Okoseszközök

MI-alapú mosógépek és személyre szabható hűtők a Samsung-tól

A Samsung a Life Unstoppable Konferencián mutatta be okos háztartási gépeinek legújabb sorozatát. A következő generációs mosógépek mesterséges intelligenciával teszik hatékonyabbá a mosást, az innovatív alulfagyasztós hűtőszekrények pedig a felhasználói igényeknek megfelelően alakíthatók át.

Az új mosógépszéria kiemelkedő darabja a WW9800T, amely Mesterséges intelligencia, MI-alapú funkciókkal fokozza a mosás hatékonyságát, így rövidebb idő alatt, kevesebb energia felhasználásával ugyanolyan kiemelkedő tisztaságot ér el. Az elsőként az európai piacokon bemutatkozó sorozatban megtalálhatók a Samsung népszerű EcoBubble™ és QuickDrive™ technológiái.

Az RB7300 hűtők kimagasló hűtési teljesítményt biztosítanak és nagyméretű, rugalmasan alakítható belső terüknek köszönhetően sokféle étel tárolására alkalmasak. Az RB7300 elsőként Európába érkezik meg, később pedig a világ számos országában elérhető lesz. Először válik elérhetővé a kontinensen a Samsung sokoldalú, személyre szabható konyhai megoldása, a Bespoke széria.

„Vállalatunk célja, hogy olyan berendezéseket fejlesszen, amelyek kiemelkedő teljesítményükkel megkönnyítik a felhasználók életét és képesek alkalmazkodni az egyedi szükségletekhez – mondta el Hyesoon Yang, a Samsung alelnöke. – Legújabb termékeinkkel a felhasználók a saját igényekre szabott, energiahatékony háztartást vezethetnek. A jövőben szeretnénk ezeket az otthonokat még több, egyedi élményt kínáló eszközzel megtölteni.”

Személyre szabott mosás, kevesebb energiával, rövidebb idő alatt

Az új WW9800T mosógép a Samsung innovatív technológiáinak köszönhetően csökkenti a mosási időt és az energiafelhasználást is, a felhasználóknak pedig egyedi mosási lehetőségeket kínál.

A Samsung QuickDrive™ technológiájával a WW9800T a mosási időt a felére, az energiafelhasználást pedig akár 20 százalékkal csökkenti. Az egymástól függetlenül mozgó dob és hátfal dinamikusabb programokat tesznek lehetővé, így rövidebb idő alatt is hatékonyabban tisztítják meg a ruhákat. A Samsung Digitális Inverteres Kompresszora erős mágnesek segítségével ér el magasabb teljesítményt, miközben halkabb és kevesebb energiát fogyaszt, mint egy univerzális motor.

Az új modellben megtalálható a Samsung EcoBubble™ technológiája, amely úgy javítja a mosószer hatékonyságát, hogy levegővel és vízzel keveri azt, így tisztító buborékokat képez. A buborékok könnyeben áthatolnak az anyagon, még hideg vízben is. Az alacsonyabb hőfokú vízben való mosással a felhasználók energiát takaríthatnak meg és óvhatják a ruhák színét és anyagát is.

A Samsungtól megszokott megbízható teljesítményt tovább növeli az MI-integráció, amelynek köszönhetően az eszköz megtanulja a felhasználók szokásait és ez alapján mosási programokat ajánl és személyre szabja azokat. Az MI Vezérléssel az új Samsung mosógép megismeri a felhasználók szükségleteit és az adatbázissal összevetve automatikus ajánlásokat tesz a megfelelő mosási ciklusra. Az egyszerű felhasználói felületnek és az MI Vezérlésnek köszönhetően nincs szükség a programok közti keresgélésre vagy kézi bevitelre. Az MI Mosás funkció beépített szenzorokkal ellenőrzi a ruhák súlyát és a szennyezettségét és ezeknek megfelelő mennyiségű vizet és mosószert használ a mosáshoz.

Az Automatikus Ciklus Kapcsolatnak köszönhetően a kényelmes kezelhetőség kiterjed a szárítási folyamatra is. A funkció közvetlen kapcsolatot hoz létre a mosógép és a szárítógép között, így automatikusan beállítja a megfelelő szárítási időt a frissen mosott ruhákhoz.

A Samsung új szériájának minden darabja kompatibilis a SmartThings alkalmazással, így a felhasználók a mosást akár okostelefonról is elindíthatják, és elérhetnek olyan, mosást hatékonyabbá tevő funkciókat, mint a Mosástervező és a Mosás Utasítás.

Megnövelt tárhely és hosszan tartó frissesség

A Samsung SpaceMax™ technológiájának köszönhetően az új alulfagyasztós hűtőszekrény a modern konyhaszekrényekhez kevésbé illeszkedő, szélesebb kialakítás nélkül maximalizálja a tárolókapacitást. A SpaceMax™ kiemelkedő hatékonyságú szigetelése lehetővé teszi, hogy a hűtőszekrény belső falai sokkal vékonyabbak legyenek, így 385 literes belső térfogatot biztosít, amely 18 literrel nagyobb, mint a korábbi modellek esetében. Az új hűtő mélysége megfelel a megszokott 600 mm-es kialakításnak, mégis több helyet kínál. Ez a megoldás különösen előnyös lehet a megváltozott bevásárlási szokásokat figyelembe véve. A felhasználók kevesebb alkalommal látogatnak el szupermarketekbe, de többet vásárolnak egyszerre, megnőtt az online beszerzés iránti igény, valamint az olyan készételeket részesítik előnyben, amelyekkel időt takaríthatnak meg. A trendek azt mutatják, hogy megnőtt a kereslet a nagyobb és hatékonyabban kihasználható kapacitású hűtőszekrények iránt.

A Samsung legújabb hűtőjét úgy tervezték, hogy kétszer hosszabb ideig őrizze meg az élelmiszerek frissességét. Az új Optimal Fresh+ dobozok állítható fiókként is használhatók, így a felhasználók eldönthetik, hogy a fiókot két különböző hőmérsékletű zónára osztják, vagy egyben használják. A bal oldal hidegebb, így leginkább a húsok és a halak tárolására ideális, a jobb oldal pedig kiválóan alkalmas a gyümölcsök és a zöldségek számára.

Az új modell biztosítja, hogy minden benne tárolt élelmiszer megfelelően legyen lehűtve, függetlenül a hűtőszekrényen belüli elhelyezéstől. Az új készülék a kiemelkedő frissesség érdekében a All Around Cooling és a Metal Cooling megoldásokat alkalmazza.

Az új alulfagyasztós hűtőszekrény egyedi formatervezésének köszönhetően a legtöbb modern konyhai térnek kifinomult eleganciát kölcsönöz. A rozsdamentes acél felület és a letisztult előlap remekül illik a Samsung készülékek esztétikus formavilágába. A készülék mögött futó kábeleket egy fémből készült biztonsági fedél védi, amely a hűtő Tiszta Hátlapjával együtt minimalista megjelenést biztosít.

A legújabb Samsung hűtőszekrények kompresszora a hűtési szükségleteknek megfelelően hét szinten tudja automatikusan beállítani a sebességét. A továbbfejlesztett kompresszor így kevesebb energiát igényel, halkabban működik és csökkenti az amortizációt is, így a hűtőszekrény hosszú távú, tartósan magas teljesítményt képes nyújtani.

Az RB7300 hűtőszekrény és a Samsung új mosógépei a Samsung Life Unstoppable virtuális eseményén is megtekinthetők, 2020. szeptember 2-án. A gépek Magyarországon várhatóan 2020 negyedik negyedévében lesznek elérhetők.

Okoseszközök

Huawei: Változik az okosórák szerepe

huawei

Változik a felhasználói szemlélet az okosóra-vásárlók körében, amelyet a gyártók is egyre inkább lekövetnek.

A Huawei korábbi felméréséből kiderült, a válaszadók nagy része nemcsak funkcionális eszközként, hanem stílusos kiegészítőként is tekint az okosórákra. Holdampf Linda stylist szerint egy okosórával is egyedivé tehetjük stílusunkat, főleg, ha ezek az eszközök könnyedén kombinálhatóak más kiegészítőkkel és ruhadarabokkal, hogy saját stílusunkra alakítsuk.

Az okosórák már nem csupán hasznos funkciókat kínálnak, hanem hozzátesznek a személyes stílushoz is. A Huawei 2022-es felméréséből kiderült, hogy a válaszadók 40 százaléka már funkcionális eszköz és stílusos kiegészítő ötvözeteként tekint az okosórákra.

Hasonlóan látja ezt Holdampf Linda divat- és stílusszakértő is, aki markáns, meghatározó kiegészítőként tekint az okosórákra, amelyekkel egyedibbé és különlegesebbé tehetjük ruhatárunkat. Fontos azonban, hogy az adott eszköz jól illeszkedjen hozzánk és stílusunkhoz:

„Emlékszem még az első okosóra hullámra, amikor mindenkin ugyanaz volt, kortól, nemtől, stílustól függetlenül. Mára ez teljesen megváltozott, az önkifejezés egyik eszköze lett: a vásárlók a saját stílusukra szabhatják az órákat, igényeiknek, életmódjuknak megfelelően, legyen szó baráti kávézásról, edzésről, vagy üzleti találkozóról. Az okosórák totálisan bekúsztak az életünkbe, és most már a gyártók is egyre inkább odafigyelnek arra, hogy mindenki megtalálja a saját stílusának és pénztárcájának való eszközt”

– mondta.

Sokoldalú kiegészítő

A felhasználói szemléletben bekövetkező változásra reagálva a Huawei is újragondolta okoeszközei portfolióját, így a klasszikus dizájnelemek mellett hangsúlyt kap a praktikus kialakítás is, megtartva a fiatalos, lendületes színvilágot. Ezt képviseli a WATCH GT 4 klasszikus órákra emlékeztető óratesttel, de fiatalos, pasztellzöld levélmintázatú pánttal kapható verziója, ami már hazánkban is elérhető. Ugyanígy a Watch FIT 3 is a dinamizmust testesíti meg fiatalos szíjválasztékával, de a klasszikus bőrszíjak kedvelői is megtalálják a hozzájuk illőt, mindezt praktikus nagyméretű négyzetes óratokkal.

Holdampf Linda stílusszakértő szerint az okosórák letisztult formavilágukkal tökéletesen harmonizálnak az idei tavasz és nyár divatjának legmeghatározóbb színeivel, többek között a pasztell árnyalatokkal. Minták terén a pöttyös, csíkos és virágminta a legjellemzőbb, melyek bátran kombinálhatóak viselhető okoseszközökkel. Ráadásul az okosórák lazítottak a divat szabályain, így megállják a helyüket akár más kiegészítők és markánsabb ruhadarabok mellett is:

„Nagyon szeretem, amikor egy romantikusabb összeállítás mellé modern anyagú és kialakítású óra virít a karunkon”

– mondta el a stílusszakértő. –

„Nyugodtan rakhatunk karkötőt mellé, gyűrűt. Még a körömlakkunk színét is figyelembe vehetjük. Egy klasszikus hatású, bőr- vagy fémszíjas okosóra mellé felvehetjük a nagymamától örökölt antik karkötőt. Nem üti egymást a kettő.”

Az okosórák az öngondoskodás jelképei is lehetnek

A stílusszakértő kiemelte:

„Az okosórák viselői többnyire egészségtudatos megfontolásból döntenek úgy, hogy hagyományos óráikat lecserélik. Ez egy nagyon jó üzenet önmagunk felé, az önszeretet és az öngondoskodás jegyében.”

A Watch Fit 3 például továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal bír; alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült, pontosabb pulzusfigyelést biztosít, számos edzésfigyelő móddal, valamint kalóriamenedzsment alkalmazással is rendelkezik.  Az egészségi és edzésadatainkat pedig megtekinthetjük a Huawei Egészség alkalmazásban, akár iOS és Android platformokon is.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Az iRobot bemutatja a tökéletes belépőmodellt a 2in1 porszívó és felmosórobotok világában!

A Roomba Combo® Essential 2in1 robot lehetővé teszi, hogy még több vásárló élvezhesse az egyszerű, megfizethető és erőteljes 2in1 takarítást.

Az iRobot túlszárnyalja a korábbi legkelendőbb Roomba® 600 sorozatot; a Roomba Combo® Essential extra felmosási képességgel, intelligens navigációval, 18-szor nagyobb szívóerővel és az intelligens iRobot OS vezérléssel rendelkezik.

2024-re az iRobot világszerte túllépte az 50 millió eladott robot mérföldkövét. A portfólió része lett a Roomba Combo® Essential 2in1, amely porszívó és felmosórobotként működve nemcsak megfizethető, de könnyen használható takarítógép is egyben. A 129.999 Ft-os alap fogyasztói áron elérhető robot biztosítja mindazokat a takarítási elvárásokat, amelyeket a fogyasztók már több mint 10 évvel ezelőtt megfogalmaztak a legkelendőbb Roomba 600 sorozattal szemben, de most még jobb teljesítménnyel és lenyűgöző funkciókkal párosul, amelyek még egyszerűbbé teszik a takarítást.

A tökéletes takarítás tulajdonságaival tervezett robotot az iRobot OS operációs rendszer vezérli, amellyel még inkább személyre szabható a takarítás. Miből áll a Roomba Combo® Essential robot 4-fázisú tisztítórendszere? Szívó- és folyadékbeállítási lehetőségekkel van felszerelve, tartalmaz egy speciális V-alakú többfelületes kefét, egy saroktisztító kefét és egy szivattyúval táplált mikroszálas felmosópadot. Ezek együtt dolgoznak, hogy egyetlen menetben porszívózzák és felmossák a kemény padlófelületeket. Kizárólag porszívózáshoz egyszerűen csak el kell távolítani a felmosópadot.

A Roomba Combo® Essential felülmúlja a Roomba 600 sorozatot az extra felmosási funkcióval és a 18-szor nagyobb szívóerővel. Emellett egyenes vonalakban takarít, testre szabható szívó- és folyadékbeállításokkal rendelkezik, Clean Map® jelentéseket készít, hosszabb akkumulátor-élettartammal és intelligens iRobot OS automatizációkkal van felszerelve, mint a „Clean While I’m Away” funkció, amely ütemezetten segít a takarításban, amikor nem vagyunk otthon.

„Az iRobot több mint 20 éve találta fel a Roomba robotporszívót, hogy megkönnyítse a takarítást és segítsen az embereknek, hogy kellemesebb tevékenységekkel töltsék a szabadidejüket, mint a takarítás”

– mondta Barry Schliesmann, az iRobot termékfejlesztési igazgatója.

„A Roomba 600 sorozatot 2012-ben vezették be, és bestsellerré vált a teljesítmény, az ár és a megbízhatóság egyensúlyának köszönhetően. Ahogy az iRobot túllépte a világszerte több mint 50 millió eladott robot mérföldkövét, tisztelgünk e hagyomány előtt a megfizethető Roomba Combo® Essential bevezetésével, amely még jobban takarít és többet nyújt elődjénél. Ez a robot még elérhetőbbé teszi az iRobot Combo 2in1 kategória által nyújtott takarítási élményt mindenki számára, legyen szó frissen végzett diákokról, új otthontulajdonosokról vagy bárkiről, aki először szeretné élvezni az automatizált takarítás előnyeit.”

A tiszta padló élménye soha nem volt még ilyen egyszerű! A Roomba Combo® Essential személyre szabható takarítási beállításokkal és az iRobot OS által vezérelve az iRobot legegyszerűbb, legmegfizethetőbb Combo 2in1 porszívó és felmosórobotja. Akár csendes, könnyű takarításra, akár erőteljesebb tisztításra van szüksége, a Roomba Combo® Essential lehetővé teszi, hogy két feladatot is elindítson egy érintéssel az iRobot Home alkalmazásban vagy egy egyszerű hangparanccsal. Egyszerűen csak nyomja meg a CLEAN gombot, és a robot máris munkához lát. Intelligens navigációval rendezett sorokban tisztít a bútorok körül és alatt, valamint a szegélyek mentén is.

A 18-szor nagyobb szívóerő és a 120 perces akkumulátor-élettartam biztosítja a szükséges erőteljes takarítást sokkal kevesebb erőfeszítéssel. Az iRobot OS által vezérelt gondosan összeválogatott funkciók lehetővé teszik a Roomba Combo® Essential felhasználók számára, hogy testre szabják és automatizálják a takarítási rutinjukat. A felhasználók 3 szívóerőszint és 3 vízellátási szint közül választhatnak a takarítási feladattól függően. A javasolt takarítási ütemtervek az előző feladatok alapján ajánlják a legjobb időpontokat a takarításra, és a „Clean While I’m Away” funkció lehetővé teszi, hogy a Roomba Combo® Essential automatikusan elkezdje a takarítást, amikor elhagyjuk otthonunkat. A munka befejezése után a felhasználók hozzáférhetnek a részletes Clean Map jelentésekhez az iRobot Home App-ban, hogy lássák, hol takarított a robot, és egyéb hasznos részleteket, például a lefedettséget és az elvégzett feladatok időtartamát.

A termék elérhető a www.irobot.hu oldalon, ahol további információkat, termékjellemzőket, képeket és videókat is talál.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Jönnek az új Copilot+ PC-k

Páratlan teljesítményű számítógépek érkeznek hamarosan a piacra a Microsofttól és partnereitől. Az egyedülállóan gyors, másodpercenként 40 billió művelet végrehajtására képes Copilot+ PC-k a generatív mesterséges intelligenciát használó új funkciókat kínálnak, amelyek korábban nem látott hatékonyságnövekedést fognak eredményezni.

A Microsoft ma bemutatta az új, AI-ra optimalizált Windows-eszközöket: a Copilot+ PC-ket. A Copilot+ PC-k a valaha épített leggyorsabb és legintelligensebb Windows PC-k: olyan chipeket kaptak, amelyek másodpercenként több mint 40 billió műveletet képesek elvégezni, az akkumulátor kapacitásuk, a hatalmas teljesítmény ellenére, egész napos, töltés nélküli használatot tesz lehetővé.

surface laptop

A Copilot PC-k, a legfejlettebb AI-modellek alkalmazásával, egyedülálló képességeket kínálnak:

  • Recall: „Tudom, hogy találkoztam már vele, de már nem emlékszem hol, és mikor, pedig most nagy szükségem volna rá” – hozzáférés a korábbi interakciókhoz a PC-n, intuitív módon, vagyis a funkció azonnal megtalálja, amit a felhasználó az eszközén korábban látott.
  • Cocreator: AI képek létrehozása és finomítása közel valós időben.
  • Továbbfejlesztett képszerkesztés: fotók javítása AI-alapú eszközökkel a Photos alkalmazásban.
  • Live Captions – élő feliratozás: a funkció több mint 40 nyelvet képes lefordítani angol nyelvre, hang alapján, valós időben.
  • Új Windows Studio Effektek: többek között portré megvilágítás, kreatív szűrők és továbbfejlesztett hangfókusz.
  • Partner alkalmazások: Adobe, DaVinci Resolve, CapCut, Cephable, LiquidText és djay Pro, amelyek az NPU-t használják a teljesítmény és kreativitás fokozása érdekében.

restyle

A nagy teljesítményre képes virtuális asszisztens, a Copilot, minden Copilot+ PC-n egy erre dedikált billentyűvel érhető el gyorsan. A Copilot az aktuálisan legfejlettebb mesterséges intelligencia modelleket alkalmazza, így például a GPT-4o-t, a még természetesebb, beszélt nyelvű kommunikáció érdekében.

Az említett funkciók nemcsak a Microsoft Surface gépein érhetőek el, hanem a Microsoft partnerei, például az Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo és Samsung által kínált karcsú és könnyű készülékeken is. Az eszközöket már a mai naptól lehet előrendelni, a forgalmazás pedig június 18-án indul. A vállalkozások a meglévő eszközeiket és folyamataikat alkalmazva telepíthetik a Copilot+ PC-ket.

Hardver a mesterséges intelligenciára tervezve

A Copilot+ PC-k első sorozata új fejezetet nyit a hardveres AI innovációk történetében. A teljesen újratervezett PC architektúrájukkal ezek az eszközök egyesítik a CPU, GPU és a nagy teljesítményű neurális feldolgozó egységet (NPU) képességeit a páratlan teljesítmény és hatékonyság érdekében. A Copilot+ PC-k teljesítményben felülmúlják a versenytársaikat, és egész napos akkumulátor-üzemidőt kínálnak.

npu

Az eszközök Qualcomm és natív Arm64 támogatást kaptak a Microsoft 365 alkalmazások, továbbá a Chrome, a Spotify, a Zoom, a WhatsApp, a Blender, az Affinity Suite, a DaVinci Resolve és még sok egyéb szoftver gördülékeny működtetése érdekében. A Prism emulátorral a natív és emulált alkalmazások is zökkenőmentesen futnak.

Minden Copilot+ PC-t, alapértelmezés szerint a Microsoft Pluton Security processzorral és az új Windows 11 biztonsági funkciókkal látták el, ezzel biztosítva a felhasználók adatainak maximális védelmét.

A Microsoft partnerei által gyártott eszközök Snapdragon X Elite és X Plus processzorokkal érkeznek. A Microsoft az együttműködést szeretné még jobban elmélyíteni az AMD-vel és az Intellel, így a generatív mesterséges intelligencia által nyújtott előnyöket még szélesebb közönség, például a számítógépes játékok szerelmesei számára is elérthetővé tenni. Ezekkel az együttműködésekkel a Microsoft az elkövetkező évtizedre fekteti le a Windows-innováció alapjait.

Bővebb információ az újdonságokról a Microsoft blogján olvasható.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss