Egyéb kategória

Eltűnt egy dél-afrikai testvérpár ezermilliárd HUF értékű Bitcoinnal

bitcoinnal

3,6 milliárd dollárnyi, azaz körülbelül ezermilliárd forintnyi bitcoinnal tűnt el egy dél-afrikai testvérpár, ez lehet a valaha volt legnagyobb kriptovalutás lopás, írja a Markets Insider.

2019-ben Ameer Cajee és öccse, Raees Cajee készítettek egy bitcoinbányász oldalt, Africrypt néven. Az áprilisi bitcoinbányászati csúcson már 69 ezer bitcoinnál, azaz közel négymilliárd dollárnál jártak, azóta viszont a két testvér eltűnt, sehol sem találják őket.

Előbb a húszéves Ameer arról tájékoztatta a klienseket, hogy az Africryptet meghekkelték, vele együtt pedig a felhasználók adatait is. Ameer arra kérte őket, az esetet ne jelentse senki a hatóságoknak. Néhányan nem hallgattak rájuk, és jelentették a hekkelést. A nyomozóhatóságok ezután megpróbáltak a testvérpár nyomára bukkanni, hiába.

Pár napja Kínában tiltották be a bitcoinbányászatot, utána látványosan lecsökkent az áramfogyasztás, hiszen rengeteg nagy áramigényű gépet iktattak ki a rendszerből.

A becslések szerint a kriptovaluta-bányászat 65-75 százaléka Kínában zajlott, ami ezek után a nullára eshet. Iparági szereplők úgy vélik, hogy mindez Texast hozhatja kedvező helyzetbe, ahol olcsó, elsősorban szélerőmű által előállított árammal lehet fedezni a bányászat energiaigényét.

Kínában nemcsak a bányászatot, hanem a bitcoinalapú kereskedést is igyekeznek megnyirbálni, három iparági testület betiltotta a kriptovaluta-alapú pénzügyi és fizetési szolgáltatásokat. Korábban megtagadták a hozzáférést több, széles körben követett, kriptovalutákkal kapcsolatos Weibo-fiókhoz, azzal az üzenettel, hogy mindegyik fiók törvényt sért.

Forrás: Telex

Egyéb kategória

Pár héten belül jöhet a Xiaomi 12

xiaomi 12

A jelenlegi várakozások szerint december közepén debütál a Xiaomi 12, de Európába csak később érkezik.

Kínából származó jelentések szerint a Xiaomi eldöntötte, hogy mikor mutatja be a Xiaomi 12 szériát, amely a Xiaomi 12 mellett a 12x, a 12 Ultra és a 12 Ultra Enhanced modelleket hozhatja magával. Utóbbi kettő állítólag csak 2022-ben jelenne meg, és kizárólag Kínában. A 12 és a 12X modellek Európába pedig szintén később, csak jövőre érkeznének meg.

A Xiaomi 12 kínai bemutatója mindenesetre december 16-án lesz a jól értesült források szerint. Négy órás rendezvényről beszélnek, vagyis egynél biztosan több újdonságot mutat majd a gyártó.

Amennyiben hitelesek az információk, akkor elég valószínű, hogy a Xiaomi maga kezdi el közzétenni a hónap végén vagy december elején a kedvcsinálókat a Xiaomi 12-ről.

Forrás: ORIGO

Tovább

Egyéb kategória

A Facebook- és az Instagram-üzeneteket 2023-tól titkosíthatják

facebook
Kép: Euronews

Korábban 2022-tól ígérte a Meta, hogy csak az üzenetet küldő és fogadó látja majd azok tartalmát, ez azonban meggátolja, hogy felderítsék a kiskorúakat szexuálisan zaklatók kilétét.

A Facebook és az Instagram tulajdonosa, a Meta későbbre, 2023-ra halasztja, hogy titkosítva lehessen üzeneteket küldeni Facebookon és Instagramon – írta meg a Guardian.

A halasztásra azért kerül sor, mert számos, a gyermekek biztonságával foglalkozó szervezet adott hangot annak, hogy a titkosított üzenetek megnehezítik azt, hogy beazonosítsák az internetes zaklatókat. A gyermekvédők szerint a titkosított üzenetküldés a gyermekek szexuális zaklatásának „frontvonala”, ugyanis azzal, hogy csak a küldő és a fogadó láthatja az üzeneteket, megnehezítik azt, hogy a hatóságok felderítsék a zaklatók kilétét és hogy bármilyen hatósági eljárás indulhasson ellenük.

A Meta a titkosított üzenetküldést már használja a WhatsApp alkalmazásnál, ezt terjesztették volna ki még 2022 során a Facebook-ra és az Instagram-ra is. Ezt halasztják most későbbre.

A Meta alkalmazásait 2,8 milliárd ember használja és csak 2020-ban egy amerikai, eltűnt és kizsákmányolt gyermekekkel foglalkozó szervezetnek több, mint 21 millió kiskorúak szexuális zaklatásával kapcsolatos, észlelt esetet jelentettek.

Forrás: HVG

Tovább

Egyéb kategória

A Facebook újfajta hírfolyamot szeretne létrehozni

facebook

A Facebook anyacég Meta megosztotta, hogy már kísérletezik a hírfolyam újabb módosításával.

A cég blogposztja szerint pár felhasználóval már tesztelik, mennyivel lenne jobb a közösségi oldal hírfolyama, ha a netezők több beállítást kapnának az őket érdeklő források előtérbe helyezéséhez.

Konkrétumokat egyelőre nem igazán említett a Facebook csapata, annyit tudni, hogy mindenki jobban megválogathatná, hogy bizonyos ismerősöktől, családtagoktól, csoportoktól, vagy oldalaktól szeretne több dolgot látni. Egyelőre még csak szűk kör próbálgathatja az újfajta megjelenítést, nem tudni, hogy szélesebb körben mikor vezetik be.

Korábban már többször finomították a hírfolyam válogató algoritmusát: 2015-ben a barátok és ismerősök kerültek előtérbe, 2020-ban pedig a megbízható hírforrások. Az újabb körben pedig úgy tűnik, a felhasználók maguk kapnak nagyobb szabadságot ilyen téren.

Forrás: 24.hu

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss