Okoseszközök

A HONOR leleplezte az ipar első AI defókuszáló szemvédelmi és deepfake-érzékelő funkcióit

A HONOR két iparágvezető, készülékekre telepített AI-innovációt mutatott be, amelyek célja a felhasználói lehetőségek és a biztonság új szintre emelése.

A HONOR az MWC Shanghai 2024-en tartott előadásán bemutatta legújabb fejlesztéseit az emberközpontú AI, az AI Defocus Eye Protection és az AI Deepfake Detection terén – az előadás címe “Az ember és az AI szinergiája: az intelligens eszközök több lehetőséget kínálnak az embereknek” volt. A keynote során a vállalat megerősítette, hogy az emberközpontú, készülékre telepített AI-ra összpontosít, ahogy azt is, hogy határozottan hisz az AI-alapú hardverekben rejlő lehetőségekben.

Fejlődő szemvédelmi technológia a megelőzéstől a megkönnyebbülésig

Figyelembe véve azt, hogy a rövidlátók száma a világon egyre csak nő a hosszú távú képernyőhasználat miatt, a HONOR bemutatta a szemvédelmi technológiája legújabb fejlesztését, az AI Defocus Eye Protectiont. Ez az újítás mesterséges intelligencia segítségével defókuszáló  szemüveget szimulál az intelligens eszköz kijelzőjén.

A defókuszáló szemüvegek viselése bizonyítottan elősegíti a szem egészségét, mivel tudatosan beállított defókuszálást idéznek elő a felhasználó perifériás látómezejében, hogy segítsenek megőrizni a tiszta központi látást. Ez a hatás olyan megváltozott vizuális érzékelést eredményez, amely lelassítja a szem megnyúlásának azon folyamatát, ami rövidlátáshoz vezet. A HONOR AI Defocus Eye Protection a szem védelmét a megelőzéstől az élményt javító technológia megteremtéséig követi, és a HONOR AI Defocus Eye Protection 25 perc olvasás után átlagosan 13 fokkal csökkenti a felhasználók átmeneti rövidlátását. Egyes felhasználóknál a maximális csökkenés 75 fokos volt.

Csaláscsökkentés az AI Deepfake Detection segítségével

A felhőalapú „deepfake” mesterséges intelligencia a technológia által jelentett kockázatokat megkerülve a HONOR bevezette az AI Deepfake Detectiont. A csalások megelőzése és a digitálisan manipulált tartalmak észlelése érdekében az AI Deepfake Detection képkockánként vizsgálja az olyan részleteket, mint a szemkontaktus, a megvilágítás, a kép tisztasága és a videó lejátszása, hogy azonosítani tudja az emberi szem számára észrevehetetlen hibákat.

Emellett az AI Deepfake Detectiont az online csalásokhoz kapcsolódó videók és képek nagy adathalmazával képezték ki, így az AI három másodpercen belül képes az azonosításra, szűrésre és összehasonlításra. Ha a funkció szintetikus vagy módosított tartalmat észlel, azonnal kockázati figyelmeztetést küld a felhasználónak, így tartva távol őket a potenciális csalókkal való további kapcsolattartástól.

További részletek a termékcsaládról a HONOR hivatalos honlapján találhatók: www.honor.com/.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Okoseszközök

Megreformálta kedvezményrendszerét a Yettel, az ügyfelek nyernek vele

A Yettel lakossági ügyfelei jelentős szabadságot kapnak a kedvezmények eléréséhez szükséges szolgáltatások összeállításában, mindezt erre vállalt hűségidő nélkül.

Bár a szolgáltatáscsomagok – tévé, internet, telefon összecsomagolása – már régóta elterjedtek a hazai piacon, a Yettel most egy új megközelítéssel érkezik: a szolgáltató ügyfelei mától szabadságot kapnak a kedvezmények eléréséhez szükséges szolgáltatások összeállításában, azt erre vállalt hűségidő nélkül érhetik el.

Az elmúlt két évtizedben a lakossági távközlési piac szerkezete jelentősen átalakult. A magyar háztartások egyre többféle digitális eszközt használnak, már a nagyszülői korosztály is online, és az új generáció digitális nyitottsága nem kérdés, hanem az életvitel alapvető része. A 2023-as Magyar Infokommunikációs Jelentés[1] szerint a háztartások 94 százaléka nem csak egyetlen távközlési szolgáltatást vesz igénybe, a legnagyobb arányban (38,1%) mind a négyet – azaz mobiltelefont, internetet, televíziót és fix vonalas telefont.

Rugalmasság a kedvezménycsomag elemeinek összeállításában

A kedvezményért együtt kínált szolgáltatások ugyanakkor jellemzően „előre csomagoltak”, és a fogyasztó hiába szeretné saját igényei szerint összeállítani annak összetevőit, erre csak korlátozottan van lehetőség, és sokszor olyan dolgokért is fizetnie kell, amire nincs is szüksége. A Yettel figyelembe veszi az ügyfelek igényeit és október 22-től egy új koncepciót vezet be: a Yettel Full szolgáltatáscsomagban akár 30% havidíjkedvezmény érvényesíthető lakossági Prime, vagy OtthonNet előfizetésre, de a csomaghoz hozzáadható TV vagy streamingszolgáltatás is. Ezek tehát azok a szolgáltatások, amik a kedvezménycsomagot alkothatják. A Yettel Full szolgáltatáscsomag esetében nem kötelező, hogy mind a három szolgáltatástípus – mobilelőfizetés, TV és otthoni internet – szerepeljen a csomagban, sőt a szolgáltatások bármely kombinációjával, már 2 előfizetéssel elérhető a kedvezmény; akár 2 mobilelőfizetéssel (bármely Yettel Prime-mal), vagy akár 2 otthoni internettel (bármely OtthonNettel). A csomag alkotóeleme lehet tehát a 15% kedvezménnyel választható Yettel TV is (kivéve Yettel TV XS csomag), sőt, ha az ügyfelek inkább streaminget néznek, a csomagban lévő Max előfizetésekre is 15% havidíjkedvezmény jár. A Yettel Full további előnye még, hogy nincsen a kedvezménycsomagra vonatkozó hűségidő és egy csomagban lévő mobilelőfizetések belföldön ingyen hívhatják egymást. A Yettel Full csomag kedvezménye mindaddig igénybe vehető, amíg az adott számlázási azonosítón a Prime és az OtthonNet tarifák közül legalább található és a számlázási azonosítón az adott számlázási ciklusban egyetlen szolgáltatás sincs felfüggesztve.

„Megnéztük a piacot és kutattuk az ügyfeleink igényeit, elegük van a felesleges kiadásokból, a mi ajánlatunk erre fókuszál. Ahogyan egy épületben lakunk, de a lakásaink különbözőek, ugyanez a helyzet a net, TV és mobilozási szokások terén is. A Yettel Full éppen ilyen kifinomultsággal, az emberek egyedi igényeihez próbál igazodni, rugalmasan alakítható a tartalma. Ügyfeleink már 2 Yettel termékkel is érzékelhető kedvezményt érhetnek el, több szolgáltatás bevonása – akár több előfizetés hozzáadásával – pedig nagyobb rendszeres kedvezményt, akár havonta 30% megtakarítást jelent” 

– mondta Szafonov Olga, a Yettel Magyarország lakossági kereskedelmi igazgatója.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Egészség

Mini LED kijelzőtechnológiás sebészeti monitort dobott a piacra az LG az endoszkópos és laparoszkópos beavatkozásokhoz

Az LG Electronics (LG) megkezdte új, 31,5 hüvelykes sebészeti monitorjának (32HR734S modell) piaci bevezetését.

A sebészeti endoszkópok, laparoszkópos kamerák és más kompatibilis orvosi képalkotó rendszerek képeinek színes megjelenítésére tervezett LG monitor megkapta az 510(k) engedélyt az amerikai FDA-tól, azaz már az Egyesült Államokban is forgalmazható. A Mini LED technológiájú kijelző pontos színszabályozást garantál széles színtartománnyal és optimalizált tisztaságú képpel.

A 32HR734S monitor egy 31,5 hüvelykes, 4K felbontású (3840 x 2160) Mini-LED kijelző, amely több ezer apró LED-diódát használ háttérvilágításként. Az LG orvosi monitora 2 000 cd/m² csúcsfényerőt és 1 000 000:1 értékű dinamikus kontrasztarányt biztosít, a tiszta, részletes képek és az erős kontraszt érdekében pedig 1536 külön háttérvilágítási zónát kezel. A kijelző megbízható színkonzisztenciát garantál az egész képernyőn, a DCI-P3 színtér 98 százalékos lefedettségével.

A lenyűgöző képi teljesítmény mellett a 32HR734S a sebészeti környezetben szükséges tartósságot és megbízhatóságot is garantálja. Az optikai ragasztás (a kijelző és az előlap közötti közvetlen kötés), és az előlap csillogás-, tükröződés-, valamint ujjlenyomat-gátló bevonatai miatt az LG 32HR734S 4K sebészeti monitoron mindig tökéletesen jól láthatóak a képek, még az erősen megvilágított műtőkben is. A termék elülső és hátsó oldala is víz- és porálló (IP45-, illetve IP32-besorolás), így a monitor a műtétek során esetlegesen a készüléket érő környezeti hatások között is zavartalanul működik.

A 32HR734S az első olyan LG sebészeti monitor, amely tartalmazza az innovatív, ún. Clone Screen funkciót. A Clone Screen-el a felhasználók a 32HR734S-en megjelenő képet megkettőzhetik egy második monitoron (HDMI-n keresztül csatlakoztatva), ami jelentősen megkönnyítheti a műtéti folyamatok hatékonyságát és a kommunikációt olyan helyzetekben, amikor több egészségügyi szakembernek kell ugyanazt a képet látnia.

A kijelző ún. Mirror üzemmódja a képernyőn megjelenő képet vízszintesen tükrözi, míg a Rotation üzemmód 180 fokkal elforgatja a képet a műtéti kamera tájolásának megfelelően. A monitor Picture-in-Picture (PIP) és Picture-by-Picture (PBP) funkciót is biztosít, ez utóbbi akár négy különböző képforrás egyidejű megjelenítését is lehetővé teszi. Az orvosok és egészségügyi szakemberek így egyszerre több – például laparoszkópos és fluoroszkópos – képet nézhetnek, miközben még a beteg életjeleit is figyelemmel kísérhetik ugyanazon a kijelzőn.

„A fejlett Mini LED technológiával rendelkező 32HR734S a sebészeti környezetben szükséges kiváló képminőséget és kényelmi funkciókat kínálja”

– mondta YS Lee, az LG üzleti megoldások divíziójának alelnöke és IT termékekért felelős vezetője.

„Úgy véljük, hogy új modellünk jelentősen hozzájárul majd a műtéteket végző és a műtéteknél segédkező egészségügyi szakemberek munkájának hatékonyságához.”


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

A Samsung a Musée d’Orsay-val együttműködve bemutatja a The Frame TV-ken elérhető exkluzív kollekcióját

A Samsung és a Musée d’Orsay egyedülálló együttműködésének köszönhetően a The Frame TV felhasználók a párizsi múzeum 25 remekművét jeleníthetik meg otthonukban.

Auguste Renoir Bál a Le Moulin de la Galette-ben, Paul Cézanne A Sainte-Victoire hegy, Vincent van Gogh Csillagos éj, Claude Monet Kék tavirózsák, Henri-Edmond Cross Az esti levegő és Henri Rousseau A kígyóbűvölő című művei mellett a válogatás exkluzív lehetőséget kínál a világ egyik legnagyobb impresszionista és posztimpresszionista tárlatának felfedezésére, amely a Samsung Art Store-on keresztül érhető el.

A Samsung és Yves Béhar svájci tervező által 2017-ben létrehozott The Frame egyedi, személyre szabható megoldásaival emelkedik ki. A The Frame-et úgy tervezték, hogy finoman illeszkedjen bármilyen stílusú enteriőrbe, sziluettje pedig egy hagyományos festményére emlékeztet. A Samsung azon törekvésének eredményeként, hogy a művészetet a modern otthonokba elhozza, a The Frame hozzáférést biztosít a felhasználóknak a Samsung Art Store-hoz, amely több mint 2500 műalkotást vonultat fel tekintélyes múzeumokból és galériákból, mint a Met, a Van Gogh Múzeum, a Tate, a Victoria & Albert Múzeum, valamint hozzáférést biztosít a művészet olyan kulcsfiguráinak műalkotásaihoz, mint Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Salvador Dali és még sokan mások.

A Frame QLED 4K tükröződésmentes, matt képernyője automatikusan beállítja a fényerőt és a színeket a kiváló minőségű megjelenítés érdekében. A Pantone által hitelesített színeknek köszönhetően pedig a reprodukció valósághűbb lehet, mint valaha. A felhasználók a teljesen testreszabható élménynek megfelelően széles kínálatból választhatnak keretet, így a The Frame TV belesimulhat a szoba berendezési tárgyai közé, és bármilyen enteriőrt feldobhat.

Nagyon örülünk ennek az együttműködésnek, és izgatottan várjuk, hogy tovább bővíthessük. A lehetőséggel, hogy a múzeum kiemelkedő gyűjteményéből gondosan kiválasztott remekműveket otthon is szemlélhetjük, az Orsay varázslatának egy darabját hozhatjuk el a nappalinkba

– mondta Julia Beurton, a Musée d’Orsay vezérigazgató-helyettese.

Büszkék vagyunk arra, hogy együttműködhetünk a tekintélyes Musée d’Orsay-val, és egyedülálló művészeti élményt nyújthatunk a The Frame TV-vel. A világ legnagyobb galériáival való több mint 8 éves együttműködésünknek köszönhetően kiemelkedő szakértelmünk lehetővé teszi, hogy a műalkotások szépségét abszolút precízen és gondosan visszaadjuk, miközben digitális formátumhoz igazítjuk őket. Ennek a kivételes kollekciónak köszönhetően a világ több mint 5 millió emberének otthonába közvetlenül juttathatjuk el a művészetet, így mindenki másképp fedezheti fel újra ezeket a remekműveket

– mondta Guillaume Rault, a Samsung Electronics France alelnöke.

A múzeum 25 remekműve szeptember 30-tól elérhető a Samsung Art Store-ban.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss