Okoseszközök

Több mobil is megválik a WhatsApp-tól

whatsapp

A szolgáltatás rendszerében történik egy változás, ami a régi mobiloknak jelent halálos ítéletet: rajtuk többé nem lesz használható a WhatsApp.

Idén november 1-től élesíti a szolgáltatásához tartozó új, minimális rendszerkövetelményeket a WhatsApp, ami azt jelenti, hogy bizonyos eszközökön többé nem lesz használható a népszerű üzenetküldő. A Business Insider nemrég összegyűjtötte, melyek azok a márkák és készüléktípusok, amiken biztosan nem fog működni az app.

Ezek közé tartozik például az Apple gyártotta iPhone 4S és az annál régebbi almás készülékek is, mivel a WhatsApp használatához a későbbiekben – vagyis november 1-től – már legalább iOS 10-es rendszerű Apple-mobilra lesz szükség. A szintén réginek minősülő iPhone 5-ön, illetve 6-on viszont a novemberi változás után is menni fog az üzenetküldő, ezek ugyanis frissíthetők az iOS 10-re.

Az Android esetében a 4.1-es szoftverkiadás lesz a legalsó határ, vagyis azok a mobilok, amik ezzel működnek, még használhatják a szolgáltatást. Az ennél régebbiek viszont nem. Ilyen többek közt a Samsung által kiadott (és ismertebb) Galaxy S3 mini, a Galaxy Trend Lite, a Galaxy Trend II, illetve a Galaxy Xcover 2, a Galaxy Core és a Galaxy Ace 2 típusú készülékek.

Az LG-nél is van pár mobil, ami kiesik a támogatottak listájából. Ezek közé tartozik az LG Lucid 2, az Optimus F7, az Optimus F5, az Optimus L3 II Dual, az Optimus L5, az Optimus L5 II, az Optimus L5 Dual, az Optimus L3 II, de ide sorolható az Optimus L7, az Optimus L7 II Dual, az Optimus F6, az Optimus L4 II Dual, továbbá az Optimus Nitro HD és 4X HD, valamint az Optimus F3Q. A Huawei esetében pedig az Ascend G740, az Ascend Mate, az Ascend D Quad XL, az Ascend D1 Quad XL, az Ascend P1 S és az Ascend D2 lesznek azok, amiken nem fog menni a WhatsApp.

A listában szereplő eszközök mind régi, legalább 5-6 éves készülékek, vagyis olyan telefonok, amiket egyébként is illő lecserélni, hiszen számos szolgáltatás már nem, vagy csak akadozva működik rajtuk.

Forrás: HVG

Okoseszközök

Az Android 12.1 az összehajtható mobilokat veszi célba

android

A jelentések szerint az Android 12.1 az összehajtható mobilok használati élményének fokozására koncentrál majd.

Az XDA több érdekességet is előásott az Android 12 rövid időn belül várható frissítéséről, az Android 12.1-ről. Az összes funkciót egyelőre senki nem ismeri, de a szivárgások szerint az Android 12.1 alapvetően az összehajtható mobilok használati élményének fokozására koncentrál majd.

Nem kizárt az sem, hogy az Android 12.1 az összehajtható Google Pixel mobilnak készíti elő a terepet, ennek a bemutatóját szintén október közepére tippelik, a Pixel 6 sorozattal egyszerre.

Az XDA korábbi rendszerverziókban talált olyan dokkolót, amelynek működése és funkciói, animációi egyértelműen összehajtható mobilhoz lettek optimalizálva. Várhatóan párhuzamosan lehet majd futtatni a Chrome böngésző két ablakát is, ezzel kiaknázva a multitaskingban rejlő lehetőségeket.

Forrás: ORIGO

Tovább

Okoseszközök

Az IKEA új eszközével vezeték nélküli töltővé varázsolhatjuk asztalunk

ikea

Az IKEA szorgosan építi kínálatát, amiben a vezeték nélküli töltés technológiáját támogató bútorok találhatók, így mobiltelefonok töltőállomásként használhatók.

A jövőben annak is elérhető lesz a módszer, aki nem akar beruházni egy vadiúj bútorra, mivel a svéd cég kifejlesztett egy olyan terméket, amit szinte bármilyen fából vagy műanyagból készített borításra rá lehet szerelni, majd mobiltöltőként használni – írja a The Verge.

Sjömärke névre keresztelt kiegészítő így egy tetszőleges bútordarab, mondjuk már meglévő íróasztal lapjának aljára, vagy polcra applikálható, hogy utána a túlsó oldalra helyezve az eszköz töltődjön. Az alumíniumból és műanyagból készült töltő 5 wattos teljesítménnyel dolgozik.

Az eszköz 39,99 dollárba (kb. nettó 12 ezer forint) kerül, októbertől lesz kapható az Egyesült Államokban és más országokban, de egyelőre nem tudni, mikor érkezik a magyar áruházakba.

Forrás: 24.hu

Tovább

Okoseszközök

A Facebook ismét piacra dobott egy kistévét

portal

Az új Portal-eszközök megint csak a videohívásra vannak kihegyezve. A rosszabb, hogy Facebook-fiók nélkül nem is lehet használni őket.

A Facebook pár éve döntött úgy, hogy most már tényleg elkezd saját eszközöket fejleszteni. A munka első eredménye 2018-ban mutatkozott meg, amikor is bemutatták a Portal nevű készüléket. Akkori beszámolónkban azt írtuk, hogy a masina lényegében olyan, mint egy okosabb vezetékes telefon. A cég kedden egy (illetve két) újabb ilyen terméket leplezett le, arra hivatkozva, hogy a koronavírus-járvány még fontosabbá tette a képpel ellátott kommunikációt. Ebben igazuk is van, hiszen a pandémia alatt sokan így tartották a kapcsolatot a másikkal, például a kollégákkal vagy a családtagokkal.

A Facebook által most bemutatott Portal Go és Portal Plus is alkalmas erre, és a legjobb, hogy több videohívós szolgáltatást már alapból támogatnak: a cég beépítette többek közt a Zoom, a GoToMeeting, továbbá a Cisco Webex megoldását is. És hamarosan újabb szolgáltatással, a Microsoft Teamsszel bővül majd a repertoár.

A készülékek külsőre is változtak. A Portal Go egy kissé nagyobb, tévészerű eszköz, mely szövetborítást, nagy látószögű kamerákat, illetve akkumulátort is kapott (az előző modellben nem volt ilyen, így mindig áram alatt kellett tartani). A Plus pedig karcsúbb és eleve nagyobb képernyővel érkezik. Értelemszerűen ez a legdrágább: 349 dollárt kell érte fizetni (kb. 105 ezer forintot), míg a Góért 199-et kérnek (ez nagyjából 60 ezer forintot jelent).

Ahogy azonban a The Verge is megjegyzi, az új Portal-eszközök is elsősorban a videochates funkciókat támogatják, így filmet vagy sorozatot nem lehet rajtuk nézni. A zenehallgatás viszont adott, a cég ugyanis – saját alkalmazásai, a Messenger és a WhatsApp mellett – a Spotifyt is a rendszer részévé tette. A termékeket Facebook-fiókkal lehet használni, igaz, egy frissítésnek köszönhetően jövőre már anélkül is. Az új eszközöket Mark Zuckerberg Facebook-alapító személyesen mutatta meg egy videóban:

Forrás: HVG

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss