Okoseszközök

Vadászrepülők inspirálták a legújabb Casio-t

casio

A Casio vadonatúj, vadászrepülők által inspirált karórát mutatott be. Az új G-Shock Gravitymaster rögtön háromféle megjelenésben érhető el.

„Valamennyi közös jellemzője, hogy mesterien ötvözik a vadászrepülők műszerfalának kialakítását, valamint a gépek aerodinamikus, lendületes dizájnját”

– hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Az új GR-B300 Gravitymaster széria háromféle színkombinációban lesz elérhető. Az egyik fekete változat világosszürke/ezüst részletekkel (GR-B300-1AER), a második fekete verzió élénk piros díszítésekkel (GR-B300-1A4ER) érkezik; a harmadik, szürke variánst égszínkék kiegészítők dobnak fel (GR-B300-8A2ER).

Az új Gravitymastert a Casio a Carbon Core Guard könnyű, karbonszálas karóratokjával látták el, amely megvédi a belső alkatrészeket az ütésektől és a rázkódásoktól. Nagy ellenállóképessége annak köszönhető, hogy tokja repülőgépek törzsének kialakításhoz hasonló, szénszálerősítésű struktúrával rendelkezik.

„A japán óramárka ugyanakkor a fenntarthatóságra is gondolt, mivel a tokban, a lünettában és a szíjban is olyan bioműanyagot használt fel, amely többek között kukorica és ricinus kivonatot tartalmaz, csökkentve ezáltal a fosszilis energiahordozók felhasználását”

– emelte ki Nagy Sándor.

Az óra nagy méretű számlapján háromdimenziós számok láthatók, amelyek nagyban megkönnyítik a gyors leolvashatóságot, amely a pilóták számára kiemelten fontos. A 9 órás pozíciónál található segédszámlap kétféle feladatot is ellát, nemcsak ébresztőóraként funkcionál, hanem az aktuális akkumulátor töltöttségi szintet is kijelzi.  A különleges funkciók közé tartozik a repülési napló, amellyel elmenthető az aktuális tartózkodási hely és idő. A kettős idő kijelző pedig kijelzi az indulási és a célállomás aktuális idejét.

Az új GR-B300 órák mindegyike Bluetooth-kapcsolattal van ellátva és csatlakoztatható az okostelefonokra letölthető Casio Watches alkalmazáshoz. Az applikációban gyorsan és könnyen végezhetünk el órabeállításokat, így például az alapértelmezett „otthoni” idő akár utazás közben is könnyedén felcserélhető a célpont időzónájanak pontos idejével.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Okoseszközök

Robotokkal tanulnak programozni a fiatalok az INFO Kitchen innovatív informatikai műhelyében

Robotokkal tanulnak programozni a 10-16 éves fiatalok Magyarország legújabb, élményalapú technológiai képzésén.

A robotika alapú programozási és informatikai kurzusok célja, hogy gyakorlati ismereteken keresztül készítsék fel a gyerekeket a jövő kihívásaira és a technológiai fejlődés felelős, innovatív alakítóivá válhassanak. A nyíregyházi LEGO Játékvároson bemutatkozó projekt első képzései Budapesten és Szegeden indulnak szeptember végén, az alapítók célja az iskola elindítása minden megyeszékhelyen.

Milyen képességekre és tudásra van szükség a jövő informatikai világában? Mit tehet egy szülő, hogy gyereke innovatív, gyakorlati és felelős használójává és egyben formálójává váljon a jövő technológiájának? Hogy lehet száraznak tűnő programozási képességeket úgy megszerezni, hogy közben gondolkodni, alkotni és együttműködni tanulunk és azonnal látjuk munkát kézzelfogható eredményét? Ezekre a kérdésekre keresték a választ az INFO Kitchen megalkotói, akik a fejükbe vették, hogy létrehozzák azt az informatikai műhelyt, ami ezekre a kérdésekre egyszerre ad választ.

Újszerű módon szeretnénk megnyitni az informatika és a robotprogramozás világát a jövő technológiájának felhasználói és formálói számára. Hosszú évek óta foglalkozunk robotikával és olyan műhelyt alkottunk, ahol a bonyolultnak látszó feladatokat kreatív, szórakoztató és gyakorlatias módon oldják meg a gyerekek, miközben együttműködési, problémamegoldási és alkotói készségeik egyszerre fejlődnek

– tájékoztat Jámbor Kornél, az INFO Kitchen ügyvezetője.

A sokéves tapasztalattal rendelkező oktatók keze alól így került ki a Spicy Robots kurzus, ami a robotika legújabb innovációin keresztül vezeti be a gyerekeket a programozás világába, míg a Robochef Kurzus a kreatív és technológiai tudás fejlesztését veszi célba a robotika segítségével.

A kurzusokon használt LEGO robotok programozása minden programnyelv megtanulását lehetővé teszi, játékos formában.  A gyakorlatias képzés előnye, hogy a fiatalok azonnal látják a programozás eredményét: a robot elindul, világít, vagy akár kirakja az összekevert Rubik-kockát.

Az INFO Kitchen a nyíregyházi LEGO Játékvároson indult útjára, és szeptember végén Budapesten, illetve Szegeden nyitja első műhelyeit  Mindkét városban tartanak nyílt napokat, szeptember 16-án, illetve 23-án. Az alapítók célja, hogy a következő két évben minden megyeszékhelyen elérhető legyen a diákok számára.  A délutáni, szakkörszerű képzések a 10-16 éves fiatalokat várják, 10 hónapos kurzusokkal.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Így görgeti a Z generáció a közösségimédia-tartalmakat

Bennetek van, ami kell a holnaphoz: így szól a Z generációnak kibontakozási lehetőséget biztosító platform, a Jövőálló Akadémia szlogenje. Sokat kritizálják a fiatalok online életét, digitalizált mindennapjaikat, akár közösségimédia-függőnek titulálják őket, azonban a kezdeményezés életre hívója, a Samsung átfogó kutatásából is kiderült, hogy az általánosságban online függőkként aposztrofált fiatalok jelentős részének fontos, hogy edukatív közösségimédia-tartalmat fogyasszon. A tudásszerzés, a hasznos ismeretek elsajátítása iránti igény sok esetben a humorfogyasztást is képes beelőzni.

A Jövőálló Akadémia egyik alappilléreként szolgáló kutatás – a mai fiatalok vágyai, motivációi mellett – a közösségi médiához kapcsolódó szokásaikat is megvizsgálta. Többek közt arra keresték a választ, hogy milyen szempontok vezérlik a korosztályt, amikor bekövetnek egy személyt vagy oldalt egy-egy social media felületen. Az indokok eltérést mutatnak a különféle fiatal generációs rétegeknél.

Míg az Alfa és a középiskolás Z generáció körében magasan a vicces tartalmakat követik be legtöbben, az idősebb Z generációnál már a hasznosság legalább olyan fontos, sőt még fontosabb is lehet, mint a humor. 44%-ukra jellemző, hogy olyan praktikus tartalmat részesít előnyben, amelyből tanulni tud, lehet ez például tananyag, illetve sport vagy akár divat is. Emellett őket foglalkoztatja legkevésbé, hogy a barátaik esetleg követik-e az adott oldalt, valamint az, hogy ne maradjanak le valami népszerű dologról, jelenségről.

Az idősebb Z generáció esetében a kikövetés top 3 indokai közt szerepel a hiteltelenné válás, valamint az erőltetett reklámozás és a nézetbeli eltávolodás is. Ezek az eredmények jól példázzák a Z generációra jellemző tudatosságot és a tudásszerzésre való igényüket. A Jövőálló Akadémia kreatív, valamint edukatív online és offline programjainak népszerűsége is tanúskodik arról, hogy a fiatalok számára fontos az új ismeretek, az előremutató attitűdök elsajátítása.

A jó párkapcsolat monogám, A siker pénzben mérhető, A pornó rossz hatással van a szexuális életünkre, Olyan nemű vagy, amilyennek érzed magad, A social media rossz hatással van az emberi kapcsolatokra. A Jövőálló.Hang eseményen, a Jövőálló Akadémia második offline rendezvényén a Miskovits Marci vezette K-OSZ Podcast Jövőálló.Hang különkiadás témái az idézett állítások mellett érintették a hangadás fontosságát és kihívásait. A beszélgetőpartnerek Trunk Tomi, Gyarmati Fanni és Valkusz Milán influenszerek voltak.

A DiSPUTA című vitaműsor a vitakultúra fejlesztésére szolgáltat példát: az egyes adásokban szabályozott keretek között zajlanak a szóbeli „összecsapások”. A speciális műsorformátumban főszerepet kap a tudatosság, a pro és kontra érvek körbejárása, valamint az objektív szempontok figyelembevétele, amelyek egytől egyig alapelemei lehetnek a hatékony kommunikációnak. A DiSPUTA a Jövőálló.Hang során is nagy aktivitást váltott ki a fiatal közönségből, akik az esküdtszék szerepét betöltve szavazták meg, ki érvelt meggyőzőbben a helyszínen lezajlott vitában. Az önkifejezés fontosabb, mint a társadalmi normák betartása: izgalmas és gondolatindító beszélgetés alakult ki az előzetesen online megszavazott tételmondat kapcsán.

Szintén nagy érdeklődést kaptak a rendezvény mindennapi ismereteket és rátermettséget építő workshopjai, ahol többek közt az érveléstechnika fejlesztéséhez és az állásinterjún való helytálláshoz kaphattak muníciót az érdeklődők, illetve különböző Samsung okoskészülékeket is interaktív módon kipróbálhattak.

A Jövőálló.Hang és a teljes Jövőálló Akadémia kezdeményezés sikere, a résztvevő fiatalok visszajelzései is azt igazolhatják, hogy az új generáció tagjai nyitottak a jövőálló értékek és eszközök elsajátítására, még több beszélgetésre, nem csak online, de offline is, és nem utolsósorban egy még élhetőbb holnap építésére.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Újgenerációs termékekkel érkezik szeptemberben a piacvezető viselhető okoseszköz-gyártó

A Huawei világszerte uralja a viselhető okoseszközök piacát a leszállított mennyiség alapján az IDC független piackutató cég legfrissebb jelentése szerint.

A vezető pozíciót tovább erősítheti a gyártó közelgő, szeptemberi nagyszabású nemzetközi termékbemutatója, ahol számos innovatív okoseszközzel jelentkezik. A Huawei ráadásul már előrendelést is hirdetett a magyar piacon az újonnan érkező okosórájára, kedvezményt és ráadás fülhallgatót is ad az új készülék mellé szeptember 19. és szeptember 30. között.

2024 első felében a Huawei 55,1 százalékos éves növekedést ért el a viselhető okoseszközök szállításai alapján az IDC független piackutató cég legfrissebb jelentése szerint. Ezzel az eredménnyel a gyártó már két egymást követő negyedévben is az első helyet foglalja el a globális piacon, ami jól tükrözi a felhasználók növekvő bizalmát a gyártó termékei iránt. A lendületet tovább erősítheti a vállalat szeptember 19-i nemzetközi termékbemutatója, ahol számos újdonsággal, köztük innovatív okosórákkal és tabletekkel lép a nagyközönség elé.

A közelgő bemutató egyik kiemelt érdekessége a HUAWEI WATCH GT okosóra-sorozat új modelljei lesznek. Az új órák várhatóan már tartalmazzák a vállalat újonnan bemutatott HUAWEI TruSense rendszerét, amely még pontosabb és átfogóbb egészség- és edzésfigyelést ígérhet. A kialakítást illetően az új WATCH GT sorozat még magasabb szintre emeli a divat és sokoldalúság összefonódását. Az éles vonalú, geometrikus formatervezés fog előtérbe kerülni, amely prémium anyaghasználattal – például fémes titánötvözet és fehér kerámia – párosul, így az új okosórák stílusos és innovatív opciókkal tehetik változatosabbá a piaci kínálatot.

A figyelmes vásárlók jól járnak

Érdemes figyelni a megjelent termékeket, a Huawei ugyanis a legújabb WATCH GT széria bármelyik termékéhez ráadás HUAWEI FreeBuds 5i vezeték nélküli fülhallgatót és ötezer forint kedvezmény ad annak, aki azt szeptember 19. és szeptember 30. között vásárolja meg a Euronics weboldalán.

Ugyanez a kedvezmény a MediaMarkt weboldalán is elérhető, ehhez csak egy regisztráció szükséges. A regisztráció 2024.09.10-től 2024.09.18-ig tart, a regisztráció lezárása után pedig a vásárlók egyedi kuponkódot kapnak az általuk megadott e-mail címen.

Az előrendelés természetesen egyik partnernél sem jár előzetes fizetési kötelezettséggel.

Széles választék minden szegmensben

Új modellel frissül szeptemberben a gyártó prémium kategóriás okosóra-sorozata, a WATCH Ultimate is, amelynek új kiadása golfhoz kapcsolódó funkciókat is magába foglal majd, illeszkedve a felhasználók növekvő igényeihez a hobbijuknak megfelelő speciális funkciók iránt.

A gyártó tablet portfóliója is új termékekkel bővül: a közelgő bemutatón debütál a HUAWEI MatePad Pro és a HUAWEI MatePad. A Pro sorozat egyik fontos újítása a Tandem OLED PaperMatte kijelző, amely csökkenti a tükröződést, és olyan érzést kelt, mintha papírra írnánk, így új lehetőségeket nyit a digitális alkotásban. A HUAWEI MatePad sorozatot elsősorban fiatal felhasználóknak szánják, akik olyan elegáns, letisztult színvilágú készüléket keresnek, amely a produktivitást helyezi középpontba.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss