Tippek

Ajándék iPhone, tablet és díjkedvezmények: így készülnek a biztosítók a nyárra

Okostelefon, táblagép és utazási utalvány sorsolás, extra szolgáltatások, kuponkód, családi és csoportos kedvezmények is szerepelnek a biztosítók utasbiztosítási akciói között.

A Grantis szakértői összegyűjtötték az aktuális kedvezményeket és a különleges szolgáltatásokat.

Az Alfa egész világra kiterjedő utasbiztosítása a 18 év alatti gyermekek számára 50 százalékos kedvezménnyel érhető el, és van náluk 20 százalékos családi kedvezmény is, amely már 1 felnőtt és 1 gyermek esetében is jár, akár 1 napra is. Csoportos akció 10 fő felett érvényesíthető. A biztosító különleges szolgáltatásai közé tartozik például, hogy az utasbiztosítások akár 90 éves korig is köthetők és autó-motor asszisztenciát 20 éves gépjárműre is vállalnak. Járat- és poggyászkésésre is térítenek, valamint járatlekésésre is, ha az igazolt módon közlekedési baleset miatt történik, és még terrorcselekmény esetén is nyújtanak szolgáltatásokat 50 millió forintig.

Az Allianz 50 százalékos kedvezményt kínál a 18 év alatti fiataloknak, ezen felül az online szerződéskötés során 10 százalékos, hűségprogrammal pedig további 15 százalékos kedvezmény érvényesíthető. A biztosító nyereményjátékot is hirdetett, az idén szeptember 15-ig utasbiztosítást kötők között három alkalommal, összesen 9 darab Samsung Galaxy Tab S9 FE táblagépet sorsolnak ki, személyenként egy nyertes lehet. A prémium csomagokat az extrém sportolni vágyók is köthetik, mint például a búvárkodás, a raftingolás, a jetskizés, a kajak-kenuzás, a szörfözés, a vitorlázás és a wakeboardozás kedvelői.

A CIG Pannónia is 50 százalékos kedvezményt biztosít a 18 év alatti utasok részére.

A biztosító akár 100 millió forintos fedezetet is nyújt baleset, illetve betegség esetén. A külföldön lerobbant motor vagy személygépkocsi szerviz- és hazaszállítási költségeit 1000 euróig fizetik.

A Generali a lakásbiztosítás mellé járó nyári vakáció csomag keretében három ingyenes szolgáltatást is ajándékba ad szeptember 25-ig. Térítik, hogyha a strandon ellopnák az értékeket, fizetik, ha elvesznének vagy megsemmisülnének a személyi okmányok és a kerékpárlopást is kárpótolják. A szolgáltatások biztosítási eseményenként legfeljebb egyszer vehetők igénybe, és alkalmanként 50 ezer forintig térítik meg a kárt. A biztosítónál a tengerparti utazásokra speciális ajánlat is választható, és a tolmácsolásban, valamint a jogvédelemben is tudnak segíteni. A legmagasabb szintű védelem 100 millió forint.

A Genertel ajánlatában is van tengerparti csomag, és 30 százalékos kedvezményt biztosítanak azok számára, akik Horvátországba, Olaszországba, Spanyolországba, Ausztriába, Montenegróba, Bulgáriába, Szlovákiába, Szlovéniába, Romániába, Németországba vagy Görögországba utaznak és használják a biztosító által megadott kuponkódot. A 18 év alattiak 25 százalékos, a felnőttek 10 százalékos kedvezményben részesülhetnek, ha az utasbiztosítás a kiskorú gyermekre is kiterjed. Kiegészítőként gépjármű asszisztencia is köthető.

A Groupama változatos akciókkal készült: a 3 évesnél kisebb gyermekek 100 százalékos kedvezményt kapnak, a 3-14 évesek 50 százalékosat, a 14-18 évesek 25 százalékosat. 10 százalék kedvezmény jár azért is, ha valaki OTP-s bankkártyával rendelkezik, vagy ha 10-nél többen utaznak egyszerre. Féláras akcióval élhetnek azok, akik fiatalként hosszabb időre utaznak el. Prémium csomagban a sürgősségi baleseti ellátás összege akár 150 millió forint is lehet.

A K&H Biztosító 30 százalékos gyermekkedvezménnyel, további 10 százalékos családi akcióval és legalább 10 fő esetén 10 százalékos csoportos kedvezménnyel indította a nyarat. A biztosító kínálatában az általános utasbiztosításon felül elérhetőek kifejezetten tengerentúli utasbiztosítások, veszélyes sportokra, vitorlázásra és tengerparti nyaralásra szóló ajánlatok, utóbbi esetén még a napon való leégésre is lehet biztosítást kötni.

A Posta Biztosító az utasbiztosítást kötő ügyfeleik között 500 ezer forintos utazási utalványt sorsol ki, a nyereményjáték idén szeptember 22-ig tart. Újdonság náluk, hogy az utasbiztosításnál megemelték a betegség, illetve baleset miatti térítést, 100 millió forintos összeghatárig.

Az Uniqa 15 százalékos családi kedvezményt nyújt legalább egy gyermek és egy felnőtt részére, több mint 10 fő együtt utazása során pedig 10 százalékot engednek el a díjból. A biztosító választható szolgáltatásai közé tartozik a gépjármű asszisztencia, melynek része indokolt esetben a gépjármű szervizből való hazaszállítása. Amennyiben ez a nyári időszakban kiemelt úticélnak számító Horvátországból vagy Olaszország­ból történik, akkor a biztosító a szolgáltatási táblázatban feltüntetett összegha­tárok kétszereséig vállalja át a költségeket.

Az Union a „Helló, nyár! Helló, új teló!” nyereményjáték keretében három iPhone 15 mobiltelefont sorsol ki azok között, akik idén augusztus 31-ig Világjáró Prémium utasbiztosítást kötnek. A biztosító idén július 1. és 31. között bizonyos termékek esetén 50 százalékos kedvezményt ad az Autó+ és a Repülő+ csomag díjából. Az utazás kapcsán a házi kedvencekre is gondoltak, például, ha állatorvoshoz kell vinni őket. Prémium csomagban, Európa területén akár 500 millió forintos térítés is előfordulhat.

Az EEK mellé is kell az utasbiztosítás

A Grantis szakértői szerint európai utazás esetén érdemes kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát is (EEK). Az ingyenesen igényelhető kártya segítségével mind a 27 tagállamban ugyanolyan feltételek mellett lehet hozzáférni a szükséges állami egészségügyi ellátáshoz, mint az adott országban biztosított személyeknek.

A kártya azonban önmagában még nem elég. Poggyászkárra, járatkésésre- és törlésre vagy a magánegészségügyben igénybe vett szolgáltatásokra (több országban az állami egy része is fizetős), vagy például a sürgősségi fogászatra kizárólag az utasbiztosítások térítenek, és csak ezekhez jár asszisztencia, amelyet káreset bekövetkeztekor hívhatunk.

Kár esetén érdemes nem csak a biztosítóval, de a pénzügyi tanácsadónkkal is felvenni a kapcsolatot, aki biztosítja, hogy a bejelentés megfelelő módon történjen meg és szükség esetén segíti a minél gyorsabb kárrendezést a biztosítónál.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tippek

Aki importált autót vesz Magyarországon, nagyobb valószínűséggel kap hamis futásteljesítményű járművet

Magyarországon a használt autók jelentős részének manipulálták a kilométeróra-állását, vagyis a jármű kevesebbet ér, mint amennyit kérnek érte.

Még nagyobb azonban az esélye, hogy a futásteljesítményt módosították, ha külföldről hozzuk be az autót. A határokon átnyúló tranzakciókat nehéz nyomon követni, ezért a csalók kihasználják ezt a helyzetet és elkerülik, hogy elkapják.

A carVertical autóipari adatszolgáltató cég a közelmúltban 15 európai országban végzett kutatást, melyből kiderül, hogy a Magyarországra importált autók kilométeróra-állását nagyobb eséllyel manipulálták, mint a helyben vásárolt járművekét.

A túlzott bizalom futásteljesítmény-csaláshoz vezethet

A magyar utakon közlekedő és a carVertical által ellenőrzött autók 7.4%-ának módosították a futásteljesítményét. Bár hazánkban még nem olyan rossz a helyzet, mint néhány kelet-európai országban, például Lettországban, ahol a manipulált járművek aránya meghaladja a 15%-ot, a csalás kockázata továbbra is magas.

Magyarországon az importált autók 8,1%-ának hamis a kilométeróra-állása, ami meghaladja a határainkon belül eladott hamis futásteljesítményű autók arányát (6,5%).

Sokan megbízhatóbbnak tartják a bizonyos országokból, mint például Németországból importált autókat, ezért a vevők ilyenkor kevésbé elővigyázatosak, és megbíznak a használt járművek eladóiban.

„Nagyon nehéz nemzetközi szinten ellenőrizni a használt autók minőségét, mivel az egyes országokban eltérő jogszabályok vonatkoznak a kilométeróra-csalásra. Tekintve, hogy az országok közötti információáramlás az autókról nem kielégítő, exportálás után a járművek tiszta lappal indulhatnak, és jellemzően ilyenkor állítják át a futásteljesítményüket. Ezzel növekszik annak a kockázata, hogy a helyben vásárolt autókhoz képest nagyobb valószínűséggel kapjuk meg az autót manipulált kilométeróra-állással”

– magyarázza Matas Buzelis, a carVertical autóipari szakértője.

A magyarok előnyben részesítik a külföldről érkező használt autókat

A kutatás szerint a helyben vásárolt és külföldről behozott autók aránya eltérő. A carVertical által Magyarországon ellenőrzött gépjárművek 44,6%-a a teljes idejét az országban töltötte, míg 55,4%-a külföldről importált.

A legtöbb vizsgált országban, így Litvániában, Lengyelországban, Romániában vagy Szerbiában a külföldről behozott autók aránya 70-90% között mozog, ami azt jelenti, hogy Magyarországon alacsonyabb a használtautó-import. Ez azonban nem vezet az autókkal kapcsolatos csalások számának csökkenéséhez.

Egy meghamisított kilométer-számlálójú jármű pénzügyi katasztrófát jelenthet

A hamis futásteljesítményű autó beszerzése sok gondot okozhat az új tulajdonosnak, mivel nehéz megtervezni a karbantartását. A vezérműláncszíjat például 100-150 ezer kilométerenként kell cserélni. Ha azonban a jármű futásteljesítménye hamis, valószínűleg nem kerül sor időben erre a műveletre, így az ékszíj elszakadhat, ami a szelepekkel való érintkezés következtében a dugattyúk sérülését eredményezheti.

A nagyobb futásteljesítményű autók lényegesen rosszabb állapotban lehetnek, ami útközben váratlan meghibásodásokhoz vezethet. Nem is beszélve a sofőr biztonságát veszélyeztető kockázatokról.

Matas szerint a módosított futásteljesítményű autókat jóval drágábban adják el, mint a valós futásteljesítményűeket, vagyis a vásárlók többet fizetnek a járművekért, mint amennyit érnek. Az autóipari szakértő felhívja a figyelmet arra, hogy a carVertical által végzett kutatásból egyértelműen látszik, hogy a járművek, amelyeknek a kilométeróra-állását visszatekerték, akár 25%-kal is drágábbak lehetnek, mint az eredeti futásteljesítményű autók. A nagy futásteljesítményű jármű ráadásul sokkal gyorsabban veszít az értékéből és sokszor nehezebb rá vevőt találni.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Tippek

Ön tudta, melyik keverési technológia a leghatékonyabb egy csésze tea esetén?

Szimulációs szoftverrel válaszolták meg a kérdést.

A tea első látásra az egyik legegyszerűbben elkészíthető ital: kell hozzá forró víz, tealevél, esetleg cukor, méz, tej vagy citrom, mindezt kicsit meg kell kevergetni, és kész is. De hogyan célszerű keverni? Körkörösen vagy oda-vissza kanálmozgatással?

Erre a kérdésre keresték a választ egy szimulációs szoftver segítségével. Modellezték a legtöbbünk által ismert körkörös kevergetési technikát, valamint az előre-hátra lapátoló mozdulatsort, amit állítólag az angol királyi körökben is előnyben részesítenek. Mindkét szimuláció egy átlagos csésze angol teát vett alapul, amikor az ital tetején zavartalanul megül egy egyenletes tejréteg.

A tesztekből kiderült, hogy a körkörös keverőmozgás gyorsabb eredményt, azaz keveredést biztosít, mint a lapátolás, tehát ha kevés időnk van, akkor ez a célravezetőbb opció. Ha azonban figyelmesen megnézzük, észrevehetjük, hogy a kanál 57%-kal messzebbre jut körkörös mozgásnál, mint amikor lapátoló mozgást végzünk vele. Azaz azonos keverési távolság vagy azonos keverési energia esetén a lapátoló mozgás bizonyult a hatékonyabb teakeverési technikának, ezzel minimalizálhatjuk a mozdulatsor közben kifejtett erőfeszítéseinket.

A lapátolással egyúttal kisebb az esély arra, hogy kifröccsen az ital, leforrázva ezzel az ujjainkat, valamint jobban feloldódik a cukor is, nem reked meg a csésze alján. Mindemellett az sem elhanyagoltható érv, hogy a lapátoló technika jóval csendesebb módszer, mint a heves kavargatás, azaz sokkal inkább megfelel a kifinomult teázási etikettnek.

Hasonló, Siemens-szoftveres szimuláció segítségével derült ki az is, hogy melyik a leghatékonyabb ventilátor-hack, ami a mostani kánikulában hasznos információ lehet.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Tippek

A Vodafone Magyarország ügyfelei számára már 84 országban elérhető az 5G roaming szolgáltatás

A Vodafone Magyarország 2024-ben 6 kontinensen, további 24 új országban, köztük Argentínában, Kenyában és Szingapúrban teszi elérhetővé 5G roaming szolgáltatását ügyfelei számára, így immár 84 országban, 128 hálózaton biztosítva az 5G hálózat előnyeit külföldön.

A Vodafone Magyarország 2019-ben a hazai szolgáltatók közül elsőként indította el a mindenki számára elérhető 5G szolgáltatását Budapesten, majd az ország több nagyvárosában. A folyamatos bővítéseknek és fejlesztéseknek köszönhetően az 5G lefedettség egyre nagyobb az országon belül. Fontos mérföldkő volt a szolgáltató és ügyfelei számára az 5G roaming szolgáltatás elindítása, amelynek köszönhetően az ügyfelek külföldön is élhetnek az 5G hálózat nyújtotta előnyökkel.

A Vodafone Magyarország 2024-ben további nemzetközi partneri együttműködéseket indított el, annak érdekében, hogy az utazni vágyó ügyfelei számára újabb 24 országban biztosíthassa az ötödik generációs hálózat előnyeit, mint a megnövekedett letöltési sebességet, valamint a minimális késleltetési időt. Az európai terjeszkedést követően a Vodafone Magyarország 5G roaming szolgáltatása már 6 kontinensen elérhető, így azok az ügyfelek is élvezhetik a hálózat nyújtotta lehetőségeket, akik utazásaik során az Európán kívül utaznak.

A bővítésnek köszönhetően a Vodafone Magyarország az 5G roaming szolgáltatást, már összesen 84 országban, 128 külföldi partnerhálózaton kínálja.

„Számunkra kulcsfontosságú, hogy az ügyfeleink a világon bárhol hozzáférhessenek a legmodernebb technológiákhoz, legyen szó akár nyaralásról, akár üzleti útról, és ezért a Vodafone Magyarország folyamatosan új országokkal köt stratégiai megállapodásokat, hogy a felhasználók 5G-képes készülékeikkel, díjcsomagjaikkal külön díjfizetés nélkül élvezhessék az ötödik generációs hálózat előnyeit külföldön is”

– mondta a bejelentés kapcsán Bányai Tamás, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

A korábbi országok mellett mostantól az alábbi országokban is elérhető az 5G roaming szolgáltatás a Vodafone Magyarország ügyfelei számára:

Európa:

 • Monaco
 • Észak-MacedóniaOroszország

Közép-Ázsia:

 • Kazahsztán
 • Üzbegisztán

Dél-Amerika:

 • Argentína
 • Peru

Észak- és Közép-Amerika

 • Mexikó
 • Puerto Rico

Afrika:

 • Kenya
 • Nigéria
 • Dél-Afrika
 • Tanzánia
 • Etiópia
 • Mauritius

Óceánia:

 • Guam

Ázsia:

 • Jordánia
 • Georgia
 • Azerbajdzsán
 • Laosz
 • Malajzia
 • Szingapúr
 • Sri Lanka
 • Maldív-szigetek

A Vodafone Magyarország korábban bejelentette, hogy szakaszosan, legkésőbb 2024.07.03. napjától 60 napig díjmentesen biztosítja az 5G szolgáltatást a lakossági és kisvállalati előfizetéses ügyfeleinek a nyári szezonban, így több mint egymillió ügyfelük tapasztalhatja meg az ötödik generációs mobilhálózat élményét belföldön.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss