Tippek

Színek az otthoni irodába: semleges, megnyugtató árnyalatokkal nem tévedhetünk!

Napjainkban egyre többen dolgoznak távolról vagy hibrid időbeosztásban, így az otthoni iroda egyre fontosabb helyiséggé válik. Sok olyan ágazat van, például a technológiai szegmensben is, ahol az otthoni munkavégzés már-már gyakoribb, mint a jelenléti.

Az otthoni iroda kialakítása

A munkaterület kialakításakor érdemes egy nyugodt, csendes helyet választani, de még akkor is, ha nincs egy önálló helyiség, ahol dolgozhatnánk, jó, ha valamiképp el tudjuk választani a teret magunknak.

A fal színének kiválasztása minden helyiségben fontos kérdés, így a dolgozószobában is. A Héra Prémium falfestékek több színben beszerezhetők a Bíborfesték Üzletházban, ahol szakmai tanácsokat is kaphatunk a festési munkálatok megkezdése előtt.

Páraáteresztés, mosható festékek

Legyen szó akár a mindig népszerű fehér falfestékekről, akár az olyan új technológiai megoldásokról, mint a mosható felületek vagy a lég- és páraáteresztő anyagok, a Héra neve garancia a magas minőségre. Előbbiek ideálisak akkor, ha kicsi gyerek vagy háziállat is van a családban, hisz a falak így könnyen tisztíthatók. Utóbbiak pedig fontos szerepet játszanak az egészséges lakóklíma kialakításában, csakúgy, mint a penészgátló festékek.

A festés előtt természetesen fontos, hogy felmérjük a kínálatot és a saját igényeinket is, azt, hogy mire is keresünk megoldást.

Az otthoni iroda színei

Az otthoni iroda színének kiválasztásakor vegyük figyelembe, hogy milyen típusú tevékenységek zajlanak ott. Milyen érzést szeretnénk érezni ahhoz, hogy a legjobb munkát végezzük. Csendben ülünk, és koncentrálunk, amikor dolgozunk, vagy épp telefonálgatunk, videókonferenciákon veszünk részt? Munka közben gyakran felállunk, mozgunk, kell egy nagyobb felület, hogy átlássuk a projekteket? A saját privát munkahelyünkről van szó, vagy megosztjuk más családtagokkal?

Mindenképpen nagyon fontos, hogy megfelelő legyen a megvilágítás, ebben pedig legjobb a természetes fény, ami segít csúcson tartani az energiaszintet. Sokan azonban éjszakába nyúlóan dolgoznak, így mindenképp érdemes a mesterséges megvilágításról is gondoskodni. A színekkel pedig szintén befolyásolni tudjuk a térérzetet.

A fehér szín a kis terekbe ajánlott, így nyitottabbnak érezzük a területet. A szürke kiegyensúlyozott szín, könnyen összehangolható más irodabútorokkal, így ez valóban ideális választás. A Bíborfesték Üzletház kínálatában megvásárolható Héra Prémium színes falfestékek között többféle szürkét is találunk: a lágy balkáni gerlétől a galaxis szürkéig sokféle szürke árnyalat közül lehet választani.

A semleges meleg színek, az olyan barnás árnyalatok, mint a melange vagy a tejes kávé, segítenek a fókuszálásban, a lágy, pasztellkékek és -zöldek pedig nyugalmat árasztanak, ilyen árnyalat például a Héra Prémium aloe vera vagy citromfű szín is. A dolgozószobába érdemes lágyabb, pasztell árnyalatokat választani, és itt is a minőségre, tartósságra törekedni.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss