Mozgásban

A legjobb tetőcsomagtartók snowboardokhoz

tetőcsomagtartó tetőboxok

A tetőcsomagtartó nagyszerű választás lehet akkor, ha az autónkkal nagy mennyiségű csomagot kell szállítanunk, de a jármű fizikai adottságai miatt egyszerűen nem képes már elegendő helyet biztosítani a csomagok bepakolására, elszállítására.

Egy családi síelés alkalmával egy megfelelő síléctartó vagy snowboard tetőcsomagtartó megválasztásával nagymértékben bővítheti a gépjárműjének a tároló kapacitását. Elsődlegesen családi nyaralások, valamint túrázások előtt szokott felmerülni az a probléma, hogy az autó csomagtartója már nem biztosít elegendő helyet az utasok és a csomagok, továbbá ezen kívül a sportfelszerelések részére. Erre a felmerült problémára jelenthet tökéletes megoldást egy megfelelően kiválasztott tetőcsomagtartó.

Célszerű a személygépkocsi típusa alapján, a járművel kompatibilis tetőboxok közül választania, a jármű csomagtartójának vagy utasterének túlterhelése helyett.

Egy jó minőségű, professzionális kerékpártartó, síléctartó valamint egy jó snowboard tetőcsomagtartó egyaránt egyszerűen és könnyen rögzíthető lehet a járműhöz, így a gördülékenyen történhet a nagyobb méretű sporteszközök szállítása is.

Ha lényeges Önnek a sporteszközök vagy a nagy méretű csomagok hatékony, továbbá biztonságos szállítása, tárolása, javasoljuk, hogy nézzen körül az erre a termékekre szakosodott áruházakban, vagy az interneten például www.vonohorog-elsagroup.hu webáruházban elérhető tetőcsomagtartók között. Bővítse autója csomagszállító és -tároló kapacitását egy megfelelő tetőcsomagtartóval, és így a kirándulások továbbá utazások során vigyen magával több csomagot.

A csomagtartó túlterhelése miért okozhat problémát?

A gépjármű tulajdonos abban a helyzetben, amikor váratlanul és sürgősen extra helyre van szüksége akkor jellemzően a csomagtartót terheli túl. Ekkor nagyon sokan a jól ismert Tetris játékhoz hasonló műveletekkel próbálkoznak, annak érdekében, hogy valamilyen módon besűrítsék, elforgassák, bejátsszák a helyükre az összes csomagot.

Ilyen helyzetekben tipikusan az egyik leggyakoribb probléma az, hogy a csomagokhoz már csak nagyon körülményesen, nehezen lehet hozzáférni. Az utazás során gyakran előjön az a helyzet, hogy eszébe jut az egyik utasnak, hogy mégiscsak szüksége lenne valamire a csomagtartóból. Ha az elérni szándékozott csomag még a pakolás legelején, az elsők közt került be az autóba, akkor természetesen az van a „legmélyebb” helyen, így minden útban lévő csomagot szükséges kivenni. Ezután a kipakolt csomagok újbóli visszarakása ismét nehézségeket okoz, hiszen újra elkezdődhet a Tetris játék, mivel úgy szükséges visszahelyezni mindent, hogy azok elférjenek.

Ha túlterhelik az autó hátsó részét, a csomagtartó lezárása is gyakorta nehézséget okozhat. Ekkor a járművezetőnek eszébe juthat az a kifejezetten veszélyes eset is, hogy megpróbálhatja a félig nyitott csomagtartóval történő közlekedést, szállítást, amely fokozottan balesetveszélyes. A csomagok egy hirtelen történő, erőteljesebb fékezést követően akár ki is repülhetnek a csomagtérből, amely komoly anyagi károkat is okozhat és emellett még kifejezetten kellemetlen élmény is lehet.

Hogyan és miben segíthet még egy megfelelő tetőcsomagtartó használata?

A megfelelő tetőcsomagtartó alkalmazásával egyszerűen, valamint tökéletes biztonsággal szállíthatja a nagy méretű csomagokat, továbbá sporteszközöket (pl. snowboardokat, síléceket) egyaránt. Az adott járműhöz kompatibilis snowboard tetőcsomagtartó felszerelése kifejezetten egyszerűen kivitelezhető, emiatt a felrögzítéshez kapcsolódó feladatok akár néhány perc alatt elvégezhetők. A tetőcsomagtartó leszerelése szintén azonnal és könnyedén megoldható, így valóban egy jól használható, funkcionális és flexibilis eszköznek tekinthető.

Lényeges kiemelni azt a tényt is, hogy egy adott járművel kompatibilis tetőcsomagtartó semmilyen sérülést nem okozhat a jármű karosszériájában. A tetőcsomagtartókat ugyanis minden esetben az autók tetején gyárilag kialakított felfogatási helyre kell rögzíteni, ezáltal a stabil és biztonságos csomagszállítás mindig körülmények között biztosított lehet.

Összességében elmondható, hogy érdemes lehet egy jól megválasztott tetőcsomagtartó használatával biztosítani a csomagok, valamint sporteszközök biztonságos szállítását.

Megfelelő tetőcsomagtartó kiválasztásának előnyei:

  • Felszabaduló hely a csomagtartóban és az utastérben
  • Nagyméretű sporteszközök, snowboardok és sílécek szállítása
  • Biztonságos csomagszállítás, balesetveszély csökkentése

A legjobb tetőcsomagtartók snowboardokhoz:

  1. CRUZ EASY 420 tetőbox

Megbízható szállítódoboz, igényes kialakítással és kiváló aerodinamikai tulajdonságokkal. Alacsony lég- és zajellenállással rendelkezik, ami hozzájárul az üzemanyag-takarékossághoz is. A doboz járműre történő rögzítéséhez nincs szükség szerszámokra. A legújabb Double Action nylon- és üvegszálas merevítő rendszerrel és megbízható U-kapocs rögzítéssel van felszerelve. 420 l térfogat, központi zár, oldalsó nyitás, Ultrarapid 80 rögzítés

  1. CRUZ EASY 320A tetőbox

Térfogat 320 l, központi zár, oldalsó nyitás, Ultrarapid 80 rögzítés, szín: fényes sötétszürke, méretek (hossz-szélesség): 132x36x75 cm, Teherbírás: 50 kg. Súly: 10 kg

  1. CRUZ EASY 430GM tetőbox

Térfogat 430 l, központi zár, oldalsó nyitás, Ultrarapid 80 rögzítés. Méretek (hxhxl): 180x40x78 cm Terhelhetőség: 50 kg Súly: 14 kg


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Mozgásban

Tarolt a Széchenyi István Egyetem csapata Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén

A Széchenyi István Egyetem hallgatói csapatának autója a nogarói versenypályán. (Fotó: Dudás Máté)

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és városi kisautó kategóriában, az utóbbiban ráadásul saját tavalyi világcsúcsát megdöntve. Az eredmény egyszerre mutatja a győri intézményben folyó gyakorlatorientált képzések és a tehetséggondozás magas színvonalát.

Története legnagyobb sikerét érte el tavaly júniusban a Széchenyi István Egyetem hallgatói csapata, a SZEnergy Team, amikor a hollandiai Assenben megnyerte a Shell Eco-marathon európai és afrikai csapatoknak kiírt versenyét városi kisautó kategóriában, méghozzá világcsúccsal, 284 kilométer/kilowattóra energiamérleggel. A sikerszéria júliusban Franciaországban, a nogarói Paul Armagnac versenypályán folytatódott a versenysorozat autonóm, azaz önvezető kategóriájában a második hely megszerzésével.

Idén a Shell Eco-marathon mindkét kategóriáját Nogaróban rendezték május 19. és 25. között, részben párhuzamosan. Az egyedüli magyar résztvevő SZEnergy Team két első hely megszerzését tűzte ki célul a rendkívül erős mezőnyben, s a várakozásokat beteljesítve mindkét kategóriában győzni tudott – a városi kisautó kategóriában ráadásul új, 291 kilométer/kilowattórás világrekorddal. (Ez azt jelenti, hogy a győri elektromos jármű annyira kis fogyasztással teljesítette a kijelölt távot, hogy átszámítva 1 kilowattóra felhasználásával – ami lényegében kétórányi vasalóhasználatnak felel meg – 291 kilométerig jutott volna.) A siker értékét növeli, hogy olyan neves egyetemek végeztek a Széchenyi István Egyetem csapata mögött, mint a Norvég Tudományos és Technológiai Egyetem, a torinói, a milánói, a müncheni, a toulouse-i és az athéni műszaki egyetem vagy az Amszterdami Alkalmazott Tudományok Egyeteme.

A SZEnergy Team autója kiemelkedett a mezőnyből. (Fotó: Dudás Máté)

Mesics Mátyás, a SZEnergy Team autonóm részlegének tagja elmondta, hogy az autonóm kategóriában három feladatot kellett teljesíteni. Először egy 1,2 kilométer hosszú versenypályaszakaszon ment végig a jármű, majd egy bójákkal kialakított szektorban navigált az akadályok között, végül pedig leparkolt két autó mellé az egyetlen szabad helyre – mindezt önvezető módban, emberi beavatkozás nélkül. „Plusz kihívást jelentett, hogy a feladatokat egymás után, folyamatosan kellett végrehajtani úgy, hogy az autó megállt a stopvonalon, és már indult is tovább” – tette hozzá Mesics Mátyás.

„A tavalyi versenytapasztalatok alapján hallgatóink és doktoranduszaink új, saját algoritmusokat fejlesztettek a környezetérzékelés területén. A mezőnyben egyedülálló módon a kameraképet és a LIDAR – azaz lézeralapú távérzékelés – adatokat felhasználva határozták meg a vezethető útfelületet és az akadályokat. Miután a járműnek két számban is rajthoz kellett állnia, fontos volt, hogy rövid időn belül átépíthető legyen. A csapat autonóm részleges tagjai éjt nappallá téve végezték el az utolsó simításokat a programokon, így az éles versenynapon már az első próbálkozások során teljesítettük az első két feladatot”

– fejtette ki Kőrös Péter, a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpont Autonóm Rendszerek Központjának operatív vezetője.

Óriási volt a boldogság: a SZEnergy Team két kategóriában is első lett. (Fotó. Dudás
Máté)

A városi kisautó kategóriában a SZEnergy Team címvédőként érkezett Franciaországba, emiatt mindenki tudta, hogy idén is győzelemre esélyes, de az eredmény még a tagokat is meglepte.

„Nem számítottunk új világcsúcsra, elsősorban azért, mert a nogarói versenypályán az asseninél nagyobbak a szintkülönbségek, így nehezebb alacsony fogyasztást produkálni. Riválisaink nem tudtak javítani az elmúlt évhez képest, mi viszont igen. Ebben szerepet játszott, hogy bár autónk a tavalyi alapra épült, de a versenyszabályoknak való megfelelés miatti változtatásokon túl is sikerült tovább fejleszteni többek között az elektronikai rendszert, a rugós tagokat vagy a vezetési stratégiát meghatározó menetciklus-optimalizálást. Sőt, saját fejlesztésű telemetriánknak köszönhetően verseny közben tudtuk monitorozni a járművet és a pilótát”

– mondta Pusztai Zoltán, a Széchenyi István Egyetem doktoranduszhallgatója, a csapat mentora.

„Gratulálok a nagyszerű eredményhez a SZEnergy Team valamennyi tagjának, akik ismét bizonyították, hogy nemzetközi szinten is kiemelkedőek egyetemünk gyakorlatorientált képzései és tehetséggondozási rendszere. A sikerhez hozzájárult az is, hogy európai színvonalú győri infrastruktúránk mellett fenntartó alapítványunk tulajdonába került a világ egyik legkorszerűbb járműipari tesztpályája, a ZalaZONE, amely hallgatói csapatainknak is az egyik bástyája, és segíti őket abban, hogy megőrizzék élvonalbeli pozíciójukat”

– hangsúlyozta dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke.

„Az SZEnergy Team világraszóló sikere a kormány által elfogadott Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Stratégia szempontjából is jelentős értékű. Célkitűzésünk, hogy minél hatékonyabban tudjuk pozícionálni és megerősíteni Magyarország szerepét az átalakuló mobilitás korszakában, egyúttal Európa élvonalába lépjünk előre az elektromos autóversenyzéssel kapcsolatos és egyéb elektromobilitási fejlesztések terén. Mivel az autó- és motorsport a mindennapi közlekedésben megjelenő innovációk bölcsője, az eredmények láttán jó esély van arra, hogy éppen az autóipar magyar fővárosában, Győrben fejlesztenek ki mérnökeink egy olyan megoldást, amely úttörő lesz az iparágban, akár globális mértékben is”

– húzta alá Weingartner Balázs, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. elnök-vezérigazgatója.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Mozgásban

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

Hagyományteremtő céllal hirdették meg az Év Futó Fotója promóciót azok számára, akik akár arra büszkék, hogy elkezdtek futni, akár arra, hogy rendszeresen falják a kilométereket vagy éppen csak tervezik, hogy futócipőt húznak és a megfelelő alkalomra vártak. Most mindenkinek érdemes egy futó fotót kattintani, a nevezőkre ugyanis értékes nyeremények várnak.

A futás tagadhatatlanul az egyik legnépszerűbb kardió mozgásforma, ráadásul a szabadban futás a jó idő beköszöntével még egészségesebb. Akik rendszeresen vagy akár hobbi szinten futnak, gyakran fotózzák kocogás közben a napfelkeltét, a napnyugtát vagy a gyönyörű tájat, most azonban egy hiánypótló és a maga nemében egyedülálló kezdeményezés kedvéért magukról is érdemes kattintani egy képet futás közben. A sport népszerűsítése érdekében ugyanis egy hagyományteremtő kezdeményezés indult.

„Egyértelmű célkitűzésünk, hogy megmutassuk, milyen színes hazánk futó közössége. Mennyire különbözőek korban, alkatban és akár megtett kilométerben. Hiszen úgysem ez a lényeg, hanem a sport szeretete, és hogy legyenek büszkék a teljesítményükre, akár egy, akár tíz, vagy éppen száz kilométert futnak. Egy a lényeg, hogy várjuk a futók futó fotóit!”

– tájékoztatott Korondán Gábor, a MERU Sportcare brand managere.

A futást népszerűsítik a megmérettetéssel a szervezők

Korondán Gábor azt is kiemelte, a kezdeményezéssel az a céljuk, hogy a futók fotóival népszerűsítsék a sportot és megmutassák, hogy ezt a sportot szinte bárki, bármikor és testalkattól vagy kortól függetlenül elkezdheti.

„Futni jó. Ez az a sport, amit – nyilván az egészségi állapot figyelembevétele mellett- bárki, bárhol végezhet. Saját magaddal versenyzel és az eredmény futásról futásra kézzel fogható, mérhető. Szabadságot ad, hiszen bármikor végezhető, amikor be tudod időzíteni a napodba. Célunk, hogy a futó fotókon keresztül népszerűsítsük ezt a mozgásformát, és éltessük azokat, akik belevágnak az edzésbe. Reméljük, hogy a profi futók mellett a kezdők is küldenek be nekünk futó fotót. Ha pedig lesznek olyanok, akik emiatt kezdik el a futást, akkor már nem dolgoztunk hiába”

– tette hozzá a brand manager.

A megmérettetés 2023. május 22-től június 30-ig tart és a MERU Sportcare jelentkezési űrlapjával lehet jelentkezni a promócióra. A beérkezett fotók a MERU Sportcare hivatalos Facebook oldalára kerülnek majd ki, itt lehet gyűjteni a szavazatokat is a követők mozgósításával. A szervezők azt is elárulták, hogy az idei, első promóciót terveik szerint több is követi majd.

„Ha szeretik a futók a kezdeményezésünket és lesz rá igény, akkor mi örömmel megteremtjük jövőre is a módját és a lehetőségét annak, hogy megmutassák magukat hazánk futói!”

– mondta el Korondán Gábor.

Az Év Futó Fotója promócióban nem csak kalóriát veszíthetnek a futók, de értékes nyereményekkel is gazdagabbak lehetnek, az első 3 helyezett ugyanis értékes sportkrémcsomagokat vihet haza.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Mozgásban

Rovarhoteleket rejtett bérautóiba a GreenGo

A méhek világnapja alkalmából szabadon elvihető rovarhoteleket rejtett autóflottája egy részébe a GreenGo carsharing szolgáltató, hogy felhívja a figyelmet a beporzó rovarok fontosságára. Aki talál egyet a bérautójában, és a kertjébe, teraszára vagy akár az ablakpárkányára telepíti, sokat tehet az egyre fogyatkozó méhek városban való túléléséért.

greengo

A különleges kisházakat érdemes szél- és esővédett, lehetőleg napfényes területre helyezni és alaposan rögzíteni. Segítségükkel visszaadhatunk a beporzó rovaroknak egy kis életteret, amelyet fészekként, szaporodásra, vagy téli menedékként használhatnak. A lakott területek terjedése a természetes élőhelyek kárára ugyanis nagy szerepet játszik abban, hogy világszerte drámaian csökken a beporzók száma és sokfélesége. Ha pedig ők nincsenek, súlyosan sérül az embereket is tápláló ökoszisztéma.

A GreenGonak nem ez az első akciója a méhek védelmében: 2021 májusában rovarbarát virágmagkeveréket lehetett az autókban találni, amelyekből otthoni méhlegelőket telepíthettek a greengózók. A meglepetés rovarhoteleket az idei méhek világnapja hétvégéjén, azaz május 20-21-én érdemes keresni a járművekben.

A GreenGo mostani kampányának része egy speciálisan matricázott elektromos autó is, amely bemutatja a méhek fontosságát, vagyis felhívja a figyelmet arra, hogy „ha ők nincsenek, mi sem leszünk”. A carsharing vállalat egy évig tartó „Jó ügyekért” kampánysorozatának részeként egyébként minden hónapban készül egy különleges jármű, amely egy aktuális gazdasági, társadalmi, környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos ügyre hívja fel a figyelmet. Így volt már szó többek között a másfél fokos életmódról vagy a madárvédelemről is.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés

Friss