Connect with us
Hirdetés

Egészség

Mesterséges intelligenciával méri fel a szemek és az agy egészségét az LG nemzetközi startup-versenyének győztese

lg

Az LG Electronics észak-amerikai innovációs központja (LG NOVA) saját szervezésű innovációs fesztiválon hirdette ki nemzetközi startup-versenyének győzteseit.

Az LG NOVA Innovációs Fesztivál célja, hogy az újító gondolkodók egy helyen találkozzanak, ahol diskurzust folytathatnak azokról a következő generációs technológiai megoldásokról, amelyek a világ fejlődését szolgálják.

Az Innovációs Fesztivál lehetőséget biztosít az olyan új, növekvő fázisban lévő startupok bemutatására, amelyek képesek pozitív hatást gyakorolni a világra. Idén a digitális egészségügy, a tiszta technológia és fenntarthatóság, a jövő technológiája és az innováció a változásért kategóriákban több mint 100 startup cég jelentkezett a versenyre. Az eseményen a közülük kiválasztott tizenkét vállalat versengett a 15 000 dolláros fődíjért. A digitális egészségügy kategóriában olyan szoftvereken, szolgáltatásokon és technológiai megoldásokon dolgozó vállalatok jelentkezhettek, amelyek az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés, az ellátás és a szolgáltatások terén hordoznak újdonságot az iparágban. A tiszta technológia és fenntarthatóság kategóriában a hatékony energiagazdálkodást, a fenntarthatóságot és az ESG-kezdeményezéseket támogató szoftvereken és platformokon dolgozó vállalatok mérettethették meg magukat. A jövő technológiája kategória pedig az olyan újonnan megjelenő technológiák konvergenciájára összpontosított, mint az AI, a virtuális és kiterjesztett valóság, a robotika, az automatizálás és más innovatív technológiák. Az innováció a változásért kategóriában a zsűri olyan kiemelkedő technológiai alkalmazást vagy vállalkozást keresett, amelynek küldetése, hogy kézzelfogható hatást gyakoroljon az emberekre vagy a bolygóra. A verseny zsűrijében az LG vezetői, befektetők és az iparág veteránjai kaptak helyet.

Az idei startup-verseny győztesei:

  • Első helyezett: a Light Technologies egy egészségügyi technológiai vállalat, amelynek célja, hogy mesterséges intelligenciával támogatott megoldást hozzon létre a szemek és az agy egészségének felmérésére, valamint a neurodegeneratív és neuroinflammatorikus betegségek, agysérülések, agyrázkódások, illetve retinabetegségek korai felismerésére és beavatkozására. A C. Light egy szemkövető eszközzel szeretné segíteni az egészségügyi szolgáltatókat abban, hogy bizonyítékokon alapuló, célzott ellátást nyújthassanak a betegségek lehető legkorábbi stádiumában.
  • Második helyezett: a SafeBeat olyan szoftvert készít, amely a diagnosztikán túlmenően a szívgyógyászati terápiát is segíti, mégpedig telefonról. A SafeBeat szoftver mesterséges intelligenciát használ a szívgyógyászati folyamat teljeskörű automatizálásához és egyszerűsítéséhez, és még személyre szabott gyógyszeradagolást is ajánl, amit a beteg kezelőorvosa hagyhat jóvá. A csapat elkötelezett amellett, hogy a mérnöki tudományok segítségével forradalmasítsa az egészségügyet, kezdve azokkal az igényekkel, amelyeket a klinikai gyakorlatban közvetlenül azonosítottak.
  • Harmadik helyezett: A Safire Technology Group fejlett lítiumion-akkumulátor-technológiákat fejleszt. A vállalat fő megoldása, az ún. SAFe Impact Resistant Electrolyte (SAFIRE™) a világ egyetlen szabadalmazott, bármely lítiumion-akkumulátorcellába cseppenthető adalékanyaga, amely a kinetikus ütközések – például elektromos járművek ütközése vagy ballisztikus hatások – esetén azonnal megszilárdítja az akkumulátorfolyadékot, ezzel megakadályozva a kigyulladást vagy a robbanást.
  • Innovációs különdíj a változásért: A Key2Enable nagyobb digitális hozzáférhetőséget biztosít a fogyatékkal élők számára. A vállalat Key-X nevű multifunkcionális intelligens billentyűzete lehetővé teszi a mozgáskorlátozottak számára, hogy kényelmesen irányítsák számítógépeiket és más digitális eszközeiket. Mindez az AI-alapú, tanulási célokra kifejlesztett, inkluzív oktatási platformmal együtt lehetővé teszi számukra, hogy fejlesszék motoros és kognitív készségeiket.

Minden győztes pénzjutalomban részesült, és az Innovációs Fesztivál legjobb startup vállalkozásaként kapott elismerést. Az LG NOVA a startup-verseny mind a 12 kiválasztott résztvevőjével megvizsgálja a lehetséges együttműködési lehetőségeket az ún. Mission for the Future program keretében, amelybe bármely cég jelentkezhet földrajzi helytől függetlenül. Az érdeklődő társaságok a www.lgnova.com/join-the-mission weboldalon adhatják be pályázatukat.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy olyan rendkívüli startup-vállalkozásokat támogathatunk, amelyek pozitív változást és egy jobb jövőt hozhatnak el”

– mondta Dr. Sokwoo Rhee, az LG Electronics innovációs alelnöke és az LG NOVA vezetője.

„Az LG NOVA Innovációs Fesztivál továbbra is az úttörő megoldások platformja lesz, és alig várjuk, hogy a most díjazott megoldások hatással legyenek az iparágra.

Az LG NOVA Innovációs Fesztivál egy kétnapos rendezvény, amely összehozza a startupokat, vállalkozókat, befektetőket, iparági vezetőket és az innovációs ökoszisztéma szélesebb körét, hogy tanuljanak, beszélgessenek, és interaktív formában osszák meg egymással ötleteiket.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Continue Reading
Advertisement Booking.com
 

Egészség

Állandó nassolás – megszokás vagy betegség?

Ebéd után alig telik el egy-két óra, és máris azon kapod magad, hogy valami kis édes után kutatsz a konyhában?

Nem vagy egyedül: a délutáni nassolás gyakori jelenség! De vajon mi történik a szervezetben ilyenkor? És hogyan lehet kezelni vagy megelőzni? Utalhat esetleg valamilyen betegségre? Dr. Hámori Lilla ebben a cikkben sorra veszi a lehetséges okokat és megoldásokat, lássuk!

Mi számít nassolásnak?

A nassolás alatt általában az étkezések közötti kisebb mennyiségű, gyakran energiadús, feldolgozott ételek fogyasztását értjük. Ide tartozik például a csokoládé, chips, keksz, péksütemény, de akár a gyümölcs vagy joghurt is – attól függően, mikor és miért fogyasztjuk őket.

A nassolás hormonális háttere – nem csak akaraterő kérdése

1.Éhség-jóllakottság hormonjai

A testünk éhség- és jóllakottságérzetét hormonok szabályozzák. Ha ezek az egyensúlyi állapotok felborulnak, könnyen vezethetnek túlevéshez vagy gyakori nassoláshoz.

Ghrelin – az „éhséghormon”

A ghrelint a gyomor termeli elsősorban, és fő szerepe az éhségérzet kiváltása.  Az üres gyomorban szintetizálódik, szintje megemelkedik, majd étkezés után lecsökken. Alváshiány, stressz vagy rendszertelen étkezés azonban megzavarhatja a ghrelin szabályozását, ami fokozott éhségérzethez és gyakori nassoláshoz vezethet.

Leptin – a „jóllakottsághormon”

A leptin a zsírsejtek által termelt hormon, amely a hipotalamuszon keresztül jelzi a szervezetnek, hogy elegendő energia áll rendelkezésre. Elhízás esetén gyakran alakul ki leptinrezisztencia, amikor a test nem reagál megfelelően a leptin jelzéseire – ilyenkor az illető annak ellenére is éhesnek érzi magát, hogy elméletileg elég energiát tárol.

  1. A vércukorszint ingadozás csapdája – avagy az inzulinszint

Az ebéd utáni nassolás esetében gyakori ok lehet, ha az ebéd összetétele nem megfelelő. Ha ebédre gyorsan felszívódó szénhidrátokat fogyasztunk (pl. fehér rizs, tészta, péksütemény) a vércukorszintünk gyorsan megemelkedik, majd az inzulin hatására hirtelen le is zuhan. Ez az ingadozás gyakran okoz álmosságot, energiahiányt – és „hamis” éhséget. Az agyunk ezt az állapotot úgy fogja értelmezni, mintha nem lenne elég az „üzemanyag” a szervezetünk számára és hamis éhségérzet formájában fogja jelezni. Elkezdünk sóvárogni valami édes finomság iránt, hiszen ami a leggyorsabban képes energiához juttatni a szervezetünket, azok bizony az egyszerű szénhidrátok, a cukrok, úgyhogy, már indulunk is a konyha felé és jöhetnek is a magas cukor tartalmú finomságok, a sütik, kekszek.

  1. A stressz és a kortizol – amikor az agy „jutalmat” keres

Mostanában nagyon sok helyen lehet hallani a kortizolról, de mégis keveset tudunk róla. A kortizol a mellékvese kéregállományában termelődő úgynevezett glükokortikoidok közé tartozó hormon, melyet sokszor „stresszhormonként” emlegetnek, pedig valójában találóbb lenne az „anti-stressz hormon” elnevezés, ugyanis jelentős a szerepe a stresszválasz kialakulásában és fennmaradásában. A rövid ideig tartó stressz jótékony hatású, gondoljunk csak a vizsgadrukkra, persze nem a bénító fajtájára, hanem amikor kicsit izgulunk és emiatt jobban is teljesítünk. Azonban, ha valaki túlhajszolt, és állandó feszültségben éli a mindennapjait, azt a teste úgy értelmezi, mintha folyamatosan veszélyhelyzetben lenne és szó szerint a túlélésért kéne küzdenie, az pedig folyamatos kortizoltermelére készteti a mellkvesét, amely rendkívül káros, hosszú távon több szervrendszert is érintő probléma.

A délután sokaknak a nap legstresszesebb időszakasza: lejáró határidők, fáradtság, túlterheltség. A növekvő kortizolszint hatására nő az étvágy is, főleg a gyors energiát adó ételek iránt, ez az egyik oka, hogy stresszes időszakban jobban kívánjuk a csokit, a süteményt vagy a chipszet. A nassolás ilyenkor nemcsak kalóriabevitel, hanem egyfajta „önjutalmazás”: az agy ezzel próbálja kompenzálni a túlzott nyomást.

  1. A női hormonális ciklus és a délutáni nassolás kapcsolata

Nők esetében az ebéd utáni nassolási vágy a menstruációs ciklussal is összefügghet. A ciklus második felében (luteális fázis) csökken az ösztrogénszint és nő a progeszteron, ami megemeli az étvágyat és fokozza az édesség utáni sóvárgást – különösen délután, amikor eleve csökken az energiaszint.

További tényezők

Dopamin és az agy „jutalomrendszere” – szokás vagy függőség?

A dopamin egy úgynevezett neurotranszmitter, ami az agy idegsejtjei közötti jelek továbbításáért, valamint más funkciókért felelős. Így közvetlenül hat az agyunk jutalmazási és örömközpontjaira. Ha minden nap délután 3 körül eszel egy kis csokit, előbb-utóbb az agyad megtanulja: „délután 3 = csoki = élvezet”. Ez nem tudatos döntés – ezt az említett dopamin, az agy jutalomközvetítő vegyülete irányít. Ilyenkor nem valódi éhséget érzünk, hanem vágyat egy megszokott örömforrás iránt. Ez a viselkedés a „hedonikus éhség” fogalmába tartozik – amikor nem a kalóriahiány, hanem az élménykeresés hajt.

Alvás és cirkadián ritmus

A kevés alvás nemcsak a ghrelin-leptin arányt borítja fel, hanem megzavarja a szervezet napi bioritmusát is, növeli a stresszt (kortizol szintet), emellett a nem megfelelő alvás a döntéshozatalt is rontja, ami befolyásolhatja az ételválasztást.

Pszichés tényezők – evés, mint megküzdési stratégia

Az evés nemcsak biológiai, hanem érzelmi válasz is lehet. Unalom, szorongás, szomorúság vagy jutalmazás – mind kiválthatják a nassolási vágyat. Ezt hívják „érzelmi evésnek” (emotional eating), ami különösen stresszes élethelyzetekben vagy szociális elvárások mellett válhat szokássá.

Plusz 1 – Lehet, hogy nem eszel eleget?

Paradox módon az ebéd utáni nassolás egyik oka az is lehet, hogy túl keveset ettél ebédre – különösen, ha az étkezés nem tartalmazott elég fehérjét, rostot vagy zsírt. Ezek hiányában az emésztés gyorsabb, a jóllakottság rövidebb ideig tart.

TIPP: Ezért nagyon fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás. Fontos, hogy minden étkezés tartalmazzon rostot, fehérjét, szénhidrátot és zsírt, vagyis juttassunk megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagot a szervezetünkbe.

Mikor gyanakodjunk hormonális problémára?

Ha a következő tüneteket tapasztalod, érdemes endokrinológushoz fordulni:

  • Állandó éhség, röviddel étkezés után is
  • Gyakori sóvárgás édesség, péksütemény után
  • Hízás főleg has–derék tájékon
  • Rendszertelen menstruáció
  • Fáradékonyság, hangulati ingadozások

Ezek mögött állhat például inzulinrezisztencia, pajzsmirigy-alulműködés, PCOS vagy mellékvese-kimerültség – mindegyik hormonális eredetű és befolyásolhatja az étvágyat.

Hogyan előzheted meg az ebéd utáni nassolási vágyat?

  • Fogyassz kiegyensúlyozott ebédet: tartalmazzon fehérjét (pl. hús, hüvelyes, tojás), rostot (zöldség, teljes kiőrlésű gabona), egészséges zsírokat (pl. olivaolaj, vaj) és lassan felszívódó szénhidrátokat (zöldségek, teljeskiőrlésű gabonákból készült tészták, barna rizs).
  • Étkezz rendszeresen: kihagyott étkezés gyakran túlkompenzáláshoz vezet.
  • Kerüld a túl gyors evést: a jóllakottságérzet késleltetve jelentkezik – ha túl gyorsan eszel, többet kívánsz később.
  • Aludj eleget éjszaka: 7-8 óra alvás éjszaka segíti a hormonegyensúly fenntartását.
  • Ismerd fel az érzelmi evést: ha csak unatkozol vagy fáradt vagy, nem biztos, hogy enned kell – lehet, hogy egy 10 perces séta hatékonyabb lenne!
  • Fordíts időt a stresszkezelésre: relaxáció, sport, tudatos légzés – a kortizolszint csökkentésére.

Összefoglalás a nassolásról

Az ebéd utáni nassolás nem gyengeség, hanem a szervezet és az agy jelzése – amit meg lehet érteni, és megfelelő stratégiákkal kezelni is lehet. A hormonális, idegrendszeri és szokásbeli tényezők feltárásával jobban megérthetjük testünk működését, és képesek leszünk tudatosabban dönteni arról, mikor és mit együnk.

Szerző: Dr. Hámori Lilla – Biológusként, rákkutatásban kezdte a pályáját, ma már életvezetési és táplálkozási tanácsadóként, fitoterapeuta végzettséggel segít másoknak eligazodni a testi-lelki elakadásaikban. További információ: https://bio.site/hamori.lilla


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Continue Reading

Egészség

Mitől remeghet a kezünk állandóan?

kézremegés
kép: Freepik

A kézremegés gyakran ártalmatlan tünetként jelentkezik, mégis sokakat aggodalommal tölt el, főleg ha huzamosabb ideig fennáll, rendszeresen visszatér vagy súlyosbodik. A háttérben állhat átmeneti izomfeszültség, mozgásszervi zavar, de akár komolyabb neurológiai vagy egyéb eredetű betegség is. Fontos, hogy a panaszt ne bagatellizáljuk el, és időben megkezdődjön a kivizsgálás és a célzott kezelés.

Mi okozza a kézremegést?

Nem ritka, hogy a tartós kézremegés mögött olyan mozgásszervi diszfunkció áll, amire a páciens maga sem gondolna elsődleges okként. Ilyen esetekben a fizioterápia Győr városában is hatékony megoldást kínál, különösen akkor, ha a kezelés manuálterápiával és személyre szabott gyógytornával történik. A mozgásrendszeri struktúrák, így például az izmok, fasciák és idegek egyensúlyának helyreállítása számos olyan panaszt enyhíthet, amely első pillantásra nem is kapcsolódik a mozgásszervi rendszerhez.

Tisztázzuk a kézremegés fogalmát

A remegés, orvosi nevén tremor, a test egyes részeinek – leggyakrabban a kéznek – akaratlan, ritmikus mozgása. Normális jelenség lehet például fáradtság, stressz vagy fizikai túlterhelés következtében, de ha rendszeressé válik vagy zavarja a hétköznapi életet, akkor kivizsgálást igényel. A kézremegés nem betegség önmagában, hanem egy tünet, amely számos okból kialakulhat.

A kézremegés mozgásszervi okai

A legtöbben neurológiai problémákra gondolnak, ha remegést tapasztalnak, pedig a mozgásszervi okokat sem szabad kizárni. A gerinc menti idegek nyomás alá kerülése, a nyaki csigolyák merevsége vagy egyensúlyvesztése, illetve a vállöv izomzatának diszfunkciója is képes remegést előidézni a végtagokban. Ezek az eltérések gyakran okoznak beidegződési zavarokat, amelyek továbbterjedhetnek a karra és kézre is. A fizioterápia ilyen esetekben célzottan oldja a feszes izmokat, szabaddá teszi az idegi lefutásokat, és megszünteti a remegést kiváltó okokat.

Neurológiai és belgyógyászati háttér

Fontos megemlíteni, hogy bizonyos idegrendszeri kórképek, mint például az esszenciális tremor vagy a Parkinson-kór, szintén járhatnak kézremegéssel. Ugyanígy, pajzsmirigy túlműködés, vércukorszint ingadozás vagy egyes gyógyszerek mellékhatása is okozhat hasonló tüneteket. Ezért mindig fontos az alapos orvosi kivizsgálás, hogy kizárható legyen bármilyen komolyabb szervi eltérés.

A gyógytorna és manuálterápia szerepe a kézremegés gyógyításában

Ha kizárták a neurológiai vagy szervi okokat, érdemes a mozgásterápia irányába fordulni. A manuálterápia célja az izom- és ízületi blokkok oldása, míg a gyógytorna segít az optimális mozgásminták helyreállításában. A fizioterápiás kezelések során figyelembe veszik az idegrendszer, az izmok és a kötőszövetek összhangját, és célzott technikákkal segítik a működési zavarok megszüntetését. Egy jól felépített fizioterápiás folyamatban nemcsak a kézremegés csillapítható, hanem hosszú távon az érintett területek működése is optimalizálható.

A tartós, ismeretlen eredetű kézremegés sok esetben sikerrel kezelhető akkor is, ha más orvosi vizsgálatok nem hoztak eredményt. A fizioterápia lehetőséget ad arra, hogy az idegrendszeri, kötőszöveti és izomegyensúly zavarokat helyreállítsuk.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Continue Reading

Egészség

Fogatlan igazság: Európa egyik legrosszabb szájhigiéniája a miénk

A fogmosás sokak számára csupán gyors napi rutinként él a mindennapokban – ennek következményei pedig jól tükröződnek a világszerte tapasztalható súlyos szájüregi problémákban.

Az Oral-B most újraírta ezt a rutint: idén tavasszal bemutatta az iO2 elektromos fogkefét, amely a legújabb technológiával nemcsak hatékonyabb tisztítást kínál, de intelligens funkciói révén visszajelzést ad, oktat és támogat. Az iO2 célja, hogy a napi fogmosást új szintre emelve, valódi eszközzé váljon a szájüregi egészség hosszú távú megőrzésében.

A WHO legutóbbi jelentése szerint a szájegészségügyi válság riasztó méreteket öltött világszerte, így Európában is. A legfrissebb adatok szerint a világ népességének közel fele – mintegy 3,5 milliárd ember – szenved valamilyen szájüregi betegségben, míg Európában ez az arány meghaladja az 50%-ot. A 60–65 év közötti korosztályban ez az arány már 70–85%, ami példa nélküli közegészségügyi kihívást jelent. Különösen aggasztó, hogy a szájüregi daganatok mára a nyolcadik leggyakoribb rákos megbetegedéssé váltak világszerte, és az Európai Unióban a férfiaknál a tizenkettedik leggyakoribb rákos megbetegedésként tartják számon.

Magyarországon a fogszuvasodás előfordulása az egyik legmagasabb Európában. A 12 éves gyermekek átlagosan 2,3 szuvas, hiányzó vagy tömött foggal rendelkeznek (DMFT index), ami ugyan jelentős javulás az 1985-ös 5,0-hoz képest, de még mindig elmarad a WHO célkitűzéseitől.  A 65 év feletti magyar lakosság 30%-a, míg a 75 év felettiek 40%-a teljes fogatlanságban szenved. ​Emellett hazánkban a legmagasabb a szájüregi rák előfordulási aránya az Európai Unióban, évi mintegy 3 000 új esettel és több mint 1 600 halálesettel. Mindez kiemeli a megfelelő szájhigiénia és a megelőző eszközök – például az innovatív technológiával rendelkező elektromos fogkefék – kritikus fontosságát a lakosság egészségi állapotának javításában.

Az Oral-B filozófiája egyszerű: a szájhigiénia nem csupán esztétikai kérdés, hanem az egész test egészségének egyik legfontosabb alappillére. Tudományos kutatások sora igazolja, hogy a rossz szájhigiénia hozzájárulhat szív- és érrendszeri betegségekhez, krónikus gyulladásokhoz, sőt egyes fertőzésekhez is. E felismerés vezette többek közt a világ egyik leginnovatívabb szájápolási márkáját egy új korszak hajnalához – az Oral-B iO™ technológia megalkotásához.

Technológia, amely tanít – és gondoskodik

Az új Oral-B iO2 elektromos fogkefe egy személyre szabott, intelligens társ a napi szájápolási rutinban. Az új iO2 modell:

  • 100%-kal több lepedéket távolít el, mint a hagyományos Oral-B kézi fogkefék, még a nehezen elérhető helyeken is,
  • a kerek, fogorvosok által ajánlott fej pontosan és precízen körbeöleli a fogakat,
  • az új intelligens sörtefej színe teljesen fehérre változik, így egyértelműen jelzi, mikor jött el a csere ideje,
  • a beépített kétperces időzítő támogatja a fogorvosok által javasolt tisztítási időt,
  • az intelligens nyomásérzékelő piros fénnyel figyelmeztet, ha túl nagy nyomást alkalmazunk – így védve az íny egészségét.

Az iO2 emellett háromféle csendes tisztítási intenzitással rendelkezik, amelyek közül a legalacsonyabb, „szuperkímélő” mód az alapértelmezett – így azoknak is ideális, akiknek érzékeny az ínyük. Mindez egyetlen gombbal vezérelhető. 

Hat év kutatás, 250 szabadalom – és a fogyasztó a középpontban

Az Oral-B iO™ fogkefék fejlesztése több mint hat évnyi kutatómunka eredménye, és 250 szabadalom fémjelzi az innováció jelentőségét. A technológia mögött álló csapat a németországi Kronbergben, a P&G Innovációs Központjában dolgozott, szoros együttműködésben fogorvosokkal és valódi fogyasztókkal.

A Procter & Gamble világszerte több mint 800 millió embert szolgál ki termékeivel, és évente közel 2 milliárd dollárt fektet kutatás-fejlesztésbe, hogy olyan megoldásokat alkosson, amelyek tényleg számítanak a mindennapokban. Az új Oral-B iO2 fogkefe ékes példája ennek az elkötelezettségnek.

Nem találgatnak – figyelnek és megfigyelnek

A P&G innovációs szemlélete nem a véletlenre épül. Minden új fejlesztést alapos viselkedéselemzés, fogyasztói kutatás és tesztelés előz meg. A vállalat szakemberei nemcsak kérdeznek, hanem megfigyelnek, interjúkat készítenek, a vásárlókkal tartanak a boltba és bepillantást nyernek az otthoni használatba is. Ennek köszönhető, hogy az Oral-B iO2 valóban a fogyasztói igényekre ad választ: egyszerű, intuitív, mégis csúcstechnológiás eszköz, amely az árképzésének köszönhetően szélesebb kör számára válik elérhetővé, mint valaha.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Continue Reading
Advertisement Hirdetés
Advertisement Booking.com
 
Advertisement
Advertisement Hirdetés

Facebook

Advertisement Hirdetés
Advertisement Hirdetés

Ajánljuk

Advertisement Booking.com
 

Friss