Tippek

Fokozzuk a karácsony hangulatát varázslatosan szép és tartós műanyag gömbdíszekkel!

A karácsonyi díszek ennek az ünnepnek az elmaradhatatlan kellékei. Ebben az időszakban szeretjük hangulatossá tenni a környezetünket gyönyörű kiegészítőkkel. Még az utcák is karácsonyi díszekbe öltöznek a legtöbb településen, ilyenkor valahogy minden sokkal szebbnek tűnik.

A karácsonyfa-állítás régi szokás, de ma is hagyománya van elsősorban a keresztények körében. Általában beviszünk egy fenyőfát az otthonunkba, amit aztán szépen feldíszítünk különféle fényes díszekkel. Az intézményekben is szokás ily módon megünnepelni közösen a karácsonyt, sőt, a városok terein is találkozhatunk díszektől roskadozó fenyőfákkal.

Hagyományosan a karácsonyi gömbök üvegből készültek, de ezek nagyon érzékenyek voltak a legkisebb ütődésekre is. Sokan nem is kerültek elő egy darabban a következő évben, mert tárolás közben eltörtek. Ma is kaphatók ezek a változatok is, de a Valex Decor Kft műanyag gömböket is forgalmaz nagykereskedések, viszonteladók számára.

Ebben a cikkben megnézzük, hogy milyen előnyös tulajdonságai vannak a műanyag változatoknak, és mire használhatók. Ha érdekel, tarts velünk!

Korszerű műanyag gömbök

A modern technológiának köszönhetően ma már ütésálló műanyagból készülnek a karácsonyi gömbdíszek. Emiatt sokkal tartósabbak, és szerencsére az áruk is kedvező. Arról nem is beszélve, hogy nem feltétlenül kell minden évben újakat vásárolni, hiszen hosszú az élettartamuk.

A Valex Decor Kft kínálatában kapható műanyag gömbök jó minőségűek, megjelenésük is nagyon mutatós. Az eleve a madzagra felfűzött díszekkel már bajlódni sem kell, csak meg kell nekik találni a legideálisabb helyet.

Karácsonyi gömbdíszek változatos színekben

Aki szereti minden évben más színekbe öltöztetni a fenyőfát a lakásában, természetesen vásárolhat másikat, aztán váltogathatja kedvére a következő ünnepeken. Nagyon divatos a piros az arannyal, a hideg színek kedvelői a kéket kombinálják az ezüsttel, de hangulatosak a barna gömbdíszek is.

A zöld gömbök a természet hangulatát idézik, kifejezetten jól mutatnak egy fehér fenyőfán, ami lehet mű, vagy lefújhatjuk hóspray-vel az igazit. A mai divattrendeknek hála már a feketével is találkozhatunk a fenyőfákon, amit lágyítanak a rózsaszín díszek, ha párosítjuk őket. A fehér karácsonyi gömbök pedig kimondottan előnyére válnak egy szép zöld karácsonyfának.

Származás és felhasználás

A karácsonyfa gömbjeinek származásáról több történet is kering, nem a mi tisztünk eldönteni, hogy melyik az igaz. Különböző legendákat lehet róluk olvasni, illetve hallani, némelyek egyenesen démoni erőket tulajdonítanak nekik. Az sem egyértelmű, hogy német vagy francia az eredetük, de az biztos, hogy a mai napig hódítanak még a modern világban is, bárhonnan is származnak.

A karácsonyfán kívül jól alkalmazhatók girlandokon, asztali díszeken, kopogtatókon vagy az adventi koszorún is. Elhunyt szeretteink emlékére készített sírdíszeken is ragyogóan mutatnak, és a kertünkben található fenyőfát is feldíszíthetjük velük.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss