Okoseszközök

Jönnek az új Copilot+ PC-k

Páratlan teljesítményű számítógépek érkeznek hamarosan a piacra a Microsofttól és partnereitől. Az egyedülállóan gyors, másodpercenként 40 billió művelet végrehajtására képes Copilot+ PC-k a generatív mesterséges intelligenciát használó új funkciókat kínálnak, amelyek korábban nem látott hatékonyságnövekedést fognak eredményezni.

A Microsoft ma bemutatta az új, AI-ra optimalizált Windows-eszközöket: a Copilot+ PC-ket. A Copilot+ PC-k a valaha épített leggyorsabb és legintelligensebb Windows PC-k: olyan chipeket kaptak, amelyek másodpercenként több mint 40 billió műveletet képesek elvégezni, az akkumulátor kapacitásuk, a hatalmas teljesítmény ellenére, egész napos, töltés nélküli használatot tesz lehetővé.

surface laptop

A Copilot PC-k, a legfejlettebb AI-modellek alkalmazásával, egyedülálló képességeket kínálnak:

  • Recall: „Tudom, hogy találkoztam már vele, de már nem emlékszem hol, és mikor, pedig most nagy szükségem volna rá” – hozzáférés a korábbi interakciókhoz a PC-n, intuitív módon, vagyis a funkció azonnal megtalálja, amit a felhasználó az eszközén korábban látott.
  • Cocreator: AI képek létrehozása és finomítása közel valós időben.
  • Továbbfejlesztett képszerkesztés: fotók javítása AI-alapú eszközökkel a Photos alkalmazásban.
  • Live Captions – élő feliratozás: a funkció több mint 40 nyelvet képes lefordítani angol nyelvre, hang alapján, valós időben.
  • Új Windows Studio Effektek: többek között portré megvilágítás, kreatív szűrők és továbbfejlesztett hangfókusz.
  • Partner alkalmazások: Adobe, DaVinci Resolve, CapCut, Cephable, LiquidText és djay Pro, amelyek az NPU-t használják a teljesítmény és kreativitás fokozása érdekében.

restyle

A nagy teljesítményre képes virtuális asszisztens, a Copilot, minden Copilot+ PC-n egy erre dedikált billentyűvel érhető el gyorsan. A Copilot az aktuálisan legfejlettebb mesterséges intelligencia modelleket alkalmazza, így például a GPT-4o-t, a még természetesebb, beszélt nyelvű kommunikáció érdekében.

Az említett funkciók nemcsak a Microsoft Surface gépein érhetőek el, hanem a Microsoft partnerei, például az Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo és Samsung által kínált karcsú és könnyű készülékeken is. Az eszközöket már a mai naptól lehet előrendelni, a forgalmazás pedig június 18-án indul. A vállalkozások a meglévő eszközeiket és folyamataikat alkalmazva telepíthetik a Copilot+ PC-ket.

Hardver a mesterséges intelligenciára tervezve

A Copilot+ PC-k első sorozata új fejezetet nyit a hardveres AI innovációk történetében. A teljesen újratervezett PC architektúrájukkal ezek az eszközök egyesítik a CPU, GPU és a nagy teljesítményű neurális feldolgozó egységet (NPU) képességeit a páratlan teljesítmény és hatékonyság érdekében. A Copilot+ PC-k teljesítményben felülmúlják a versenytársaikat, és egész napos akkumulátor-üzemidőt kínálnak.

npu

Az eszközök Qualcomm és natív Arm64 támogatást kaptak a Microsoft 365 alkalmazások, továbbá a Chrome, a Spotify, a Zoom, a WhatsApp, a Blender, az Affinity Suite, a DaVinci Resolve és még sok egyéb szoftver gördülékeny működtetése érdekében. A Prism emulátorral a natív és emulált alkalmazások is zökkenőmentesen futnak.

Minden Copilot+ PC-t, alapértelmezés szerint a Microsoft Pluton Security processzorral és az új Windows 11 biztonsági funkciókkal látták el, ezzel biztosítva a felhasználók adatainak maximális védelmét.

A Microsoft partnerei által gyártott eszközök Snapdragon X Elite és X Plus processzorokkal érkeznek. A Microsoft az együttműködést szeretné még jobban elmélyíteni az AMD-vel és az Intellel, így a generatív mesterséges intelligencia által nyújtott előnyöket még szélesebb közönség, például a számítógépes játékok szerelmesei számára is elérthetővé tenni. Ezekkel az együttműködésekkel a Microsoft az elkövetkező évtizedre fekteti le a Windows-innováció alapjait.

Bővebb információ az újdonságokról a Microsoft blogján olvasható.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Okoseszközök

A Samsung elindította az építkezést: már formálódik a Jövőálló.Kampusz a Minecraft platformján

Minecraft

Zajlanak a Samsung által elindított Jövőálló Akadémia kampuszának digitális munkálatai a Minecraft felületén.

A program versenyre, játékra, kedvenc gamer influenszereikkel közös gondolkodásra hívja az Alfa és a Z generáció tagjait. Az építőverseny június 3-án zárult, a legjobb alkotásokra június 10-ig lehet szavazni a szerver Telekvilágán. Ekkor hirdetik ki a győztes alkotást, amely a június 14-i esemény helyszínévé válik. A Jövőálló.Kampusz első online előadásán a jövő munkahelyét, a játékokból elsajátítható képességeket és az AI kérdéseit vitatják meg többek között Dr. Rab Árpád trendkutatóval és Kánai András jövőkutatóval. A Jövőálló.Kampusz digitális kihívása arra is rámutat, hogy a népszerű, nyílt világú videójáték valójában olyan jövőformáló eszközök platformja, mint az építkezés, a tanulás, a kommunikáció és a fejlődés.

A Jövőálló Akadémia eseményei lehetőséget teremtenek az Alfa és Z generációnak, hogy együttműködő és alkotó közösséget hozhassanak létre, és közösen gondolkodjanak a jövőjükről. A Samsung által életre hívott programsorozat online epizódja napjaink egyik legnépszerűbb gaming platformján, a Minecraft felületén zajlik, a résztvevők feladata, hogy megépítsék a Jövőálló.Kampuszt, ahol június 14-én megtarthatják az első, formabontó virtuális konferenciát. Az építőverseny kreatív választ és digitális leképezést ad arra a kérdésre, hogy hogyan fogunk dolgozni a jövőben.

A kampusz felépítésére meghirdetett verseny zsűrijét népszerű gamer influenszerek alkotják: IceBlueBird, Zsomac, zsDav és Uborcraft. A versenyzők arra vállalkoznak, hogy a Minecraft szinte határok nélküli eszközkészletének segítségével egy olyan egyedülálló, vizuálisan változatos, a legapróbb részletekig kidolgozott épületet hozzanak létre, amelynek innovatív terei otthont adhatnak majd a holnapunk kihívásairól szóló online eszmecseréknek.

A játék Telekvilágán egyénileg, illetve 2-4 fős csapatokban zajló kampuszépítések június 3-án zárultak.  Ezt követően, június 10-én az influenszer-zsűri kiválasztja a 10 legtöbb szavazatot kapott épület közül a három dobogós kampuszt, valamint egy közönségdíj is gazdára talál. A győzteseket értékes nyeremények, többek közt Samsung Galaxy S24+ okostelefon, Odyssey G5 gaming monitor vagy Galaxy Buds FE készülékek és vásárlási utalványok várják.

A verseny után a használatbavételre sem kell sokáig várni. Június 14-én a játékon belül, a Jövőálló.Kampuszon tartott előadás keretében a gaming és a munka összefüggéseit járják körbe neves gondolkodók, és mesélnek a jövőről alkotott elképzeléseikről. Ezen a ponton lép be a (digitális) képbe Dr. Rab Árpád trendkutató és Kánai András jövőkutató, valamint Molnár Janka fizikus-TikTokker, Kovács Gergely, az XR (Extended Reality – kibővített valóság) szakértője és Világi Bence, a COMET digitális stúdió technológiai vezetője, akiknek részvétele garancia az izgalmas, gondolatébresztő előadásokra és eszmecserére.

A Samsung kutatásából kiderül: az Alfa és Z generáció többsége otthonosan mozog a számítógépes játékok, köztük az idén 15 éves Minecraft világában, közel harmaduk hetente néhány pár órát tölt a digitális játéktérben. A játék sikerét példázza, hogy a mozikban élőszereplős film, streaming platformon animációs sorozat készül belőle, az offline világban számos kézzelfogható játék alapját adja, nem mellesleg a Minecraft az Alfa és Z generációs gamerek top 3 kedvenc számítógépes játékának egyike. A Minecrafttal legtöbben (45%) többjátékos módban és egyedül is szoktak játszani, különösen a középiskolások esetében a többjátékos mód felé billen a mérleg (37% többjátékos módban, 20% egyedül) – vagyis a Minecraft önmagában is értelmezhető közösségformáló platformként.

A Jövőálló.Kampusz szervere széles, változatos gamerközönséget szólít meg: itt nem csak építőknek terem babér. A munkálatokon túl részt lehet venni a Bedwars nevű stratégiai játékban, ahol a cél az ellenfelek ágyainak megsemmisítése és a saját ágy védelme. A SkyPVP egy PvP (játékos kontra játékos) mód, amelyben a játékosok lebegő szigeteken harcolnak a túlélésért. További különlegességként ott van még a Duel Arena Verseny is, amelynek keretében egyéni vagy cserealapú PVP összecsapások várnak a küzdelmet kereső játékosokra.

További információ a Jövőálló.Kampuszról a https://jovoalloakademia.hu/jovoallokampusz weboldalon olvasható. A június 10-i szavazóshow és a június 14-i virtuális konferencia élőben követhető a Jövőálló Akadémia YouTube-csatornáján.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Owlet Okos bébifigyelő kamera és okos zokni

owlet bébfigyelő kamera és okos zokni szett

Legyen minden pillanat nyugodt a babával

Az Owlet sokkal többet nyújt egy innovatív és díjnyertes technológiánál. Már a magyar szülők számára is elérhető a bébifigyelő rendszer, amely biztosítja a gyermek jó közérzetét alvás közben. A márka két zászlóshajó termékében, az Owlet Smart Sock Okos Zokniban és a kamerában már több mint 1,5 millió család bízik világszerte.

Az Owlet okos monitoring érti és biztosítja az ideális környezetet a baba kiegyensúlyozott alvásáshoz. Az Owlet célja, hogy előmozdítsa a nevelés holisztikus megközelítését, és kihasználja a technológia nyújtotta előnyöket, így a kicsik és a szülők is többet tudnak pihenni. Az Owlet segítségével nyomon követhető a baba pulzusa, oxigénszintje és alvási trendje – mindez a Monitor Duo élő videó streamelése közben ellenőrizhető.

owlet bébfigyelő kamera

Kipihent baba, kipihent szülők

„Az Owlet okos eszközöket azért fejlesztettük ki, hogy minden szülőhöz eljusson a legjobb technológia. Mindenki szeretné tudni, hogy a babája jól van, nyugodtan és biztonságban alszik. Örömmel tölt el, hogy az Owlet már Magyarországon is elérhető, ahol nagyon nyitottak a technológiai újdonságokra és egyre többen nagy hangsúlyt fektetnek az egészségre. Tudom, hogy az Owlet segítségével a szülők és a babák is jobban, nyugodtabban alszanak majd”

– mondta el Kurt Workman, az Owlet társalapítója, ügyvezető igazgatója és 3 gyermek apukája.

„Az Owlet Smart Sock az első babamonitor, amely alvás közben nyomon követi és rögzíti a baba oxigénszintjét és pulzusát, ezáltal folyamatos visszajelzést ad a baba egészségéről. Az alvástörténeti funkciójában a szülők megtekinthetik, hogy mennyi ideig és hogy aludt a gyermekük. A Smart Sock pulzoximetriás technológiája lehetővé teszi a szülők számára, hogy figyelemmel kísérjék a számukra legfontosabb adatokat”

– tette hozzá Kurt Workman.

owlet okos zokni

Okos zokni és kamera – stílusos és hasznos kiegészítők

Az okos zoknit már újszülött kortól egészen 18 hónapos korig hordhatják a kicsik. Az apró és dizájnos zoknival a szülők első perctől kezdve nyomon követhetik gyermekük alvási szokásait. A Smart Sock Okos Zokni összekapcsolható az Owlet Kamerával, így éjjel-nappal teljes biztonságban tudhatják a gyermekeket. Az Owlet Kamera gyakorlatilag észrevétlen kiegészítője marad a gyerekszobának, hiszen a technológia úgy működik jól együtt az emberrel, hogy beleolvad a környezetébe és csak akkor jelez, ha valóban szükség van rá.

Az Owlet Smart Sock Okos Zokni hihetetlen nyugalmat kölcsönöz, mivel nyomon követi a baba pulzusát, oxigénszintjét, és értesítést küld, ha az értékek túllépik az előre beállított referencia tartományokat. Ha a pulzusszám vagy az oxigénszint kívül esik a megadott értékeken, a bázisállomás wifin keresztül fények és hangok által figyelmezteti a szülőt.  A

Az Owlet Kamerán keresztül a szülő bárhonnan láthatja és hallhatja a babát, ezen felül a rendszer kontrollálja a szobahőmérsékletet is. Az Owlet HD Kamera nagyfelbontású videót közvetít, az éjjellátó által sötétben is tiszta képet sugároz a szülő telefonjára.

Soha ne maradjon le egyetlen fontos pillanatról még alvás közben sem!

További információ:
https://owletcare.hu


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább

Okoseszközök

Rengeteg okoseszközzel bővült a Huawei hazai kínálata

huawei

A FIT 3 okosóra májusi bemutatója után számos újabb eszközt hozott a gyártó hazánkba.

Ezek között több okosóra modell is szerepel, amely a FIT 3-mal kiegészülve szinte minden árponton kínál iOS és Android kompatibilis eszközöket a vásárlók számára. Megérkezett az e-SIM képes WATCH 4 Pro Space Edition, valamint a Watch GT 4 új, sportosan elegáns zöld színváltozata is. Az okoskarkötők kategóriájába jött az új Band 9, de a nyitott kialakítású, ékszer-szerű FreeClip fülhallgató is kapható már nálunk.

HUAWEI WATCH 4 Pro: exkluzív, űrkutatás ihlette dizájn

Az e-SIM képes HUAWEI WATCH 4 sorozata épp egy éve jelent meg, amely most különleges, az űrkutatás-ihlette kiadással bővült. Az e-SIM képes HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition esztétikáját az űrhajókban is használt Laval-fúvóka ihlette. Az okosóra emellett űrhajós-minőségű DLC-titánból készült, amely strapabíró, mégis könnyű anyag. A napi felhasználásból és sportolásból eredő kopásokkal szemben az anyaghasználat mellett a domború zafír üveg kijelzőborítás, IP 68-as por- és vízállósági tanúsítvány, 5 ATM-es besorolású vízállóság teszi ellenállóvá. Utóbbinak köszönhetően pedig akár 30 méteres mélységig szabadtüdős merülésre is alkalmas az eszköz. Az okosóra a korábbi modellnél precízebb egészségfigyelést biztosít, és alvási légzésfigyeléssel bővült az Egészségügyi Áttekintés 2.0 (Health Glance) funkció is.

HUAWEI WATCH GT 4 Green Edition: a tavasz és a francia elegancia jegyében

A HUAWEI WATCH GT 4 sorozat hatalmas népszerűségre tett szert, 2023. szeptemberi bevezetése óta világszerte 5 millió darabot szállítottak belőle. A GT 4 okosóra 41 mm-es kínálata most új színváltozattal, a Green Editionnel bővül, amelyet a tavasz és a francia elegancia inspirált. Az óra a sportosan elegáns esztétikán túl a GT 4 modellből ismert személyre szabott sport- és egészségmenedzsment-élményt kínál. A Huawei Egészség app Maradjon Fit! kalóriamenedzsment funkciója 50 ország étkezési kalóriáit tartalmazó globális adatbázisával frissült.

HUAWEI FreeClip: új iparági fejlesztés az optimális illeszkedéshez

Az új HUAWEI FreeClip fülhallgató a vállalat Fashion Forward koncepciójának tagja. A nyitott kialakítású, a fület átölelő HUAWEI FreeClip ideális azok számára, akik olyan divatos fülhallgatót keresnek, amellyel a környezetüket is hallják, akár sportolás, akár munka, akár a napi közlekedés során. A HUAWEI FreeClip az iparág első olyan nyitott kialakítású fülhallgatója, amely nem tesz különbséget a bal és jobb fül között hangzás tekintetében sem, a pár egyes darabjai bármelyik fülünkbe illeszthetők. A fülhallgató akár 8 órányi folyamatos zenelejátszást biztosít, amely akár 36 órára növelhető teljesen feltöltött töltőtok segítségével.

HUAWEI Band 9: a gyártó eddigi legfejlettebb okoskarkötője

A számos továbbfejlesztett egészségügyi- és fitnesz funkcióval ellátott HUAWEI Band 9 okoskarkötő könnyű, kényelmes viseletet biztosít. Széles körű egészségügyi funkciókat kínál, köztük alvásmonitorozást, stresszfigyelést, menstruációsciklus-követést, és ritmuszavar elemzést. A Band 9 emellett 100 edzésmódot támogat. A készülék lehetővé teszi a gyorstöltést: 5 perces töltéssel akár 2 napig használható, 45 perces töltéssel pedig teljesen feltölthető. A HUAWEI Band 9 akár 14 napos akkumulátor-üzemidőt nyújt, tipikus használat mellett 9 napig, bekapcsolt AOD (Always-On-Display) mellett pedig akár 3 napig használható.

Elérhetőség, árak

A HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition többek között a MediaMarkt és az Alza, Emag webáruházában és üzleteiben érhető el 249.990 Ft-os ajánlott bruttó fogyasztói áron. A MediaMarkt és az Alza és Emag felületein való vásárláskor HUAWEI FreeBuds 5i fülhallgatót kapnak ajándékba a vevők 2024. június 30-ig.

A HUAWEI WATCH GT 4 Green Edition 41 mm-es modellje az Emag, Euronics, a MediaMarkt és az Alza webáruházában és üzleteiben érhető el 97.990 Ft-os ajánlott bruttó fogyasztói áron. A vásárláskor HUAWEI FreeBuds SE 2 fülhallgató ajándékba jár 2024. június 30-ig.

A HUAWEI Band 9 öt különböző színben érkezik. A csillagfekete, az elegáns fehér, a citromsárga és a selymes rózsaszín modellek 22.990 Ft-os ajánlott bruttó fogyasztói áron kaphatók a Euronics, a MediaMarkt, és a Yettel online felületein és üzleteiben, valamint az Alza webáruházában. A trendi kék változat pedig 27.990 Ft-os ajánlott bruttó fogyasztói áron érhető el kizárólag az Alza webáruházában.

A FreeClip a MediaMarkt, Emag, Alza felületein érhető el bruttó 74.990 forintos ajánlott fogyasztói áron.


További friss híreket talál az IoTmagazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Facebook

Hirdetés Hirdetés
Hirdetés Hirdetés

Ajánljuk

Friss