fenntartható jövő létrehozásának érdekében, a vállalat Life’s Good vízióját követve”

— mondta Lee Sam-soo, az LG Electronics stratégiai igazgatója.

Az LG fenntarthatósági aktivitásairól szóló legfrissebb hírekért látogasson el az LG Newsroom oldalára.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Az LG legújabb gaming monitora lett a 2023-as LEC hivatalos kijelzője

lec

A 360 Hz-es képfrissítési frekvenciával és NVIDIA Reflex technológiával érkező 25GR75FG modell januárban debütál egy jelentős e-sport-eseményen.

Az LG Electronics (LG) legújabb UltraGear™ gaming monitora, a 25GR75FG lett a 2023-as League of Legends EMEA Championship (LEC) hivatalos kijelzője. Az új készülék az LEC-szezon kezdetén debütál, ahol a régió legjobb csapatainak játékosai játszanak majd rajta a bajnoki címért. Az LG az UltraGear márka révén továbbra is szoros partnere a világ egyik legnépszerűbb e-sport-ligájának, és elkötelezett a sportág nemzetközi fejlődésének elősegítése mellett.

A kifejezetten kompetitív játékokhoz tervezett LG UltraGear gaming monitor kiemelkedő képminőséget és sebességet biztosít a 24,5 hüvelykes Full-HD (1920×1080) IPS kijelzőnek köszönhetően, amely 360 Hz-es frissítési frekvenciával és 1 milliszekundumos Gray-to-Gray (GTG) válaszidővel rendelkezik. A kijelző NVIDIA G-SYNC integrációt kapott, amely minimalizálja a képszakadást (screen tearing) játék közben. Emellett pedig az NVIDIA Reflex technológia csökkenti a bemeneti késleltetést a kattintások kijelzésénél a képernyőn zajló akció pontosabb irányítása érdekében. A VESA Display HDR™ 400 tanúsítvánnyal ellátott 25GR75FG világos, tiszta képet biztosít, a három oldalon szegély nélküli képernyőkialakítás révén pedig a gamerek még inkább elmerülhetnek a játékélményben.

Az LEC-vel való folyamatos partnerség révén az LG 2022 óta biztosítja a profi ligának a világszínvonalú UltraGear monitorokat. A 25GR75FG modellt a liga a 2023-as szezonban használja, amelyet idén teljesen új formában, Európa, Törökország, a Független Államok Közössége, valamint a Közel-Kelet és Észak-Afrika régióinak bevonásával rendeznek — e térségek közös elnevezésének rövidítése az EMEA. Az e-sportra optimalizált 25GR75FG-t a LEC játékosok visszajelzései alapján fejlesztették tovább elődjéhez képest. Az új UltraGear modell kialakítása, funkciói és képességei ideális választássá teszik nemcsak a profi játékosok, de bárki számára, aki szereti a kompetitív játékot.

Nagy örömmel jelentjük be, hogy a közelgő 2023-as LEC szezonban folytatódik a partnerségünk az LG-vel” — mondta Eva Suarez, a Riot Games EMEA régióért felelős vezetője. „Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a lehető legjobb játékélményt nyújtsuk versenyzőinknek, az új LG UltraGear monitor pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a legprofibb League of Legends játékosok verseny közben is kiemelkedő képminőséget kapjanak a küzdelemhez.”

„Az LG izgatottan várja a 25GR75FG bemutatkozását a közelgő 2023-as LEC versenyén” — mondta Seo Young-jae, az LG üzleti megoldások divíziójának IT termékekért felelős vezetője. A professzionális e-sportolók igényeire szabott, kiemelkedő felszereltségű kijelző az akciók középpontjában lesz, amikor az EMEA-régió legjobb csapatai feszülnek egymásnak. Az LG UltraGear továbbra is támogatni fogja az LEC-t, és világszerte segíti az e-sport növekedését.”

Bővebb információ a 2023-as LEC versenyről az LG UltraGear (@UltraGearGaming) és a liga (@LEC) Twitter oldalán található.

Specifikáció

LG UltraGear Gaming Monitor

(25GR75FG)

KijelzőtípusIPS
Kijelzőméret24,5 hüvelyk
FelbontásFHD (1920×1080)
SzínskálasRGB 97%
Képfrissítés360Hz
Válaszidő1ms GTG
HDRVESA DisplayHDR™ 400
CsatlakozókHDMI 2.0 x2

DisplayPort1.4 x1

USB 3.0 x1 Upstream, x2 Downstream

H/P out

Adaptive SyncNVIDIA® G-SYNC Reflex móddal
ÁllványDőlés: -5º és +15º között (manuális)

Magasság: 110 mm (manuális)

Forgatás: ±30º

Pivot: Igen (az óramutató járásával megegyező irányban)

Falra szerelhető (100×100 mm)


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Idén sem maradunk olcsó iPhone klón nélkül

iphone
LeEco S1 Pro FORRÁS: WEIBO

Olyan, mintha egy olcsó iPhone 14 Pro-másolat lenne a LeEco S1 Pro. Érdemes vigyázni vásárláskor, mit veszünk meg.

Egy komoly kereskedőnél biztosan eredeti készüléket kapunk, de aki esetleg más forrásból vagy használtan keres iPhone-t, annak mindig is érdemes volt óvatosnak lennie. Most például itt van egy újabb klón, nem is név nélküli.

A LeEco S1 Pro egy középkategóriás kínai mobil, de egy az egyben az iPhone 14 Pro másolatának néz ki. Még a Dynamic Island is feltűnik rajta. Persze csak látványban hasonló a két mobil, ebbe igen gyenge hardver került, a kijelző és a chip is elavult. A 8 GB RAM-ra, 128 GB tárhelyre, 5000 mAh-s akkura nem lehet panasz, de minden másra talán igen.

Ráadásul GMS helyett a Huawei szolgáltatásaira épít a mobil, így Google-támogatás sincs. Értelemszerűen nem Európának szánták a készüléket, de előfordulhat, hogy valaki behoz pár darabot, és megpróbál trükközni vele az eladáskor – érdemes figyelni.

Forrás: ORIGO


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés

Friss