Okoseszközök

A Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4 új szintre emeli az All-in-One asztali számítógépeket

ThinkCentre

A prémium kijelző, a megbízható teljesítmény és az intelligens funkciók kombinációja a legigényesebb modern munkahelyi követelményeknek is megfelel.

A Lenovo™ bemutatta a ThinkCentre™ M90a Pro Gen 4 modellt, amely új sztenderdet állít fel az üzleti asztali számítógépek all-in-one (AIO) kategóriájában. A modern munkahelyek és tartalomkészítők igényeinek kiszolgálására tervezett, nagy teljesítményű Windows 11-es PC hatalmas, 27 hüvelykes QHD kijelzővel és olyan intelligens funkciókkal felszerelt, amelyek egyszerűsítik a csatlakoztathatóságot, az adatvédelmet és a kihasználhatóságot egyaránt.

„A modern vállalkozásoknak nem csupán egy nagy teljesítményű PC-re van szükségük, hanem olyan megoldásokra, amelyek intelligensek, megbízhatók és hatékonyak, és lehetővé teszik a többeszközös ökoszisztéma zökkenőmentes létrehozását” – mondta Sanjeev Menon, a Lenovo Intelligent Devices Group Worldwide Desktop Business alelnöke és igazgatója. „A fejlődő hibrid környezetben az alkalmazottak átlagosan legalább két eszközt használnak a munkájukhoz1, és produktivitásuk érdekében asztali számítógépre és laptopokrat is igényük van2. A Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4 megoldást jelenthet mindazoknak a vállalkozásoknak, amelyek a szinergiára törekednek, és rugalmasabbá, áramvonalasabbá és produktívabbá kívánják tenni a munkaterületeket”

– tette hozzá.

Erő a teljesítményért

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 teljesítményt, bővíthetőséget és eredményeket biztosít, attól függően, hogy éppen mire van szükség. Élvonalbeli komponenseivel, köztük az Intel® vPro® Enterprise-zal, akár 13. generációs Intel Core™ i9 processzorokkal, NVIDIA® GeForce RTX™ 4050 Laptop GPU-val és akár 64 GB DDR5-ös memóriával bármilyen kihívásra készen áll. A rendszer optimalizálása érdekében a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 az Energy Performance Optimizer funkcióval is felszerelt, amely gépi tanulást használ a feladatok titkosítására és a teljesítmény növelésére.

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 rendkívül gyors fájlmegosztást tesz lehetővé a Thunderbolt 4 segítségével, amely akár a 40 Gbps-os sebesség elérésére is képes, így gyerekjáték a videók és még a gigantikus méretű fájlok átvitele is3. A még nagyobb teljesítményt igénylő szakemberek számára az AIO asztali számítógép egy további 8K vagy két 4K monitor támogatására képes, külső GPU-kkal és tárolómeghajtókkal szerelhető fel, és más eszközökhöz csatlakoztatva monitorként is használható.

Pontos és átgondolt kijelző

A nagyobb nem mindig jelent jobbat, de a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 esetében egyértelműen igen. A készülék 27 hüvelykes QHD kijelzővel büszkélkedhet, amely képes a legapróbb részletek megjelenítésére is, AIO 350 nit-es fényerővel ragyog, és sRGB 99%-os minősítéssel rendelkezik, így a tervek és műalkotások pontosan adják vissza a művészek eredeti elképzeléseit.

Az egyedi kalibrációnak köszönhetően minden ThinkCentre M90a Pro Gen 4 esetében ugyanaz a kép jelenik meg, de az AIO nemcsak a művészek munkájára, hanem a jóllétükre is összpontosít. A prémium AIO asztali számítógép a TÜV Rheinland által kiadott Eyesafe 2.0 és Flicker Free tanúsítvánnyal rendelkezik, és a hardverbe épített Natural Low Blue Light technológiával csökkenti a szemfáradtságot és a terhelést.

Egyszerűsített többeszközös kapcsolódás

A modern szervezetek megkövetelik a különböző osztályok, kreatívok és eszközök közötti együttműködést, így a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 a tökéletes megoldást jelentheti a kifogástalan hibrid ökoszisztéma létrehozására. A Thunderbolt 4 port mellett a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 opcionális Thunderbolt 3 portot4 is kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a mellékelt USB-C® kábelen keresztül csatlakoztatva a kijelzőt Thunderbolt-monitorként osszák meg. Ennek a funkciónak köszönhetően a felhasználók egy második M.2 SSD-t is megoszthatnak a laptopon vagy a PC-n, miközben a nagy sebességű adatátvitelről sem kell lemondaniuk.

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 tartalék teljesítményt és zökkenőmentes csatlakoztathatóságot biztosít más laptopokkal vagy PC-kkel, de mobil eszközökkel is bővíthető. A Lenovo ThinkPhone by Motorola és egyes Motorola okostelefonok felhasználói alkalmazáson keresztül csatlakozhatnak az AIO-hoz, így lehetőséget kapnak a telefon és az asztali számítógép közötti másolásra, beillesztésre és fájlok áthúzására, valamint alkalmazások streamelésére, szöveges üzenetek megválaszolására és értesítések nyomon követésére anélkül, hogy a telefonjukat kellene használniuk.

„A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 ideális választás a hibrid munkát végzők számára, mivel képes bármilyen feladatot elvégezni, valamint több eszköz központjává válni”

– tette hozzá Menon.

„Egy tervező akár egy kávézóból is ötletelhet a telefonján, alkothat és tervezhet otthon a laptopján, majd másnap a munkahelyén az utolsó simításokat is elvégezheti, mindezt anélkül, hogy egy percre is megakadna a munkafolyamat.”

Modern szakembereknek tervezve

Az adatvédelem, a biztonság és a megbízhatóság elengedhetetlen a modern szakemberek számára. A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 zökkenőmentesen ötvözi a hardvert és a szoftvert annak érdekében, hogy a felhasználók számára mindezt biztosítsa. A mesterséges intelligencia, a radarérzékelővel ellátott újgenerációs Human Presence Detection (HPD) és az RGB-IR kamera egyedülálló kombinációját használva az AIO kihasználja az adatvédelmet a zéró érintéses be- és kijelentkezéssel, amely automatikusan elhomályosítja a képernyőt, ha valaki mögénk áll.

A számos biztonsági funkció mellett a biztonságosabb titkosítás érdekében a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 diszkrét TPM 2.0 chippel is ellátott, az adatok és eszközök védelme érdekében ThinkShielddel felszerelt, és a Smart USB Protection segítségével képes blokkolni az USB-tárolóeszközöket. Az AIO emellett Mil SPEC által tesztelt tartósságot és megbízhatóságot5 igazoló tanúsítványt is kapott, és UL porálló tanúsítvánnyal rendelkezik.

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4, valamint a flotta egyéb eszközeinek teljesítménye és biztonsága érdekében a Lenovo Device Manager az összes felhasználó számára előnyben részesített végpontkezelő eszköz. A Windows 11 és más operációs rendszerekkel való zökkenőmentes együttműködésre kifejlesztett Lenovo Device Manager egy rugalmas, skálázható, felhőalapú és érintésmentes megoldás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy minden eszközön keresztül csatlakoztassák és konfigurálják rendszereiket. A Lenovo Device Manager többek között az eszközök funkcionalitásának optimalizálását és javítását, a csatlakoztathatóság felügyeletét, a hardver- és szoftverváltozások nyomon követését is ellátja.

Tudatosság az intelligens tervezésben

A ThinkCentre M90a Pro Gen 4 ügyfélközpontú kialakítással rendelkezik a munkaterületek racionalizálása és a felhasználói élmény javítása érdekében, beleértve a telefon-dokkoló sávot, a beépített kábelkezelő talpat és az egyszerű menüválasztást biztosító On-Screen Display vezérlőt. Azon szakemberek számára, akik tovább szeretnék fokozni a rendszerük hatékonyságát, a Lenovo számos (külön megvásárolható) tartozékot kínál, köztük egy konferenciahívó bázist négysávos mikrofonokkal a 360 fokos, távoli térben történő felvételhez és négy Harman® hangszórót a kristálytiszta hangzás érdekében.

A Microsoft Teams számára tanúsított Conference Call Base szabványos USB Type-C interfészen keresztül csatlakozik a számítógéphez, az emberi hangra finomhangolt, valamint visszhangszűréssel és mesterséges zajszűréssel rendelkezik.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Okoseszközök

Rekordmennyiségű innovációs díjat nyert el az LG a közelgő 2024-es CES-en

innovációs

Összesen 33 elismerést, köztük két “Best of Innovation” díjat érdemelt ki a vállalat.

Technológia és dizájnmegoldásaikért több mint 30 innovációs díjat érdemeltek ki az LG Electronics (LG) legújabb életmód-innovációi a 2024-es CES-en. A háztartási készülékek, a szórakoztatóelektronika és az üzleti megoldások kategóriákban kiosztott díjak között két Best of Innovation, azaz a kiállítás legjobb innovációinak járó díj is szerepel, amelyet az LG OLED televíziói kaptak meg.

A világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai szakkiállítása, a CES mögött álló amerikai Szórakoztatóelektronikai Szövetség (Consumer Technology Association, CTA) minden évben egy innovációs díjprogram (CES Innovation Award program) keretében, számos eszköz- és technológiai kategóriában ismeri el az év legújítóbb fogyasztói termékeit és szolgáltatásait.

Az LG részére odaítélt 33 innovációs díjból 15-öt a vállalat televíziói érdemelték ki. Ebből 12 elismerést az LG OLED készülékei kaptak meg, így immáron ez a tizenkettedik egymást követő év, hogy a vállalat önálló fénykibocsátásra képes pixeleivel felszerelt készülékei megkapják a CES innovációs díját. Az LG az OLED tévépiac meghatározó szereplőjeként évről évre továbbfejlesztette prémium kategóriás megoldásait. Jelenleg az LG kínálja az OLED tévék egyik legszélesebb választékát 42 és 97 hüvelykes képernyőméret között, számos egyedi és innovatív dizájnmegoldással. Az LG OLED tévéket a vásárlók világszerte elismerik kivételes képminőségük miatt, amely élénk, pontos színeket, mély feketéket és végtelen kontrasztot kínál.

Az LG további díjazott szórakoztatóelektronikai termékei közé tartoznak LG hangprojektorok, az LG XBOOM hordozható hangszórók és az LG okostelevíziós platformja, a webOS alkalmazásai is. A díjjal elismert LG háztartási készülékek közé idén többek között az LG SIGNATURE mosó- és szárítógépek kerültek be. Az üzleti megoldások kategóriában az LG UltraGear Gaming monitorokat, az LG SMART monitort, az LG gram laptopokat és az LG CLOi ServeBot segítő robotot díjazták.

A díjazott LG termékek teljes listáját a 2024-es CES kiállításon, január 7-én jelenti be a vállalat.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Még masszívabb lett a Casio G-SHOCK legújabb outdoor karórája

shock

A világ egyik legismertebb óramárkája, a Casio vadonatúj karórát dob piacra Magyarországon.

Az újdonság a kimagasló ütés- és rázkódás állósággal rendelkező G-Shock márka tagja.

„A Mudmaster igazi hívószó azok számára, akik a strapabíró, magas tudásszintet képviselő karórákat keresik természetjáráshoz, hegymászáshoz, vagy egyéb extrémsportokhoz”

– emelte ki Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Az első G-Shock karóra negyven évvel ezelőtt, 1983-ban jelent meg. Azóta a japán óramárka folyamatosan azon dolgozott, hogy mind strukturálisan, mind funkcionalitásában, mind pedig dizájnban a lehető legtökéletesebbre fejlessze az ebbe a családba tartozó modelleket. A G-Shockba tartozó „Master of G-Line” karórákat pedig kifejezetten extrém körülményekre tervezték és manapság már közismertnek számítanak kimagasló strapabíróságukról.

Extrém ütésállóság

Az új GWG-B1000, amely a Master of G sorozathoz tartozik, egy kifejezetten por- és sárálló darab, amelyet homokos, sáros külső környezethez terveztek. Elnevezése, tehát a „Mudmaster” szó is utal erre. A robosztus fém külső nemcsak kimagasló ütésállóságot biztosít, hanem masszív és szemet gyönyörködtető megjelenést is kölcsönöz a karórának. Ez a karóra méltán jellemezhető a japán „Fuzei-no-aru” („Fuzeivel teli”) kifejezéssel, amelyet Japánban általában a vonzó esztétikumra és stílusos megjelenésre használnak.

A 58.7 mm hosszú és 52.1 mm széles karóra számlapját védő elemek a 12-es és a 6-os pozícióhoz kerültek, kiemelt védelmet biztosítva ezáltal a legsérülékenyebb résznek, az üveglapnak. Ezek a védő elemek a szénszál erősítésű bevonatot kaptak, amely a gyémánt szilárdságához hasonló ellenállóképességet biztosít. Mindemellett pedig kiváló kopásállósági tulajdonságokkal vértezi fel a védőburkolatot.

Különleges gyártástechnológia

Érdekesség, hogy ezen alkatrészek speciális gyártástechnológia alkalmazását követelik meg az óramesterektől. Ezeket a védőelemeket ugyanis eredetileg egy, a karóra előlapjára hasonlító, kovácsolt formából kell kivágni. Az elülső gombvédő viszont egy másfajta módszerrel, úgynevezett „fém fröccsöntéssel” (MIM) készül.

„A fém fröccsöntés egy olyan technika, amely egyesíti a fröccsöntést  és a szinterezési folyamatot. Ennek során a finom fémport összekeverik egy kötőanyaggal, majd a műanyagok előállításához hasonlóan fröccsöntést hajtanak végre, végül pedig szinterezik, hogy rendkívül precízen, milliméteres pontossággal illeszkedő fém alkatrészeket kapjanak”

– hangsúlyozta a Casio termékmenedzsere.

Az alapos megmunkálás mellett a Mudmastert fejlett funkcionalitás jellemzi. Ez a G-Shock háromszoros érzékelővel (Triple sensor) van ellátva, amely magában foglalja az iránytűt, a tengerszint feletti magasság (-700 -10,000 m között) és légköri nyomásmérést, valamint a külső hőmérséklet (-10°C to 60°C közötti tartományban) megjelenítését. A Mudmaster folyamatos, problémamentes működését egy napelemes rendszer biztosítja, ami akár hat hónapig is képes ellátni az óraszerkezetet a szükséges energiával, anélkül, hogy a Mudmastert természetes, vagy mesterséges fény érné.

Akár 200 méteréig vízálló, emellett 300 város világidő kijelzésével, napkelte-napnyugta megjelenítéssel, stopperrel és visszaszámlálás funkcióval is segíti a felhasználókat. A Bluetooth kapcsolat révén pedig okostelefonokkal is párosítható. Így olyan plusz funkciók válnak elérhetővé, mint a helymeghatározás, vagy a térképen korábban rögzített pontokhoz való GPS-navigálás, a telefonkeresés, valamint a Misszió funkció, amely eltárolja a tevékenység előzményeket az applikációban.

A modell fekete (GWG-B1000-1A), ciklámen (GWG-B1000-1A4), valamint zöld színű (GWG-B1000-3A) szíjjel érhető el. Ajánlott fogyasztói ára várhatóan 319.990 Ft lesz.  A Casio a jövőben is folytatni fogja az olyan időmérő szerkezetek fejlesztését, amelyek fejlett ütés- és rázkódásállósággal rendelkeznek, annak érdekében, hogy segítse azokat a felhasználókat határaik és stressztűrőképességeik tágításában.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Személyre szabható védelmet kínál a Samsung Autoblokkoló

autóblokkoló

Az Autóblokkoló tovább fokozza a Galaxy készülékek védelmét, összekapcsolva a Samsung biztonságra és adatvédelemre, valamint a felhasználók szabad választására és egyéni testreszabási lehetőségeire irányuló törekvéseit.

Budapest, 2023. november 21. – A Samsung bemutatja a vadonatúj Autoblokkoló funkciót, egy olyan biztonsági eszközt, amellyel a Samsung Galaxy felhasználók az egyéni igényeikhez igazítva és életstílusuknak leginkább megfelelő módon védhetik meg okoseszközeiket.

Az One UI 6 szoftverrel érkező funkció a Samsung Galaxy bővített biztonsági és adatvédelmi újításainak részeként jelent meg. Az Autoblokkoló egy olyan biztonsági lépéseket tartalmazó opt-in szolgáltatáscsomag, amellyel még többféleképpen szabhatják személyre készüléküket a felhasználók a Samsung Galaxy nyílt ökoszisztémájának köszönhetően.

A felhasználók kezében a döntés: a választás szabadságával az erősebb védelemért

„A Samsungnál folyamatosan arra törekszünk, hogy megvédjük felhasználóinkat az adataikat fenyegető támadásoktól. Az Autoblokkoló bevezetésével a felhasználók továbbra is élvezhetik a nyílt ökoszisztéma előnyeit, miközben biztonságban tudhatják a mobilhasználatukat érintő információikat – mondta el Dr. Seungwon Shi, a Samsung Mobilkommunikációs üzletág alelnöke és biztonsági csapatának vezetője. – Mindig szem előtt tartjuk, hogy felhasználóinknak lehetőséget nyújtsunk arra, hogy az igényeiknek legmegfelelőbb módon választhassanak, ahelyett, hogy a vállalat helyettük döntene. Az Autoblokkoló funkciót ennek jegyében bocsátjuk rendelkezésükre.”

Az Autoblokkoló egyik funkciója arra szolgál, hogy megakadályozza a „sideloadingot”, vagyis az alkalmazások nem hivatalos forrásból történő telepítését. A szándékos sideloadingnak számos előnye lehet, például a fokozott testreszabhatóság vagy az eszköz funkcionalitása feletti ellenőrzés. A biztonságos sideload hívei nem tapasztalnak majd jelentős változást, mivel a funkció alapértelmezetten kikapcsolt állapotban van. Az automatikus blokkolás további nyugalmat biztosíthat mindazoknak, akik nem végeznek sideloading műveleteket vagy kiterjedt testre szabást készülékükön, mivel a biztonsági funkció megfékezheti a pszichológiai manipulációs (social engineering) támadásokat, például az egyre elterjedtebb hangalapú adathalászatot, amely során a támadók rábeszélhetik a felhasználókat kártékony szoftverek telepítésére. Ezáltal megakadályozhatók azok a csalások, amikor a támadó az emberi tévedésekre alapoz, például banki alkalmazottnak kiadva magát ráveszi a felhasználót, hogy telepítsen egy rosszindulatú, adathalász programot. Az Autoblokkoló aktiválásával észlelhetők és megakadályozhatók ezek a kísérletek.

Az Autoblokkoló számos további vezérlőelemmel biztosítja a védelmet, így a felhasználók – többek között – bekapcsolhatják az alkalmazások biztonsági ellenőrzését, hogy felismerjék a potenciálisan rosszindulatú programokat, és megakadályozzák a veszélyes parancsok és szoftverek USB-kábelen keresztül történő telepítését. Ez segíthet megvédeni a felhasználókat olyan helyzeteben, amikor valaki fizikailag hozzáférhet a készülékükhöz, például a repülőtéren, telefontöltés közben.

Az új funkció mellett a Message Guard funkció is frissítést kapott, amely mérsékli a kattintásmentes támadások vagy a rosszindulatú kódot tartalmazó közvetlen képüzenetek előfordulását. Az eredetileg a Google és a Samsung üzenetküldő alkalmazásaihoz bevezetett funkció mostantól a harmadik féltől származó alkalmazásokat használók védelmét is támogatja, így a felhasználóknak nagyobb választási lehetőséggel rendelkeznek a biztonságosan használható alkalmazások terén.

Új biztonsági szabványok az iparág fejlődéséért

A Samsung megteremtette a Galaxy-felhasználók biztonságosabb mobilélményének alapjait, az Autoblokkoló egy lépéssel továbbviszi ezt. Egyesíti az iparág élvonalbeli biztonsági szabványait és az egyéni választási lehetőségeket, így a felhasználók saját preferenciáiknak megfelelően irányíthatják készüléküket. A Samsung biztonsági és adatvédelmi újításainak részeként az Autoblokkoló még jobb felhasználói élményt nyújthat a Galaxy ökoszisztémában.

Az Autoblokkoló egy a Samsung számos adatvédelemre irányuló újításainak sorában. A vállalat Galaxy eszközein frissítette a Biztonság és adatvédelmi kezelőfelületet, így a felhasználók még átláthatóbban követhetik és ellenőrizhetik, hogy mi történik adataikkal. A Samsung legerősebb hardveralapú biztonsági innovációja az okostelefonok mellett további termékkategóriák eszközein is elérhető a Knox Vault kiterjesztésével. A Knox Matrix biztonsági rendszere is frissült, amely előrevetíti a vállalat jövőképét az egymással biztonságosan összekapcsolt eszközökre vonatkozóan. A készülékeken emellett egyszerűbb és kényelmesebb bejelentkezési mód érhető el.

Az Autoblokkoló funkció már elérhető a One UI 6 frissítéssel kompatibilis Samsung Galaxy eszközökön.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Friss