Ipar

Az ABB Robotics és a koreai élelmiszeripari vállalat, a Pulmuone az MI-alapú automatizálás alkalmazásának lehetőségeit vizsgálja a tenger gyümölcseinek laboratóriumban történő előállítása terén

robotics

Az ABB Robotics szándéknyilatkozatot írt alá a szöuli székhelyű élelmiszer-feldolgozó vállalattal, a Pulmuone Co Ltd.-vel, amely szerint a két fél automatizálási megoldásokat kíván kifejleszteni a laboratóriumban termesztett, újszerű élelmiszerek kutatásához és előállításához.

A Pulmuone, amely több élelmiszermárka, például a Nasoya tofu termékek és a Monterey Gourmet Foods tulajdonosa, jelenleg a sejttenyésztéssel előállított tengeri élelmiszertermékek új generációjának kifejlesztésén dolgozik.

„Nagyon örülünk a Pulmuone vállalattal folytatott jövőbeni együttműködésnek, aminek sikerét az ABB-nek az élelmiszeriparban és az élettudományok terén szerzett robotikai szakértelmével és tapasztalatával egyaránt segíteni tudjuk “

– nyilatkozta Craig McDonnell, az ABB Robotics Business Line Industries részlegének ügyvezető igazgatója. „A robotok azon képessége, hogy mentesíteni tudják a szakképzett laboratóriumi dolgozókat a monoton, ismétlődő feladatok elvégzése alól, kulcsfontosságú előny egy olyan gazdaságban, mint Dél-Korea, ahol hiány van szakképzett munkaerőből. Emellett a robotok által kínált precizitás és ismételhetőség is nagy előnyt jelent az élelmiszeripari alkalmazásokban.”

A tengeri élelmiszerek mesterséges körülmények között történő előállítása során élő halakból sejteket izolálnak, majd sejtkultúrában tovább tenyésztik azokat. A megállapodás keretében az ABB és a Pulmuone az innováció számos kulcsfontosságú területén működik majd együtt, hogy közösen fejlesszék a sejtkultúrás tengeri élelmiszerek előállítási folyamatát, és megoldják az ilyen élelmiszerek jövőbeni tömeges előállítását. Az együttműködés magában foglalja a robotokra alapozott automatizálás kutatását és fejlesztését a termelés hatékonyságának növelése és a keresztszennyeződések megelőzése érdekében.

Az ABB az automatizálási megoldásainak teljes portfólióját, beleértve a potenciális MI-alapú megoldásokat, szoftvereket, robotokat és az automatizálási szakértelmet is, a sejtkultúrás tengeri élelmiszerek előállítási folyamatának kifejlesztésére fogja fókuszálni. Bár a két félnek a konkrét megoldások körét még meg kell határozni, azonban egyes műveletek továbbra is emberi közreműködést igényelnek majd, így az ABB együttműködő robotok (kobotok) portfóliója valószínűleg kulcsszerepet fog játszani a jövőbeli megoldásokban. A kobotok úgy programozhatók, hogy biztonságosan, hagyományos védőberendezések nélkül dolgozzanak a munkafeladatokat végző emberek mellett.

„Az automatizálás és a robotika területén globális vezető szerepet játszó ABB mesterséges intelligencia alapú robotikai technológiájának és a Pulmuone-nak a sejttenyésztéses tengeri élelmiszerek termelésében meglévő speciális alaptechnológiájának integrálásával várhatóan növelni fogjuk technológiai versenyképességünket, és nagyobb szinergiát hozunk létre a fejlett tengeri élelmiszer-előállítási technológia fejlesztésében”

– mondta Kim Sang-gu, a Pulmuone Technológiai Központ élelmiszerbiztonsági igazgatója.

„A közeljövőben felgyorsítjuk a fenntartható módon előállított, sejttenyésztett tengeri élelmiszertermékek innovatív tömeggyártási rendszerének kidolgozását, ami terveink szerint úttörő technológiai újításokhoz vezet.”


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ipar

Bemutatkozott az Eaton XV100 és XV300 HMI-termékcsaládok következő generációja

Az Eaton intelligens energiagazdálkodási vállalat az XV-102, XV-303 és XV-313 érintőképernyők következő generációjának bemutatásával biztosítja a sikeres XV100 és XV300 sorozat jövőjét.

Az új jellemzők között gyorsabb processzorok és a legújabb, fejlett kiberbiztonságot nyújtó Linux operációs rendszer is megtalálható, miközben az új HMI-típusok kialakítása, elrendezése és funkciói változatlanok maradtak.

Mindkét sorozat eszközei egyaránt használhatók csak kezelői felületként (HMI), vagy teljes értékű PLC-programozható logikai vezérlőként (PLC). Az új kezelői felületek több kommunikációs interfésszel és egy integrált webszerverrel rendelkeznek, így számos alkalmazáshoz alkalmasak. Az XV-102 például olyan automatizálási alkalmazások esetében nyújt kompakt, nagy teljesítményű és rugalmas megoldást, amelyeknél korlátozott a helykínálat.

Mindkét termékcsalád elegáns formatervezésű és intuitív, kezelésük leginkább egy okostelefonhoz vagy táblagéphez hasonló. Amíg az XV-303 és az XV-313 kapacitív multi-touch képernyővel rendelkezik, az XV-102 HMI-t rezisztív érintőképernyővel látták el, hogy akár kesztyűben is könnyedén használható legyen. A GALILEO vizualizációs szoftver és az átfogó ikonkönyvtár, valamint a nagy teljesítményű processzorok gyors és hatékony vezérlést és látványos megjelenítést biztosítanak.

Az érintőképernyők szoftvere a CODESYS-ben – a vezérlőprogramozás bevett iparági szabvány programozási környezetében – készült, így garantálja az újbóli használatot, emellett a felhasználók szakértelmének folyamatos fejlesztését is biztosítja.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Ipar

MI segít a kódok automatizált javításában és a biztonsági problémák megoldásában

Elég egyetlen sebezhetőség egyetlen alkalmazásban ahhoz, hogy a kiberbűnözők betörjenek a vállalatok rendszereibe.

Ezért kiemelten fontos, hogy a cégek a lehető legrövidebb idő alatt azonosítsanak és javítsanak minden ilyen sérülékenységet. Az OpenText szakértői szerint ehhez érdemes igénybe venni a mesterséges intelligencia segítségét is, mivel léteznek már olyan eszközök, amelyek hatékony módszerekkel és intelligens javaslatokkal támogatják a fejlesztőket a hibák megtalálásában és korrigálásában.

Olyan korban élünk, amikor villámgyorsan fejlődik a technológia, és hónapról hónapra egyre több területen nyújtanak az emberi képességeket messze meghaladó és jól kiegészítő támogatást a mesterséges intelligenciára támaszkodó rendszerek. Az alkalmazásbiztonság az egyik ilyen terület: az IDC felmérése szerint például a vállalatok 26 százaléka úgy látja, hogy a biztonsági tesztelések során profitálhat a legtöbbet a generatív MI előnyeiből. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően ezek a fejlett rendszerek már nemcsak azonosítják a sérülékenységeket, de a fejlesztők keze alá dolgozva intelligens javaslatokat is tesznek azok javításukra.

Sziszifuszi hibajavítások

Jó példa erre az egyik legnépszerűbb alkalmazásbiztonsági teszteszközcsalád, a Fortify. Ez a portfólió már eddig is rendkívül hatékony támogatást nyújtott a vállalatoknak a sérülékenységek azonosításában és javításában, most azonban egy új MI-funkcióval kiegészülve még egyszerűbbé teszi a fejlesztők és a biztonsági szakemberek munkáját.

A fejlesztők számára az az egyik legnyomasztóbb feladat a biztonsági problémák javítása a kódban, mivel szívesebben koncentrálnak az új funkciók kialakítására, illetve a meglévők továbbfejlesztésére. A hagyományos statikus alkalmazásbiztonsági teszteszközök a kód elemzése után azonban csupán egy hosszú listát készítenek a javításra váró biztonsági hibákról, és a fejlesztőknek maguknak kellett rájönniük, hogyan lehet azokat kijavítani. Ez idő- és energiaigényes, fárasztó folyamat, ami gyakran vezet csúszásokhoz és frusztrációhoz. Ezen segít az új Fortify Aviator, amely fejlett gép tanulási algoritmusok alapján rövid idő alatt elemzi a kódbázist, azonosítja a problémákat, majd MI-képességekre támaszkodva javaslatokat is tesz a javításukra.

Gondolkodik az ember helyett

Az új eszköz zökkenőmentesen beilleszthető a meglévő munkafolyamatokba, így a fejlesztők a kódolási folyamat megszakítása nélkül foglalkozhatnak a biztonsági problémákkal. Miután beágyazódott a fejlesztői környezetbe, a megoldás folyamatosan figyeli a kódot, biztonsági rések után kutatva. Ha pedig problémát észlel, riasztást küld az illetékes szakembereknek. Ehhez jól átlátható tájékoztatást is ad, olyan nyelvezetre alakítva át a biztonsági szakzsargont, amely a fejlesztők számára is egyszerűen érthető. A szakemberek így könnyebben megértik a sebezhetőségek természetét és azt, hogy mi szükséges a javításukhoz. Ez a megközelítés növeli a hatékonyságot, és egyúttal olyan tudást biztosít a fejlesztőknek, amelynek ismeretében a jövőben biztonságosabb kódot írhatnak.

A Fortify Aviator leghasznosabb funkciója a fejlesztők számára a probléma javítására felkínált intelligens javaslatok. Ehhez a megoldás gépi tanulási algoritmusokkal elemzi a kódbázist, hogy a lehető legjobb ajánlást tegye, kifejezetten a vállalat egyedi kódbázisára szabva. Az eszköz folyamatosan tanul a korábbi javításokból és a fejlesztők visszajelzéseiből, ezért idővel egyre pontosabb és hatékonyabb javaslatokat ad. Mindezeknek köszönhetően rendkívül hatékonnyá teszi a fejlesztők munkáját, hiszen egyszerűen illeszkedik a munkafolyamataikba, segíti őket a biztonsági problémák megértésében, és lerövidíti a hibák keresésére és javítására fordított időt. Ezáltal a szakembereknek több idejük marad hasznosabb feladatokra, például új funkciók létrehozására vagy a meglévők továbbfejlesztésére.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Ipar

A nagyobb távú hálózati telepítés kihívást jelenthet a KKV-knak és az MSP-knek – erre érkezik megoldás

Új PoE extendert dobott piacra a Zyxel Networks. A PoE12-3PD hálózati rugalmasságot és egyszerűséget kínál kültéren és régebbi épületekben egyaránt.

A Zyxel Networks új Power-over-Ethernet extenderét arra tervezték, hogy segítsen a szervezeteknek leküzdeni a nagy távolságok és az áramellátási korlátok miatt felmerülő hálózati telepítési kihívásokat.

A PoE12-3PD beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmas, felhő-menedzselt eszköz, amely növeli a hálózat rugalmasságát a kis- és középvállalkozások (KKV-k) és a menedzselt szolgáltatók (MSP-k) számára. Megkönnyítve ezzel a kiterjesztett hálózati kapcsolat biztosítását nagyobb kültéri területek lefedésére, illetve tágas belső tereken, történelmi épületekben vagy olyan szélesebb távolságok esetében, ahol nincs elegendő konnektor.

A PoE12-3PD a bizonyíték arra az elkötelezettségre, amellyel ügyfeleink valós kihívásainak megoldására törekszünk. Sok kisebb vállalkozás készül a terjeszkedésre, de gyakran tapasztalják, hogy a nagyobb irodákba való költözés fejfájást okozhat a csatlakoztathatóság terén

– mondta Kell Lin úr, a Zyxel Networks hálózati stratégiai üzletágának alelnöke.

„Ezért fejlesztettünk ki egy plug-and-play megoldást, amely lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások és az MSP-k számára, hogy könnyedén és magabiztosan telepíthessenek hálózatokat összetett környezetekben.”

Míg a PoE-kapcsolók a kábelezési infrastruktúrák egyszerűsítésére használhatók, a hálózati teljesítményt gyakran korlátozza a 100 méteres kábeltávolság. A Zyxel Networks új PoE12-3PD megoldása hatékony és költséghatékony megoldást kínál, amely tovább bővíti a hálózati lefedettséget, és zökkenőmentes csatlakozást biztosít beltéren és kültéren egyaránt.

Hálózatok egyszerű bővítése

A PoE12-3PD egy egyszerű plug-and-play megoldás, amely adatot és áramot egyaránt továbbít a hálózatok szélső pontjaira is. Három PoE+ downlink porton keresztül akár 45 W összteljesítményt is képes biztosítani, így több PoE kliens – például IP-kamerák, beléptető rendszerek, IoT-eszközök és intelligens otthoni eszközök és érzékelők, amelyeket jellemzően kültéren vagy az épület nehezen elérhető sarkaiban helyeznek el – csatlakoztathatóvá válik.

A telepítést követően a felhasználók a Zyxel Networks Nebula felhőplatformján keresztül nyomon követhetik a hálózat állapotát. Ez egyablakos felügyeletet biztosít a teljes hálózatra, és a webes és mobilalkalmazáson keresztül is elérhető, így a hibaelhárítás egyszerűvé válik a hálózati rendszergazdák és az MSP-k számára.

A PoE12-3PD folyamatos PoE funkciója, amelyet úgy terveztek, hogy megszakítás nélküli szolgáltatásokat nyújtson, minimalizálja a karbantartás leállási idejét és annak hálózati hatását, mivel folyamatos ellátást biztosít, még áramellátási ciklus és firmware-frissítés során is.

Robusztus kialakítás

A PoE12-3PD robusztus kialakításának köszönhetően ideális kültéri és ipari környezetbe. Akár -20°C-os hőmérsékletnek is ellenáll, és 50°C-os hőségben is működőképes marad. Falra és oszlopra szerelhető, IP55-ös védettségű házzal, 6KV-os túlfeszültség elleni védelemmel és földelő kábellel rendelkezik. A Zyxel Networks hulladékcsökkentésre és a szénlábnyom csökkentésére irányuló törekvésének részeként a PoE12-3PD-t műanyagmentes csomagolásban szállítják.

A PoE12-3PD-vel kapcsolatos további információkért, valamint a KKV-k és MSP-k támogatásának lehetőségeiről látogasson el a https://www.zyxel.com/global/en/products/switch/cloud-outdoor-indoor-poe-extender-poe12-3pd weboldalra.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss