Tippek

Transzfer vagy reptéri parkoló – melyik éri meg jobban?

A technika számos dologra kínál kényelmes opciót: millió ügyet elintézhetünk már az otthonunk kényelméből, többek között a reptéri parkolás is megszervezhető ilyen módon. Ez a lehetőség kényelmes megoldást kínál, ha nem akarunk indulás előtt azon idegeskedni, hogy hová is tegyük a kocsit.

Bizonyára felmerült a fejedben a kérdés, hogy vajon megéri-e saját autóval kimenni a reptérre és fizetni a parkolásért, ha van lehetőség reptéri transzfer igénybevételére is? Cikkünkben a Zoka Reptéri Parkoló útmutatása alapján járjuk körbe ezt a kérdést.

Mi is az a reptéri transzfer?

Ahhoz, hogy válaszolni tudjunk arra, hogy a reptéri parkolás vagy a transzfer kínál-e jobb opciót, mindkét lehetőséget alaposan meg kell ismernünk.

Reptéri transzfer alatt azt a szolgáltatást értjük, amikor egy szolgáltató felvesz minket az otthonunknál minden csomaggal együtt, és kivisz minket a repülőtér megfelelő termináljához. Ez rendkívül kényelmes lehetőség, hiszen nem kell a vezetéssel, parkolással bajlódni.

Ha ezt az opciót választjuk, akkor sajnos számolnunk kell a viszonylag magas költségekkel: a transzfer díja sokszorosa a parkolók költségeinek, különösen akkor, ha messzebbről szeretnénk eljutni a repülőtérre.

Nem csak az ár a transzferszolgáltatások egyetlen hátránya

A borsos ár mellett egyéb hátrányokkal is számolnunk kell, ha ezt a verziót választjuk: a transzferjáratok általában előre meghatározott időpontokban indulnak, így könnyen lehet, hogy várakoznunk kell majd a reptéren.

Egy ilyen plusz álldogálás különösen rossz élmény lehet akkor, hogyha egyébként is hosszú a repülőút: érdemes átgondolni, belefér-e nekünk egy ilyen kellemetlenség a magas ár mellett.

A reptéri parkoló költséghatékony és rugalmas megoldást jelent

A reptéri parkolók nagy előnye, hogy bármikor érkezhetünk, ráadásul az onnan induló ingyenes transzferjáratokra is minimális a várakozási idő vagy nincs is várakozási idő – ezzel máris megspóroltunk magunknak egy komoly stressztényezőt.

A rugalmasság mellett további előny, hogy általában nagyon is jutányos áron vehetjük igénybe a szolgáltatást, különösen a klasszikus transzfermegoldásokkal összevetve.

A biztonság miatt nem kell aggódnod

Lehet, hogy azért gondolkozol transzferben, mert félted az autódat – ne aggódj, egy reptéri parkolóban maximális biztonságban tudhatod!

A reptéri parkolók mindegyike őrzött: a személyi védelem mellett kamerarendszer is gondoskodik róla, hogy illetéktelen emberek ne kerülhessenek a járműved közelébe. Bár már ez a két tényező is jelentős elrettentő erővel bír, fontos említeni, hogy a parkolás egyébként is zárt területen történik, ahová picit sem egyszerű bejutni kívülállóként.

Ha nyugalmat szeretnél, a reptéri parkolókban bízhatsz

Ha biztonságos, mégis pénztárcabarát megoldást keresel, akkor a reptéri parkolók ideális lehetőséget nyújtanak számodra, ráadásul online is foglalhatsz helyet magadnak. Az autódra végig figyelnek majd, így garantáltan nem kell izgulnod semmi miatt, amíg nyaralsz.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Friss