Szórakozás

Ez történik, ha az ikonikus magyar szalámi és egy miniatürizáló „toy-fotós” találkoznak

szalámi

A nemzetközileg is elismert fiatal fotós új perspektívában vette górcső alá a legismertebb hazai szalámi termékeket, és azok megújult csomagolásait.

Legújabb, háromrészes képsorozatában a több mint 150 éves szegedi márka újításait és hagyományait egyaránt sikerült így megmutatnia.

Kicsoda Lampert Benedek?

„Amikor valaki meghallja, hogy fotós vagyok, mindig megkérdezi, hogy milyen képeket csinálok, amin csak mosolyogni szoktam”. Az úgynevezett „toy photography” műfajon belül alkotok, ami azt jelenti, hogy miniatűr tárgyakkal, valósághű környezetet és jeleneteket próbálok teremteni

– kezdte a mesélést Benedek.

„Ehhez figurákat, egyedileg készített eszközöket használok főként, és lehetőleg minden látványelemet természetes eszközökkel oldok meg. Utómunka tekintetében a szín- és fénybeállításokkal foglalkozom a legtöbbet, hogy lehetőleg minél filmesebb, erős hangulatú legyen a kép. Természetesen apróbb korrekciók és illesztések itt is a folyamat részei, mint a legtöbb fotóműfaj esetében. De a legfontosabb számomra, hogy a fotók lényegi elemei, amikről azt gondolnánk, hogy utólagosak, mindig valósak legyenek – akkor is, ha a valóságtól kicsit elrugaszkodottan illusztrálunk valós folyamatokat, mint ahogyan ez a PICK esetében is történt.”

A fiatal fotós Magyarország első hivatalos Lego-fotósaként vált híressé. Képeiben az az érzése támad az embernek, hogy az óriások földjére költözött, ez alkalommal pedig a PICK szalámik kerültek a nagyítója alá.

„A képeit nézegetve azt láttuk: pontosan ez a nem hétköznapi, izgalmas szemléletmód kell nekünk. Ez alkalommal kicsit közelebbről engedünk hát betekintést, az új csomagolásokon keresztül.”

foglalta össze Szabó-Spanyol Henriett senior márkamenedzser.

„Lampert Benedek munkásságára továbbá egyaránt jellemző az állandó magas minőségű, precíz munka és a folyamatos megújulás, akárcsak a PICK márkára, így nem volt kérdés, hogy az általa képviselt innovatív műfajt kipróbáljuk”

– zárta gondolatait a márkaszakember.

Olyan háromrészes képsorozat született, amely izgalmas köntösben mutatja meg, hogy milyen lett a szeletelt PICK szalámik 14%-kal kevesebb műanyag felhasználásával készült csomagolása, azok megújult külseje. Továbbá, milyen informatív, megkülönböztető termékelőnyök kerültek az új címkékre, illetve mik azok a speciális gyártási folyamatok (többek között a bükkfán füstölés és az érlelés során keletkező nemespenész szélesztése – azaz a felesleges penész lekefélése), amiknek köszönhetően annyira egyedi a téliszalámi.

Mikor megkeresett a PICK az ötlettel és először hallottam a projektről, rögtön azt gondoltam, hogy: Ez igen! Bátorság kell ahhoz, hogy valaki egy országimázshoz tartozó, tradicionális terméket egy ilyen formabontó és szokatlan módon mutasson be.”

mesélte mosolyogva Lampert Benedek.

„Úgy éreztem, hogy ezzel a projekttel egyfajta hidat is építhetek a saját és nagyszüleim, szüleim generációja közé. Olyan megoldásokat szerettem volna megjeleníteni, melyek minden korosztály számára jelentéssel bírnak, és vonzzák a tekintetet.”

– folytatta a közös munkáról a fiatal fotós.

Az együttműködés kapcsán elárulta továbbá, hogy már csak a személyes kötődés miatt is megtisztelő volt a márkával együtt dolgozni:

„Kinek ne lenne gyerekkori vagy akár felnőttkori emléke a téliszalámis szendvicsről… Nekem is számtalan akad, például édesapámmal sokat jártunk kiskoromban kirándulni az erdőbe, és egyszer egy fatönkre ültünk le reggelizni, amiről még a lábam se lógott le, viszont óriási élvezettel falatoztam a téliszalámis szendvicsemet. A projekt különleges élmény volt, a díszlet építésétől, a figurák beállításán át, a füstölésig és a tűzgyújtásig, a füstölést-érlelést bemutató közös fotón ugyanis valós füst és valós lángok láthatóak – otthon senki ne próbálja meg!”

tette hozzá mosolyogva Benedek.

Szórakozás

Lenyomná Zuckerberget a metaverzumos játékokban a Sony

sony

Forradalmi és magával ragadó funkciókat ígér a PlayStation VR 2-höz a Sony.

Egyre több dolgot árul el a PlayStation VR 2-ről a Sony, bár azt is közölte, hogy idén már biztosan nem dobja piacra, csak valamikor 2023 elején. Addig a Meta a Quest Pro headsettel próbálkozhat, ez a rivális megoldás a jövő hónapban érkezhet.

A PS VR 2 persze próbál majd rálicitálni. A Sony 4K HDR-kijelzővel próbálkozik majd, mindkét szem előtt 2000 x 2040-es kép jelenik majd meg, HDR-képes OLED-kijelzőkön.

Fejlett haptikus visszajelzés, szemkövetés is lesz majd a funkciók között, persze ezeket a játékoknak is támogatniuk kell. Az újdonságokról elárult pár dolgot továbbá a CNET próbája is.

Forrás: ORIGO

Tovább

Szórakozás

Budapesten nyílt meg a régió első kripto bemutatóterme

kripto

Van, aki tart tőle, van, aki misztikusnak tartja, pedig valójában az emberek többsége egyszerűen csak nem érti a kripto világát.

Kelet-Közép-Európa első, Budapesten megnyíló kripto bányászgép bemutatóterme egyben oktatási célokat is szolgál, illetőleg a magyar kripto szcéna gyülekezőhelyeként is működik.

Ősztől rendszeres rendezvényekkel és workshopokkal várja az egyéni érdeklődőket és a vállalkozókat Kelet-Közép-Európa első kripto bányászgép bemutatóterme az AsicMinerz jóvoltából. A bemutatóteremben az érdeklődők megismerhetik a bányászgépek széles portfolióját és teljeskörű tájékoztatást kaphatnak a kripto világáról. Erre az edukációra komoly szükség mutatkozik, hiszen még az érdeklődők közül is sokakat elbizonytalanít az a fajta eltúlzott misztikum, amely a kriptovalutákat övezi – és amely rengeteg tévhit alapja is egyben. Az egyik leggyakoribb motívum, hogy a kriptobányászathoz magas szintű IT-háttér szükséges, a másik pedig az, hogy semmiben sem különbözik a szerencsejátékoktól.

„Évekkel ezelőtt teljesen átlagos, felhasználói szintű informatikai ismeretekkel vágtunk bele a bitcoinbányászatba”

– emlékszik vissza Hájer Dániel, az AsicMinerz társalapítója a kezdetekre, amikor még a gépek beszerzése is komoly nehézséget jelentett. Gyakorlatilag ez a hiány adta meg a lökést ahhoz, hogy olyan céget hozzanak létre, amelyhez gépbeszerzési kéréssel ugyanúgy lehet fordulni, mint kérdésekkel és problémákkal, kezdőknek és profiknak egyaránt. Így lett az AsicMinerz egy teljeskörű, prémium szolgáltatást nyújtó vállalkozás, amelyik lépésről lépésre, a kriptobányászat felé vezető út minden állomásán segíteni tud az ügyfeleinek, legyen szó akár tanácsadásról, akár eszközök beszerzéséről.

„Szeretnénk közelebb hozni az emberekhez a kripto világát, hiszen ma már bizonyítottan jó befektetési forma, amivel kapcsolatban azonban még mindig sok a tévhit. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az érdeklődők és az ügyfeleink személyesen is megnézhessék, kézbe vehessék a bányászgépeket, nyugodt körülmények között beszélgethessenek egy hozzáértővel egy kávé mellett. Ezért nyitottuk meg a budapesti irodánkban Kelet-Közép-Európa első kripto bányászgép bemutatótermét”

– meséli Józsa Bence, az AsicMinerz másik társalapítója.

Azon túl, hogy kilenc piacvezető márka közel 60 modellje közül választhatnak, az ide betérők a magyar kripto szcéna prominenseivel, például Silurral (etikus hacker, kriptogárfus), NextEarth projekt tagjaival vagy Dr. Janó Dániellel (kriptovaluta mentor, YouTuber) is összefuthatnak, hiszen az AsicMinerz irodája a közösség egyfajta gyülekezőhelyeként is működik. Az ősztől induló edukációnak annak felismertetése is része, hogy a kriptobányászat olyan passzív jövedelmet biztosít, amellyel a magánszemélyek ugyanúgy tudnak élni, mint a cégek. Az otthoni bányászgépek kategória bányászgépei kifejezetten magánembereknek készültek, és mivel most viszonylag olcsón, a tavalyi árszint 50-70 százalékáért lehet hozzájuk jutni.

Tovább

Szórakozás

Pénzvisszatérítést kaptak a STALKER 2 előrendelői

stalker
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl FORRÁS: GSC GAME WORLD

Tagadja a játék további halasztásáról felröppent pletykákat a fejlesztőcég.

Nem kímélte a szomszédban zajló háború a kijevi székhelyű GSC Game World játékfejlesztőt, a sok évnyi tetszhalott állapotából visszatért stúdiónál február végén már előrehaladott állapotban volt a STALKER játéksorozat következő részén a munka. A nyílt világú játékot eredetileg mostanság kívánta kiadta PC és Xbox Series platformokra, különálló termékként és az Xbox Game Pass játékbérlő kínálatának részeként, azonban a fegyveres konfliktus káoszba taszította a vállalat működését.

A munkatársainak javát mára Prágába átköltöztetett vállalat a nyáron bejelentette, hogy lehetetlen lesz tartani az idei megjelenést, helyette várhatóan 2023-ban érkezhet a STALKER 2: Heart of Chornobyl. A hét végére váratlan fejlemény történt az ügy kapcsán, a játékot Xboxon előrendelteknek a Microsoft megkezdte a pénzük visszatérítését, ami arra utalt, hogy tovább csúszhat a megjelenés.

A GSC Game World mostanra tisztázta a helyzetet, állítása szerint továbbra is valamikor 2023-ban kívánja kiadni a kezei közül a játékot, azonban specifikus megjelenési dátumot még nem tűzött ki. Emiatt kezdte meg az xboxos előrendelők pénzének visszatérítését a Microsoft, ugyanis általános szabály a vállalatnál, hogy csak konkrét megjelenési dátummal ellátott termékekre hajlandó előrendelést felvenni.

A Steam, az Epic Games Store és a GOG digitális boltokban nincs ilyen szabály, így a STALKER 2 számítógépes verzióját előrendeltek esetében nem lesz efféle automatikus visszatérítés, bár a vevők saját hatáskörben persze bármikor elállhatnak a vásárlástól.

Forrás: ORIGO

Tovább
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss