Okoseszközök

Nem is gondolná, min múlhat az üzleti siker

üzleti

Az üzleti élet dinamikus világában a vállalatok és a vállalkozók folyamatosan versenyelőnyre törekednek.

A munkába való visszatérés a nyári szabadságok után ideális alkalmat adhat arra, hogy újult erővel állítsuk össze a sikerhez vezető stratégiákat. Mivel a modern számítógépes rendszerek megléte jelenti a siker egyik kulcsát, a stratégiák közé tartozik az informatikai eszközök teljesítményének növelése is, ami könnyebb, mint gondolnánk. A Kingston Technology szakértője bemutatja, hogy a memória- és tárolóeszközök frissítése hogyan növelheti a termelékenységet és a felhasználói élményt, és hogyan járulhat hozzá az általános növekedéshez.

Miért érdemes frissíteni az IT- infrastruktúrát?

A digitalizáció korában a számítógépek adják az üzleti tevékenység gerincét: a laptopok és a PC-k mintegy 1,5 millió magyar alapvető munkaeszközei közé tartoznak. A vállalatok bővülésével és az adatmennyiség növekedésével azonban a hagyományos merevlemezek (HDD-k) és a korlátozott kapacitású vagy elavult memóriák (RAM) akadályozhatják az optimális teljesítményt. Az ezzel járó lassú betöltési idők, nem reagáló alkalmazások és a késleltetett adatfeldolgozás gátolhatja a termelékenységet, és elszalasztott lehetőségekhez vezethet.

A teljesítményt emellett az IT-berendezések élettartama is befolyásolja, az Intel kkv-k körében végzett kutatása szerint ugyanis az 5 évnél régebbi eszközökön végzett munka hatékonysága közel 30 százalékkal is csökkenhet. Ráadásul idővel a hardverek karbantartási költségei is egyre magasabbak, de még aggasztóbb a kibervédelmi kockázatoknak való fokozott kitettség, illetve, ha az eszközök tönkremennek és leállást okoznak, ami ügyfelek elvesztéséhez vezethet. A frissítés mérlegelésénél további szempont még a legújabb technológiák, például az IoT-eszközök, az edge computing, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás teljesítmény követelményeinek való megfelelés is.

„Mindez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a teljes IT-infrastruktúrát le kell cserélni és új, komplett számítógép készleteket beszerezni. Az energiaárak miatt megnövekedett működési költségek mellett az informatikai frissítések is kihívást jelentenek. Ezt úgy mérsékelhetjük, ha a fokozatosság elvét alkalmazva a meglévő számítógépeket korszerűsítjük két kulcselem, a memória és az SSD tárhely fejlesztésével. Ezt a Kingston januári Twitter-felmérése szerint idén a közel 6000 válaszadó 60 százaléka tervezi. A memória- és tárhelybővítésekhez pedig a termékek költségei sem jelenthetnek akadályt, hiszen ezek ma már könnyen elérhető áron szerezhetők be, így a legtakarékosabb cégek, vállalkozók számára is megtérül a befektetés”

– mondja Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

Az SSD frissítés üzleti előnyei

A teljesítmény növelése a hagyományos merevlemezekről az SSD-kre való áttéréssel kezdődik. A HDD-kkel ellentétben az SSD-k elektronikusan tárolják az adatokat flash memória chipeken, ami villámgyors – felső kategóriás NVMe SSD esetén 7000 MB/s-os – olvasási és írási sebességeket eredményez. Ez a fejlesztés minimalizálja a rendszerindítási időt, valamint azonnali alkalmazásindításokat és zökkenőmentes multitaskingot tesz lehetővé.

A tárhelyfrissítés üzleti előnyei többek között:

  • Fokozott termelékenység: Az alkalmazások közötti zavartalan átmenetek lehetővé teszik, hogy a vállalatok/vállalkozók hatékonyan kezeljék a feladatokat, megszüntetve a frusztráló késéseket.
  • Gyors adatintenzív feladatok: Az adatokra építő iparágak, mint például az analitika és a videószerkesztés, profitálnak az SSD-k által lehetővé tett gyors adatfeldolgozásból, ami gyorsabb döntéshozatalt és projektzárásokat eredményez.
  • Gördülékeny együttműködés: A távoli munkavégzés során az SSD-k zökkenőmentes hozzáférést és fájlmegosztást tesznek lehetővé a felhőplatformokon keresztül, elősegítve a zavartalan együttműködést.
  • Fokozott felhasználói élmény: Az e-kereskedelmi vagy szoftverfejlesztés területén az alkalmazások és programok gyorsabb betöltése javítja a felhasználói élményt, ami növeli a vásárlói elégedettséget és hűséget.

A memóriafrissítés üzleti előnyei

Az SSD-frissítésekkel összhangban a memóriakapacitás növelése is kulcsfontosságú a multitasking képességhez és a rendszer válaszidejének javításához. A vállalatok így több erőforrást igénylő alkalmazást tudnak egyidejűleg kezelni, akadálytalanul elvégezve olyan feladatokat, mint a virtuális értekezletek, a grafikai tervezés vagy a kódolás.

A memóriafrissítés üzleti előnyei többek között:

  • Zökkenőmentes multitasking: Legyen szó virtuális értekezletekről, adatelemzésről vagy kutatásról, az elegendő RAM-kapacitás biztosítja, hogy a műveletek zavartalanok legyenek.
  • Jövőállóság: A megnövelt RAM-teljesítmény meghosszabbítja a rendszer élettartamát.
  • Fokozott virtualizáció: Az olyan cégek, amelyek különböző szoftverkörnyezeteket vagy virtuális gépeket tesztelnek, fokozott RAM-elosztást alkalmazva növelhetik a virtualizáció teljesítményét.

Frissítés előtt…

„A frissítés végrehajtása előtt a vállalkozóknak és a cégeknek érdemes figyelembe venniük néhány fontos szempontot. Először is meg kell győződni arról, hogy a kiválasztott SSD és RAM modulok kompatibilisek a rendszerrel. Másrészt, bár ezeket a frissítéseket a hozzáértők is el tudják végezni, a gördülékeny telepítési folyamat érdekében javasolt szakember segítségét igénybe venni. A Kingston az Ask an Expert szolgáltatása keretében szakértői támogatást nyújt a megfelelő választásban és segít a vállalatoknak optimalizálni infrastruktúrájukat, hogy hatékonyabban elérjék üzleti céljaikat, és könnyebben alkalmazkodjanak a piaci változásokhoz. Ezenkívül az adatbiztonság is rendkívül fontos. A hardverfrissítések előtt mindig készítsünk adatmentést a folyamat során esetlegesen felmerülő adatvesztés elkerülése érdekében”

– hangsúlyozza a Kingston Technology szakembere.

Az SSD és RAM frissítések nem csupán hardverfejlesztések, hanem stratégiai beruházások a digitális célok megvalósításához. A Kingston Technology piacvezető memória- és tárolási megoldásaival a vállalkozók és cégek egyedülálló számítógépes teljesítményt érhetnek el, lehetővé téve a folyamatos működést, valamint a fokozott termelékenységet és növekedést.

#KingstonIsWithYou

További információért látogasson el a kingston.com oldalra.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Okoseszközök

Rekordmennyiségű innovációs díjat nyert el az LG a közelgő 2024-es CES-en

innovációs

Összesen 33 elismerést, köztük két “Best of Innovation” díjat érdemelt ki a vállalat.

Technológia és dizájnmegoldásaikért több mint 30 innovációs díjat érdemeltek ki az LG Electronics (LG) legújabb életmód-innovációi a 2024-es CES-en. A háztartási készülékek, a szórakoztatóelektronika és az üzleti megoldások kategóriákban kiosztott díjak között két Best of Innovation, azaz a kiállítás legjobb innovációinak járó díj is szerepel, amelyet az LG OLED televíziói kaptak meg.

A világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai szakkiállítása, a CES mögött álló amerikai Szórakoztatóelektronikai Szövetség (Consumer Technology Association, CTA) minden évben egy innovációs díjprogram (CES Innovation Award program) keretében, számos eszköz- és technológiai kategóriában ismeri el az év legújítóbb fogyasztói termékeit és szolgáltatásait.

Az LG részére odaítélt 33 innovációs díjból 15-öt a vállalat televíziói érdemelték ki. Ebből 12 elismerést az LG OLED készülékei kaptak meg, így immáron ez a tizenkettedik egymást követő év, hogy a vállalat önálló fénykibocsátásra képes pixeleivel felszerelt készülékei megkapják a CES innovációs díját. Az LG az OLED tévépiac meghatározó szereplőjeként évről évre továbbfejlesztette prémium kategóriás megoldásait. Jelenleg az LG kínálja az OLED tévék egyik legszélesebb választékát 42 és 97 hüvelykes képernyőméret között, számos egyedi és innovatív dizájnmegoldással. Az LG OLED tévéket a vásárlók világszerte elismerik kivételes képminőségük miatt, amely élénk, pontos színeket, mély feketéket és végtelen kontrasztot kínál.

Az LG további díjazott szórakoztatóelektronikai termékei közé tartoznak LG hangprojektorok, az LG XBOOM hordozható hangszórók és az LG okostelevíziós platformja, a webOS alkalmazásai is. A díjjal elismert LG háztartási készülékek közé idén többek között az LG SIGNATURE mosó- és szárítógépek kerültek be. Az üzleti megoldások kategóriában az LG UltraGear Gaming monitorokat, az LG SMART monitort, az LG gram laptopokat és az LG CLOi ServeBot segítő robotot díjazták.

A díjazott LG termékek teljes listáját a 2024-es CES kiállításon, január 7-én jelenti be a vállalat.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Még masszívabb lett a Casio G-SHOCK legújabb outdoor karórája

shock

A világ egyik legismertebb óramárkája, a Casio vadonatúj karórát dob piacra Magyarországon.

Az újdonság a kimagasló ütés- és rázkódás állósággal rendelkező G-Shock márka tagja.

„A Mudmaster igazi hívószó azok számára, akik a strapabíró, magas tudásszintet képviselő karórákat keresik természetjáráshoz, hegymászáshoz, vagy egyéb extrémsportokhoz”

– emelte ki Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Az első G-Shock karóra negyven évvel ezelőtt, 1983-ban jelent meg. Azóta a japán óramárka folyamatosan azon dolgozott, hogy mind strukturálisan, mind funkcionalitásában, mind pedig dizájnban a lehető legtökéletesebbre fejlessze az ebbe a családba tartozó modelleket. A G-Shockba tartozó „Master of G-Line” karórákat pedig kifejezetten extrém körülményekre tervezték és manapság már közismertnek számítanak kimagasló strapabíróságukról.

Extrém ütésállóság

Az új GWG-B1000, amely a Master of G sorozathoz tartozik, egy kifejezetten por- és sárálló darab, amelyet homokos, sáros külső környezethez terveztek. Elnevezése, tehát a „Mudmaster” szó is utal erre. A robosztus fém külső nemcsak kimagasló ütésállóságot biztosít, hanem masszív és szemet gyönyörködtető megjelenést is kölcsönöz a karórának. Ez a karóra méltán jellemezhető a japán „Fuzei-no-aru” („Fuzeivel teli”) kifejezéssel, amelyet Japánban általában a vonzó esztétikumra és stílusos megjelenésre használnak.

A 58.7 mm hosszú és 52.1 mm széles karóra számlapját védő elemek a 12-es és a 6-os pozícióhoz kerültek, kiemelt védelmet biztosítva ezáltal a legsérülékenyebb résznek, az üveglapnak. Ezek a védő elemek a szénszál erősítésű bevonatot kaptak, amely a gyémánt szilárdságához hasonló ellenállóképességet biztosít. Mindemellett pedig kiváló kopásállósági tulajdonságokkal vértezi fel a védőburkolatot.

Különleges gyártástechnológia

Érdekesség, hogy ezen alkatrészek speciális gyártástechnológia alkalmazását követelik meg az óramesterektől. Ezeket a védőelemeket ugyanis eredetileg egy, a karóra előlapjára hasonlító, kovácsolt formából kell kivágni. Az elülső gombvédő viszont egy másfajta módszerrel, úgynevezett „fém fröccsöntéssel” (MIM) készül.

„A fém fröccsöntés egy olyan technika, amely egyesíti a fröccsöntést  és a szinterezési folyamatot. Ennek során a finom fémport összekeverik egy kötőanyaggal, majd a műanyagok előállításához hasonlóan fröccsöntést hajtanak végre, végül pedig szinterezik, hogy rendkívül precízen, milliméteres pontossággal illeszkedő fém alkatrészeket kapjanak”

– hangsúlyozta a Casio termékmenedzsere.

Az alapos megmunkálás mellett a Mudmastert fejlett funkcionalitás jellemzi. Ez a G-Shock háromszoros érzékelővel (Triple sensor) van ellátva, amely magában foglalja az iránytűt, a tengerszint feletti magasság (-700 -10,000 m között) és légköri nyomásmérést, valamint a külső hőmérséklet (-10°C to 60°C közötti tartományban) megjelenítését. A Mudmaster folyamatos, problémamentes működését egy napelemes rendszer biztosítja, ami akár hat hónapig is képes ellátni az óraszerkezetet a szükséges energiával, anélkül, hogy a Mudmastert természetes, vagy mesterséges fény érné.

Akár 200 méteréig vízálló, emellett 300 város világidő kijelzésével, napkelte-napnyugta megjelenítéssel, stopperrel és visszaszámlálás funkcióval is segíti a felhasználókat. A Bluetooth kapcsolat révén pedig okostelefonokkal is párosítható. Így olyan plusz funkciók válnak elérhetővé, mint a helymeghatározás, vagy a térképen korábban rögzített pontokhoz való GPS-navigálás, a telefonkeresés, valamint a Misszió funkció, amely eltárolja a tevékenység előzményeket az applikációban.

A modell fekete (GWG-B1000-1A), ciklámen (GWG-B1000-1A4), valamint zöld színű (GWG-B1000-3A) szíjjel érhető el. Ajánlott fogyasztói ára várhatóan 319.990 Ft lesz.  A Casio a jövőben is folytatni fogja az olyan időmérő szerkezetek fejlesztését, amelyek fejlett ütés- és rázkódásállósággal rendelkeznek, annak érdekében, hogy segítse azokat a felhasználókat határaik és stressztűrőképességeik tágításában.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Személyre szabható védelmet kínál a Samsung Autoblokkoló

autóblokkoló

Az Autóblokkoló tovább fokozza a Galaxy készülékek védelmét, összekapcsolva a Samsung biztonságra és adatvédelemre, valamint a felhasználók szabad választására és egyéni testreszabási lehetőségeire irányuló törekvéseit.

Budapest, 2023. november 21. – A Samsung bemutatja a vadonatúj Autoblokkoló funkciót, egy olyan biztonsági eszközt, amellyel a Samsung Galaxy felhasználók az egyéni igényeikhez igazítva és életstílusuknak leginkább megfelelő módon védhetik meg okoseszközeiket.

Az One UI 6 szoftverrel érkező funkció a Samsung Galaxy bővített biztonsági és adatvédelmi újításainak részeként jelent meg. Az Autoblokkoló egy olyan biztonsági lépéseket tartalmazó opt-in szolgáltatáscsomag, amellyel még többféleképpen szabhatják személyre készüléküket a felhasználók a Samsung Galaxy nyílt ökoszisztémájának köszönhetően.

A felhasználók kezében a döntés: a választás szabadságával az erősebb védelemért

„A Samsungnál folyamatosan arra törekszünk, hogy megvédjük felhasználóinkat az adataikat fenyegető támadásoktól. Az Autoblokkoló bevezetésével a felhasználók továbbra is élvezhetik a nyílt ökoszisztéma előnyeit, miközben biztonságban tudhatják a mobilhasználatukat érintő információikat – mondta el Dr. Seungwon Shi, a Samsung Mobilkommunikációs üzletág alelnöke és biztonsági csapatának vezetője. – Mindig szem előtt tartjuk, hogy felhasználóinknak lehetőséget nyújtsunk arra, hogy az igényeiknek legmegfelelőbb módon választhassanak, ahelyett, hogy a vállalat helyettük döntene. Az Autoblokkoló funkciót ennek jegyében bocsátjuk rendelkezésükre.”

Az Autoblokkoló egyik funkciója arra szolgál, hogy megakadályozza a „sideloadingot”, vagyis az alkalmazások nem hivatalos forrásból történő telepítését. A szándékos sideloadingnak számos előnye lehet, például a fokozott testreszabhatóság vagy az eszköz funkcionalitása feletti ellenőrzés. A biztonságos sideload hívei nem tapasztalnak majd jelentős változást, mivel a funkció alapértelmezetten kikapcsolt állapotban van. Az automatikus blokkolás további nyugalmat biztosíthat mindazoknak, akik nem végeznek sideloading műveleteket vagy kiterjedt testre szabást készülékükön, mivel a biztonsági funkció megfékezheti a pszichológiai manipulációs (social engineering) támadásokat, például az egyre elterjedtebb hangalapú adathalászatot, amely során a támadók rábeszélhetik a felhasználókat kártékony szoftverek telepítésére. Ezáltal megakadályozhatók azok a csalások, amikor a támadó az emberi tévedésekre alapoz, például banki alkalmazottnak kiadva magát ráveszi a felhasználót, hogy telepítsen egy rosszindulatú, adathalász programot. Az Autoblokkoló aktiválásával észlelhetők és megakadályozhatók ezek a kísérletek.

Az Autoblokkoló számos további vezérlőelemmel biztosítja a védelmet, így a felhasználók – többek között – bekapcsolhatják az alkalmazások biztonsági ellenőrzését, hogy felismerjék a potenciálisan rosszindulatú programokat, és megakadályozzák a veszélyes parancsok és szoftverek USB-kábelen keresztül történő telepítését. Ez segíthet megvédeni a felhasználókat olyan helyzeteben, amikor valaki fizikailag hozzáférhet a készülékükhöz, például a repülőtéren, telefontöltés közben.

Az új funkció mellett a Message Guard funkció is frissítést kapott, amely mérsékli a kattintásmentes támadások vagy a rosszindulatú kódot tartalmazó közvetlen képüzenetek előfordulását. Az eredetileg a Google és a Samsung üzenetküldő alkalmazásaihoz bevezetett funkció mostantól a harmadik féltől származó alkalmazásokat használók védelmét is támogatja, így a felhasználóknak nagyobb választási lehetőséggel rendelkeznek a biztonságosan használható alkalmazások terén.

Új biztonsági szabványok az iparág fejlődéséért

A Samsung megteremtette a Galaxy-felhasználók biztonságosabb mobilélményének alapjait, az Autoblokkoló egy lépéssel továbbviszi ezt. Egyesíti az iparág élvonalbeli biztonsági szabványait és az egyéni választási lehetőségeket, így a felhasználók saját preferenciáiknak megfelelően irányíthatják készüléküket. A Samsung biztonsági és adatvédelmi újításainak részeként az Autoblokkoló még jobb felhasználói élményt nyújthat a Galaxy ökoszisztémában.

Az Autoblokkoló egy a Samsung számos adatvédelemre irányuló újításainak sorában. A vállalat Galaxy eszközein frissítette a Biztonság és adatvédelmi kezelőfelületet, így a felhasználók még átláthatóbban követhetik és ellenőrizhetik, hogy mi történik adataikkal. A Samsung legerősebb hardveralapú biztonsági innovációja az okostelefonok mellett további termékkategóriák eszközein is elérhető a Knox Vault kiterjesztésével. A Knox Matrix biztonsági rendszere is frissült, amely előrevetíti a vállalat jövőképét az egymással biztonságosan összekapcsolt eszközökre vonatkozóan. A készülékeken emellett egyszerűbb és kényelmesebb bejelentkezési mód érhető el.

Az Autoblokkoló funkció már elérhető a One UI 6 frissítéssel kompatibilis Samsung Galaxy eszközökön.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss