Tippek

Kerékpárral a Millstatti-tó körül

Időnként mindannyian besokallhatunk attól, hogy a jól megszokott mókuskerekünket hajtjuk a mindennapokban. Amikor pedig ez megtörténik, akkor az azt jelenti, hogy itt az ideje pihenni, kikapcsolódni. Erre pedig mi más kínálhatna jobb lehetőséget, mint egy kis vakáció?

Szerencsére nem kell elutaznunk a világ másik végére ahhoz, hogy kiélvezhessük az utazás nyújtotta pihenési, kikapcsolódási lehetőségeket. Elég, ha célba vesszük Ausztriát, azon belül is Karintia tartományt, ahol az Alpesi táj csendje, nyugalma és lenyűgöző szépsége vár minket.

Az itt található Hotel OTP Birkenhof**** e-bike túrát is szokott szervezni a csodálatos Millstatti-tó körül, így ha szeretjük az aktív kikapcsolódást, akkor érdemes itt lefoglalni a szállásunkat. Mit érdemes tudni erről a tóról, és miért éri meg részt venni egy kerékpártúrán? Most eláruljuk!

Az Alpok egyik legszebb tava, a Millstatti-tó

Nem vitás, hogy a világ tele van szebbnél szebb helyekkel, amiket életünk során legalább egyszer mindenképp érdemes felkeresnünk. Ezek közé tartozik az ausztriai Millstatti-tó is, amihez nem is kell olyan sokat utaznunk, hiszen kb. olyan távolságra van, mint a horvát tengerpart.

A Millstatti-tó Ausztriában, annak déli részén, Karintia tartományában található, és emellett azt is érdemes tudni róla, hogy az Alpok egyik legszebb tavaként tartjuk számon. A vize a környező hegyekből származik és jóformán annyira tiszta, hogy szinte ivóvíz minőségű.

A tó környezete igazi Alpesi táj tele zöldellő hegyekkel, sűrű erdőkkel, gyönyörű panorámával. Ha ellátogatunk ide, akkor részesévé válunk a különleges atmoszférájának, ami örök emlék marad a számunkra.

Miért érdemes kerékpárral körbejárni?

A Millstatti-tó körüli kerékpárutak lenyűgöző tájakon vezetnek át minket, több helyen is meg tudunk állni, ahol csodálatos panorámában lehet részünk. Nemcsak a természeti értékeket, hanem a közeli kulturális emlékeket, például a Millstatti Apátságot is megtekinthetjük. Ha szusszannánk egyet, akkor útközben több helyen is meg tudunk állni, és akár piknikezésre is van lehetőségünk.

Mire számíthatunk a kerékpártúrán?

A tó kb. 12 km hosszú és 1-2 km széles, ami azt jelenti, hogy a körbebiciklizése egy 28-30 km-es túrát jelent. Az útvonal nagyrésze ki van építve, csak néhány részen kell kavicsos úton vagy erdei ösvényen áthaladni. Alapvetően sík a terület, a legnehezebb emelkedők a tó nyugati részén találhatóak, de ezek sem túl meredekek.

A túra intenzitása miatt nem kell aggódnunk, több helyen is meg tudunk állni és a modern technológiának köszönhetően e-bike-okkal is útnak indulhatunk.

Manapság egyre gyorsabb, zajosabb világban élünk, ahol egyre nehezebb alkalmat teremteni arra, hogy pihenjünk, kikapcsolódjunk és minőségi időt töltsünk a szeretteinkkel. Időnként azonban mindannyiunknak szüksége van erre, amit egy karintiai utazás keretén belül meg is tehetünk.

Ha a Hotel OTP Birkenhof**** szállodában foglalunk szállást, akkor olyan aktív programokon is részt vehetünk, mint amilyen a Millstatti-tó körüli kerékpártúra.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss