Okoseszközök

Ezek a Xiaomi Roborock S8 robotporszívó újdonságai

Xiaomi Roborock S8 robotporszívó

A robotporszívók világában az elmúlt néhány évben fogalommá vált a Roborock név, hiszen a gyártó által készített valamennyi modell olyan újdonságokat és olyan ár-érték arányt hozott a piacra, amihez foghatót a konkurensek vagy kompromisszumokkal vagy csak drágábban tudtak prezentálni.

Ezek a Xiaomi Roborock S8 robotporszívó újdonságai

A robotporszívók világában az elmúlt néhány évben fogalommá vált a Roborock név, hiszen a gyártó által készített valamennyi modell olyan újdonságokat és olyan ár-érték arányt hozott a piacra, amihez foghatót a konkurensek vagy kompromisszumokkal vagy csak drágábban tudtak prezentálni.

Már az előző generációs Roborock S7-tel magasra tették a lécet, azonban a továbbfejlesztett S7 MaxV-vel még jobb tulajdonságokat biztosítottak a vásárlóknak, így izgatottan vártuk, hogy milyen irányban sikerül fejlődni a konkrét generációváltással.

A már Magyarországon is megvásárolható Xiaomi Roborock S8 pedig nem okozott csalódást, hiszen gyakorlatilag minden tekintetben sikerült fejlődnie. Bizonyos területeken nagyobb mértékben, mint az elvárható volt, máshol viszont kevésbé, azonban az előrelépés így is borítékolható.

Lássuk, hogy milyen újdonságokkal és funkciókkal igyekszik meghódítani a piacot a Roborock S8!

6000 Pa-s szívóerő a HyperForce technológiának köszönhetően

Noha a Roborock S7-es modell is kifejezetten jól teljesített a száraz takarítás tekintetében, azonban az S8-nál mégis egy újabb szintet értek el a szívóerő által, hiszen a HyperForce technológia fejlesztésével már 6000 Pa szívóerővel tudja takarítani a padlót.

Ez nemcsak a szőnyegek, hanem a keménypadlók tisztaságának tekintetében is előnyösebb, hiszen az erősebb szívóhatás mentén könnyebben összegyűjti a port és a koszt a szőnyegek mélyéről, illetve a padló repedéseiből egyaránt.

Ilyen háttérrel a robotporszívónak nem okoz gondot ugyanolyan vagy még jobb teljesítményt biztosítani egy hagyományos porszívóhoz mérten. Sőt, a nagyobb lakásokban is jól megállja a helyét, hiszen a 400 ml-es portartályával egyetlen töltéssel akár 300 négyzetméter megtisztítására képes.

Dupla gumikefével az alaposabb takarításért

A nyers erő mellett a Roborock S8 esetében a háttértechnológia is fejlődött. A DuoRoller névre keresztelt rendszer lényege, hogy a robotporszívó alsó felületén nem egy, hanem rögtön két forgókefe található, melyek egységesen szilikongumiból készültek és speciális kialakítást kaptak.

A rendszer nemcsak hatékonyan átmozgatja a szőnyegek szálait és felszedi a padlóról a szennyeződéseket, hanem a hosszabb hajszálakkal, valamint az állatszőrrel egyaránt jobban elboldogul.

Xiaomi Roborock S8 robotporszívó

Természetesen a főkefe ismét egy úszókeretbe került, ezáltal pontosan képes illeszkedni a felülethez, így akár küszöbök, akár más egyéb szintkülönbségek takarítására van szükség, ez a technika minden tekintetben alaposabb eredményt nyújt, mint a hagyományos megoldások.

Természetesen a Roborock S8-ból sem maradt ki az oldalkefe, azonban ezen a ponton nem találunk jelentősebb fejlesztéseket, a technológia már az előző modellnél is működött, így most is ugyanolyan hatékonyságot várhatunk, ha a készülék a falak vagy a bútorok mentén takarít.

Carpet Boost+ üzemmóddal a tisztább szőnyegekért

A porszívózás kapcsán még egy nagyon fontos újdonságot ki kell emelnünk a robotporszívó kapcsán. Ez nem más, mint a Carpet Boost+ üzemmód, ami azt jelenti, hogy az eszköz nemcsak felismeri a szőnyeggel borított padlófelszínt, hanem ilyen esetekben azonnal módosítja is tulajdonságait.

Egészen pontosan automatikusan meg tudja növelni a szívóerőt, hogy még tisztábbak legyenek a szőnyegek, a szálak közé szorult por, kosz és morzsák kiemelésével, hiszen a 6000 Pa szívóerő már a nagyobb darabokkal szemben sem ismer kompromisszumokat.

A továbbfejlesztett VibaRise funkcióval még hatékonyabb lett a felmosás

Bár sokan reménykedtek benne, hogy a felmosás funkciót is egy egészen új szintre emeli majd a Roborock S8 – hiszen ezen a téren van a legtöbb lemaradása a mai termékek zömének –, azonban itt és most be kell érnünk inkább egy kis finomhangolással.

Az S7-es modellnél megismert VibraRise funkció természetesen visszatért, ami azt jelenti, hogy a padlón nemcsak húzza maga alatt, hanem percenként 3000 alkalommal vibráltatja is a nedves mopot a porszívó.

Xiaomi Roborock S8 robotporszívó

Mindehhez az új típusnál már 6N nyomóerő társul, vagyis a porszívó kíméletesen ugyan, de a felülethez nyomja a felmosófejet, amivel minden eddiginél jobb hatékonyság érhető el. A gyártó ígéretei szerint ezzel már az odaszáradt szennyeződések makulátlan feltakarítása sem okoz gondot az eszköznek.

További pozitív tulajdonság, hogy a robotporszívó képes 5 milliméterre emelni a nedves mopot munka közben, így felváltva, emberi beavatkozás nélkül tudja takarítani a szőnyeget és a keménypadlót, hiszen amint utóbbi felületet érzékeli felmosás közben, magától felhúzza a felmosót, így nem vizez össze semmit maga körül.

Fejlett LiDAR navigációval és 3D akadálykerülő rendszerrel

A fejlett takarítási tulajdonságok mellett a Roborock S8 munkáját egy kiválóan működő navigációs rendszer támogatja meg, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy funkcióit magabiztosabban ki tudja használni.

Az eszköz PreciSense LiDAR szenzorokra alapozza mozgását, ami rendkívüli pontosságú térképek készítésére alkalmas (2D-ben és 3D-ben egyaránt), miközben segít megtalálni a mindig optimális útvonalat, sőt felismeri azokat az akadályokat is, ahol esetlegesen el tud akadni, ezeket pedig nemcsak jelzi, hanem pontosan elkerüli, hogy a lehető legkisebb terület maradjon ki a takarításból.

Ez utóbbi a reaktív 3D akadálykerülő rendszer, amihez a Roborock S8 még olyan tulajdonságokat társít, mint a 3D strukturált fény vagy az infravörös képalkotás, hogy ne csak napközben, hanem akár éjszaka is könnyedén ki tudja takarítani a lakást.

A precíz rendszer miatt a robotporszívó csendes működést ígér, óvatosan közlekedik a berendezési tárgyak között, és nem megy neki semminek sem, vagy ha mégis, akkor azt a lehető legkíméletesebb formában, hogy ne tegyen kárt sem saját magában, sem másban.

5200 mAh-s akkumulátor, 68,5 dB működési zaj

A Roborock S8 kapcsán fontos kiemelni még az akkumulátor tudását, hiszen az 5200 mAh-s telep elegendő ahhoz, hogy egyetlen töltéssel még egy nagyobb lakásban se valljon kudarcot: képes egyhuzamban felporszívózni 300 négyzetmétert vagy felmosni 200 négyzetmétert töltésenként.

Apropó töltés: a robotporszívó alapcsomagjában egy aprócska dokkolóállomás található, mely automatizáltan gondoskodik a készülék energiafelvételéről. Amennyiben tehát végzett, esetleg merülőben van, magától abbahagyja a munkát, visszatér dokkolójára, majd amint feltöltött, onnan folytatja a takarítást, ahol korábban befejezte.

Xiaomi Roborock S8 robotporszívó

Mindehhez ráadásul visszafogott működési zaj társul, hiszen átlagosan 68,5 dB zajszinten üzemel, ami maximális teljesítmény mellett egy kicsit hangosabb lehet ugyan, de nagy általánosságban ez az érték egyáltalán nem nevezhető zavarónak.

Szoftveres tudása mindenre kiterjedő lehetőségekkel kecsegtet

Amint azt a korábbi típusoktól már megszoktuk, természetesen a Roborock S8 esetében sem okoz csalódást a szoftveres tudás. Éppen ellenkezőleg, rengeteg lehetőséggel kecsegtet a felhasználók számára, sőt talán még soha nem volt ilyen sok funkció a gyártó egyetlen robotporszívójában sem.

Ennek ellenére működése mégis egyszerű és átlátható maradt. Egyetlen mozdulattal tudunk kijelölni például a telefonra telepíthető társalkalmazásban virtuális falakat, vagy olyan zónákat, ahol nem moshat fel, de beállíthatunk neki takarítási ütemterveket, sőt még azt is, hogy mikor töltsön, így akár olcsóbb éjszakai áramot is használhat ehhez.

A Roborock S8 mindezt egyszerű beüzemeléssel, valamint könnyed kalibrációval fejelte meg egy olyan társalkalmazással, amely bár még mindig nem tud magyarul, ellenben használata és megismerése így sem okoz majd nagy nehézséget senkinek.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Okoseszközök

Rekordmennyiségű innovációs díjat nyert el az LG a közelgő 2024-es CES-en

innovációs

Összesen 33 elismerést, köztük két “Best of Innovation” díjat érdemelt ki a vállalat.

Technológia és dizájnmegoldásaikért több mint 30 innovációs díjat érdemeltek ki az LG Electronics (LG) legújabb életmód-innovációi a 2024-es CES-en. A háztartási készülékek, a szórakoztatóelektronika és az üzleti megoldások kategóriákban kiosztott díjak között két Best of Innovation, azaz a kiállítás legjobb innovációinak járó díj is szerepel, amelyet az LG OLED televíziói kaptak meg.

A világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai szakkiállítása, a CES mögött álló amerikai Szórakoztatóelektronikai Szövetség (Consumer Technology Association, CTA) minden évben egy innovációs díjprogram (CES Innovation Award program) keretében, számos eszköz- és technológiai kategóriában ismeri el az év legújítóbb fogyasztói termékeit és szolgáltatásait.

Az LG részére odaítélt 33 innovációs díjból 15-öt a vállalat televíziói érdemelték ki. Ebből 12 elismerést az LG OLED készülékei kaptak meg, így immáron ez a tizenkettedik egymást követő év, hogy a vállalat önálló fénykibocsátásra képes pixeleivel felszerelt készülékei megkapják a CES innovációs díját. Az LG az OLED tévépiac meghatározó szereplőjeként évről évre továbbfejlesztette prémium kategóriás megoldásait. Jelenleg az LG kínálja az OLED tévék egyik legszélesebb választékát 42 és 97 hüvelykes képernyőméret között, számos egyedi és innovatív dizájnmegoldással. Az LG OLED tévéket a vásárlók világszerte elismerik kivételes képminőségük miatt, amely élénk, pontos színeket, mély feketéket és végtelen kontrasztot kínál.

Az LG további díjazott szórakoztatóelektronikai termékei közé tartoznak LG hangprojektorok, az LG XBOOM hordozható hangszórók és az LG okostelevíziós platformja, a webOS alkalmazásai is. A díjjal elismert LG háztartási készülékek közé idén többek között az LG SIGNATURE mosó- és szárítógépek kerültek be. Az üzleti megoldások kategóriában az LG UltraGear Gaming monitorokat, az LG SMART monitort, az LG gram laptopokat és az LG CLOi ServeBot segítő robotot díjazták.

A díjazott LG termékek teljes listáját a 2024-es CES kiállításon, január 7-én jelenti be a vállalat.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Még masszívabb lett a Casio G-SHOCK legújabb outdoor karórája

shock

A világ egyik legismertebb óramárkája, a Casio vadonatúj karórát dob piacra Magyarországon.

Az újdonság a kimagasló ütés- és rázkódás állósággal rendelkező G-Shock márka tagja.

„A Mudmaster igazi hívószó azok számára, akik a strapabíró, magas tudásszintet képviselő karórákat keresik természetjáráshoz, hegymászáshoz, vagy egyéb extrémsportokhoz”

– emelte ki Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Az első G-Shock karóra negyven évvel ezelőtt, 1983-ban jelent meg. Azóta a japán óramárka folyamatosan azon dolgozott, hogy mind strukturálisan, mind funkcionalitásában, mind pedig dizájnban a lehető legtökéletesebbre fejlessze az ebbe a családba tartozó modelleket. A G-Shockba tartozó „Master of G-Line” karórákat pedig kifejezetten extrém körülményekre tervezték és manapság már közismertnek számítanak kimagasló strapabíróságukról.

Extrém ütésállóság

Az új GWG-B1000, amely a Master of G sorozathoz tartozik, egy kifejezetten por- és sárálló darab, amelyet homokos, sáros külső környezethez terveztek. Elnevezése, tehát a „Mudmaster” szó is utal erre. A robosztus fém külső nemcsak kimagasló ütésállóságot biztosít, hanem masszív és szemet gyönyörködtető megjelenést is kölcsönöz a karórának. Ez a karóra méltán jellemezhető a japán „Fuzei-no-aru” („Fuzeivel teli”) kifejezéssel, amelyet Japánban általában a vonzó esztétikumra és stílusos megjelenésre használnak.

A 58.7 mm hosszú és 52.1 mm széles karóra számlapját védő elemek a 12-es és a 6-os pozícióhoz kerültek, kiemelt védelmet biztosítva ezáltal a legsérülékenyebb résznek, az üveglapnak. Ezek a védő elemek a szénszál erősítésű bevonatot kaptak, amely a gyémánt szilárdságához hasonló ellenállóképességet biztosít. Mindemellett pedig kiváló kopásállósági tulajdonságokkal vértezi fel a védőburkolatot.

Különleges gyártástechnológia

Érdekesség, hogy ezen alkatrészek speciális gyártástechnológia alkalmazását követelik meg az óramesterektől. Ezeket a védőelemeket ugyanis eredetileg egy, a karóra előlapjára hasonlító, kovácsolt formából kell kivágni. Az elülső gombvédő viszont egy másfajta módszerrel, úgynevezett „fém fröccsöntéssel” (MIM) készül.

„A fém fröccsöntés egy olyan technika, amely egyesíti a fröccsöntést  és a szinterezési folyamatot. Ennek során a finom fémport összekeverik egy kötőanyaggal, majd a műanyagok előállításához hasonlóan fröccsöntést hajtanak végre, végül pedig szinterezik, hogy rendkívül precízen, milliméteres pontossággal illeszkedő fém alkatrészeket kapjanak”

– hangsúlyozta a Casio termékmenedzsere.

Az alapos megmunkálás mellett a Mudmastert fejlett funkcionalitás jellemzi. Ez a G-Shock háromszoros érzékelővel (Triple sensor) van ellátva, amely magában foglalja az iránytűt, a tengerszint feletti magasság (-700 -10,000 m között) és légköri nyomásmérést, valamint a külső hőmérséklet (-10°C to 60°C közötti tartományban) megjelenítését. A Mudmaster folyamatos, problémamentes működését egy napelemes rendszer biztosítja, ami akár hat hónapig is képes ellátni az óraszerkezetet a szükséges energiával, anélkül, hogy a Mudmastert természetes, vagy mesterséges fény érné.

Akár 200 méteréig vízálló, emellett 300 város világidő kijelzésével, napkelte-napnyugta megjelenítéssel, stopperrel és visszaszámlálás funkcióval is segíti a felhasználókat. A Bluetooth kapcsolat révén pedig okostelefonokkal is párosítható. Így olyan plusz funkciók válnak elérhetővé, mint a helymeghatározás, vagy a térképen korábban rögzített pontokhoz való GPS-navigálás, a telefonkeresés, valamint a Misszió funkció, amely eltárolja a tevékenység előzményeket az applikációban.

A modell fekete (GWG-B1000-1A), ciklámen (GWG-B1000-1A4), valamint zöld színű (GWG-B1000-3A) szíjjel érhető el. Ajánlott fogyasztói ára várhatóan 319.990 Ft lesz.  A Casio a jövőben is folytatni fogja az olyan időmérő szerkezetek fejlesztését, amelyek fejlett ütés- és rázkódásállósággal rendelkeznek, annak érdekében, hogy segítse azokat a felhasználókat határaik és stressztűrőképességeik tágításában.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Személyre szabható védelmet kínál a Samsung Autoblokkoló

autóblokkoló

Az Autóblokkoló tovább fokozza a Galaxy készülékek védelmét, összekapcsolva a Samsung biztonságra és adatvédelemre, valamint a felhasználók szabad választására és egyéni testreszabási lehetőségeire irányuló törekvéseit.

Budapest, 2023. november 21. – A Samsung bemutatja a vadonatúj Autoblokkoló funkciót, egy olyan biztonsági eszközt, amellyel a Samsung Galaxy felhasználók az egyéni igényeikhez igazítva és életstílusuknak leginkább megfelelő módon védhetik meg okoseszközeiket.

Az One UI 6 szoftverrel érkező funkció a Samsung Galaxy bővített biztonsági és adatvédelmi újításainak részeként jelent meg. Az Autoblokkoló egy olyan biztonsági lépéseket tartalmazó opt-in szolgáltatáscsomag, amellyel még többféleképpen szabhatják személyre készüléküket a felhasználók a Samsung Galaxy nyílt ökoszisztémájának köszönhetően.

A felhasználók kezében a döntés: a választás szabadságával az erősebb védelemért

„A Samsungnál folyamatosan arra törekszünk, hogy megvédjük felhasználóinkat az adataikat fenyegető támadásoktól. Az Autoblokkoló bevezetésével a felhasználók továbbra is élvezhetik a nyílt ökoszisztéma előnyeit, miközben biztonságban tudhatják a mobilhasználatukat érintő információikat – mondta el Dr. Seungwon Shi, a Samsung Mobilkommunikációs üzletág alelnöke és biztonsági csapatának vezetője. – Mindig szem előtt tartjuk, hogy felhasználóinknak lehetőséget nyújtsunk arra, hogy az igényeiknek legmegfelelőbb módon választhassanak, ahelyett, hogy a vállalat helyettük döntene. Az Autoblokkoló funkciót ennek jegyében bocsátjuk rendelkezésükre.”

Az Autoblokkoló egyik funkciója arra szolgál, hogy megakadályozza a „sideloadingot”, vagyis az alkalmazások nem hivatalos forrásból történő telepítését. A szándékos sideloadingnak számos előnye lehet, például a fokozott testreszabhatóság vagy az eszköz funkcionalitása feletti ellenőrzés. A biztonságos sideload hívei nem tapasztalnak majd jelentős változást, mivel a funkció alapértelmezetten kikapcsolt állapotban van. Az automatikus blokkolás további nyugalmat biztosíthat mindazoknak, akik nem végeznek sideloading műveleteket vagy kiterjedt testre szabást készülékükön, mivel a biztonsági funkció megfékezheti a pszichológiai manipulációs (social engineering) támadásokat, például az egyre elterjedtebb hangalapú adathalászatot, amely során a támadók rábeszélhetik a felhasználókat kártékony szoftverek telepítésére. Ezáltal megakadályozhatók azok a csalások, amikor a támadó az emberi tévedésekre alapoz, például banki alkalmazottnak kiadva magát ráveszi a felhasználót, hogy telepítsen egy rosszindulatú, adathalász programot. Az Autoblokkoló aktiválásával észlelhetők és megakadályozhatók ezek a kísérletek.

Az Autoblokkoló számos további vezérlőelemmel biztosítja a védelmet, így a felhasználók – többek között – bekapcsolhatják az alkalmazások biztonsági ellenőrzését, hogy felismerjék a potenciálisan rosszindulatú programokat, és megakadályozzák a veszélyes parancsok és szoftverek USB-kábelen keresztül történő telepítését. Ez segíthet megvédeni a felhasználókat olyan helyzeteben, amikor valaki fizikailag hozzáférhet a készülékükhöz, például a repülőtéren, telefontöltés közben.

Az új funkció mellett a Message Guard funkció is frissítést kapott, amely mérsékli a kattintásmentes támadások vagy a rosszindulatú kódot tartalmazó közvetlen képüzenetek előfordulását. Az eredetileg a Google és a Samsung üzenetküldő alkalmazásaihoz bevezetett funkció mostantól a harmadik féltől származó alkalmazásokat használók védelmét is támogatja, így a felhasználóknak nagyobb választási lehetőséggel rendelkeznek a biztonságosan használható alkalmazások terén.

Új biztonsági szabványok az iparág fejlődéséért

A Samsung megteremtette a Galaxy-felhasználók biztonságosabb mobilélményének alapjait, az Autoblokkoló egy lépéssel továbbviszi ezt. Egyesíti az iparág élvonalbeli biztonsági szabványait és az egyéni választási lehetőségeket, így a felhasználók saját preferenciáiknak megfelelően irányíthatják készüléküket. A Samsung biztonsági és adatvédelmi újításainak részeként az Autoblokkoló még jobb felhasználói élményt nyújthat a Galaxy ökoszisztémában.

Az Autoblokkoló egy a Samsung számos adatvédelemre irányuló újításainak sorában. A vállalat Galaxy eszközein frissítette a Biztonság és adatvédelmi kezelőfelületet, így a felhasználók még átláthatóbban követhetik és ellenőrizhetik, hogy mi történik adataikkal. A Samsung legerősebb hardveralapú biztonsági innovációja az okostelefonok mellett további termékkategóriák eszközein is elérhető a Knox Vault kiterjesztésével. A Knox Matrix biztonsági rendszere is frissült, amely előrevetíti a vállalat jövőképét az egymással biztonságosan összekapcsolt eszközökre vonatkozóan. A készülékeken emellett egyszerűbb és kényelmesebb bejelentkezési mód érhető el.

Az Autoblokkoló funkció már elérhető a One UI 6 frissítéssel kompatibilis Samsung Galaxy eszközökön.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss